Ateisti voi uskoa mitä vain mutta ei teistisiin jumaliin tai siihen yhteen Jumalaan

Ateisti voi uskoa menninkäisiin, maahisiin, peikkoihin, tonttuihin, yksisarvisiin ja vaikka joulupukkiin, mutta teistisiin jumaliin tai siihen yhteen Raamatun Jumalaan hän ei tietenkään usko, sillä sitähän se kunnianarvoisa nimi "ateisti" tarkoittaa, että ei usko sellaisiin, mutta saa toki uskoa aaveisiin, haamuihin, zombeihin, vampyyreihin ja ihmissusiin, jos vain niin uskoo ja tahtoo pitää sellaisia todellisina tai edes mahdollisina.

Se nyt ainakin on fakta, että tosi ateisti pitää mahdollisena sen, että Teräsmies ja Aku Ankka voivat ihan hyvin olla todellisia eläviä olentoja sen sijaan, että ovat vain fiktiota, ihmisen mielikuvituksen tuotetta.

Siksipä vertaavat näitä Raamatun Jumalaan ja siihen tuntemattomaan korkeampaan voimaan, johon joka viiden suomalainen yhä vielä uskoo, kun eivät ole perillä tieteellisestä tutkimuksesta, jonka mukaan vain fyysinen maailma on mahdollinen, mutta ei mitään sen ulkopuolella.

Vai onko sittenkin? Ei saatana! :=) Heh !

10

114

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mielenkiintoista asiassa on se kuka loi ateismin määritelmän? Loiko sen ihminen vai ihmiset? Vai tuliko ateismi jotenkin immaterialisoitumalla esim. jotenkin jonkin tieteellisen kokeen tuloksena? Vai onko kyseessä peräti jumalallinen totuus, jota vain ateismin salaiseen kirjoittamattomaan teokseen perehtyneet osaavat oikein tulkita?
   Jos ateismi on ihmisten asettama, on se aate siinä kuin mikä tahansa ihmisten edustama mielipidesuuntaus ja toimintatapa.
   Jos taas tulos on saatu kokeellisesti jotain asiaa selvittämällä, on kyseessä väärä vastaus. Miksi näin on, on varmaan jokaiselle itsestään selvää.
   Mitkä siten ovat ne rajat, joissa ihmiset saavat harjoittaa ateismia? Onko jonkun toisen henkilökohtainen ateismi toisenlainen kuin toisten? Vai tulisiko jokaisen antaa muodostaa oma mieliteensä ja tapansa toimia ateistina?

  • Anonyymi

   Olet aivan oikeassa, sitä sana ateisti nimenomaan tarkoittaa.
   Valtavan paljon hankalampi asia on määritellä, mitä sana jumala tarkoittaa.

  • Anonyymi

   Ateismista pääsee helposti eroon kun tulee uskoon niin ateismi katoaa kuin kuppa Töölöstä.

   • Ateismista pääsee helposti eroon kun hankkii aivovaurion.


  • Anonyymi

   Jumala-sana tarkoittaa Totuutta. Totuus vallitsee aina, me tiedämme sen, mutta emme hallitse sitä vaan se hallitsee meitä. Uskomisella on lieveoireena se että se korvaa totuuden tai parhaimmillaankin vain lähestyy sitä. Uskominen on kuitenkin se minkä varassa me toimimme. Ihmisten jakaminen ismien ja aatteiden mukaan on jakomielistä. Kannattaisi kohdata toiset kuten tekee hyvä lääkäri joka hoitaa kaikki hyvin välittämättä kuka on kyseessä. Ilman mielikuvia pystyy keskustelemaan paremmin.

   • Anonyymi

    Puuttumatta sen enempää systemaattisesti kristinuskon käsitteiden etymologiaan mainitsen vain, että esimerkiksi sana jumala on ilmeisestikin jo kunnioitettavan ikäinen suomalaisugrilainen sana, jolla on vastineita ainakin marissa eli tšeremississä (jumə, jumo ’taivas, ylijumala’), ja myös mordvassa esiintyvää ’salama’-merkityksistä sanaa jondol on alkuosaltaan pidetty mahdollisena suomen jumala -sanan vastineena (tol -sanan merkitys on ’tuli’).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puuttumatta sen enempää systemaattisesti kristinuskon käsitteiden etymologiaan mainitsen vain, että esimerkiksi sana jumala on ilmeisestikin jo kunnioitettavan ikäinen suomalaisugrilainen sana, jolla on vastineita ainakin marissa eli tšeremississä (jumə, jumo ’taivas, ylijumala’), ja myös mordvassa esiintyvää ’salama’-merkityksistä sanaa jondol on alkuosaltaan pidetty mahdollisena suomen jumala -sanan vastineena (tol -sanan merkitys on ’tuli’).

    Kyseessä on hyvin vanha laina arjalaisesta eli indoiranilaisesta kantakielestä, joka kehittyi vielä vanhemmasta indoeurooppalaisesta kantakielestä, ja jota edustaa sanskrit. Sanskritissa dyumán tarkoittaa kirkasta, loistavaa ja hienoa, ja sanalla kuvataan Indra-jumalaa.


   • Anonyymi

    Oma keksintösi tuo Totuus, Jumala ei tarkoita totuutta muualla kuin Raamatussa-


  • Anonyymi

   sillä syntyi ÄPÄRÄ hän on jumalan poika 🤔

  • Anonyymi

   Atte on Atte vaikka voissa paistaisi. Tässä kultapossukerhossa ei käsitetä vertauskuvia eikä mitään metafyysisiä

   Ihme väkeä. Ja vihaisia ihmisiä perusluonteeltaan. Haukkuminen ja ilkeily perusmottona. Saunatontuiksi hyviä kelpoja..

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   191
   1356
  2. Tältä näyttää Elastiselle rakennettava luksusmökki Lapissa - Jopa Samu Haber hehkuttaa: "Upee"

   No nyt ei ole kyllä mikään pikkumökki, vaan aika öky... Ela on jakanut kuvia rakennusvaiheessa olevasta vapaa-ajan asunnosta. Se ei todellakaan näytä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   814
  3. Maisa menetti autonsa

   Alamäki on alkanut...todellisuudessa auto lähti liisarista kun rahat loppui... https://www.seiska.fi/Kotimaa/Voi-ei-Maisa-Torppa-joutui-autokiipeliin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   778
  4. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   99
   679
  5. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   3
   665
  6. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   127
   607
  7. Niin solmussa

   Voi kun tietäisit miten suuria tunteita mulla on sua kohtaan. Naiselle ❤️
   Ikävä
   23
   596
  8. Haluun vaan, että tiedät

   Olet ensimmäinen ja viimeinen päivän ajatuksissani - en voi sinua unohtaa, vaikka aikaa on kulunut, kyyneleet edelleen virtaavat..
   Ikävä
   13
   543
  9. Kuka palstalainen

   Olisi hyvää matkaseuraa? -flowersreally-
   Sinkut
   152
   530
  Aihe