Vihreät haluaa tuhota Suomen talouden

Anonyymi-ap

Vihreät on omaksunut valtameren takaa virheellisen vastakkainasettelun talouden ja ympäristön välillä. Sanotaan vaikka, että ympäristö on "tärkeämpää", "kovempaa" tai "arvokkaampaa" kuin talous ja väitetään ettei molemmista voida pitää huolta samaan aikaan.

Juuri viimeisimmässä mennään vikaan ja pahasti. Kuvitellaan, että kasvava talous väistämättä tuhoaa ympäristön, vaikka näin ei ole, ja se on tiedetty jo kauan. Talouskasvu kun on muutakin kuin katoavien resurssien riistämistä, eivätkä kaikki resurssit ole katoamassa maapallolta. Miksi muuten fuusiota väitettäisiin kestäväksi energiamuodoksi, ellei siihen tarvittavia raakamateriaaleja olisi maapallolla käytännössä rajaton määrä?

Talouskasvu on kuitenkin kulutuksen lisäksi myös palveluit, tuotteiden laadun kehittämistä ja ihmisten kehittämistä, kun monet palvelut keskittyvät mm koulutukseen. Kestävää taloudenpitoa ovat mm kiertotalousyritykset, jotka valmistavat tuotteita kierrätysmateriaaleista sekä uusiutuvan energian yritykset. Myös sähköautoja myyvä Tesla on kapitalistisen talouskasvun synnyttämä yritys. Lähes kaikki uusiutuva energia on käytännössä rajatonta ja se luo talouskasvua ympärilleen.

Olisi looginen virhe asettaa talouskasvu ja ympäristö vastakkain, kun juuri talouskasvu on auttanut meitä pitämään huolta ympäristöstä. Ainakaan ei ole missään nimessä selvä juttu, että talouskasvu aina olisi vahingollista.

Nyt sitten on omaksuttu ajatusmalli, etenkin Vihreissä, että talous ei saa kasvaa, koska ympäristö. Nollakasvua vaatimalla vaaditaan käytännössä taantumaa, ja me kaikki 1990-luvulla ja sitä ennen eläneet tiedämme, ettei supistuvassa taloudessa ole hyvä elää. Samoin tiedämme, että Nokian mukanaan tuoma talouskasvu paransi elämänlaatuamme huomattavasti. Vihreät haluaa kuitenkin lamaa ja sen mukanaan tuomaa huono-osaisuutta ja kärsimystä. Jos yhteiskunta järjestettäisiin Vihreiden kannattaman mallin mukaan, sadat tuhannet jäisivät työttömiksi ja teknologinen kehitys hyytyisi. Kukaan ei siis enää olisi kehittämässä uusia sähköautoja.

Vihreät näyttää ajattelevan, että kaikki nykyinen täytyy uhrata tulevaisuuden eteen. Valitettavasti tämä on myös Wikipediassa mainittu ekofasismin määritelmä. Ekofasismissa valtio pakottaa, esimerkiksi verotuksen avulla, ihmiset luopumaan omasta hyvinvoinnistaan "luonnon orgaanisen kokonaisuuden eteen". Vihreät on kritiikittä omaksunut tämän mallin.

Kuitenkaan ei ole selvä juttu, että tulevaisuus on tärkeämpi kuin nykyhetki. Jossain määrin se on vähemmän tärkeä, koska tulevaisuutta ei voi ennustaa, sen asioihin liittyy aina epävarmuutta, eikä siellä eläviä ihmisiä vielä ole olemassa. Nykyään ei voida edes tietää, tuleeko niitä ihmisiä vai ei. Jos suojellaan heidän etujaan, suojellaan siis syntymättömien lasten oikeuksia, niiden, joita ei vielä ole edes siitetty! Jos kannatat aborttia, tuskin lähdet mukaan tällaiseen.

Haloo Helsinki laulaa kappaleessaan "Vihaan kyllästynyt" pelosta, että "kaikki tähtää sokeasti vaan tulevaan". Jaan monien muiden kanssa tämän pelon. Ei ole ollenkaan selvää, että nykyhetki pitäisi uhrata tulevaisuuden eteen. Esimerkiksi Buddhalainen traditio korostaa nykyhetken merkitystä verrattuna sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Nykyhetki on tärkein, ja Buddhalainen meditaatio pyrkiikin keskittymään tähän hetkeen ja sen keskittymisen avulla vapautumaan elämän tuskallisesta kiertokulusta. Miksi koko tämä traditio olisi juuriaan myöten väärässä? Eikö kyseessä ole vain vaihtoehtoinen tapa ajatella verrattuna länsimaalaiseen kuolemanpelkoon, jossa tavoitellaan ikuista elämää.

Tavallaanhan Vihreät tavoittelee ikuista elämää, koska se katsoo, että ihmiskunnan tulee selvitä ikuisesti, ja sen takia meidän täytyy pysäyttää ilmastonmuutos. Ei ole välttämättä totta, että ilmastonmuutos pyyhkäisisi ihmiskunnan maailmankartalta. Kuitenkin, jos niin on, ajatus ihmiskunnan tulevaisuuden varmistamisesta on ristiriidassa monen muun Vihreän liikkeen kannattaman ajatuksen kanssa.

Esimerkiksi, miksi ihmiskunta olisi niin erityinen, että se täytyy välttämättä säilyttää? Elämä maapallolla tulee selviämään ilmastonmuutoksesta joka tapauksessa. Eikö ihmiskunnan sukupuutto olisi vain hyvä asia muille eläinlajeille ottaen huomioon se tuhon määrä, jonka olemme jo tällä pallolla aiheuttaneet? Jos emme miellä ihmisyyttä mitenkään erityiseksi, esimerkiksi uskonnollisin perustein, miksi siis yritämme pakkomielteisesti tavoitella ikuista elämää ja säilyttää ihmiskunnan?

Jos myönnetään, että tässä hetkessä eläminenkin on tulevaisuuden lisäksi arvokasta, silloin taloudella ja elintasolla on arvoa. Onnellisuus korreloi voimakkaasti elintason kanssa. Tästä esimerkkinä on Suomi. Suomessa on yksi länsimaiden korkeimmista elintasoista ja samalla Suomi loistaa onnellisuutta mittaavissa tutkimuksissa. Onnellisuuden arvo on, että elämä on rajallinen ja kestää hetken verran, joten siitä on otettava kaikki irti silloin kun se tapahtuu, ei kuoleman jälkeen.

Älä äänestä Vihreitä!

14

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt pitää tuhota Myrkynvihreät !

      Kansa Muistaa Ja Kansa Kostaa Vaaleissa Myrkynvihreille ! - Tosi On !

    • Anonyymi

      ...tut näillä mitään omaa ohjelmaa tai tavoitetta ole , Moskovasta ohjataan ja käskytetään kajahtanutta akkalaumaa muka "ympäristön puolesta.." näiden hyväkkäiden puolueohjelmassa on on oikein dokumentoituna päämääränä lopettaa Suomen puolustuslaitos , se kun saattaisi haitata "erään itäisen suurvallan" valloitusaikeita ..toisaalta , mikäli asiat heidän toivomallaan tavalla menisivät , olisikin hauska olla katsomassa kyseisen porukan ilmeitä hiukan myöhemmin , näillä Tsingis-kaanin verenperintöä omaavilla kansoilla kun on tapa muistaa kuka kerran on oman kansansa pettänyt , hän voi tehdä sen toistekin .. ja toinen saman väen sanonta on "luottamus hyvä , valvonta parempi...

    • Anonyymi

      Talouskasvu on aiheuttanut ympäristöongelmat. Talouden kasvu perustuu kasvavalle kulutukselle. Kaikki tuotanto tuottaa päästöjä, vaatii lisää energiaa ja kuluttaa luonnonvaroja ja köyhdyttää metsiä. Talouden pitäisi toimia ympäistön ehdoilla ja meidän on sopeutettava elintapamme sen mukaan. Tämä on kaikkien etu. Valitettavasti verojörjestelmämme on aiheuttanut pakkokulutuksen oravanpyörän jonka vauhti vain kiihtyy.

      Ihan sama ketä äänestät. Ongelma on verotus, tulopolitiikka ja sosiaaliturva. Ne on syytä rakentaa uudella tavalla jotta oravanpyörä pysähtyisi.

    • Anonyymi

      Kaikkein kannattavinta olisi lennättää vihersuvakit musuineen pois Suomesta.

    • Anonyymi

      Venäjän öljy- ja kaasuteollisuuden päästöt näkyvät selvästi Suomenkin ilmanlaadussa korkeampina mustan hiilen pitoisuuksina. Mustan hiilen päästöillä on vakavat ilmastovaikutukset arktisella alueella.
      Kun musta hiili laskeutuu jäätiköille, se tummapintaisena imee auringonvaloa, mikä kiihdyttää sulamista. Sulaminen taas kiihdyttää ilmastonmuutosta.

      Kun koko pohjoisen alueen jäätiköt ovat venäjältä tulevan mustan hiilen peittäminä niin samaan aikaan meillä pähkäillään voiko muovipilliä enää käyttää.

    • Anonyymi

      Suomen pitää sovittaa yhteiskunta ja eläminen vähenevään väkimäärään. Vain siten on menestysmahdollisuus.

    • Anonyymi

      Oudointa vihreiden toimissa ja puheissa on se että suomalaisten elämää pitää kurjistaa eniten, vaikka todelliset ongelmat ovat aivan muualla. Menisivät makaamaan kaduille Kiinassa. Intiassa USA.ssa eli yleensä kaikissa Euroopan ulkopuolisissa maissa. Silloin heidän uskottavuutensa edes hiukan paranisi Suomessakin.

      • Anonyymi

        Tai ihan naapuriin ryssälään.


    • Anonyymi

      Vihreään siirtymään uskovat maat ja yritykset saavat aikaan talouskasvua ja tulosta.
      Mitä jos Suomi olisikin maailman johtava maa aurinko- ja tuulienergiaratkaisujen suunnittelijana ja tuottajana? No ei ole, koska asiaan ei ole uskottu, ennen kuin se on valtavirtaa. Tuollaiseen asemaan pääsee vain uskomalla asiaansa ja mitä enemmän joukossa on persupolitiikkaa, niin tietää, että juna meni jo. Jokaisesen innovaation kohdalta. Ei kannata, pidetään vaan suhteita yllä venäjään ja ostetaan halpaa öljyä ja kaasua, siilä hoidetaan talouskasvu, eiks joo?

      • Anonyymi

        Kyllä yritykset seuraavat koko ajan uusia trendejä ja hakevat uutta bisnestä ja kasvua sieltä missä sitä on odotettavissa. Suomalaisetkin firmat ovat ihan varmasti kolunneet uusiutuvan energian mahdollisuiudet, ja lähteneet mukaan jos osaaminen ja rahkeet vaan riittävät.


      • Anonyymi

        Viherpiiperöthän vastusta tuulivoimaa, hullu reettakin pidätetty monta kertaa ja Suomessa estäneet tuulivoimapuiston rakentamisen. Viherpiiperöt pitää lähettää korpeen ilman sähköä ja sosiaaliturvaa, elätte siellä luonnonmukaisesti keräilytaloudessa.


    • Anonyymi

      Vihreät osaavat ratkaista asian. Rahaa tulee seinästä ja sähkö heidän mukaansa jostain töpselistä?

    • Anonyymi

      äÄNESTÄN VIHREITÄ ! aHNEET PUSSIHOUSUMIEHET HUSVARNA-KYPÄRISSÄÄN TUHOAA KAIKEN PUUSTON.

    • Anonyymi

      Hallituksessa vihreät käyttävät rahaa enemmän kuin mitenkään on mahdollista.
      Yritystoiminnassa ja erityisesti metsätäloudessa he vaativat kieltoja, rajoituksia ja supistuksia. Tulot, tuotot ja tuottavuus laskevat.
      Näistä muodostuu yhtälö joka ei ole mahdollinen eikä ratkaistavissa.
      Ennakkotiedot osoittavat että tämä tiedostetaan. Luottamus puolueeseen on olellisesti laskenut ja vaalitulos helpottanee maamme ahdinkoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe