Oulun yliopiston vetytutkimuksen rahoitus ? !

Anonyymi-ap

Oulun yliopiston mullistava vetytutkimus on lievästikin ilmaisten rahoituksen arvoinen, mutta herää avoin kysymys ovatko he aktiivisesti etsineet sille rahoitusta kaikkia ovia "potkien", mutta ehdottomasti poissulkien kiinalaisen rahoituksen, jota ei tule ottaa vastaan.

Tarvitsemansa 10 miljoonan budjetti on suorastaan vaatimaton, ajatellen hankkeen potentiaalia, mikli se osoittatuisi odotuksiaan vastaavaksi ja suhteessa siihen millaisia EU:n tukirahoja liikku eri toimialoilla ja juurikin myös vetytaloudessa.

Mikäli olisin päättävässä asemassa Suomessa, niin varmistaisn, että tuo hanke saa vuosittain kotimaisen ja / tai EU-rahoituksen. Tuo hanke tulisi ehdottomasti pitää kotimaisissa ja / tai eurooppalaisissa käsissä.

Alla olevaa tietoa en onnistu löytämään Oulun yliopiston omilta sivuilta ja jos se siellä on, niin hyvin ovat tiedon piilottaneet. Se tulisi olla pysyvästi sen etusivulla, myös englanniksi.
.

"Oulussa kehitetään menetelmää, joka voisi mullistaa maailman energiatalouden – ratkaisun avaimet ovat auringossa"

"Hänen mielestään kaikki paukut pitäisikin laittaa aidosti vihreän vedyn tuottamiseen. Eli vedyn tuottamiseen ilman hiilidioksidipäästöjä ja myös ilman sähköä."

"Ja juuri sitä Oulun yliopistossa nyt tehdään."

"– Jos saisimme Suomen yhden tammikuisen pakkaspäivän aikana maailmalta ostaman sähkön verran rahoitusta, eli noin kymmenen miljoonaa euroa, meillä olisi mahdollisuus synnyttää tästä uusi Nokia, sanoo Huttula."

- https://yle.fi/a/3-12135362

"Key actions of the EU Hydrogen Strategy"

"The hydrogen strategy for a climate-neutral Europe was adopted in July 2020. By the first quarter 2022, all of its 20 action points were implemented and delivered."

- https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-systems-integration/hydrogen/key-actions-eu-hydrogen-strategy_en

7

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt kun EU:ssa on suuren linjan energiahankkeita, vetyäkin koskien, niin kyllä tuolle Oulun tutkimushankkeelle tulisi ehdottomasti saada sen tarvitsema vuosittainen rahoitus, jotta nähtäisiin sen potentiaali.

      En tiedä onko Oulun yliopisto itse ollut aktiivisesti hakemassa tarvitsemaansa rahoitusta. Kotimaasta ja / tai EU:stahan se tilisi saada, mutta ei missään tapaksessa jostain Kiinasta.

      "Keskiviikkona Euroopan parlamentti hyväksyi kantansa lakiesityksiin merenkulun päästöistä sekä sähkölataamisen ja vaihtoehtoisten polttoaineiden, kuten vedyn, infrastruktuurista autoille, rekoille, junille ja lentokoneille."

      "Uudet säännöt kuuluvat EU:n Fit for 55 -pakettiin, jonka tavoitteena on laskea kasvihuonepäästöjä vähintään 55 % vuosien 1990 ja 2030 välillä."

      - https://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/20221014IPR43206/meppien-mukaan-autojen-latauspisteita-tulee-olla-vahintaan-60-km-valein

    • Anonyymi

      Aloittaja lähettää nyt vaikka tonnin kuukaudessa fanirahaa sinne tutkimukseen. :o)

    • Anonyymi

      Eikös vastaavaa tutkimusta olla tehty jo 70-luvulta saakka? Miksi nyt olisi jotenkin asiat toisin että ollaan läpimurron äärellä ja vain rahoituksen puuttuminen on esteenä?

    • Anonyymi

      Ovatkohan Oulun yliopiston vastuulliset edustajat liian "ujoja" ja pidättyväisiä hakemaan tuhtia EU-rahoitusta tutkimushankkeelleen.

      Euroopassakin vetytaloudessa liikkuu kerrassaan niin hurjia pääomia, eli tulisihan sieltä Oulun yliopistonkin hankkeelle lohjeta tavittava pääoma, joka olisi vain pieni hyvin siivu kokonaisuudesta.

      "The Hydrogen Stream: Swiss team sets record solar-to-hydrogen rate"

      May 2, 2023

      - https://www.pv-magazine.com/2023/05/02/the-hydrogen-stream-swiss-team-sets-record-solar-to-hydrogen-rate/

    • Anonyymi

      mumssi

    • Anonyymi

      Jos sitä rahoitusta ei juuri sen takia lohkea että ei olla pystytty edes teoriassa uskottavasti osoittamaan että läpimurto olisi aidosti lähellä, jolloin rahoitus myönnetään johonkin toiseen potentiaalisempaan hankkeeseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1961
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1265
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1168
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      82
      1002
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1000
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe