Jumalallinen painekattila?

Maapallon vesi on keittynyt Jumalalisessa painekattilassa ainakin 4,5 miljardia vuotta sitten. Vesi on elämän eliksiiri siinä missä viina on viisaiden juoma. Viina myös nuorentaa.

6

115

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Monet amerikkalaiset ovat kauhistuneet, kun Euroopassa on oletuksena kuplivaa vettä. Moi P. Ervasti, vieläkö teosofia on SE juttu? Pitäisi osata sanoa "still water" ja se ei sovi amerikkalaiseen suuhun. Vedenpainetta ovat kylläkin kovasti kehuneet. Eilenkin julkaistulla videolla sitä kehuttiin Helsingin mieleenpainuvimmaksi asiaksi ja ne sentään tekivät bussimatkan Porvooseenkin. Kuulun Herran Jeesuksen Viimeisimpien Päivien Filosofisen Taolaisuuden Kirkkoon ja meillä luetaan Daodejingiä pyhänä. Kaste tapahtuu tiiliskivellä päähän lyämällä ja jos tiiliskivi halkeaa, lyödään uudestaan aidolla kivellä. Silti, vaikka vesi on noin vanhaa, silläkin on viimeinen käyttöpäivä, eikä se kestä ikuisesti ja siitä kielii parasta ennen merkintä pullon kyljessä, vaikka monet vain tuijottelevat sitä panttia, dollarihymy kasvoillaan. Ykkösherramme on Laozi ja hänen keskeinen opetuksensa oli, että: “Vesi on nestemäistä, pehmeää ja taipuisaa. Mutta vesi kuluttaa kiveä, joka on kova ja taipumaton. Sääntönä on siis, että mikä vain nestemäinen, pehmeä ja taipuisa voittaa minkä vain kovan ja vaikean - ole siis kova ja vaikea! Dasani- vesi ei koskaan lyönyt läpi Briteissä, koska it tuli brittiläisestä, tavallisesta kylmähanasta. Tämä tapahtui aikojen alussa - jumalallisesta painekattilasta kuului 500 valovuotta pitkä vihellys ja vesi oli valmista nautittavaksi.

  • Itse Don eiku Dom Perignonkin kauhisteli kuplivaa viiniänsä josta ranskalaiset eivät olleet mielissään. Pullot pamahtelivat rikki kuin avaruuden painekattilassa. Kovaa vettä?Avaruutta puuttui kuitenkin kun eivät kestäneet painetta. Kunnes englantilaiset puuttuivat peliin ja tykästyivät kuplivaan helmeilevään viiniin.

   Niin ne ranskalaisetkin sivistyivät juomaan viiniä jota sanotaan joko samppanjaksi tai kuohuviiniksi. En tiedä minkälaisessa paineessa vesi ja rypäleet keittyvät mutta tekivät sitten kestävämpiä säiliöitä kuplaviinille. Ilmeisesti Englantilaisten avulla ja keksivät myös korkkikorkin. Eli Samppanja kehitys ja alku on hyvinkin Englantilaisten ansioita.

   Don eiku DOm Perignon kyllä kehitti viinin kehitys menetelmiä jonka mukaan on saanut nimensä inhokkiviiniinsä elikä dom perignon samppanjaa.. Taitaa Dom vääntelehtii haudassaan niin että luut kolisee??

   • Sekoitit, "Hiljaa Virtsaa Don"- klassikkoon! Ja uudestaan Done Karukoskeen.

    Monet (ei se maalari) olivat pullot, jotka samppakaljan voimasta särkyivät itsekseen. Se on yhtä tarkkaa hommaa, kun kiljuviinin pullotus. Kiljun muuten kehitteli Vanhan Valamon luostarissa apotti Kimmo Kiljunen. Kerran häneltä unohtui yksi kiljupullo luostarin kellotapuliin kahdeksi viikoksi ja hän tajusi, että kilju on parhaimmillaan, kun sen antaa käydä loppuun.

    En ole samppanjaa ostanut , koska katalaanien cava on juhlajuomani - erittäin hienostuneen makuista litkua! Ranskasta ei ole tullut muuta hyvää kuin ranskalaiset ja pisuaari. Bideetäkin käyttelen ahkerasti, mutta se letku saisi olla siinä pitempi.

    PS. Miten onnistut vaihtamaan aiheen vedestä viiniksi noin nopeasti? Ajattelin ensin, että kerrankin pervokilla on vesiaihe.


  • Siitä puhe mitä mieli. Jeesuskin muutti veden viiniksi käyttämällä sitä luonnon turbohiivalla villirypäleistä ja vedestä. Äkkiä se kävikin kuin raamatun ajankulun mukaan. Tuosta noin vaan.

   Mulla on ollut joskus viinintekovälineet ja kaikki ne on kadonneet kun lopetin omakohtaisen tehtailun noin 19 vuotta sitten. Voishan sitä palata takaisin harrastuksen pariin. Säästäis kaupan viineissä. Voihan tehdä kuohuvaakin vissiin pitää olla pullot kallellaan kylmässä??

   Valamon kiljunen keitteli varmaan kesäaikaan? Pitäähän olla talvella ja syksyllä ja keväällä rospuuton aikaan menemättä jäille ja maihin. Ja alkoon. Istuivat siellä saarellaan kiljua juoden ja pyhiä veisuja laulaen. Jouhikolla säestettiin ja niissä jouhikoissa olis ollu kahdellekin kielelle paikka mutta minimalisteina ja köyhinä heillä oli vain yksi kieli. jota sitten jouhikon jousella hangattiin. Hevosen hännästähän tuli se perinteinen jouhikon kieli ja ääni oli mitä autenttisin. Lähtivät ,lepakotkin tapulista kun isä akaki jouhikolla päästeli veisuja.
   Mitähän hänkin veteli kun eli hyväkuntoisena 110 vuotiaaksi?

   Pieni ote wikipediasta... Vuonna 1980, jolloin isä Akakin syntymästä oli tulossa 107 vuotta, hän sai Heinäveden kunnalta kirjeen, jossa hänet kutsuttiin peruskoulun ensimmäiselle luokalle tietokoneohjelman väärinkäsityksen takia: tietokone ei osannut erottaa eri vuosisadoilla syntyneitä toisistaan ja sen johdosta kaikille, joiden syntymävuosi päättyi -73, lähetettiin kutsu kouluun. Väärinkäsitys huvitti isä Akakia suuresti.

  • Anonyymi

   Jumala keittää hernesoppaa siinä kattilassa, siksi me piereskellään.

   Jumalalla on hyvä huumorin taju.

   🤭🤗😂🤗😅

   • Jumalako Jalostaja hernerokan ja iänikuinen?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   534
   4088
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   9
   1343
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   1041
  4. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   874
  5. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   127
   771
  6. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   158
   713
  7. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   170
   674
  8. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   42
   671
  9. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   44
   662
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   32
   616
  Aihe