Useat maat rajoittavat Kiinasta tuloa, yllätys Suomi ei !

Anonyymi-ap

Taas rahan ja Lapin matkailun takia Suomi päästää Kiinasta tulijat uusine variantteineen ja muunnoksineen Suomeen ilman testejä, vaikka monet maat mm. Yhdysvallat, Italia, Japani, Malesia jne. jne. ovat testit ottaneet käyttöön, koska Kiinan joulukuun noin 250 000 000 koronatartuntaa luovat pohjan uusille muunnoksille ja epidemian leviämiselle globaalisti


Yhdysvallat suunnittelee matkustusrajoituksia Kiinasta tuleville – syynä räjähdysherkkä koronatilanne
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvallat-suunnittelee-matkustusrajoituksia-kiinasta-tuleville-syyna-rajahdysherkka-koronatilanne/8599960

21

147

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ullatus, ullatus!

   • Anonyymi

    USA lätkäisi kiinalaisille testipakon – myös näiltä mailta toimia
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/87318653-4fbc-41b4-a4e6-fc00fdffc704
    "Kiina ilmoitti maanantaina ja tiistaina lieventävänsä maahan ja maasta matkustamista koskevia koronarajoituksia.

    Yhdysvallat on määrännyt kiinalaisille turisteille koronatestipakon sen jälkeen, kun Kiina ilmoitti avaavansa rajansa uudelleen ensi viikolla.

    Yhdysvaltojen lisäksi myös Italia, Japani, Malesia, Taiwan ja Intia ovat kertoneet ottavansa käyttöön tiukempia toimenpiteitä.


    Italiaan matkanneilla puolella korona

    Euroopan maista Italia on ilmoittanut ottavansa käyttöön pakollisen koronatestauksen kaikille Kiinasta tuleville matkustajille.

    Italian terveysministeri Orazio Schillaci sanoi, että toimenpide on välttämätön viruksen uusien varianttien seurannan ja tunnistamisen varmistamiseksi sekä Italian väestön suojelemiseksi.

    Italia oli aikoinaan viruksen maailmanlaajuinen epidemiakeskus sen jälkeen, kun virus alkoi levitä Kiinasta vuoden 2019 lopulla.

    Italialaislehti la Repubblican mukaan Kiinasta Milanon Malpensan lentokentälle 26. joulukuuta laskeutuneen koneen matkustajista 52 prosentilla todettiin koronavirus.

    Italian lisäksi negatiivinen koronatesti vaaditaan Japanissa, Intiassa ja Taiwanissa. Myös Malesia on ilmoittanut ottaneensa käyttöön uusia seuranta- ja valvontatoimenpiteitä Kiinan matkustusrajoitusten lieventymisen vuoksi.


    THL ei näe vaaraa

    Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Kiinan matkustusrajoitusten lieventymisestä ei aiheudu vaaraa Suomessa, sillä suomalaisilla on rokotteiden ja sairastamisten kautta hyvä suoja virusta vastaan.

    THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava kertoi MTV Uutisille, että rokotuksilla on saatu ihmisille hyvä suoja, joka suojaa tällä hetkellä kiertäviä muunnoksia vastaan."


    Suomessa maailman korkein covidkuolleisuus sekä ylikuolleisuus ja viikossa koronaan kuolee ihan virallisestikin yli 150 ihmistä (tuplat ylikuolleisuuden mukaan), mutta hei! ei mitään hätää, tänne mahtuu kyllä kaiken maailman variantit joita 1,4 miljardin ihmisen Kiina tuottaa.

    Kun epidemia alkoi helmikuussa 2020, Kiinassa raivoavasta epidemiasta sanottiin ettei se meille tule, sillä meillä on niin hyvä länsimainen terveydenhoitojärjestelmä. Nyt argumentit ovat samat.

    Kiinassa todellinen lääkepula näyttää alkaneen. Edes kipulääkkeitä ei saa. Veikkaan että jatkossa pula ulottuu lähes kaikkiin niihin lääkkeisiin, minkä komponentteja tehdään Kiinassa tai Intiassa.

    Kiinassa leviävä BF.7 johtanee siihen, että lääkkeiden saanti tulee vaikeutumaan entisestään.

    Kun Suomen 8000 varmistettua koronakuolemaa skaalataan Kiinan väestöön tulos ei ole miljoona, vaan 2,1 miljoonaa. Ja kun Kiinan koronakuolemat lähestyvät miljoonaa, ne jatkavat kasvuaan myös Suomessa.
    Suomen koronapolitiikan virheiden tasolle Kiinalla on vielä pitkä matka.


    Suomessa kuolee koronaan eniten ihmisiä maailmassa:
    https://mobile.twitter.com/jukka235/status/1605840510643421184

    Tässä samojen maiden varmistettujen koronakuolemien/1M kertyminen 2022. Elokuun jälkeen koronakuolemat ovat kasvaneet nopeimmin Suomessa. Suomi ohitti Unkarin 17.11. ja vuoden lopussa koronjakuolemia on kertynyt Suomea enemmän vain Kreikassa:
    https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Interval=Cumulative (last 12 months)&Relative to Population=true&Color by test positivity=false&country=GBR~DEU~ITA~AUT~BEL~CZE~DNK~FIN~FRA~HUN~LVA~LTU~NOR~POL~PRT~SVK~SVN~CHE~SWE~ESP~EST~GRC~LUX&Metric=Confirmed deaths

    Suomessa ylikuolleisuus pandemian aikana maailman toisiksi korkein Yhdysvaltain jälkeen:
    https://mobile.twitter.com/AnnaRotkirch/status/1600827446265524224

    Tuhansia suomalaisia on kuollut liikaa – riippumaton selvitys tarvitaan
    Elinajanodote laskee jo toista vuotta. Se on merkittävä muutos. Olemme huolestuneita, ettei asiasta juuri puhuta, Väestöntutkimuslaitoksen johtaja tutkimusprofessori Anna Rotkirch
    https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/464f2586-7cb9-4453-beef-4090a02aed0a
    https://www.laakarilehti.fi/terveydenhuolto/onko-koronakuolemia-paljon-vai-mihin-taalla-kuollaan/


  • Anonyymi

   Kiina rajoitti kaikkea mahdollista kolme vuotta. No mikä oli tulos?

   • Anonyymi

    3 vuotta lisää elinaikaa miljoonille, melkoinen suoritus. Yksin tätä ei voi loputtomiin estää kun muu maailma vähät välittää ja tuo Kiinan rajalle jatkuvalla syötöllä globaalisti riehuvaa virusta.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Italia määrää pakolliset korona­testit Kiinasta saapuville –  Suomessa THL ei suosittele toimia
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009294660.html
   "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ei toistaiseksi suosittele rajoituksia Kiinasta tuleville matkustajille.

   AFP:n mukaan Italia määrää Kiinasta tuleville pakolliset koronatestit, koska Kiinassa koronatartunnat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Pakolliset testit koskevat myös Kiinasta Italian kautta muualle matkustavia, kertoi Italian terveysministeri Orazio Schillaci keskiviikkona.

   Määräys on hänen mukaansa välttämätön kaikkien koronavirusvarianttien valvonnan ja tunnistamisen kannalta.

   Yhdysvallat puolestaan ilmoittaa harkitsevansa matkustusrajoituksia Kiinasta tuleville matkustajille.

   Kiina aloitti koronarajoitusten nopean purkamisen aikaisemmin tässä kuussa noudatettuaan sitä ennen pitkään niin sanottua nollakoronapolitiikkaa, jossa tartuntojen määrä pyrittiin painamaan lähelle nollaa.

   Erityisesti Yhdysvaltoja huolettaa riittävän ja luotettavan tiedon saamisen vaikeus Kiinan koronatartunnoista.

   Muun muassa Japani ja Malesia ovat jo kertoneet ryhtyvänsä toimiin Kiinassa leviävien koronatartuntojen patoamiseksi."


   THL ei tee mitään, eipä tietenkään tee mitään, vaikka Suomen koronakuolleisuus=ylikuolleisuus maailman huippua.

  • Anonyymi

   MTV: Kiinalaisturistit pääsevät nyt Suomeenkin, vaikka maassa riehuu korona – THL: Tästä syystä maahantulorajoituksia ei tarvita

   Yle: Korona-aaltoa pelkäävät USA ja Aasian maat ovat asettamassa kiinalaisille matkustusrajoituksia – THL ei suosita Suomeen: ”Ihan turhaa”

   Koronan kourissa oleva Kiina purkaa vauhdilla omia matkustusrajoituksiaan. THL:n mukaan Kiinan puutteelliset tiedot vaikeuttavat riskiarvion tekoa uusista muunnoksista.

   Vidun poliittiset puupäät kärsiikö Lintilä taas Lapin matkailu !

  • Anonyymi

   Mitä tällä THL:lla tekee? Sama vaikka vähennettäisiin sieltä väkeä kun tämäkin päätös ihan käsittämätön.

   Kenen etu on saada Suomeen uusia koronavariantteja? Takuuvarmasti kiinalaiset sen tuovat taas, kuten 2020 Lapin matkailussa tapahtui.

  • Anonyymi

   Ookkonää Oulusta, pelekkääkkönää polliissii, syökkönää leippää?

  • Anonyymi

   Uusi variantti tulle olen varma tunnen Kiinalaiset.

  • Anonyymi

   Ei koronaa tarvitse pelätä. Jos joku ei ole vielä ottanut korona-rokotteita, niin syyttäköön itseään eikä kiinalaisia!

   Ja kyllähän rokotteista huolimatta jokainen sen tulee jossain vaiheessa sairastamaan. Emme me influenssa-virustenkaan takia pistä matkustusta seis.

  • Anonyymi

   Kinkeille porokyytiä ja joulupukkia, sillä sitä tullee tulosta, jänkhällä?🤑

  • Anonyymi

   Kun muut rajoittaa se tietää Suomeen ryntäystä kaikkine variantteineen no onneksi päivystykset toimii ööö vai toimiiko eikä ne rokotteet mitään ole estäneet

  • Anonyymi

   Niin. Jos rajoittaa se on väärin ja jos ei rajoita niin sekin on väärin. Sellaista se koronan kanssa on ollut jo melkein 3 vuotta.
   Näköjään ne variantit ja tautiaallot tulevat joka tapauksessa. Kiina höllensi omaa koronapolitiikkaansa ja heti leimahti ja kovaa, mutta onko siitä haittaa muulle maailmalle, jossa suurin osa on jo sairastanut taudin ja rokotuksetkin ovat paremmissa kantimissa kuin kiinassa. Rajoitusten kannattajien mielestä tietysti pitää rajoittaa ja vastustajien mielestä ei missään tapauksessa.

  • Anonyymi

   Kiinalaiset tekstiilityöntekijät alkuaan toivat koronan palatessaan kotimaansa uudenvuodenjuhlista töihin Pohjois-Italiaan, josta Suomen hiihtolomailevat ökylaskettelijat levittivät tänne kotipaikkakunnilleen.

  • Anonyymi

   Kuolema kinuskeille!

  • Ihmisten menemisiä ja tulemisia ei saa rajoittaa enää koskaan ja mihinkään kusetukseen ei kannata kenenkään osallistua.
   Höpöhöpö pcr testit taasen voi tunkea sanonko mihin...

   Plörönä ulina lopetettava Suomessa.

   • Anonyymi

    Mielestäni Suomeen tarvittaisiin Iisää somaIeita. Ovat olleet korvaamattomia ainakin meidän alalla.


  • Anonyymi

   Thl ja tegnelliläinen varovaisuusperiaate: varotaan, ettei vaan tehdä mitään liikaa tai turhaan. Koska riskiarvion tekemiseen liittyy epävarmuuksia, parempi olla tekemättä mitään. Olisihan se noloa, jos olisikin suojeltu kansalaisia.
   https://yle.fi/a/74-20010509

  • Anonyymi

   Suomen hallitus on pitäny rajat auki joka kerta kun nuo ruttovariantit on ollut tulossa.
   Uskomatonta holtittomuutta ja turaamista, kuten oli maskikaupatkin.
   Ja jauhonaamat kehuu ja ylistää, just kuin pohjoiskorean valekommunistia.

  • Anonyymi

   THL ponnistelee saadakseen koronatartunnat nousuun.
   Siksi ei hiiskahda tartunnan estävästä FFP2-suojaimesta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   191
   1365
  2. Tältä näyttää Elastiselle rakennettava luksusmökki Lapissa - Jopa Samu Haber hehkuttaa: "Upee"

   No nyt ei ole kyllä mikään pikkumökki, vaan aika öky... Ela on jakanut kuvia rakennusvaiheessa olevasta vapaa-ajan asunnosta. Se ei todellakaan näytä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   825
  3. Maisa menetti autonsa

   Alamäki on alkanut...todellisuudessa auto lähti liisarista kun rahat loppui... https://www.seiska.fi/Kotimaa/Voi-ei-Maisa-Torppa-joutui-autokiipeliin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   793
  4. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   99
   687
  5. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   4
   675
  6. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   127
   610
  7. Niin solmussa

   Voi kun tietäisit miten suuria tunteita mulla on sua kohtaan. Naiselle ❤️
   Ikävä
   23
   601
  8. Haluun vaan, että tiedät

   Olet ensimmäinen ja viimeinen päivän ajatuksissani - en voi sinua unohtaa, vaikka aikaa on kulunut, kyyneleet edelleen virtaavat..
   Ikävä
   13
   548
  9. Kuka palstalainen

   Olisi hyvää matkaseuraa? -flowersreally-
   Sinkut
   152
   533
  Aihe