Sähkö oli halpaa vielä 1997 , ei ole enää , paitsi joskus

Anonyymi-ap

Sähkö maksoi vuonna 1997 siirtomaksuineen ja veroineen nykyrahassa keskimäärin 5,4 nykyistä eurosenttiä kWh, kun rahan arvon muutos otetaan huomioon,
Tällä hetkellä Caruna laskuttaa pelkästä sähkön siirrosta tuon 5 eurosenttiä kWh ja valtio verot päälle. Fortum ei ole pekkaa pahempi , sähköstä laskuttaa lähes 40 eurosenttiä kWh.
Kun laskee yhteen nykyisen hinnan lähes 46 senttiä kWh ja vertaa sitä vuoden 1997 hintaan 5,4 senttiä kWh siirtomaksuineen ja veroineen on ero valtava.
Ja kuka se vetääkään välistä , Caruna ja Fortum , Tytti Tuppuraisen ja Sanna Marinin tuella.
Näin se Suomen kansa köyhtyy ja ulkomaalaiset omistajat rikastuu , valtiojohdon tuella.

13

66

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   80 -luvulla ja osin vielä 90 -luvulla sähkö oli käytännössä ilmaista kansalaisille, sähkölaskut oli naurettavan pieniä. Silloin valtio omisti sähkölaitokset ja -verkon ja laskut oli lähinnä muodollisuus.

   Kuten huomataan, niin valtion omaisuuden yksityistäminen on nostanut hinnat pilviin ja aiheuttanut vain tuskaa köyhille, rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy enstisestään.

   Mutta maailmahan rakentuu sen mukaan millaisia ihmisiä maailmassa on, en jaksa uskoa että kansanvaaleilla valitut poliitikot voivat oikeasti vaikuttaa näin suuriin päätöksiin vaikka haluaisivat, rahavalta päättää isot linjat. Poliitikot saa lähinnä vihat niskoihin.

   kaikista rikkaimmat tietty haluaisivat, että planeetalla olisi vain heidän sukunsa ja ihmiset joista on heille hyötyä, muut lähinnä kuluttaa hupenevia luonnon varoja...

  • Anonyymi

   Maksoin Savon Voiman verkkoalueella 1996-1997 sähköstä 17 penniä kaikkina muina päivinä päivinä paitsi 16.11-15.3 klo 7-21 jolloin hinta oli 48 penniä. Keskihinta vuodessa noin 23 penniä eli 3,85 c/KWh.

   Nyt maksan sähkön siirrosta verosta 6,7 c/KWh keskihintana ja sähkön keskimääräinen hinta tämä vuonna yli 12 c/KWh. Yht n. 19 c/KWh. Ensi vuonna enemmän.

  • Anonyymi

   Tuo on erinomainen esimerkki miten ulkomaalaiset omistajat ryöstävät Suomen kansaa , Sanna Marinin tuella tietty. Mutta ei ole Kokoomuksen Orpokaan synneistä vapaa , hyväksyi Caruna kaupat Kokoomuksen jäsenenä ja edustajana.

   • Anonyymi

    Marin ei tue. Päin vastoin. Tahtoo lisätä yhtiöiden veroja.


  • Anonyymi

   Eurostatin tilaston mukaan suomalaiset kotitaloudet maksoivat sähköstä tammi-kesäkuussa 2022 kaikkiaan keskimäärin yli 19 senttiä. Sen sijaan muut kuin kotitaloudet saivat sähkön noin 9 sentillä. Heille sähkö oli yhä EU: edullisin. Kotitalouksien osalta Suomi on jo noussut keskikastiin.

  • Anonyymi

   Näin sähkön käyttäjien rokottaminen en edennyt. Ensin keksittiin eriyttää sähköenergian myynti ja sähkön siirto. Näin molemmille toimijoille annettiin mahdolisuus nostaa hintojan omaan tahtiin. Samoihin aikoihin alettiin muuttaa sähkömittareita etäluettaviksi, joka mahdollisti sen, että kulutusta voitiin seurata jopa 15 minuutin pätkissä. Siitäpä saatiin sitten idea myydä sähköä pörssissä "päivän hintaan".

  • Anonyymi

   käyttäjät ei voi tehdä valintoja sähkön muodolle kotonaan koska hinta hyppii,

  • Anonyymi

   Olisi syytä kansallistaa koko sähköbusines Suomessa. Veihän Saksakin Suomelta Uniperin , miksi Suomi ei voisi kansallistaa Carunaa ja Fortumia ensalkuun.
   Sit TVO valtion haltuun ja Tampereen Sähkölaitos Helenin kanssa.
   Ei tarvi sähköllä kansaa ryöstää , vain tuotantokustannukset hinnalla katetaan.

  • Anonyymi

   Suomi on täysin korruptoitunut vuonna 2023.

  • Anonyymi

   UPM energia on hyvä kohde kansallistaa , se tuottaa paljon sähköä .

  • Anonyymi

   Tulotkin oli paljon pienemmät

  • Anonyymi

   Vähemmän kuin sipipessukok aikana.

  • Anonyymi

   eussa kansallis omaisuus menee myyntiin yksi kerrallaan,lopulta ostetaan omat palvelut ulkomaan laskuna jolloin hinta nousee,

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

   Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
   Maailman menoa
   565
   3408
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   104
   1575
  3. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   75
   1492
  4. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1129
  5. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   144
   1114
  6. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   77
   928
  7. Tämä on naiselle

   Hyvää iltaa ja yötä. Mikäli haluat olla rakas, meidän on nähtävä ja juteltava. näin toivoo.mies
   Ikävä
   38
   835
  8. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   94
   822
  9. Teki mieli sanoa

   Ajatukseni karkaavat kuin levottomat perhoset sinne missä sinä olet. Teki mieli sanoa, että olet todellinen syyni. Alku ja loppu, avoin äärettömyys. A
   Ikävä
   37
   819
  Aihe