Saksan menestys ilman Italiaa?

Anonyymi-ap

Saksan sodankäynnille Italiasta tuntuu olleen enemmän haittaa, kuin hyötyä.
Saksalla ja Italialla oli sotilasliitto eli Terässopimus, mistä Italia luisti Puolan offensiivin alkaessa.
Italia julisti sodan liittoutuneille vasta sitten, kun Saksan voitto Ranskassa näytti jo varmalta.

Miten Saksan sotatoimet olisi sujuneet, jos Italia ei olisikaan liittynyt Saksan rinnalle, olisiko esim. Britannia hyökännyt Libyaan tai Kreikkaan?
Jos Afrikan sotanäyttämö olisi jäänyt pois, Saksalla olisi ollut paremmat resurssit itärintamalla.

16

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllähän Britannia hyökkäili moniin maihin, vaikka ei sotatilaa ollutkaan, kuten vaikka meidän kotimaahamme Suomeen 30.7.1941, että miksei olisi hyökännyt Libyaan ja Kreikkaankin.
      Ja todellisuudessahan Britannia oli se, joka Afrikassa hyökkäsi ensimmäisenä, eli Italian hallinnoimaan Libyaan.

      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🔞 ­­N­­y­m­­­f­o­­m­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17672971S

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      "Miten Saksan sotatoimet olisi sujuneet, jos Italia ei olisikaan liittynyt Saksan rinnalle..."

      No, tämä taas riippuu siitä mitä tarkoitamme käyttämillämme termeillä. Saksa ja Italia eivät varsinaisesti ryhtyneet sotaan "rinnakkain", vaan molempien maiden johtajat ajoivat eteenpäin omia erillisiä, vaikkakin keskenään vuorovaikuttavia, valloitusretkiä.

      Erotus tuli siitä, että Mussolinin käymä uhkapeli luhistui saksalaiskollegaa aikaisemmassa vaiheessa, mikä pakotti heikentyvän Italian aina vain tuhoisampaan riippuvuussuhteeseen Saksasta.

      ///MeAgaln

    • Anonyymi

      Tango grazie; yksi hidas ja lyhyt eteen, ja kaksi pitkää ja nopeaa taakse.

      Näin Stalingradin sakemannit pottuilivat italialaisille kumppaneilleen.

    • Anonyymi

      "No, tämä taas riippuu siitä mitä tarkoitamme käyttämillämme termeillä."

      Oletetaanpa, että Mussolini olisi ollut hieman älykkäämpi (kuten Franco) ja olisi täten yrittänyt pysyä sodan ulkopuolella. Japnista oli kyllä jopa enemmän haittaa kuin Italiasta, koska Japani toi USA:n mukaan sotaan.

      • Anonyymi

        Noin 1934 Mussolini sanoi, että Italia vaati Antalyan haltuunottoa. Siitä Adolf olisi myöhemmin päässyt helposti Syyrian kautta Bakun kuvernementtiin.


      • Anonyymi

        "Oletetaanpa, että Mussolini olisi ollut hieman älykkäämpi (kuten Franco) ja olisi täten yrittänyt pysyä sodan ulkopuolella."

        Mutta mitä on älykkyys tässä kontekstissa? Kesällä -40 oli täysin loogista Mussolinin vinkkelistä nähdä, että liittoutuneet oli käytännössä lyöty ja pahimmassa tapauksessa Italia jää vaille voitonhedelmistä. Hänellä oli lisäksi sotilaskoneisto, jonka valmistelemiseen oli upotettu huomattavasti aikaa ja rahaa.

        "Japnista oli kyllä jopa enemmän haittaa kuin Italiasta, koska Japani toi USA:n mukaan sotaan."

        Ja lisäksi Saksa, joka kiirehti asettamaan itsensä kahden rintaman sotaan, rikottuaan ensin akselin rivit yrityksessä välttyä siltä.

        ///MeAgaln


    • Anonyymi

      "Ja lisäksi Saksa, joka kiirehti asettamaan itsensä kahden rintaman sotaan, rikottuaan ensin akselin rivit yrityksessä välttyä siltä."

      Hitler uskoi että akselivallat tarvitsivat Neivostoliiton itäisiä alueita, eli teollisuutta ja aivan erityisesti niiden luonnonvaroja (öljy) voidakseen voittaa sodan Kansainyhteisöä vastaan. Lisäksi Hitler uskoi että keskiverto puna-armeijan sotilaalla ei olisi tarpeeksi taistelutahtoa että itärintaman sodasta tulisi pitkä (japanilaiset käyttivät samaa logiikkaa amerikkalaisiin sotilaisiin), koska kommunismi oli musertanut kansan tahdon puolustaa omaa maataan. Lisäksi etniset vähemmistöt voitaisiin suostutella Saksan puollelle. Hitlerille, eli Saksalle tuli kuitenkin valtavana yllätyksenä se miten hyvin puna-armeija oli varustautunut sotaan, Hitler puhuikin Mannerheimille siitä miten itärintamalla vihollis-tankkien määrä oli ollut arvioitua 10-20 kertaa suurempi.

    • Anonyymi

      Italia ei "luistanut" sakujen ja NL:n hyökätessä Puolaan, vaan Aatu ei vaivautunut kertomaan koko operaatiosta Benitolle. Tämä joutui suunnilleen lukemaan asiasta lehdistä ja piti petoksena pimentoon joutumista.

      • Anonyymi

        Kyllä Hitler kertoi aikomuksistaan Mussolinille 25.8.1939, ehkä hieman peitellysti:

        Duce,

        ”Saksa ja Venäjä ovat jo jonkin aikaa vaihtaneet näkemyksiä molempien osapuolten uudesta asenteesta poliittisiin suhteisiinsa. Tällaisten johtopäätösten tekemisen tarvetta lisäsi:

        1. Maailmanpolitiikan yleinen tilanne, koska se vaikutti molempiin akselivaltioihin.

        2. Tarve saada Japanin hallitukselta selkeä kannanotto…

        3. Saksan suhde Puolaan, ei Valtakunnan, vaan Englannin toiminnan seurauksena, on muuttunut keväästä lähtien huomattavasti epätyydyttävämmäksi, ja viime viikkoina tilanne on muuttunut yksinkertaisesti sietämättömäksi. Raportit saksalaisten vainosta raja-alueilla eivät ole keksittyjä lehdistöraportteja, vaan ne edustavat vain murto-osaa kauheasta totuudesta…

        Nämä perusteet saivat minut jouduttamaan saksalais-venäläisten keskustelujen päättämistä… Kremlin valmius muuttaa suhteitaan Saksaan on viime viikkoina vahvistunut entisestään, ja se on mahdollistanut minulle, onnistuneen valmistelun jälkeen lähettää ulkoministeri [Ribbentrop] Moskovaan tekemään sopimus, laajin olemassa oleva hyökkäämättömyyssopimus...

        Voin kertoa sinulle, Duce, että näillä järjestelyillä varmistetaan Venäjän myönteinen asenne missä tahansa konfliktissa... Uskon, että voin sanoa sinulle, Duce, että Neuvosto-Venäjän kanssa käytyjen neuvottelujen kautta maailmanpolitiikassa on täysin uusi tilanne. on tuotettu, mitä on pidettävä akselin suurimmana mahdollisena voittona.

        Mitä tulee tilanteeseen Saksan ja Puolan rajalla, voin vain ilmoittaa Teidän ylhäisyydellenne, että olemme olleet viikkoja hälytystilassa… ja että jos Puolan toiminta on kestämätöntä, toimin välittömästi… On olemassa raja, jonka yli ei työnnetä missään olosuhteissa."

        Adolf Hitler

        Mussolini vastasi välittömästi näin:

        Führer

        ”Venäjän kanssa tehdyn sopimuksen osalta hyväksyn sen täysin… Olen aiemmin kertonut marsalkka Goringille, että Saksan ja Venäjän lähentyminen oli välttämätöntä demokratioiden piirittämisen estämiseksi…

        Pidän toivottavana yrittää välttää katkeamista tai heikkenemistä suhteissa Japaniin, koska se johtaisi Japanin paluuseen asemaan, joka on lähellä demokraattisia valtoja…

        Puolan osalta ymmärrän täysin Saksan kannan ja sen tosiasian, että tällaiset kireät suhteet eivät voi jatkua pysyvästi.

        Mitä tulee Italian käytännön tilanteeseen, sotilaallisen yhteentörmäyksen sattuessa… Jos Saksa hyökkää Puolaan ja konflikti pysyy paikallisena, Italia antaa Saksalle kaiken pyydetyn poliittisen ja taloudellisen avun. Jos Saksa hyökkää ja Puolan liittolaiset avaavat vastahyökkäyksen Saksaa vastaan, haluan ilmoittaa teille etukäteen, että olisi parempi, jos en tekisi aloitetta sotilaallisessa toiminnassa, ottaen huomioon Italian sotavalmistelujen nykytilanne, joka meillä on toistuvasti selitetty sinulle...

        Kokouksissamme sota suunniteltiin vuoden 1942 jälkeen ja silloin olisin ollut valmis maalla, merellä ja ilmassa suunnitelmien mukaan...

        Pidän implisiittisenä velvollisuuteni todellisena ystävänä kertoa sinulle koko totuus ja kertoa sinulle todellisesta tilanteesta etukäteen. Jos näin ei tehdä, sillä voi olla epämiellyttäviä seurauksia meille kaikille…”

        Mussolini


    • Anonyymi

      Entäpä jos Saksa olisikin ottanut irti täyden hyödyn liittolaissuhteestaan Italiaan ja lykännyt idän sotaretkeä vuodella ja osallistunut huomattavasti suuremmilla voimilla taisteluihin pohjois Afrikassa. Todennäköisesti voimansa yhdistämällä akselivaltiot olisivat kyenneet häätämään Englannin Välimeren alueelta ; mahdollisesti osa lähi-idän öljystä ollsi päätynyt akselin käyttöön ja-42 olisi ollut avoinna kaksi hyökkäysreittiä Neuvostoliittoon yhden sijaan.

      • Anonyymi

        Vaikka Saksa olisikin ollut kiinnostunut, Italia ei ollut. Italiualaiset eivät olleet halukkaita luovuttamaan valloitusretkeään Hitlerille ja vain äärimmäinen epätoivo puolustuksen murentuessa ajoi heidät juuri siihen tilanteeseen, jota he olivat pelänneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka Saksa olisikin ollut kiinnostunut, Italia ei ollut. Italiualaiset eivät olleet halukkaita luovuttamaan valloitusretkeään Hitlerille ja vain äärimmäinen epätoivo puolustuksen murentuessa ajoi heidät juuri siihen tilanteeseen, jota he olivat pelänneet.

        Signeeraus vielä->

        ///MeAgaln


    • Anonyymi

      Saksa olisi ollut pulassa, jos myös Italiasta olisi hyökätty sen kimppuun.

    • Anonyymi

      Englanti ja Ranska suorastaan pakottivat Italian sotaan 1940. Tätä ei kerrota virallisissa kronikoissa. Kuuluisan protokollan sanoin fasismi oli lyötävä maailmansodalla

      • Anonyymi

        Italialaisten hyökkäys etelä-Ranskaan kesällä 1940 on aivan omalla paikallaan Sotasaavutusten museossa.Hyökkäys eteni peräti muutamia satoja metrejä kunnes ranskalaiset,juuri murskatappion natseille kärsittyään,pysäyttivät sen.Todennäköisesti ranskalaiset halutessaan olisivat voineet siirtää sotatoimet Italian alueelle ellei Hitleri olisi ollut erotuomarina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe