Vihreät haluaa tuhota Suomen talouden

Anonyymi-ap

Vihreät on omaksunut valtameren takaa virheellisen vastakkainasettelun talouden ja ympäristön välillä. Sanotaan vaikka, että ympäristö on "tärkeämpää", "kovempaa" tai "arvokkaampaa" kuin talous ja väitetään ettei molemmista voida pitää huolta samaan aikaan.

Juuri viimeisimmässä mennään vikaan ja pahasti. Kuvitellaan, että kasvava talous väistämättä tuhoaa ympäristön, vaikka näin ei ole, ja se on tiedetty jo kauan. Talouskasvu kun on muutakin kuin katoavien resurssien riistämistä, eivätkä kaikki resurssit ole katoamassa maapallolta. Miksi muuten fuusiota väitettäisiin kestäväksi energiamuodoksi, ellei siihen tarvittavia raakamateriaaleja olisi maapallolla käytännössä rajaton määrä?

Talouskasvu on kuitenkin kulutuksen lisäksi myös palveluit, tuotteiden laadun kehittämistä ja ihmisten kehittämistä, kun monet palvelut keskittyvät mm koulutukseen. Kestävää taloudenpitoa ovat mm kiertotalousyritykset, jotka valmistavat tuotteita kierrätysmateriaaleista sekä uusiutuvan energian yritykset. Myös sähköautoja myyvä Tesla on kapitalistisen talouskasvun synnyttämä yritys. Lähes kaikki uusiutuva energia on käytännössä rajatonta ja se luo talouskasvua ympärilleen.

Olisi looginen virhe asettaa talouskasvu ja ympäristö vastakkain, kun juuri talouskasvu on auttanut meitä pitämään huolta ympäristöstä. Ainakaan ei ole missään nimessä selvä juttu, että talouskasvu aina olisi vahingollista.

Nyt sitten on omaksuttu ajatusmalli, etenkin Vihreissä, että talous ei saa kasvaa, koska ympäristö. Nollakasvua vaatimalla vaaditaan käytännössä taantumaa, ja me kaikki 1990-luvulla ja sitä ennen eläneet tiedämme, ettei supistuvassa taloudessa ole hyvä elää. Samoin tiedämme, että Nokian mukanaan tuoma talouskasvu paransi elämänlaatuamme huomattavasti. Vihreät haluaa kuitenkin lamaa ja sen mukanaan tuomaa huono-osaisuutta ja kärsimystä. Jos yhteiskunta järjestettäisiin Vihreiden kannattaman mallin mukaan, sadat tuhannet jäisivät työttömiksi ja teknologinen kehitys hyytyisi. Kukaan ei siis enää olisi kehittämässä uusia sähköautoja.

Vihreät näyttää ajattelevan, että kaikki nykyinen täytyy uhrata tulevaisuuden eteen. Valitettavasti tämä on myös Wikipediassa mainittu ekofasismin määritelmä. Ekofasismissa valtio pakottaa, esimerkiksi verotuksen avulla, ihmiset luopumaan omasta hyvinvoinnistaan "luonnon orgaanisen kokonaisuuden eteen". Vihreät on kritiikittä omaksunut tämän mallin.

Kuitenkaan ei ole selvä juttu, että tulevaisuus on tärkeämpi kuin nykyhetki. Jossain määrin se on vähemmän tärkeä, koska tulevaisuutta ei voi ennustaa, sen asioihin liittyy aina epävarmuutta, eikä siellä eläviä ihmisiä vielä ole olemassa. Nykyään ei voida edes tietää, tuleeko niitä ihmisiä vai ei. Jos suojellaan heidän etujaan, suojellaan siis syntymättömien lasten oikeuksia, niiden, joita ei vielä ole edes siitetty! Jos kannatat aborttia, tuskin lähdet mukaan tällaiseen.

Haloo Helsinki laulaa kappaleessaan "Vihaan kyllästynyt" pelosta, että "kaikki tähtää sokeasti vaan tulevaan". Jaan monien muiden kanssa tämän pelon. Ei ole ollenkaan selvää, että nykyhetki pitäisi uhrata tulevaisuuden eteen. Esimerkiksi Buddhalainen traditio korostaa nykyhetken merkitystä verrattuna sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Nykyhetki on tärkein, ja Buddhalainen meditaatio pyrkiikin keskittymään tähän hetkeen ja sen keskittymisen avulla vapautumaan elämän tuskallisesta kiertokulusta. Miksi koko tämä traditio olisi juuriaan myöten väärässä? Eikö kyseessä ole vain vaihtoehtoinen tapa ajatella verrattuna länsimaalaiseen kuolemanpelkoon, jossa tavoitellaan ikuista elämää.

Tavallaanhan Vihreät tavoittelee ikuista elämää, koska se katsoo, että ihmiskunnan tulee selvitä ikuisesti, ja sen takia meidän täytyy pysäyttää ilmastonmuutos. Ei ole välttämättä totta, että ilmastonmuutos pyyhkäisisi ihmiskunnan maailmankartalta. Kuitenkin, jos niin on, ajatus ihmiskunnan tulevaisuuden varmistamisesta on ristiriidassa monen muun Vihreän liikkeen kannattaman ajatuksen kanssa.

Esimerkiksi, miksi ihmiskunta olisi niin erityinen, että se täytyy välttämättä säilyttää? Elämä maapallolla tulee selviämään ilmastonmuutoksesta joka tapauksessa. Eikö ihmiskunnan sukupuutto olisi vain hyvä asia muille eläinlajeille ottaen huomioon se tuhon määrä, jonka olemme jo tällä pallolla aiheuttaneet? Jos emme miellä ihmisyyttä mitenkään erityiseksi, esimerkiksi uskonnollisin perustein, miksi siis yritämme pakkomielteisesti tavoitella ikuista elämää ja säilyttää ihmiskunnan?

Jos myönnetään, että tässä hetkessä eläminenkin on tulevaisuuden lisäksi arvokasta, silloin taloudella ja elintasolla on arvoa. Onnellisuus korreloi voimakkaasti elintason kanssa. Tästä esimerkkinä on Suomi. Suomessa on yksi länsimaiden korkeimmista elintasoista ja samalla Suomi loistaa onnellisuutta mittaavissa tutkimuksissa. Onnellisuuden arvo on, että elämä on rajallinen ja kestää hetken verran, joten siitä on otettava kaikki irti silloin kun se tapahtuu, ei kuoleman jälkeen.

Älä äänestä Vihreitä!

5

169

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nyt pitää tuhota Myrkynvihreät !

   Kansa Muistaa Ja Kansa Kostaa Vaaleissa Myrkynvihreille ! - Tosi On !

  • Anonyymi

   ...tut näillä mitään omaa ohjelmaa tai tavoitetta ole , Moskovasta ohjataan ja käskytetään kajahtanutta akkalaumaa muka "ympäristön puolesta.." näiden hyväkkäiden puolueohjelmassa on on oikein dokumentoituna päämääränä lopettaa Suomen puolustuslaitos , se kun saattaisi haitata "erään itäisen suurvallan" valloitusaikeita ..toisaalta , mikäli asiat heidän toivomallaan tavalla menisivät , olisikin hauska olla katsomassa kyseisen porukan ilmeitä hiukan myöhemmin , näillä Tsingis-kaanin verenperintöä omaavilla kansoilla kun on tapa muistaa kuka kerran on oman kansansa pettänyt , hän voi tehdä sen toistekin .. ja toinen saman väen sanonta on "luottamus hyvä , valvonta parempi...

  • Anonyymi

   Talouskasvu on aiheuttanut ympäristöongelmat. Talouden kasvu perustuu kasvavalle kulutukselle. Kaikki tuotanto tuottaa päästöjä, vaatii lisää energiaa ja kuluttaa luonnonvaroja ja köyhdyttää metsiä. Talouden pitäisi toimia ympäistön ehdoilla ja meidän on sopeutettava elintapamme sen mukaan. Tämä on kaikkien etu. Valitettavasti verojörjestelmämme on aiheuttanut pakkokulutuksen oravanpyörän jonka vauhti vain kiihtyy.

   Ihan sama ketä äänestät. Ongelma on verotus, tulopolitiikka ja sosiaaliturva. Ne on syytä rakentaa uudella tavalla jotta oravanpyörä pysähtyisi.

  • Anonyymi

   Kaikkein kannattavinta olisi lennättää vihersuvakit musuineen pois Suomesta.

  • Anonyymi

   Venäjän öljy- ja kaasuteollisuuden päästöt näkyvät selvästi Suomenkin ilmanlaadussa korkeampina mustan hiilen pitoisuuksina. Mustan hiilen päästöillä on vakavat ilmastovaikutukset arktisella alueella.
   Kun musta hiili laskeutuu jäätiköille, se tummapintaisena imee auringonvaloa, mikä kiihdyttää sulamista. Sulaminen taas kiihdyttää ilmastonmuutosta.

   Kun koko pohjoisen alueen jäätiköt ovat venäjältä tulevan mustan hiilen peittäminä niin samaan aikaan meillä pähkäillään voiko muovipilliä enää käyttää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   265
   1873
  2. Pelkäsin Sinua

   Nainen, siksi pakenin eikä meistä koskaan tullut mitään 😓. Pidin liikaa sinusta, niin siksi pelkäsin. Tiedän että meistä olisi tullut jotakin hyvää j
   Ikävä
   42
   896
  3. Naiset tulleet liiankin itsenäiseksi

   Naisten asema on Suomessa yliarvostettua ja tämän kyllä huomaa naisten käyttäytymisestä.
   Maailman menoa
   371
   802
  4. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   50
   714
  5. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   702
  6. Erdogan haluaisi Suomen nyt Natoon

   Tuokin ukkeli on melkoinen tuuliviiri. Vielä muutama päivä oli ihan eri mieltä kuin tänään. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358534.html "Turki
   Maailman menoa
   323
   698
  7. Jos nainen et olisi tuollainen mörökölli

   Meistä olisi tullut vähintäänkin hyvät ystävät. Taidat suhtautua kaikkeen liian vakavasti, mietit liikaa ja rakennat itsellesi henkisen umpikujan.
   Ikävä
   42
   673
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   638
  Aihe