Shoppailu köyhänä?

Anonyymi-ap

Tunnen muutaman täällä Tampereella asuvan naisen (yli 40v) ketkä ovat köyhiä eivätkä saa ikinä säästettyä koska tuhlailevat, yksi näistä sai säästettyä liki 100€ kahdessa kuukaudessa minkä piti olla hätävarana (kehuskeli asiasta), mutta facebookissa laittoi kuvan uusista ostoksistaan kertoen olleensa shoppailemassa koska se oli kuulemma mukavaa. Nyt pummaillut taas rahaa kaikilta... "olispa mukava köyhänki saada mukava uusivuosi".

Ostavat jatkuvasti kaikkea "pientä kivaa" mikä yleensä jää komeroihin pölyttymään eivätkä ymmärrä ettei sitä rahaa ole säästössä kun laittaa viikossa kympin sinne tänne... menee siis helposti 40€ per viikko turhuuksiin. Jos asiasta mainitsee niin matamit suuttuvat.

12

194

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kävis edes kirpputoreilla tuollaiset matamit ja ostais tarpeellista.

  • Anonyymi

   Joillekin shoppailu tuo sisältöä elämään. Itselleni riittää kun käyn 2-4 kertaa kuukaudessa paikallisessa ruokakaupassa hakemassa ryynejä, munia ja juureksia. Minulla on kävelymatkan päässä Suomen suurin kauppakeskus ja olen 4-kymppinen nainen.

   • Anonyymi

    En ymmärrä miksi tarpeettomien tyynyjen ostaminen tuo sisältöä elämään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En ymmärrä miksi tarpeettomien tyynyjen ostaminen tuo sisältöä elämään.

    Kaupoissa ollaan sillä "Toi on kiva, se on ihan pakko ostaa "-mentaliteetillä .
    Olen yrittänyt puhua vain tarpeellisen ostamisen puolesta 40 vuotta , mutta
    se on kaikunut kuuloille korville . Ihan joka saa.....an vuosi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaupoissa ollaan sillä "Toi on kiva, se on ihan pakko ostaa "-mentaliteetillä .
    Olen yrittänyt puhua vain tarpeellisen ostamisen puolesta 40 vuotta , mutta
    se on kaikunut kuuloille korville . Ihan joka saa.....an vuosi.

    Muistan kuinka oli kierrätyskeskuksessa harjoittelemassa ja sinne naiset toivat joka päivä paljon vaatetta missä oli vielä hintalappukin kiinni.


  • Anonyymi

   Mulla on pari työkaveria ihan samanlaisia.
   Tili tulee 2 viikon välein, niin haaskaavat sen yleensä jo viikossa ja toisen viikon ovat aina kerjäämässä rahaa. Toiselle vippasinkin alkuvaiheessa muutaman kerran, mutta jätti aina pikkuvipitkin maksamatta, joten pistin rahahanat kiinni.
   Kehui vielä aina, että hänen pummaamisensa on "parempaa/järkevämpää", kun hän hankkii kokemuksia ja muistoja eikä ostele mitään krääsää. Vaikka todellisuudessa hän haaskaa rahansa aina baareihin ja yökerhoihin, pari kertaa lähtenyt jouluksi Lappiin viettämään "hiihtolomaa", ostanut vielä jonkun paketin siihen, mikä maksaa tonnin viikolta, vaikkei hänellä olisi niihinkään ollut varaa.
   Nykyään kai on vähän paremmissa asemissa, kun hänen nykyinen muioja kai pitää aika kovaa kuria kotona ja hän on kai ulosottovelkansakin saanut maksettua. Mutta ei sillä hän ole mitään voittanut, kun hän kuitenkin osti pankkilainalla käytetyn bemarin 40000 eurolla, missä käyttökulutkin on ihan tolkuttomat, ja nyt piti mekkalaa siitä, kun oli ostanut muijansa kanssa jonkun rt-asunnon velaksi ja se oli kuulemma maksanut 400000€. Eli on varmasti yhtä persaukinen kuin ennenkin, vaikka sai tosiaan ylennyksen tässä yhdessä vaiheessa tuotantopäälliköksi ja varmaan kohtuullisen palkankorotuksenkin.
   Sit mulle kuitenkin vittuilee, että mä olen jotenkin käyhä ja perseaukinen. Ihan sillä, kun en ole lähtenyt mihinkään työporukan kolehtikeräyksiin, mitä työmaalla kerätään vähän väliä. Ihan sillä, kun ei mullekaan mitään kolehtia kerätty, kun täytin 40v, vaikka parille muulle kerättiin samoihin aikoihin samasta syystä.
   Ja kai muutenkin, kun en juurikaan käy baareissa enkä kallilla lomilla. Ihan silläkään, kun mua ei huvita enää ryyppäillä ja sitten, kun olen asunut 2 eri maassa varmaankin 20 eri paikkakunnalla ja olen ollut reissuhommissakin aikanaan muutaman vuoden. Niin mua ei enää kiinnosta kierrellä ympäriinsä yhtään. Enkä nyt muutenkaan viitsisi maksaa jotain Thaimaan lomaa tms. Siis pistää vähintään tonnia sileäksi vaan sen takia, että pääsisin ulkomaille 1-2 viikoksi makaamaan rantsulle ja juomaan paikallisissa baareissa.

  • Anonyymi

   Ja kaiken tuon kirjoitat köyhyyspalstalle waude et sitten mitenkään yhteiskuntapalstalle.Onko jotenki realiteetit hakusessa omassa elämässä täh.

   • Anonyymi

    Ei ole kun olen itsekin työtön ja ihmettelen miksi rajatulla budjetilla elävät tuhlailevat rahaa.


   • Anonyymi

    No persaukisuutta eli köyhyyttä tuokin on siinä, missä olemattomilla tuloilla kitkuttaminenkin.
    Tuo vaan johtuu omasta tyhmyydestä, että oma mahdollisesti hyväkin palkka tuhlataan kaikkeen turhaan, kuten yökerhoissa hillumiseen.
    Tai sihhen, että ostetaan helvetisti kalliimpaa, kuin mihin oikeasti on varaa tai mitä tarvitsee.
    Esimerkiksi autojen suhteen juurikin tuo, että ostetaan joku asunnon arvoinen paukkulauta, minkä käyttökulutkin kuten huoltojen hinnat on korkeat. Vaikka muutaman tonnin käytetylläkin pärjää hyvin.
    Tai sitten asunto, ostetaan tuollaisia liki puolen miljoonan lukaaleja, vaikka max. 100000 eurollakin saa tosi hyviä asuntoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole kun olen itsekin työtön ja ihmettelen miksi rajatulla budjetilla elävät tuhlailevat rahaa.

    Se tuossa kirjoituksessasi onkin se pointii, ja ihan järkväkin, että miksi ihmiset käyttävät rahaa enemmän kuin mitä heillä on varaa käyttää?
    Ja juuri tuo käytösmalli, että jos ihmisellä on just sen verran rahaa, että saa maksettua laskut ja ostettua ruokaa, niin ne rahat shoppaillaankin sitten vaatekauppoihin yms, ja sitten pummataan muilta ruokarahaa ja valitetaan, kun rahaa ei ole ja kaikki on niin kallista ja niin edelleen.


  • Anonyymi

   Eikö ihmiset käsitä, että ei osta sitä mitä tarvitsee, vaan ostaa vain sen, mitä ilman ei tule toimeen.
   Siinä on kaksi eri asiaa, jos tämän käsittää, elämä on parempaa ja vapaampaa.

   • Anonyymi

    Onneksi ikä on tuonut viisautta ja harkintaa eli ostetaan vaan se välttämätön.
    Menot pysyy mukavasti koko ajan pienempänä kuin tulot, joten syntyy ihan
    mukavasti sitä taloudellista puskurivarastoa ja velkaa oli 20 v. sitten .


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   678
   6000
  2. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   13
   1777
  3. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   133
   1288
  4. Translaki meni läpi...

   Kuuntelin eilen eduskunnan lähetystä, ja monia hyviä perusteita kerrottiin, miksi moinen pitäisi hylätä. Eräs nutturatäti väitti, että kaikki estelyt
   Kokkola
   162
   1191
  5. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   102
   968
  6. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   49
   958
  7. Ensi kerralla kun kohdataan

   Älä käännä päätäsi pois. Katso silmiini. Näet siellä anteeksipyynnön ja katumuksen. En torjuisi enää sinua. Miehelle
   Ikävä
   63
   935
  8. Tasot - ikuinen kysymys, johon ei ole vastausta

   Mikä on taso? Miten arvotatte edes tason? Omasta kokemusmaailmastani katsoen ei ole olemassa universaalia tasoa. Taso taitaa olla jokaiselle ihan eri
   Sinkut
   181
   886
  9. Translaki läpi äänin 113-69

   Niinhän sinä kävi kun veikattiin. Lisäksi kaikenlaiset tällä palstalla uutta esitystä veikanneet voivat mennä takaisin peruskoulun yhteiskuntaopin tun
   Luterilaisuus
   182
   845
  10. Olet mielessä ja pysyt

   Haluan nähdä sinua edes vilaukselta vaikka se sattuu toisinaan sydämeen. Hyvää yötä naiselta miehelle.
   Ikävä
   41
   841
  Aihe