Jumalallinen painekattila?

Maapallon vesi on keittynyt Jumalalisessa painekattilassa ainakin 4,5 miljardia vuotta sitten. Vesi on elämän eliksiiri siinä missä viina on viisaiden juoma. Viina myös nuorentaa.

6

94

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monet amerikkalaiset ovat kauhistuneet, kun Euroopassa on oletuksena kuplivaa vettä. Moi P. Ervasti, vieläkö teosofia on SE juttu? Pitäisi osata sanoa "still water" ja se ei sovi amerikkalaiseen suuhun. Vedenpainetta ovat kylläkin kovasti kehuneet. Eilenkin julkaistulla videolla sitä kehuttiin Helsingin mieleenpainuvimmaksi asiaksi ja ne sentään tekivät bussimatkan Porvooseenkin. Kuulun Herran Jeesuksen Viimeisimpien Päivien Filosofisen Taolaisuuden Kirkkoon ja meillä luetaan Daodejingiä pyhänä. Kaste tapahtuu tiiliskivellä päähän lyämällä ja jos tiiliskivi halkeaa, lyödään uudestaan aidolla kivellä. Silti, vaikka vesi on noin vanhaa, silläkin on viimeinen käyttöpäivä, eikä se kestä ikuisesti ja siitä kielii parasta ennen merkintä pullon kyljessä, vaikka monet vain tuijottelevat sitä panttia, dollarihymy kasvoillaan. Ykkösherramme on Laozi ja hänen keskeinen opetuksensa oli, että: “Vesi on nestemäistä, pehmeää ja taipuisaa. Mutta vesi kuluttaa kiveä, joka on kova ja taipumaton. Sääntönä on siis, että mikä vain nestemäinen, pehmeä ja taipuisa voittaa minkä vain kovan ja vaikean - ole siis kova ja vaikea! Dasani- vesi ei koskaan lyönyt läpi Briteissä, koska it tuli brittiläisestä, tavallisesta kylmähanasta. Tämä tapahtui aikojen alussa - jumalallisesta painekattilasta kuului 500 valovuotta pitkä vihellys ja vesi oli valmista nautittavaksi.

    • Itse Don eiku Dom Perignonkin kauhisteli kuplivaa viiniänsä josta ranskalaiset eivät olleet mielissään. Pullot pamahtelivat rikki kuin avaruuden painekattilassa. Kovaa vettä?Avaruutta puuttui kuitenkin kun eivät kestäneet painetta. Kunnes englantilaiset puuttuivat peliin ja tykästyivät kuplivaan helmeilevään viiniin.

      Niin ne ranskalaisetkin sivistyivät juomaan viiniä jota sanotaan joko samppanjaksi tai kuohuviiniksi. En tiedä minkälaisessa paineessa vesi ja rypäleet keittyvät mutta tekivät sitten kestävämpiä säiliöitä kuplaviinille. Ilmeisesti Englantilaisten avulla ja keksivät myös korkkikorkin. Eli Samppanja kehitys ja alku on hyvinkin Englantilaisten ansioita.

      Don eiku DOm Perignon kyllä kehitti viinin kehitys menetelmiä jonka mukaan on saanut nimensä inhokkiviiniinsä elikä dom perignon samppanjaa.. Taitaa Dom vääntelehtii haudassaan niin että luut kolisee??

      • Sekoitit, "Hiljaa Virtsaa Don"- klassikkoon! Ja uudestaan Done Karukoskeen.

        Monet (ei se maalari) olivat pullot, jotka samppakaljan voimasta särkyivät itsekseen. Se on yhtä tarkkaa hommaa, kun kiljuviinin pullotus. Kiljun muuten kehitteli Vanhan Valamon luostarissa apotti Kimmo Kiljunen. Kerran häneltä unohtui yksi kiljupullo luostarin kellotapuliin kahdeksi viikoksi ja hän tajusi, että kilju on parhaimmillaan, kun sen antaa käydä loppuun.

        En ole samppanjaa ostanut , koska katalaanien cava on juhlajuomani - erittäin hienostuneen makuista litkua! Ranskasta ei ole tullut muuta hyvää kuin ranskalaiset ja pisuaari. Bideetäkin käyttelen ahkerasti, mutta se letku saisi olla siinä pitempi.

        PS. Miten onnistut vaihtamaan aiheen vedestä viiniksi noin nopeasti? Ajattelin ensin, että kerrankin pervokilla on vesiaihe.


    • Siitä puhe mitä mieli. Jeesuskin muutti veden viiniksi käyttämällä sitä luonnon turbohiivalla villirypäleistä ja vedestä. Äkkiä se kävikin kuin raamatun ajankulun mukaan. Tuosta noin vaan.

      Mulla on ollut joskus viinintekovälineet ja kaikki ne on kadonneet kun lopetin omakohtaisen tehtailun noin 19 vuotta sitten. Voishan sitä palata takaisin harrastuksen pariin. Säästäis kaupan viineissä. Voihan tehdä kuohuvaakin vissiin pitää olla pullot kallellaan kylmässä??

      Valamon kiljunen keitteli varmaan kesäaikaan? Pitäähän olla talvella ja syksyllä ja keväällä rospuuton aikaan menemättä jäille ja maihin. Ja alkoon. Istuivat siellä saarellaan kiljua juoden ja pyhiä veisuja laulaen. Jouhikolla säestettiin ja niissä jouhikoissa olis ollu kahdellekin kielelle paikka mutta minimalisteina ja köyhinä heillä oli vain yksi kieli. jota sitten jouhikon jousella hangattiin. Hevosen hännästähän tuli se perinteinen jouhikon kieli ja ääni oli mitä autenttisin. Lähtivät ,lepakotkin tapulista kun isä akaki jouhikolla päästeli veisuja.
      Mitähän hänkin veteli kun eli hyväkuntoisena 110 vuotiaaksi?

      Pieni ote wikipediasta... Vuonna 1980, jolloin isä Akakin syntymästä oli tulossa 107 vuotta, hän sai Heinäveden kunnalta kirjeen, jossa hänet kutsuttiin peruskoulun ensimmäiselle luokalle tietokoneohjelman väärinkäsityksen takia: tietokone ei osannut erottaa eri vuosisadoilla syntyneitä toisistaan ja sen johdosta kaikille, joiden syntymävuosi päättyi -73, lähetettiin kutsu kouluun. Väärinkäsitys huvitti isä Akakia suuresti.

    • Anonyymi

      Jumala keittää hernesoppaa siinä kattilassa, siksi me piereskellään.

      Jumalalla on hyvä huumorin taju.

      🤭🤗😂🤗😅

      • Jumalako Jalostaja hernerokan ja iänikuinen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1275
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1112
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1106
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      917
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      10
      788
    Aihe