Miksi F-35 oli paras valinta Suomelle?

Anonyymi-ap

Australia päätyi valitsemaan F-35 häivehävittäjän perinteisten sijaan ja siellä asia on nostanut älämölöä. Tämä on kenties ihan aiheellista, koska Australian kannalta on oleellista kyetä hallitsemaan suurta ilmatilaa mantereen ympärillä. F-35 häivemoottori ei pärjää perinteisessä suorituskyvyssä esimerkiksi Ruotsalaiselle Gripenille.

Gripenin huippunopeus on noin 2500 km/h, kun F-35 lentää noin 2000 km/h.
Gripenin tehokas taistelusäde on 800 km kun taas F-35:n noin 500 km.

Mikä sitten tekee F-35:sta ylivoimaisen? Kyseessä on sen ilmataistelukyky ja etenkin häiveominaisuudet sekä hyvät tutkat. Puolustusvoimat suoritti vertailun ja totesi sen olevan paras valinta Suomen olosuhteisiin.

F-35:sta voisi verrata taistelijaan. Kumpi on parempi taistelussa. Vihollisen näköpiirissä, juokseva ja ketterä, ampuja vai sellainen, joka on vähän hitaampi, mutta jota on vaikea havaita?

Jos taistelijat joutuvat kasvokkain, niin nopea ja ketterä taistelija vie voiton. F-35:n etu on se, että se ampuu muut ennen kuin ne edes havaitsevat sitä.

https://yle.fi/a/3-12224296

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ausseilla on erilainen toimintaympäristö. Jännää, että eivät sitä ajatelleet.

  • Anonyymi

   Ongelmahan on siinä että Salinin veljekset Virroilla kusettivat

  • Anonyymi

   Tosi tärkeää lässyä, voi tietysti olla, että pingviiniarmeija tulee yön hämärissä ja valtaa koko Australian , siinä häivehävittäjä olisi hyvä. Voi tätä idiotismia.

  • Anonyymi

   Joopasen joo.
   Tiedän, että hävittäjähankintaan oli valjastettu asiantuntevin porukka, mitä Suomesta ikinä löytyy. Evalvaatiovaihe oli kansainvälisesti vertaillenkin poikkeuksellisen tiukka ja tarkka.

   Ja sitten tulee "asiantuntijoita" kertomaan, että kokonaan toiseen toimintaympäristöön valittu kone ei ole osoittautunut sellaiseksi kuin toivottiin.
   Jos se ei sovi Austaraaliaan, mitä suuresti epäilen, niin miksi aussit mokasivat hankinnan ja ottivat väärän koneen?

   Jo 1960 luvulla suunnitellut hävittäjät lensivät kovempaa kuin yksikään nyt tarjolla olleista. Se aika, kun mentiin korkealla ja kovaa, on jo vuosikymmeniä sitten jäänyt taakse. Jos Suomessa 500 km:n toimintasäde ei riitä, niin ihmettelen.

   Kun on tehty realistisia simulaatioita taistelutilanteista F-35 vs. neljännen sukupolven hävittäjä, niin F-35 on ollut täysin ylivoimainen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2002
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   170
   1337
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1263
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1064
  5. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   70
   783
  6. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   758
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   156
   733
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   98
   656
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   86
   622
  Aihe