Minkä vuoksi hallitus ei ryhdy toimiin kartellin poistamiseksi? Sähköpörssi on

Anonyymi-ap

on ilmiselvä kartelli ja niin olen se on lainvastainen kyhäelmä.

Wikipedia " Kartelli on talouselämässä yritysten yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on keskinäistä kilpailua rajoittamalla saavuttaa monopoli tai siihen verrattava asema markkinoilla. Kartellin jäsenet pyrkivät jäädyttämään hintatason, rajoittamaan hyödykkeen tarjontaa ja tukahduttamaan kilpailua sopimalla keskenään hyödykkeiden toimittamisesta ja hintatasosta. Kartelli on epätäydellistä kilpailua, monopolien tavoin ne aiheuttavat kuluttajille tappiota."

Sähköpörssi täyttää kaikki kartelin tunnusmerkit ja ei pelkästään niitä vaan se pyrkii huudattamaan ja nostaan sähkönhinnan mahdollisimman korkeaksi.

14

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tää on Euhun kuulumisen hedelmää!

    • Anonyymi

      Ei sen kartellin olemassaolon myöntämin sovi Suomen hallituksen imagoon Euroopassa.
      Eivät kai he niin tyhmiä ole, etteivät olisi sitä asiaa ymmärtäneet? Vai ovatko?

    • Anonyymi

      Kiitä Kokoomuslaisia jotka ajoivat sähköverkkojen yksityistämistä .Nyt näkyy sitten tulokset.

    • Anonyymi

      Kun Marin hallituksen johdossa ja muutama muukin hallituksen ministereistä on ostamassa veronmaksajilta kupatuilla rahoilla itselleen EU-virkaa Brysselistä, on itsestään selvää, että Marinin hallitus ei halua tehdä asiassa mitään muuta kuin valetoimia.
      Tämä koko EU on vesittynyt irti perustamisensa muodoista ja tavoitteista.
      Nyt se on yhtä eteläistä mafiaa. Ja sitä Marin tässä palvoo. Ei jatkoon eikä meidän rahoillamme Brysseliin.

    • Anonyymi

      Hyvin suunniteltu. Suuri puhallus. Jos meidät pakotetaan maksamaan, niin joku sen rahan saa, eli jonnekin se raha päätyy.

    • Anonyymi

      RYÖSTÖ LINNAAN KOKO KONKKARONKKA

    • Anonyymi

      Ja mitähän nämä naiset muka ymmärtää sähkökartellista!!

    • Anonyymi

      Venäjällä Putin määrää siitä montako kopeekka kWh saa maksaa. Sen oppi Fortumikin Venäjän seikkailullaan. Fortum yritti vaatia Putinilat sähkömarkkinoiden vapautusta kilpailulle, mutta Putin ei sitä salllinut. Venäjällä Putin määräsi myös sen paljonko Fortumin on maksettava käyttämästään kaasusta. Joten Fortumin ei voinut rahastaa vapaasti venäläisiä kuluttajia. Se mahtoi v'tuttaa. Sen vuoksi Fortum ei pystynyt koskaan tuotatman niin paljon kuin se kuvitteli Venäjälle mennessä.

      Suomessa, jos EUsta siihen ei ole, on otettava oppia Putinista. Polttoaineille on laitettava niin korkea vero, että voimalaitosten tuotot pysyvät rajoissa. Vero koskee kaikkia voimanlähteitä keten vettä, tuulta, uraania, kaasulle, kivihiiltä, öljyä, turvetta jne. Eihän vesi tai tuuli ole ko voimalaitosten omaisuutta vaan Suomen valtion. Minkä vuoksi voimalaitokset voivat vapaasti ryöstää yhteistä omaisuutta ja rahastaa sillä kansalaisia kuin siirtomaavalloissa.

      Keinoja on, jos halua ja yhteistä tahtoa on lyödä luu kurkkuun kartelleille.

    • Anonyymi

      Korkea sähkön hinta johtuu siitä, että sähkön myyntiä saavat harjoittaa yhtiöt, jotka eivät itse tuota sitä, vaan ostavat sitä tuottajilta. Ja sähköä voidaan myydä eri alueelle, kuin missä sitä oikeasti tuotetaan. Eli meillä on tämä täysin keinotekoinen pörssisähkösysteemi. Se ei sovi nykyisen kaltaiseen tilanteeseen, koska se nostaa hintoja joka puolella, vaikka sähkön tuotanto on kallista vain osassa sen piirissä olevaa aluetta ja sähköstä on pulaa vain alueellisesti. Kokoomushan tämän hienouden aikoinaan toi Suomeen. Voisi olla Aika irtautua siitä. Menkööt sähkönmyyjät konkurssiin.

      • Anonyymi

        Ensin vaaditaan tukea ja sitten kauhistellaan velkoja ja kokoomus kauhistelee sähköyhtiöitten asemaa jos tehdään yhtiöille hintakatto. Saattaa kyllä ollakin niin että yhtiöitä, joilla ei ole omaa tuotantoa, kaatuvat suuriin ostohintoihin jos eivät saa hintakaton takia täyttä korvausta sähkön ostajilta. Eikä oikein voi valita että toisille yhtiöille annetaan tukea ja toisille ei.
        omistamiseen ja yrittämiseen ei saa kajota, ei edes kansallisen hätätilan vallitessa. Tuottoprosentti on tärkeämpi kuin kansa.
        Ja viimeiseksi, kun on ulkoa tullut kansallinen kriisi, ei valtiolla ole mitään velvollisuutta korvata yrityksille niiden menettämiä tuottoja. Kun firma kylmästi on valmis rahastamaan kriisitilanteessa, pitää sen myös olla valmis luopumaan. Kansalaisten hyväks
        Mikähän siinä on, etteivät nämä huolissaan olevat tahot tällä kertaa vannokaan markkinamekanismin nimeen ja käske kehnoa, tehotonta valtiota pitämään näppinsä erossa vaan huutavat sitä apuun? Ai nyt valtion velkaantuminen ei enää haittaakaan. (Paitsi tietysti sitten, kun se velka on otettu ja tukirahat yrityksille jaettu, kuten koronatukien kanssa, joita olisi pitänyt saada vielä huomattavasti lisää.)Yritykset ei tarvitse niinkään sillä yksikään suuryritys ei maksa sähköstään 5c enempää ja FAKTA. . Saavat lisäksi kaikki verot ja kulut vähentää tuloistaan verotuksessa.suomalaiset yritykset vastustavat kiivaasti kaikkea sosialismiin viittaavaa. Mikäs siinä.
        Mutta kun on kyse liiketoimintaan kuuluvista riskeistä, ne ovatkin yhtäkkiä suorastaan kommunistisia: valtion pitäisi vastata kaikesta!
        Juu ei. Jos voitot halutaan pitää yksityisinä, ei vastuut voi olla yhteisiä.
        Nyt hoidetaan seurauksia eikä syitä! Ymmärrettävää kun vaalit edessä. Taustasyyt lähtevät finanssikriisistä ja silloin finanssikriisin johdannaisongelmasta, jossa sääntely ei ollut kehittynyt. Kaadettiin Lehman&Brothers ja "pelastettiin" maailma pörssien ja pankkien kaatumisilta. Tällöin sai nykyinen Finanssivalvonta syntynsä. Finanssi ja hyödykepörssit eroavat toisistaan, sillä että kaupaa käydään hyödykkeillä ja osapuolilta edellytetään ei vain hinnan ja volyymin toimituskykyä vaan myös ajankohdan toteutumista. Sähköpörssi Nordpoolilta riskit ovat sitäkin haastavampia, sillä sen johdannaisilta futuureilta edellytetään tarkkaa toimitushetkeä. Miksi? Siksi, että sähköä ei voida varastoida!
        Finanssivalvonnalta tuskin löytyy tarvittavaa asiantuntemusta, vaikka vastuu myös hyödykepörsseistä on sysätty heille.
        EU on ollut regulaation osalta liikkeellä Emir-säännöstöllä, joka ei kata sähkön tuotannon ja jakelun riskejä. Nordpool alustallaan ja vakuuslaskennallaan sitoo satoja miljardeja vakuuksia toiminta-alueellaan joka kattaa pan-Euroopan. Ne ovat olleet näkyvästi esillä Fortumin osalta. Vakuudet eivät kata riskejä. Spekulaatiot ajavat sähkön hintoja taivaisiin. Ensisijaisesti ne kaatuvat tavallisten kuluttajien, mutta myös pkt ja palvelusektorin maksettavaksi.
        Talvi korkeapaine ja tuulettomuus, kasvava riippuvuus tuulivoimasta, Olkiluoto 3:n ongelma nostavat riskin suureksi siitä, että tuotanto ei riitä kattamaan kysyntää.
        Saarikko siis ei edes halunnut pätevää miestä puolustusministeriksi, vaan ajatteli vain omaan leiriinsä kuuluvan miehen menestystä seuraavissa vaaleissa. On tuo sen luokan kähmintäyritys, että kyllä siitä sietäisi tulla lähtöpassit puolueen johdosta ja mieluummin myös ministerinhommasta, mutta kaipa Saarikko sinnittelee puoluekokoukseen asti, koska haluaa tarrata epätoivoisesti vallankahvaan. Saarikon valtakin on enää nimellistä, uskottavuutta hänellä ei ole senkään vertaa. Saa nähdä, järjestävätkö puoluetoverit hänelle rahaisan hillotolpan, kun hän jättää politiikan.
        Vasemmistoliitto on ainakin aiemmin ehdottanut ns. Norjan malliin perustuvaa hintakattoa, jossa sähköyhtiöt velvoitettaisiin myymään sähköä esimerkiksi 8 senttiä/kWh tiettyyn kulutusrajaan esimerkiksi 3500 kWh kuukaudessa saakka. Ylimenevältä osalta ostaja maksaisi normaalihinnan. Tästä hyötyisivät kaikki, mutta erityisesti vähemmän sähköä kuluttavat pienituloiset.
        Sähkölaskun tukipäätös on harkitsematon. Pitäisi toimia niinkuin VVM:n budjettipäällikkö valaisi asiaa.
        Tuet hakuun Kelasta varallisuuden perusteella.
        Miksi rikkailla on nyt etuoikeus saada tukensa ilman tarveharkintaa.
        vähävaraisempi ei ole koskaan saanut senttiäkään ilman että syynätään
        kaikki pankkitiliä myöten.
        Kohtahan ne nostaa sähkön hintaa entisestään, kun huomaavat,
        että velkarahalla rahoitetaan rikkaitten tukia niin paljon kuin ne pyytävät.

        Poliitiikot kertovat oman pussiinsa, että valtio tukee lisää sähkötalouksia. Eiköhän se ole me veronmaksajat, jotka sen kuitenkin maksavat?Ei ole mitään valtion lompakkoa, se on veronmaksajien lompakko. Näillä tuilla siirretään rahaa veronmaksajilta sähköyhtiöille.
        aikoinaan tehtiin väärä päätös liittyä sähköpörssiin. Kokoomushan sitä silloin innolla ajoi. Nyt sitten nähdään vaikutukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensin vaaditaan tukea ja sitten kauhistellaan velkoja ja kokoomus kauhistelee sähköyhtiöitten asemaa jos tehdään yhtiöille hintakatto. Saattaa kyllä ollakin niin että yhtiöitä, joilla ei ole omaa tuotantoa, kaatuvat suuriin ostohintoihin jos eivät saa hintakaton takia täyttä korvausta sähkön ostajilta. Eikä oikein voi valita että toisille yhtiöille annetaan tukea ja toisille ei.
        omistamiseen ja yrittämiseen ei saa kajota, ei edes kansallisen hätätilan vallitessa. Tuottoprosentti on tärkeämpi kuin kansa.
        Ja viimeiseksi, kun on ulkoa tullut kansallinen kriisi, ei valtiolla ole mitään velvollisuutta korvata yrityksille niiden menettämiä tuottoja. Kun firma kylmästi on valmis rahastamaan kriisitilanteessa, pitää sen myös olla valmis luopumaan. Kansalaisten hyväks
        Mikähän siinä on, etteivät nämä huolissaan olevat tahot tällä kertaa vannokaan markkinamekanismin nimeen ja käske kehnoa, tehotonta valtiota pitämään näppinsä erossa vaan huutavat sitä apuun? Ai nyt valtion velkaantuminen ei enää haittaakaan. (Paitsi tietysti sitten, kun se velka on otettu ja tukirahat yrityksille jaettu, kuten koronatukien kanssa, joita olisi pitänyt saada vielä huomattavasti lisää.)Yritykset ei tarvitse niinkään sillä yksikään suuryritys ei maksa sähköstään 5c enempää ja FAKTA. . Saavat lisäksi kaikki verot ja kulut vähentää tuloistaan verotuksessa.suomalaiset yritykset vastustavat kiivaasti kaikkea sosialismiin viittaavaa. Mikäs siinä.
        Mutta kun on kyse liiketoimintaan kuuluvista riskeistä, ne ovatkin yhtäkkiä suorastaan kommunistisia: valtion pitäisi vastata kaikesta!
        Juu ei. Jos voitot halutaan pitää yksityisinä, ei vastuut voi olla yhteisiä.
        Nyt hoidetaan seurauksia eikä syitä! Ymmärrettävää kun vaalit edessä. Taustasyyt lähtevät finanssikriisistä ja silloin finanssikriisin johdannaisongelmasta, jossa sääntely ei ollut kehittynyt. Kaadettiin Lehman&Brothers ja "pelastettiin" maailma pörssien ja pankkien kaatumisilta. Tällöin sai nykyinen Finanssivalvonta syntynsä. Finanssi ja hyödykepörssit eroavat toisistaan, sillä että kaupaa käydään hyödykkeillä ja osapuolilta edellytetään ei vain hinnan ja volyymin toimituskykyä vaan myös ajankohdan toteutumista. Sähköpörssi Nordpoolilta riskit ovat sitäkin haastavampia, sillä sen johdannaisilta futuureilta edellytetään tarkkaa toimitushetkeä. Miksi? Siksi, että sähköä ei voida varastoida!
        Finanssivalvonnalta tuskin löytyy tarvittavaa asiantuntemusta, vaikka vastuu myös hyödykepörsseistä on sysätty heille.
        EU on ollut regulaation osalta liikkeellä Emir-säännöstöllä, joka ei kata sähkön tuotannon ja jakelun riskejä. Nordpool alustallaan ja vakuuslaskennallaan sitoo satoja miljardeja vakuuksia toiminta-alueellaan joka kattaa pan-Euroopan. Ne ovat olleet näkyvästi esillä Fortumin osalta. Vakuudet eivät kata riskejä. Spekulaatiot ajavat sähkön hintoja taivaisiin. Ensisijaisesti ne kaatuvat tavallisten kuluttajien, mutta myös pkt ja palvelusektorin maksettavaksi.
        Talvi korkeapaine ja tuulettomuus, kasvava riippuvuus tuulivoimasta, Olkiluoto 3:n ongelma nostavat riskin suureksi siitä, että tuotanto ei riitä kattamaan kysyntää.
        Saarikko siis ei edes halunnut pätevää miestä puolustusministeriksi, vaan ajatteli vain omaan leiriinsä kuuluvan miehen menestystä seuraavissa vaaleissa. On tuo sen luokan kähmintäyritys, että kyllä siitä sietäisi tulla lähtöpassit puolueen johdosta ja mieluummin myös ministerinhommasta, mutta kaipa Saarikko sinnittelee puoluekokoukseen asti, koska haluaa tarrata epätoivoisesti vallankahvaan. Saarikon valtakin on enää nimellistä, uskottavuutta hänellä ei ole senkään vertaa. Saa nähdä, järjestävätkö puoluetoverit hänelle rahaisan hillotolpan, kun hän jättää politiikan.
        Vasemmistoliitto on ainakin aiemmin ehdottanut ns. Norjan malliin perustuvaa hintakattoa, jossa sähköyhtiöt velvoitettaisiin myymään sähköä esimerkiksi 8 senttiä/kWh tiettyyn kulutusrajaan esimerkiksi 3500 kWh kuukaudessa saakka. Ylimenevältä osalta ostaja maksaisi normaalihinnan. Tästä hyötyisivät kaikki, mutta erityisesti vähemmän sähköä kuluttavat pienituloiset.
        Sähkölaskun tukipäätös on harkitsematon. Pitäisi toimia niinkuin VVM:n budjettipäällikkö valaisi asiaa.
        Tuet hakuun Kelasta varallisuuden perusteella.
        Miksi rikkailla on nyt etuoikeus saada tukensa ilman tarveharkintaa.
        vähävaraisempi ei ole koskaan saanut senttiäkään ilman että syynätään
        kaikki pankkitiliä myöten.
        Kohtahan ne nostaa sähkön hintaa entisestään, kun huomaavat,
        että velkarahalla rahoitetaan rikkaitten tukia niin paljon kuin ne pyytävät.

        Poliitiikot kertovat oman pussiinsa, että valtio tukee lisää sähkötalouksia. Eiköhän se ole me veronmaksajat, jotka sen kuitenkin maksavat?Ei ole mitään valtion lompakkoa, se on veronmaksajien lompakko. Näillä tuilla siirretään rahaa veronmaksajilta sähköyhtiöille.
        aikoinaan tehtiin väärä päätös liittyä sähköpörssiin. Kokoomushan sitä silloin innolla ajoi. Nyt sitten nähdään vaikutukset.

        Kelan ja verottajan systemit ei auta yhtään normaali työssäkäyvää,lisäksi ovat erittäin sekavat omavastuineen ja vähennysprosentteineen.Sitäpaitsi jos omistat paidan päälläsi,niin kelasta et ainakaan saa mitään,verohimmelissä huikeat laskut pitäisi kuitenkin ensin maksaa ja jälkikäteen hakea murusia takaisin,aivan järjettömät viritykset.on syntymässä tuki- ja hintaviidakko, jossa pistetään silmään ja köyhdytetään kuluttajaa ja sähköyhtiöt vain mättävät voittojaa heinähangolla säkkeihin.
        Vasemmistoliitto on jo kesästä saakka vaatinut Norjan mallia jolla kohtuulliseksi sähkönkulutukseksi laskettu määrä sähköä saisi vaikkapa 10 sentin kilowatin ylimenevältä osuudelta 80 prosentin alennuksen valtiolta, luonnollisesti jos tuhlaa sähköä niin sen kohtuulliseksi määritellyn ylimenevä osuus on sataprosenttisesti tuhlaajan itse maksettava.
        Lisäksi Vasemmistoliitto ajanut Windfall veroa jolla kohtuuttomia voittoja tehneet sähköyhtiöt maksaisivat 0.5-1.5 miljardia euroa valtiolle.
        Jos peruutetaan sähkötuki sekä sähkövähennys ja korvataan se Norjan mallilla ja se maksetaan Windfall verolla voimme tukea kansalaisia hyvin kohtuuttomien sähkölaskujen kanssa ja silti pitää huolta että ihmisten kannattaa säästää sähköä mahdollisuuksien mukaan.
        Fingridin johtaja käski tukea niitä, joilla suuret sähkölaskut. Eli siis niitä talouksia, missä tod.näköisesti hyvätuloisia, joilla on ollut varaa hankkia suuret lukaalit kaikilla herkuilla, joissa ei säästellä energiaa. Tämä tukimuoto on jo luotu. Väliinputoajiksi jää pienituloiset, eläkeläiset, lapsiperheet pienissä sähkölämmitystaloissaan, joiden varat eivät yksinkertaisesti riitä tässä tilanteessa. Fingridin johtaja sanoi myös, että monilla on vanhat sopimukset voimassa, eivätkä he tarvitse tukea.
        sähköyhtiöiden johtajat ja sijoittajat nauravat raha pinon päällä, kun kansaa huijataan.
        Ja tukieuroja koijataan jonkun järjestelmän läpisuodatettavaksi, että olisi varmasti ihan mahdotoman kallis sotku yhteiskunnalle.
        Windfall verollahan nuo katetaan. Tämän vuoden osin hallitus on taas myöhässä = kansa maksaa. Monopoliyrityksen = sähköntuottaja ja sähkönmyyjä tai siirtoyhtiö max tuotto 10-15% ja ylimenevän valtio kerää windfall verona = heti tulee useampi miljardi kassaan. Sähkönhinnalle katto 20c/kwh loppuu se pörssissäkierrätys ja hinnan 20-50 kertaistaminen nordicpoolin ja sijoitusyhtiöiden taskuun.Sähkön tuottajat tai myyjät pitää saada kuriin ja lopettaa turha tukien kanssa venkoilu. Miksi miljarditukia pitäisi antaa ennestään jo hyvin toimeentuleville yhtiöille.
        Vasemmistoliitto jo pidemmän aikaan(kevät-kesä) vaatinut Norjan mallin mukaista tukea koviin sähkölaskuihin sekä windfall veroa joka tuottaisi 0.5-1.5 miljardia euroa valtion kirstuun. Näyttää siltä että muu hallitus ja oppositio on viimein kääntynyt Vasemmistoliiton kannalle. Nykyinen sähkötuki ja sähkövähennys(jotka maksaa arviolta 600 miljoonaa euroa) voidaan poistaa koska ei niistä moni olisi hyötynyt, 400 euroa kuukaudessa pelkästä sähköenergiasta(ei siis siirrosta) olisi pitänyt ylittyä jotta olisi niihin ollut oikeutettu.
        valtiota tarvitaan turvaamaan verovaroin sähköyhtiöiden ylisuuria tuottoja.
        Siis on tää ihmeellinen rakennelma, jossa sähköyhtiöt hinnoittelee itselleen maksimaalisen voiton ja valtio joutuu sen takuumieheksi, jos se turvaa kansalaistensa inhimillisen kohtelun.
        Kela- ja kotitalousvännys tekeleet peruttava. Niillä on kelan käsiytelyosastot tukossa ja hyvätuloiset suurimpana hyötyjinä.
        Meidän sähköstä tuotiin Venäjältä 20 %, eli viidennes. Ministeri Tuppurainen huuteli telkkarissa viikonpäivät, että sähkön tuonti Venäjältä täytyy lopettaa. Näin tehtiin ja meillä on sähköpula ja korkeat hinnat, kiitos Tuppurainen.
        Miksi valtion pitää tukea suuria voittoja tekeviä energiayhtiöitä ja ahneiden sijoittajien jättiosinkoja. Kokoomus kiittää hallitusta.
        Kaikki ne yhtiöt, joilla ei ole olemassa omaa sähköntuotantoa toimivat pelkästään rahantekokoneina ja niiden on poistuttava syömästä yhteisestä pöydästä, koska nostavat sähkön hintaa.
        sähkön valmistus ja markkinointi tulisi olla valtion omistuksessa, sähkö on ihmiselle perustarve.
        Nyt meillä on jopa 3-4 väliporrasta, ennen kuin sähkö on kuluttajilla, korkean hinnan ymmärtää kun jokainen käärii sievoiset (n.10 %) voitot välistä.


    • Anonyymi

      Erikoisia ajatuskuvioita esiintyy päättäjiltä sähkön hinnan tapauksessa.
      Eikö ole niin että reikäleipä maksaa kaupassa saman verran rikkaalle ja köyhälle?
      Jos samaa ideologiaa käytetäisiin laajemminkin, silloin yhteiskunta järjestelmän pitäisi muuttua. Modernisoitu kommunismi vai?
      Ainoa oikea tapa on irtautua sähköpörssistä. Sähkön hinta tuotantokustannusten mukaan ja sama hinta kaikille koko valtiossa.
      Kukaan ei ole ottanut kantaa siihen, miten paljon julkista kulutusta voisi vähentää.
      Ei muuta kun areenat ym julkiset turhat laitokset pimeeksi ja purkuun.
      Ajoin tässä erään ulko jääkentän ohitse. Ei yhtään ihmistä ollut luistelemassa.
      Mahtavat valonheittimet valaisivat kirkkaasti alueen. Ja niitä valaisimia on paljon.

    • Anonyymi

      Kallis sähkö tuottaa 10 prosentin verona enemmän velkaantuneen hallituksen kassaan enemmän kuin entisaikojen halpa sähkö 24 % tuotolla. Ministerit ja poliitikot ovat puun ja kuoren välissä, kun ennen vaaleja pitäisi olla kansan puolella ja kartuttaa rahakirstua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe