Sen sijaan että keskittyisimme siihen

Anonyymi-ap

mikä hengellinen sanoma Jeesuksen sanoissa evankeliumeissa on tai mitä hän käskee niissä tehdä, joskus on hyvä ottaa askel taaksepäin ja katsoa mitä evakeliumeissa tapahtuu. Niissä kerrotaan kuinka Jumala tuli kutsumaan kansaansa Israelia kääntymään takaisin hänen luokseen. Kerrotaan niistä dramaattisista tapahtumista jotka Jumalan ja hänen kansansa välillä tapahtui. Kuinka Israel torjui Jumalansa ja naulitsi, yhdessä pakanain kanssa, hänet lopulta ristille. Jeesuksen sanat evankeliumeissa on pääasiassa vuoropuhelua hänen ja Israelin välillä. Jumalan Kuningaskunnan maanpäällinen keskus tulee olemaan Israel, ja niin se olisi ollut jos Israel olisi Kuninkaansa huolinut. Jeesus tarjosi itseään kuninkaaksi Israelille. "Jumalan valtakunta on tullut lähelle", tarkoittaa ainakin sitä, että Kuningas on tullut lähellä. Jeesus ja hänen opetuslapsensa eivät julistaneet ristiä, vaan valtakunnan tuloa.

Vertauskuvallisesti tätä voidaan katsoa siten, että Jumala on täydellinen ja rakastava aviomies. Israel on avionrikkonut ja haureellinen vaimo. Ja sen sijaan että aviomies vaatisi tuota vaimoaan kivitettäväksi, hän tahtoo hänet takaisin, eikä hänen rakkautensa ole kadonnut vaan hän antoi vielä oman henkensäkin tuon avionrikkojan puolesta. Mutta avionrikkoja on yhä kuin ei huomaisikaan tätä aviomiestä, kunnes Israelin paatumus päättyy, ja he näkevät Jumalansa Jeesuksessa.

Me taas jotka emme kuulu Israeliin, olemme ilman lakia ja liittoa rikkoneet Jumalaa vastaan. Huomioitavaa on se, että tuo vuoropuhelu ei koske meitä. Se on perheriita, jonka ulkopuolella me olemme, ja jossa toinen osapuoli on täysin oikeassa ja toinen täysin väärässä. Jeesus tuli etsimään Israelin huoneen kadonneita lampaita. Hän käski israelilaisten pitää Mooseksen kautta Israelille annetun lain. Olkaa tarkkoja että ette omi jotain mikä ei meille kuulu. Emmehän me rupea arkkiakaan rakentamaan, vaikka Jumala sellaisen joskus käski Nooaa rakentamaan. Teemme itsemme hölmöiksi kun ängemme tuon perheriidan keskelle ja vieläpä tuoden siihen Paavalin kautta annetun ilmoituksen, jota ei vielä evankeliumien aikana oltu ilmoitettu.

Matteus 6:!5
"mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne."

Efesolaiskirje 4:32
"Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut."

Huomaatteko näissä mitään eroa? Meidät on opetettu olemaan huomaamatta sitä. Jeesus antoi ehdon anteeksiantamukselle: pitää antaa muille anteeksi, jotta saa anteeksi. Paavalin kautta Jeesus opettaa antamaan anteeksi koska meille on jo anteeksi annettu. Meillä on ehdoton pelastus kun uskomme, Israelilla oli ehdollinen. Jeesus ei valehtele:

Matteus 19:17
"... Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt."

Hän tarkoitti mitä sanoi, Israelille. Paavalissa, Kristus, taas sanoi seuraavasti, seurakunnille joita hän pystytti ja opetti:

Galatalaiskirje 3:10
"Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on:'Kirottu on jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee."

Jumala tulee vieläkin kutsumaan Israelin luokseen, kun hän lakkaa vuodattamasta armoansa ja rauhaansa kansoille, ja alkaa vuodattamaan vihaa niiden sijasta:

Roomalaiskirje 11:25-26
"Sillä minä en tahdo, veljet - ettette olisi oman viisautenne varassa - pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on:'Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.'"

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meille on anteeksiannettu sen tähden mitä Jeesus on tehnyt, kun hän uhrasi itsensä meidän sijastamme ristillä, kuoli ja nousi kuolleista, kun meissä on usko hänen tekoihinsa, ei mihinkään omiin tekoihin. Olen itse syylistynyt siihen, että julistin lakia ja vanhurskautta ja parannusta. Eivät ne hyödytä mitään, ilman uskoa Jeesuksen tekoihin. Teemme parannuksen koska meille on annettu anteeksi, emme siksi että saisimme anteeksi. Tämä on paljon suurempaa kuin se, että me noudattaisimme lakia ja yrittäisimme sen kautta olla Jumalalle mieliksi. Kristus itse, Herra, asuu meissä uskon kautta ja tekee meidät itsensä kaltaisiksi.

    • Anonyymi

      Jeesus on turhin julkkis.

      • Anonyymi

        Toivon että sinäkin, kuka lienet, voisit nähdä miten kurja syntinen olet, ja miten armahtava ja rakastava Jumala on. Minäkin joskus luulin että elämässä on kyse minusta, mitä minulla on ja mitä saavutan. Nuo ovat mitättömiä asioita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1902
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1363
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1250
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      13
      1010
    Aihe