Tassäkin sekoiltiin, kaasulaiva Exemplar joulukuussa Suomeen

Anonyymi-ap

Hesari uutisoi näyttävästi kelluvan kaasuterminaalin (FSRU) saapumisesta Suomeen.

https://www.hs.fi/talous/art-2000009184915.html

Suomi oman kertomuksensa mukaan hyvin varautunut ja liikkeellä etuajassa. Exemplar Energy yhtiö kertoo kuitenkin heidän myyntimiehensä olleen hyvissä ajoin liikkeellä, eikä Suomella ollut suunnitelmaa tuontiterminaalin hankkimiseksi.

Exemplar Energyn kertomusta tukee voimakkaasti se, että koko kesä ja syksy on mennyt terminaalin kiinteiden osien rakentamisessa ja tappeluun Viron kanssa kummalle puolelle lahtea laiva sijoitetaan.

Artikkelista saa käsityksen, että Exemplar toimitetaan tyhjänä ja ensimmäisen kaasutoimituksen pitäisi tulla (pienemmällä) aluksella tammikuussa 2023.

11

235

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nyt se Exemplar öyhöttelee jossain Gibraltarilla ja sen viereen ankkuroitunut öljytankkeri.

  • Anonyymi

   Ihmetyttää jatkuva uutisointi tästä aluksesta. Haminassa on syksyllä avattu LNG -terminaali ja ja lisäksi LNG:tä toimitetaan Kemiin. Mistäkö? Venäjältä. LNG-kaasu ei ole pakotteiden alaista.

  • Anonyymi

   Mitähän tuo kaikki maksaa? Ketkä sen maksavat? Kuka käärii voitot?

   Onko yksi kysymys sellainen, mihin ei saada totuutta kertovaa vastausta, vaan hintaa valehdellaan alas päin, kun kaksi muuta kysymystä ovat jo liiankin helppoja?

   • Anonyymi

    Terminaalilaivan omistaja saa vuokraa kahden uuden laivan hinnan ja kaasun luovutuskulut päälle.
    LNG myyjät ja kaasulaian omistaja rikastuu , Suomen kuluttaja köyhtyy.


  • Anonyymi

   us. keinottelijoille jätti voitot,, köyhä Suomi maksaa maksaa...

  • Anonyymi

   Kyllä sille asiakkaita teollisuudesta löytyy.

  • Anonyymi

   Ollaan jännän äärellä. Exemplar saapuu Inkooseen 25.-28.12.2022

   https://gasgrid.fi/2022/12/20/lng-terminaalilaiva-exemplar-saapumassa-inkooseen-25-28-joulukuuta/

   Kelluvan LNG-terminaalilaiva Exemplarin on määrä saapua Inkoon syväsatama-alueelle 25.-28. joulukuuta. Laivan lopullinen saapumisaikataulu tarkentuu lähipäivien kuluessa, ja siihen vaikuttavat sääolosuhteet matkan varrella sekä Suomen rannikolla. Gasgrid Finlandin toteuttamalla LNG-terminaalilaivahankkeella on tarkoitus varmistaa kaasun saanti teollisuudelle, energiantuotannolle ja kotitalouksille sekä turvata Suomen huoltovarmuutta vuoden 2023 alusta alkaen.

   LNG-terminaalilaivahankkeella turvataan Suomessa kaasun saatavuus pitkälle tulevaisuuteen. Kelluva LNG-terminaalilaiva Exemplar sisältää täyteen lastattuna noin 68 000 tonnia LNG:tä, eli nesteytettyä maakaasua.

   Inkoon syväsatamaan vievä meriväylä tullaan sulkemaan muulta meri- ja laivaliikenteeltä laivan saapuessa Inkoon edustalle. Satama-alueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

   Kaikki on valmiina, jotta 291 m pitkä ja 43 m leveä Exemplar voidaan ankkuroida turvallisesti Inkoon syväsatamaan sekä integroida Gasgridin kaasunsiirtoverkostoon. Laituri- ja kiinnityspaikkarakenteiden rakennevahvuudet ja vetolujuudet ovat moninkertaiset tavanomaiseen laivaliikenteeseen verrattuna.

  • Anonyymi

   Törmääkö tuo kaasulaiva merimiinaan, torpedoiko sen venäläinen suve vai ammutaanko sitä Itä-Preussista merimaaliohjuksella?

  • Anonyymi

   Kaasulaiva saapumassa Inkooseen, himmailee Suomenlahdella ja ilmeisesti komentosillalla tutkitaan merikorttia että missä se Ingå oikein on. Odottanee kai luotsia tms?

   • Anonyymi

    Kartan mukaan on Suomenlahden "bermudan kolmiossa".


  • Anonyymi

   Kyllä noin kiireellä kasatussa terminaalissa jokin rakennusvirhe löytyy. Jos ei sitten porapaalutus mennyt pieleen. Tosin ainahan noihin on ratkaisu olemassa, mutta silmiinpistävää oli kiire, mitä kuvaa käyttöönottovaiheen venyminen vuodelle 2024.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   536
   4174
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   9
   1361
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   1052
  4. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   879
  5. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   129
   787
  6. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   158
   717
  7. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   45
   695
  8. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   171
   683
  9. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   45
   679
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   32
   635
  Aihe