Suomi on eurooppalainen

YLE: -- Kansalaistemme verovaroin ylläpidetty Yleisradio julkaisi tarkoitushakuisen ja sangen yksipuolisen -

"Suomi on eurooppalainen" -

.. sarjan, ja sen sisällöstä, julkaisuajankohdasta kuin tavasta kirjoittaa löytyy useita kiintoisia ja todenmukaisuuden näkökulmasta epäilyttäviä kohtia --
~ https://areena.yle.fi/1-62101743 -- käsikirjoittajana Marjo Vilkko (tuotanto Intervisio Oy 2022)

-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille - alkaen maailman suurimman pinta-alavaltion Venäjän Uralilta.

Euroopan suurin valtio on taas Venäjä, niin pinta-alana kuin asukaslukuna

Eurooppaa ei ole ilman Venäjää, vaikka YLE' n sarjapoljento koitti kaikin keinoin vähätellä, jos lainkaan mainita Venäjän osuutta Euroopassa ja eurooppalaisuudessa - ehkä vain sotivana osapuolena.

Venäjän ollessa Euroopan ja maailman suurin pinta-alavaltio,

.. eikä näin voida unohtaa sen merkitystä raaka-aine- ja energialähteenä eikä sitäkään millainen on sen ravinnontuottopotentiaali koko vaikkapa eurooppalaiselle väestölle.

Nälkäkin voi jossain vaiheessa yllättää vähäisen pinta-alan valtioita, joissa on paljon asukkaita per neliökilometri - tässä voisi katsoa linkin ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - alta Venäjän ravinnontuottopotentiaalista ..

Eurooppa on kolonialismin lähtösatama ollut ja on edelleen uudella uus-kolonialismin periaatteilla herännyt Kiinan, maailman suurimman talous- ja tuotantomahdin etenemiseen kehittyvissä - ja kehitysmaissa, erityisesti Afrikassa.

- Eurooppa ei koostu kuin 0,7/8,0 osuudesta ihmiskunnastamme, kun taas Kiinan edustaa noin 1,4/8,0 osuttaa omalla väellään.

Suomen osuus tässä maailmassamme on 0,0055/8,0 ja EU' nkin näkökulmasta edustamme noin vajaan kahden prosentin vaikutusvaltaa - "yhteisössä", jossa reviireitä puolustetaan hanakasti |1.

Tänään EU-eurooppalainen maailma yhdessä Yhdysvaltojen kanssa käy kovaa informaatiosotaa ja vastakkain asettelun kierrettä, vieläpä kiihtyvästi - vieden näin idän ja lännen vastakkaisuutta tylysti eteenpäin |2 -

.. tuo vastakkain asetteleva informaatiosota on jo Ukrainassa äitynyt manipulaatioksi asti, jossa EU koettaa kaikin keinoin estää omalla - jo proxy-sodaksi kiihtyneellä sodittamisellaan itäisen eurooppalaisuuden vaikutteen patoamishanketta, jossa Venäjä yrittää tehdä rajaa US-johteisen Naton ja EU' n laajentumispyrkimyksille.
.
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/ii-reviiritaistelu-ei-ole-edelleenkaan.html -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/miksi-ihmiskuntaa-ajetaan.html -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/09/maailma-on-yha-syvemmassa.html -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -
.
EU ja näin Suomikin ovat aidosti eurooppalaisia osapuolia eurooppalaisessa sodassa, jossa Ukrainan osalta käydään itäslaavien välien selvittelyä juuri Ukrainan noin kuusimiljoonaisen venäläismielisen väestönosan turvallisuuden takaamiseksi -

.. Venäjän näkökulmasta, kun taas EU vahvan US-tuen siivittämänä hokee vapautta valita tapansa oman turvallisuuden järjestämiseksi - ja näin repiä samalla Eurooppaa kahtia [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/10/eu-yrittaa-lyoda-kiilaa-halkaistakseen.html - ].

Ukrainan sodan [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/04/ukrainan-tilannetta-tulee-katsoa-myos.html - ] osalta on meneillään meillä Suomessakin aidosti eurooppalainen manipulaatio, jopa sen lainehtiessa propagandaksi, siksi tiukasti EU ajaa omaa näkemystään yhä raskaammilla hyökkäysaseilla - näin sodittaen ilman omia sotilaita yhdessä USA' n kanssa ulkoista sotaa ukrainalaisten verellä.

EU kokee eurooppalaisuuden päättyvän nyt tässä vaiheessa Ukrainan ja Venäjän rajalle, jonne on muodostumassa uusi rautaesirippu, joka jakaa Eurooppaa itään ja länteen.

Eurooppa Venäjän kanssakin edustaa pientä osuutta maailmallisuudesta -

.. ei tarvita kuin Kiina ja Intia, niin he muodostavat noin kuusinkertaisen väestöpohjan (2,8/8,0) uudelle uljaalle maailmalle, joka kehittyy yhä moninapaisemmaksi, ja jossa EU-Euroopan osuus murenee ja kutistuu vastaamaan sen omaa väestömäärää ja pinta-alaa.

Eurooppalainen ja Länsi-Euroopassa kehitetty kolonialismi oli ja meni ja nyt katsotaan maailmaa aivan eri silmälasein -

.. on kehitysmaat ja on kehittyvät maat, jotka löytävät toisensa ja länsi saattaa Yhdysvaltoina ja Euroopan Unionina jäädä omien kansalaistensa palvelijoiksi ja näin jälkikolonialismi hyvin yksipuolisena ulkomaankauppana EU' nkin osalta muuttaa radikaalisti muotoaan.

EU-Eurooppa ei ole koko Eurooppa - tämä opitaan jo peruskoulussa - eikä näin ole syytä muuttaa väkisin yksipuolina paatoksena tätä asiantilaa.

..
100741

146

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei Suomi voi tulla natsisaksas, olkaamme siis suomalaisia demokratiassa.. niin ja Putin on mennyttä.

      • Anonyymi

        Aivan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan

        Onneksi Suomi ei ole osa Nazi Russki Miriä, suomalaiset lähetettäisiin räjäyttämään aivonsa Ukrainan pelloille Putinin hähmäisten fasististen visioiden vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi Suomi ei ole osa Nazi Russki Miriä, suomalaiset lähetettäisiin räjäyttämään aivonsa Ukrainan pelloille Putinin hähmäisten fasististen visioiden vuoksi.

        Persut on hukassa kun Suomi ei ole eikä tule Putinilaiseksi.


      • Anonyymi

        Tuota viimeeksi mainittua on markkinoitu jo pari-kolme vuotta. Mutta milloin?


    • Anonyymi

      Voimia Ilkka, meitä tietämättömiä on vaan liian paljon …

      • Anonyymi

        Heh heh. Ylellä on aiemmin pyörinyt Suomen historiaan liittyvä sarja, jossa oli osiot: "Suomi on ruotsalainen" ja "Suomi on venäläinen". Jostain syystä Ilkkaa loukkaa syvästi vain se, että "Suomi on eurooppalainen". :D:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh. Ylellä on aiemmin pyörinyt Suomen historiaan liittyvä sarja, jossa oli osiot: "Suomi on ruotsalainen" ja "Suomi on venäläinen". Jostain syystä Ilkkaa loukkaa syvästi vain se, että "Suomi on eurooppalainen". :D:D

        Miten olisi Suomi on amerikkalainen ? ainakin se pitäisi hyvin paikkansa koska kaiken matkiminen sieltä on hyvin pesiytynyt Suomeen vai ettekö ole muka huomanneet ?
        Telkkariohjelmatkin ovat jos ei suoraan sieltä niin ainakin sieltä matkittuja ja kanavat ne vieraat, yleensäkin amerikkalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten olisi Suomi on amerikkalainen ? ainakin se pitäisi hyvin paikkansa koska kaiken matkiminen sieltä on hyvin pesiytynyt Suomeen vai ettekö ole muka huomanneet ?
        Telkkariohjelmatkin ovat jos ei suoraan sieltä niin ainakin sieltä matkittuja ja kanavat ne vieraat, yleensäkin amerikkalaisia.

        On huomattu, apinoimisvimma on sairasta


    • 2

      EU-Eurooppa ei ole koko Eurooppa - tämä opitaan jo peruskoulussa - eikä näin ole syytä muuttaa väkisin yksipuolisena paatoksena tätä asiantilaa.

      Suomi taas on nyt asettunut uuden valtiojohdon raskain johtopäätösvirhein idän ja lännen vedenjakajalle ja näin junnatun ja punnatun Nato-liitoksen mahdollisuuden myötä ajaudumme huonoimmillaan lännen hyökkäysalustaksi itään -

      .. olemme strategisesti monin eri tavoin erikoisasemassa, ja meidän ainoa tie on olla puolueeton ja sotilaallisesti liittoutumaton eurooppalaisvaltio, joka voisi tarjota asemastaan hyviä palveluksia vaikeasti riitautuneille valtioille - ja niitähän riittää maailman sivu!

      .. tätähän TP Sauli Niinistökin ajoi vielä joitain hetkiä sitten -
      ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html -

      - esittäen kansalaisillemme jopa Nato-kansanäänestystä, mutta nyt Saulin ponne on hurjistunut ja muuttunut sotaisammaksi, sanoisinko jopa 1941-uhoksi, jossa historiaa tuntevat tietävät tuona vuonna 1941 silloisen "Naton" olleen Saksan kolmas valtakunta johtajanaan Adolf Hitler. Tänään emme olisi olleet puun ja kuoren välissä kuten oltiin vuonna 1941.

      --
      Suomalaiset ovat geneettisesti niin idästä kuin etelälännestä
      ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299 -

      .. ja meillä on paljon opittua, perittyä kuin omaksuttua idästä - osittaisesta ravintokulttuurista, kielestämme, tavoistamme, historiastamme ja eikä ole väärin painottaa Venäjän tsaarien autonomian aikaa, jolloin saimme olla poikkeusvaltio (meihin liitettiin jopa Vanha Suomi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Suomi - ), jo silloinkin - erikoisasemassa tsaarien toivoen meiltä ideoita ja toimintarakenteita suurelle valtiolleen Venäjälle.

      Lopulta eurooppalaisuuden pintakuohuna meille meidän ensimmäinen itsenäisyystunnustuskin luotiin idästä - Neuvosto-Venäjältä vuonna 4.1.1918 [ ~ https://yle.fi/a/3-9944604 - ], tosin Ranska ja Saksa seurasivat sitten nopeasti perästä.

      Edustamme aivan erilaista eurooppalaisuutta mitä Ruotsi edustaa ja toimissaan tekee

      Ruotsi on osannut olla puolueeton ja sotimaton jo vuodesta noin 1809 - jolloin Suomen sodassa Ruotsi "luovutti" itäisen maakuntansa Venäjän tsaarille ( ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sota - ]. Näin alkoi tosiasiat tunnustava viisas rauha ruotsalaisille.

      Suomalaista Eurooppa-viisautta on pysyttäytyä puolueettomina -

      .. olla se eurooppalainen, joka osaa tarjota rauhan hyviä palveluksia, ollen myös valtio, johon luotetaan niin idässä kuin lännessä - se on meidän tie ja ilman lännen sotakonetta Natoa!

      Pysyttäytyminen puolueettomasti rauhan tiellä - takaa se meille turvallisen aseman, ettemme luo uhkaa maastamme käsin muille, eikä millekään ilman suunnalle.

      Olemme tuon suuren idän karhun vieressä eläneet jo vuodesta 1945 alkaen täyttä rauhan aikaa ja aika-ajoin mahtavia taloudellisia etuisuuksia nauttien, kun maallamme oli todellinen maanisä - suosituin suomalainen kautta aikain - presidentti Urho Kaleva Kekkonen.

      --
      EU-Euroopan on taipumassa Saksan ja Ranskan työntäminä tosiasioiden eteen, joista selvitään vain viisaudella tunnustaa nuo tosiasiat- eikä käydä 1941-uhoa rajaltamme sellaiseen suuntaan, jossa lopulta sijaitsevat huonoimmillaan maailman tuhosiemenet - ja juuri meille Suomelle ja suomalaisille.


      --

      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        "EU-Eurooppa ei ole koko Eurooppa - tämä opitaan jo peruskoulussa -"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅


        Mistäs tiedät kun et ole koulupudokkaana sitä suorittanut?😄

        Jo heikko kirjoitustaitosi kertoo, ettei kouluvuosiltasi ole kovin paljon eväitä elämänpolullesi herunut 😄


      • Anonyymi

        Mikähän sinä Ilkka olet geneettisesti? Burjaatti?
        Ei noita sinun Kremliä tukevia roskajuttujasi kukaan jaksa lukea kokonaaan.

        Etpä juurikaan peukutuksia ikinä saa. Ruplia taidat saada paljon, mutta se on leikkiraha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        "EU-Eurooppa ei ole koko Eurooppa - tämä opitaan jo peruskoulussa -"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅


        Mistäs tiedät kun et ole koulupudokkaana sitä suorittanut?😄

        Jo heikko kirjoitustaitosi kertoo, ettei kouluvuosiltasi ole kovin paljon eväitä elämänpolullesi herunut 😄

        Miten lienee itsesi kanssa , ei ole tuossa ulostulossa paljon sanomaa , Ilkalla kyllä on ja paljon.


      • Anonyymi

        Ihme selittelyä. Suomella oli valtiona eurooppalaiset arvot jo kauan ennen EU-jäsenyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikähän sinä Ilkka olet geneettisesti? Burjaatti?
        Ei noita sinun Kremliä tukevia roskajuttujasi kukaan jaksa lukea kokonaaan.

        Etpä juurikaan peukutuksia ikinä saa. Ruplia taidat saada paljon, mutta se on leikkiraha.

        Ei riitä, että lukee Ilkan jutun.

        Sen lisäksi pitäisi avata lukematon määrä Ilkan antamia linkkejä, joilla aukeavissa Ilkan omissa jutuissa on jälleen uusia linkkejä Ilkan omiin juttuihin jne...

        Jos avaisi jokaisen Ilkan linkkaaman jutun, saisi lukea lopun ikäänsä Ilkan juttuja.


      • Anonyymi

        Syömme sitä mitä lumen alta löytyy.Ideologiset aatteet ei siihen vaikuta.Venäjän kyky tuottaa ruokaa muille on aina ollut kyseenalainen.Voimavarat on aina tuhlattu riitelyyn ja tuhlaamiseen
        maataloustuotannon sijaan. Resurssit menneet aina hukkaan kuten 1860-luvulla ja nyt. Luulen että kun taas tulee nälänhätä niin se tulee ensinnä Venäjälle ja EUhun johtuen siitä suunnattomasta ahneudesta jolla maatalouttakin hoidetaan. Tästä voi päätellä että oli paha virhe liittyä EUhun.Onneksi ei sentään Venäjään. Kun traktorit pysähtyvät ja talonpojat hävitetty niin nälkäkuolema on varma niin Venäjällä kuin Suomessa.Saamme kiittää lopuksi demokratiaa,pörssiä ja diktatuueja sekä kansan tahtoa.


    • Anonyymi

      Naamiot on nyt riisuttu ja Venäjä on vapaaehtoisesti irrottautunut Euroopasta kenties vuosisadoiksi.

      • Anonyymi

        Luitko avauksen ja osan 2?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko avauksen ja osan 2?

        Ikävä, että Venäjä valitsi hyökkäys- ja valloituspolitiikan, eikä rauhanomaista kanssakäymistä ja yhteistyötä Euroopan kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä, että Venäjä valitsi hyökkäys- ja valloituspolitiikan, eikä rauhanomaista kanssakäymistä ja yhteistyötä Euroopan kanssa.

        Muistatko USAF- ja Nato-pommitukset Euroopan Serbiaan? Miksi ei valittu rauhanomaista tietä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä, että Venäjä valitsi hyökkäys- ja valloituspolitiikan, eikä rauhanomaista kanssakäymistä ja yhteistyötä Euroopan kanssa.

        Tässä on päivän geopoliittinen tietokilpailu: Mitä Angela Merkel tarkoitti sanoessaan, että ”kylmä sota ei koskaan oikeasti päättynyt, koska Venäjää ei lopulta koskaan pystytty rauhoittamaan”?

        -Merkel viittasi siihen, että Venäjä ei ole koskaan hyväksynyt alisteista rooliaan ”sääntöihin perustuvassa järjestyksessä”.
        -Merkel viittasi siihen, että Venäjän taloudellinen romahdus ei tuottanut länsimaisen eliitin toivomaa ”mukautuvaa valtiota”.
        -Merkel viittaa siihen, että kylmä sota ei oikeastaan koskaan ollut demokratian ja kommunismin välinen taistelu, vaan 45 vuotta kestänyt pyrkimys ”rauhoittaa” Venäjä.
        -Merkel tarkoitti, että länsimaat – erityisesti Yhdysvallat – eivät halua vahvaa, vaurasta ja itsenäistä Venäjää vaan nöyrän lakeijan, joka tekee niin kuin käsketään.
        -Kaikkea edellä mainittua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko USAF- ja Nato-pommitukset Euroopan Serbiaan? Miksi ei valittu rauhanomaista tietä?

        Muistatko legioonalaissodat?
        Miksi ei valittu rauhanomaista tietä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko USAF- ja Nato-pommitukset Euroopan Serbiaan? Miksi ei valittu rauhanomaista tietä?

        "Nato-pommitukset Euroopan Serbiaan? Miksi ei valittu rauhanomaista tietä?"

        Ei ollut aikaa vuosikausien neuvotteluihin kun PITI LOPETTAA KÄYNNISSÄ OLEVAT RAISKAUSLEIRIT JA KANSANMURHA!! Onko sulla dementia, kun tämäkin pitää piirtää 100 kertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on päivän geopoliittinen tietokilpailu: Mitä Angela Merkel tarkoitti sanoessaan, että ”kylmä sota ei koskaan oikeasti päättynyt, koska Venäjää ei lopulta koskaan pystytty rauhoittamaan”?

        -Merkel viittasi siihen, että Venäjä ei ole koskaan hyväksynyt alisteista rooliaan ”sääntöihin perustuvassa järjestyksessä”.
        -Merkel viittasi siihen, että Venäjän taloudellinen romahdus ei tuottanut länsimaisen eliitin toivomaa ”mukautuvaa valtiota”.
        -Merkel viittaa siihen, että kylmä sota ei oikeastaan koskaan ollut demokratian ja kommunismin välinen taistelu, vaan 45 vuotta kestänyt pyrkimys ”rauhoittaa” Venäjä.
        -Merkel tarkoitti, että länsimaat – erityisesti Yhdysvallat – eivät halua vahvaa, vaurasta ja itsenäistä Venäjää vaan nöyrän lakeijan, joka tekee niin kuin käsketään.
        -Kaikkea edellä mainittua.

        "Merkel viittasi siihen, että Venäjä ei ole koskaan hyväksynyt alisteista rooliaan ”sääntöihin perustuvassa järjestyksessä”.

        Merkel ei ole takuuvarmasti puhunut noin.::D Kukaan ei pyrkinyt alistamaan Venäjää. Mutta on tietenkin totta, että Venäjä ei ollut Neuvostoliiton kaltainen suurvalta. Maailma ei kylmän sodan jälkeen pyörinyt enää idän ja lännen vastakkainasettelun ympärillä. Merkel tarkoittaa sääntöperusteisella järjestelmällä kansainvälistä lakia, jota Venäjäkin on ollut säätämässä. Valtioiden itsemääräämisoikeus on sen mukaan kaiken perusta. Venäjällä näyttää olevan vaikeauksia sen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko USAF- ja Nato-pommitukset Euroopan Serbiaan? Miksi ei valittu rauhanomaista tietä?

        Muistatko Stalinin ja Hitlerin? Tiedätkö, että Kremlin hullu Putin on heidän hallintomallinsa tinkimätön matkija?


    • Anonyymi

      Mutta mitä mieltä olet tässä rosvovaltio venäjän aloittamasta sodasta joka näyttää että he eivät halua kuulua eurooppaan?

      • Anonyymi

        Venäjä ei aloittanut Ukrainan sotaa. Siellä on ollut v. 2014 sisällissota joka alkoi lännen tiedustelupalveluiden järjestämästä vallankaappauksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ei aloittanut Ukrainan sotaa. Siellä on ollut v. 2014 sisällissota joka alkoi lännen tiedustelupalveluiden järjestämästä vallankaappauksesta.

        Venäjä aloitti sodan. Ukrainan sisällissodat oli Ukrainan asioita aloitti tai lopetti kuka hyvänsä vaikka ukrainalaiset itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ei aloittanut Ukrainan sotaa. Siellä on ollut v. 2014 sisällissota joka alkoi lännen tiedustelupalveluiden järjestämästä vallankaappauksesta.

        Venäjä oli jo vuodesta 2014 osapuoli sodassa Ukrainaa vastaan. Krimin ryöstäminen oli sotatoimi, jos joku. Helmikuun lopussa 2022 venäläinen natsismi paljastui kaikille karmeudessaan. Niilekin hyväuskoisille, jotka kuvitttelivat, ettei sota Euroopassa voi olla näin laajalti mahdollista!

        Venäjä on natsivaltio ja sitä johtaa Putler Z-fsb naZeineen. Hitlerillä oli SS-joukot ja Gestapo. Putlerin malli on suoraan Hitleriltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ei aloittanut Ukrainan sotaa. Siellä on ollut v. 2014 sisällissota joka alkoi lännen tiedustelupalveluiden järjestämästä vallankaappauksesta.

        Valehtele vaan itsellesi. Tiedämme kyllä mitä Ukrainassa tapahtui. Sodan aloittaa se valtio, jonka joukot ylittävät vieraan valtion rajan ja valtaavat alueita. Venäjä teki sen Krimillä ja Itä-Ukrainassa vuonna 2014.


    • Anonyymi

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

      "-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille "

      😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

      Kun koulut jäi käymättä niin sinä näköjään huudellaan mitä sylki suuhun tuo - ihmetyttää vain tuo katkeruus meidän Eurooppaa kohtaan, mikä on toki Luoman oma asia. Eurooppalainen saa vihata Eurooppaa jos siltä tuntuu.

      Asiaan:
      Mitään "Aasian jättimannerta" ei ole edes olemassa vaan kyseessä on Euraasian manner. Siihen kuuluvat Eurooppa ja Aasia. Intia ja Lähi-itä muodostavat omat mannerlaattansa.

      • Anonyymi

        Missä viha, jota väitit? Kyse on vastakkain asettelun käsittelystä ja lännen hivuttautumisesta itään. Lopulta on kyse maa-alasta, sillä siltä eletään ja kuollaan.


      • Anonyymi

        Aasia on maanosa erillisesti kuten Eurooppa - raja on vedetty Uralille ja joihinkin Venäjän jokiin, jotka laskevat Kaspianmereen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä viha, jota väitit? Kyse on vastakkain asettelun käsittelystä ja lännen hivuttautumisesta itään. Lopulta on kyse maa-alasta, sillä siltä eletään ja kuollaan.

        Se on omassa kommentissasi.
        Täyspäinen ei väitä Eurooppaa "Aasian ASTUTUSKESKITTYMÄKSI" ja "NIEMELLISEKSI PULLISTUMAKSI"

        Loppuunkulunut vastakkainasetteluhokemasi on samaa mytomaniaa.


      • Anonyymi

        Ehkä ehkä lukenut tarkasti tätä avauksesta:

        " ... ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille - alkaen maailman suurimman pinta-alavaltion Venäjän Uralilta ... "

        -luehan uudelleen, saattaa avautua! :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on omassa kommentissasi.
        Täyspäinen ei väitä Eurooppaa "Aasian ASTUTUSKESKITTYMÄKSI" ja "NIEMELLISEKSI PULLISTUMAKSI"

        Loppuunkulunut vastakkainasetteluhokemasi on samaa mytomaniaa.

        Mitä tarkoitit kommentillasi?

        " .. ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille - alkaen maailman suurimman pinta-alavaltion Venäjän Uralilta .. "

        Tässä kopio avauksesta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä ehkä lukenut tarkasti tätä avauksesta:

        " ... ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille - alkaen maailman suurimman pinta-alavaltion Venäjän Uralilta ... "

        -luehan uudelleen, saattaa avautua! :-)

        Astutuskeskittymä, onko se sama kuin siemennysasema?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä ehkä lukenut tarkasti tätä avauksesta:

        " ... ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille - alkaen maailman suurimman pinta-alavaltion Venäjän Uralilta ... "

        -luehan uudelleen, saattaa avautua! :-)

        Juuri tuota aivopierua naureskelen, mitä voisi hieman analysoidakin:

        1. Euraasian manner on jo määritelty, mutta tietämätön trolli ei tätä tiedä väitteensä perustella.

        2. Mikä on astutuskeskus...? Näinhän trolli väittää.

        3. Sana "niemellinen" lienee webbikääntäjän kielikukkanen. Suomessa niemi -sanan adjektiivi on niemimäinen.

        4. Samoin hölmöltä kuullostava "maailman suurimman pinta-alavaltio" olisi suomenkielellä "pinta-alaltaan maailman suurin valtio"


    • 3

      YLE-ingressi: "EU:n isojen hankkeiden edessä ovat suuret puolueet sekoilleet enemmän ja vähemmän. “Jaa, ei, tyhjää” -pompottelu oli kokoomuslaista jatkoa keskustan reunaehdoille, ay-liikkeen europuskureille ja demarien Kreikka-vakuuksille, kirjoittaa Mörttinen"

      ~ https://yle.fi/uutiset/3-11925805 - |1

      ..

      IJL-kommentti ---

      Eurooppa on maantieteellisesti eheä kokonaisuus, jonka haihtuminen tapahtuu hiljalleen Venäjän Uralilta alkaen - itään päin

      Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke - kapenevana niemimaana, mutta toistaiseksi länteen mentäessä kansantaloudeltaan kasvavana - ainakin kuluttamisen, asukaskohtaisen ympäristöjäljen kuin kuukausittaisen ansainnan eli ostovoiman osilta.

      EU-Eurooppa on osa Euroopan maanosaa, josta suurin valtio on Venäjä, pinta-alaltaan jopa ylivoimaisen suuri - tarkoittaen myös materiaalisia ja ravinnollisia varantoja. Venäjä on myös Euroopan suurin valtio asukasmäärältään - tämä on aina hyvä muistaa EU-Euroopan pääkaupungissa - Brysselissä.

      Suomessa Kokoomus on väkevästi hyvin länsipainotteinen puolue, joka menetti hallinnan ja otteen omiinsa sekoilussaan - tyhjästä kun on paha nyhjäistä |2. Kokoomus on kuitenkin kiistaton kykypuolue - talouden kulutusmittareita katsoen -


      Kokoomus on myös ainoa puolue, joka veisi Suomen ja suomalaiset Natoon, jopa ilman kansanäänestystä |3

      Tätä pakkoavioliittoa Naton kanssa toki toppuuttelee aiempi kokoomuslainen - tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö - osin pakosta, sillä hänet tontilleen ylivertaisella äänimäärällä valinnut kansa myöskin ylivertaisella mielipidemäärällä vastustaa tuota liittymistä Natoon. Kuten Niinistö toteaa - "olen suomalainen" |4, ja näin tukee hänet valinneen kansan vakaata mielipidettä.


      Eurooppa on tosiaan paljon muutakin kuin Kokoomus!

      EU-Eurooppa ja Eurooppakin on myös Suomen osalta perussuomalaiset, jotka vastustavat niin EU' ta, euroa kuin Natoakin.


      PS on reviiripuolue |5, joka haluaa Suomen suomalaisille [T1]

      Samoin PS haluaa ensin omat kuntoon ja sitten muuta "eeuulaiset" PS vastustaa kivenkovaan EU-Elvytyspakettia |6, jonka suurin mysteeri on velan takaisinmaksu - erityisesti Suomen osalta - mehän olemme 'ostamassa velkaa yli kuudella eurolla - saaden tilille vajaa kolme'. Hyvä vai huono diili?


      Se on hyvä diili, jos tuota ikävää erotusta ei koskaan makseta takaisin! |7

      Voi olla, että aiemman EKP' n pääjohtaja Mario Draghin lausunto on oireellinen tuon velan osittaisen takaisinmaksun osalta - Mario sanaili arvoituksellisesti aikanaan: "EKP':lta ei voi raha loppua". Ja tähän hanakasti komppasi suomalainen talousguru Vesa Vihriälä, joka ilmaisi halun saada ilmaista rahaa EKP:lta valtioille jopa yrityksille |8 - ellei peräti helikopteroitua kulutusvoimaa suoraan kansalaisille. Niin?


      Eurooppa on valtava sulatusuuni ja EU sen osatekijä -
      [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/76800/eu-lla-pallo-hukassa-ideaalisena-yrityksena-mutta-kansat-haraavat-vastaan - ]

      EU on vahvana taloudessa, mahona maailmallisessa päätösprosessissa sekä sotilaalliselta kyvyltään US' n talutushihnassa, sillä US luo vastavoimaa (kohtalokkaasti?) kaukaa Atlantin takaa atomiaseillaan - Venäjän suuntaan, joka eurooppalaisena valtiona on se toinen ydinasesuurvalta, jossa me Suomena olemme kiinni 1300 kilometrillä |9. Muistaakohan Kokoomus tämän, kun asettelee väkevää omaa vastakkain asettumista idän ja lännen välille - täällä Suomessa, joka taas on lännen ja idän vedenjakajalla.


      EU-Eurooppa on myös jäänne kolonisaatiosta

      Kolonialismin aikana lähinnä Länsi-Eurooppaan imettiin nykyisten kehitysmaiden resursseja - ilmaiseksi, puoli-ilmaiseksi, mutta myös ryöstäen - jopa orjia myöten. Tätä olivat eu-eurooppalaisten esivanhemmat. Nyt on kiire Afrikka-komissaari Jutta Urpilaisella - on ehdittävä Afrikkaan ennen Kiinaa, tosin me hävisimme jo tämän kilpajuoksun - historiakin teki tehtävänsä. [T2]

      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Tarrinasi muuttuvat:

        Ensin räkytit sanatarkasti näin: "-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille "

        Nyt huutetkin: "Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke...."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Todellisuudessa kyseessä on Euraasian manner. Siihen kuuluvat Eurooppa ja Aasia. Intia ja Lähi-itä muodostavat omat mannerlaattansa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Tarrinasi muuttuvat:

        Ensin räkytit sanatarkasti näin: "-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille "

        Nyt huutetkin: "Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke...."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Todellisuudessa kyseessä on Euraasian manner. Siihen kuuluvat Eurooppa ja Aasia. Intia ja Lähi-itä muodostavat omat mannerlaattansa..

        Tosiasiassa on kyse Euroopan maanosasta ja Aasian maanosasta - ja Aasia on kooltaan jättiläinen Eurooppaan nähden, varsinkin väkilukuna ja maapinta-alana. Vertaus Atlanttiin työntyvänä niemekkeenä on sangen osuva kuvaus Euroopasta, siitäkin on suurin osa Venäjää! ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosiasiassa on kyse Euroopan maanosasta ja Aasian maanosasta - ja Aasia on kooltaan jättiläinen Eurooppaan nähden, varsinkin väkilukuna ja maapinta-alana. Vertaus Atlanttiin työntyvänä niemekkeenä on sangen osuva kuvaus Euroopasta, siitäkin on suurin osa Venäjää! ;-)

        KOULUPUDOKAS EI OLE LUKENUT MAANTIETOA

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        TARINA MUUTTUU KOKO AJAN:

        Ensin räkytit sanatarkasti näin: "-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille "

        Sitten muutit tarinaa: "Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke...."

        Nyt huutelet: "Tosiasiassa on kyse Euroopan maanosasta ja Aasian maanosasta - ja Aasia on kooltaan jättiläinen Eurooppaan nähden, varsinkin väkilukuna ja maapinta-alana. Vertaus Atlanttiin työntyvänä niemekkeenä on sangen osuva kuvaus Euroopasta, siitäkin on suurin osa Venäjää! "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Vaikka räkytät "aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille", niin kyse on Euraasian mantereesta.

        Euroopan pinta-alasta kuuluu Venäjään 17 % - ei "suurin osa".

        Kerro vielä mikä on ASTUTUSKESKITTYMÄ - keitä astutettiin? Viittaatko itänaapurin sotilaiden joukkoraiskauksiin ?


      • Anonyymi

        Venäjä on kolonialistinen, imperialistinen diktatuuri. Afrikassa on piinaamassa Venäjän fasistinen Wagnerin natsiarmeija useaa maata. Myös Kiina on kolonialistinen valtio Afrikassa. Tulevaisuudessa ottaa myös Siperian Venäjältä.


    • Anonyymi

      Teetkö Ilkka palveluksen: kuole siihen vatsasyöpääsi mahdollisimman nopeasti.

    • Anonyymi

      Ennen kaikkea onkin valittava puolensa 😂🤣😅

    • Anonyymi

      Olen suomalainen ja arvopohjani on eurooppalainen. Demokratia syntyi täällä, vallan kolmijaon oppi syntyi täällä, vapaus, Ranskan vallankumous, tieteen ja tutkimuksen kehitys.
      Mulle tärkeä kirja on Max Weberin 'Protestanttinen etiikka ja kapitalismin henki', joka pohtii sitä, miksi kapitalismi syntyi pohjoisessa Euroopassa.
      Lainaus:
      Euroopan menestyksen taustalla Weber näki rationalismin, joka ilmeni yhtä hyvin tieteessä ja taiteessa kuin hallinnossa ja talouselämässä. Koska uskonnolla oli tärkeä
      rooli taloudellisen rationalismin synnyssä, Weber alkoi tutkia kristillisten oppien ja talousetiikan suhdetta. Myöhemmin hän laajensi näkökulman maailmanuskontojen vertailuun. Moderni länsimainen kapitalismi oli Weberin mukaan ainutlaatuinen ilmiö. Voittoa oli etsitty kaikkialla, missä siihen oli mahdollisuus, mutta vain länsimaissa voiton tavoittelun järjetön impulssi oli hillitty kurinalaiseksi toiminnaksi. Sitä luonnehtiakseen Weber piirsi kuvan kapitalistin ideaalityypistä, jolla ei ollut tarkkaa historiallista vastinetta. Kapitalistin tulee olla laskelmoiva ja
      riskejä ottava, mutta myös maltillinen ja luotettava, työlleen omistautunut
      sekä periaatteistaan kiinni pitävä. Ihannekapitalisti ei tuhlaa eikä kerskaile rikkauk-
      sillaan vaan nolostuu ulkoisista tunnustuksista.

      Luulen että luterilaisella arvopohjallakin on merkitystä siinä, että meistä on voinut kehittyä hyvinvointivaltio ja heikoimpia ei jätetä.

      En todellakaan ihaile Venäjän diktatuuria, mässäävää eliittiä ja pelokasta kansaa! Suren kyllä kansan puolesta.

      • Anonyymi

        Oletko laittanut merkille että suurin osa maailmaa elää aivan eri filosofioin kuin länsi-eurooppalaiset, lähinnä EU-valtiot. Mikä tekee EU:n valitseman elämän tavan "oikeaksi" tai oikeaksi? Kerrotko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko laittanut merkille että suurin osa maailmaa elää aivan eri filosofioin kuin länsi-eurooppalaiset, lähinnä EU-valtiot. Mikä tekee EU:n valitseman elämän tavan "oikeaksi" tai oikeaksi? Kerrotko?

        Sen tekee oikeaksi se, että länsieurooppalaiset ja eu ovat omaksuneet mieleisensä filosofian joka sopii heille. Tuliko selväksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen tekee oikeaksi se, että länsieurooppalaiset ja eu ovat omaksuneet mieleisensä filosofian joka sopii heille. Tuliko selväksi?

        Yli puolet maailman valtioista ovat demokraattisia ja yli puolet populaatio asuu niissä.

        Toista oli 70-luvulla: Euroopassakin diktatuureja oli enemmän kuin demokratioita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko laittanut merkille että suurin osa maailmaa elää aivan eri filosofioin kuin länsi-eurooppalaiset, lähinnä EU-valtiot. Mikä tekee EU:n valitseman elämän tavan "oikeaksi" tai oikeaksi? Kerrotko?

        Euroopassa suurin osa maista ovat demorkaattisia - näin myös maailmalla.

        Diktaattorit Putin, Xi, Kim Jong Un ja Erdogan ovat historian jäänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Euroopassa suurin osa maista ovat demorkaattisia - näin myös maailmalla.

        Diktaattorit Putin, Xi, Kim Jong Un ja Erdogan ovat historian jäänne.

        Näennäidemokraattisia, venäjä taas nykyään on kuin suomi 1960 - 1982 jolloin suomella oli vahva johtaja joka ajatteli kansalaistensa parasta ja itsenäisenä valtiona pysymistä.

        Vahvan valtiojohtajan väistyessä suomilaiva keikkui ristiaallokossa kääntyen kyljelleen ja nyt on pohjan ilmakuplan varassa keikkuen sinne tänne hallitsemattomasti odottaen lopullista kuoloniskuaan ja joka onkin lähtenyt tulemaan.

        Tämä tarina on tosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näennäidemokraattisia, venäjä taas nykyään on kuin suomi 1960 - 1982 jolloin suomella oli vahva johtaja joka ajatteli kansalaistensa parasta ja itsenäisenä valtiona pysymistä.

        Vahvan valtiojohtajan väistyessä suomilaiva keikkui ristiaallokossa kääntyen kyljelleen ja nyt on pohjan ilmakuplan varassa keikkuen sinne tänne hallitsemattomasti odottaen lopullista kuoloniskuaan ja joka onkin lähtenyt tulemaan.

        Tämä tarina on tosi.

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        "Näennäidemokraattisia, venäjä taas nykyään on kuin suomi 1960 - 1982 jolloin suomella oli vahva johtaja joka ajatteli kansalaistensa parasta ja itsenäisenä valtiona pysymistä."

        "Tämä tarina on tosi."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Patologista valehtelua ja käsitttämätöntä tietämättömyyttä.
        Toisin kuin Venäjällä Suomessa oli myös tuolloin lukuisia puolueta, jotka Kekkonen yritti ja sai taakseen, oppositiopoliitikkoja ei myrkytetty ja vaalivilppejä ei ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko laittanut merkille että suurin osa maailmaa elää aivan eri filosofioin kuin länsi-eurooppalaiset, lähinnä EU-valtiot. Mikä tekee EU:n valitseman elämän tavan "oikeaksi" tai oikeaksi? Kerrotko?

        Eurooppalaiset/länsimaiset arvot ovat toimivin yhteiskunnan perusta. Sellaista valtiota ei maailmasta löydy, jonka kansalaiset eivät haluaa demokraattista, oikeusvaltiota ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa valtiota. Miljoonat ihmiset vaarantavat henkensä pyrkiessään diktatuureista demokratiaaan.

        Terv. kolmessa maanosassa (17 valtiota) työtä tehnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen tekee oikeaksi se, että länsieurooppalaiset ja eu ovat omaksuneet mieleisensä filosofian joka sopii heille. Tuliko selväksi?

        YK, jossa on 193 jäsenvaltiota, on perustettu periaatteessa samoille "länsimaisille arvoille".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näennäidemokraattisia, venäjä taas nykyään on kuin suomi 1960 - 1982 jolloin suomella oli vahva johtaja joka ajatteli kansalaistensa parasta ja itsenäisenä valtiona pysymistä.

        Vahvan valtiojohtajan väistyessä suomilaiva keikkui ristiaallokossa kääntyen kyljelleen ja nyt on pohjan ilmakuplan varassa keikkuen sinne tänne hallitsemattomasti odottaen lopullista kuoloniskuaan ja joka onkin lähtenyt tulemaan.

        Tämä tarina on tosi.

        Demokratia ei putoa taivaasta valmiina pakettina. Sen täytyy kypsyä ja kasvaa. Totalitaristisesta järjestelmästä nousevan valtion demokratian kypsymiseen menee kymmeniä vuosia. Valtiot ovat tästä syystä demokratian eri kehitysvaiheissa.

        Ei Suomikaan ollut vielä 60-70 luvuilla kypsä demokratia. Kypsässä demokratiassa ei valita samaa presidenttiä yli 25 vuoden ajan. :) Parlamentaarinen demokratia on "oikea demokratia". Suomesta tuli sellainen vasta, kun presidentin valtaoikeuksia kavennettiin.

        Ihmisoikeuksissakaan ei ollut kehumista. Pojat olivat kirjoittaneet lait niin nerokkaasti, että tiettyihin virkoihin voitiin 70-luvun vaihteessa valita vain korkeakoulutettu mies. Päteviä naisia kyllä valittiin, mutta heille jouduttiin aluksi myöntämään "erivapaus sukupuolesta".:D Vapautukset sukupuolesta olivat niin hupaisia, että naiset kehystivät niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko laittanut merkille että suurin osa maailmaa elää aivan eri filosofioin kuin länsi-eurooppalaiset, lähinnä EU-valtiot. Mikä tekee EU:n valitseman elämän tavan "oikeaksi" tai oikeaksi? Kerrotko?

        Venäjän johdon filosofia on tänään yksinvalta ja natsismi. Kreml on natsien pesä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yli puolet maailman valtioista ovat demokraattisia ja yli puolet populaatio asuu niissä.

        Toista oli 70-luvulla: Euroopassakin diktatuureja oli enemmän kuin demokratioita

        Sokea Reetta.Olet syntynyt vasta 90-luvulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        "Näennäidemokraattisia, venäjä taas nykyään on kuin suomi 1960 - 1982 jolloin suomella oli vahva johtaja joka ajatteli kansalaistensa parasta ja itsenäisenä valtiona pysymistä."

        "Tämä tarina on tosi."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Patologista valehtelua ja käsitttämätöntä tietämättömyyttä.
        Toisin kuin Venäjällä Suomessa oli myös tuolloin lukuisia puolueta, jotka Kekkonen yritti ja sai taakseen, oppositiopoliitikkoja ei myrkytetty ja vaalivilppejä ei ollut.

        Suomen vaalit ovat aina perustuneet vilppiin.


    • Anonyymi

      Suomi on eurooppalainen ja YLE on suomalainen. Mitä sitten?
      Venäjä on euraasialainen ja RT on venäläinen. Oletkos katsonut mitä siellä kirjoitetaan ja toitotetaan?

      • Anonyymi

        Oletkos katsonut miten ylivoimaisesti suurimmasta osasta maailmaa kirjoitetaan. Ehkä et huomaa, mutta maailma muuttuu moninapaisemmaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletkos katsonut miten ylivoimaisesti suurimmasta osasta maailmaa kirjoitetaan. Ehkä et huomaa, mutta maailma muuttuu moninapaisemmaksi.

        Voisitko Luoma kertoa mikä on sun pointtisi? What’s your fucking point?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletkos katsonut miten ylivoimaisesti suurimmasta osasta maailmaa kirjoitetaan. Ehkä et huomaa, mutta maailma muuttuu moninapaisemmaksi.

        Kyllähän se suurin osa maailmaa kirjoittelee muuta kuin täällä meillä. Juurihan sanoit, että muualla ajatellaan erilailla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän se suurin osa maailmaa kirjoittelee muuta kuin täällä meillä. Juurihan sanoit, että muualla ajatellaan erilailla.

        YLE ei ole 24 h uutiskanava. Yleismediassa uutisten osuus on varsin pieni. Pääosassa ovat Suomen ja lähitienoon uutiset. Muun maailman tapahtumista uutisoidaan mikäli ne ovat merkittäviä ja 15 minuutin pätkään mahtuvat.

        Minulla on 5 kansainvälistä 24 h kanavaa. Sen lisäksi seuraan paikallisia medioita ja maailmalla sieluni kyllyydestä. Sen lisäksi voi lukea kv. politiikan analyysejä jne.. Ei maailmasta tieto lopu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletkos katsonut miten ylivoimaisesti suurimmasta osasta maailmaa kirjoitetaan. Ehkä et huomaa, mutta maailma muuttuu moninapaisemmaksi.

        Mutta Kremlissä on vallassa pikkumies, natsi, joka tuijottaa vain omaa napaansa! Omasta maastaan ja kansastaan tuo hullu psyko ei piittaa 100 tuhannen tykinruuaksi komentamansa miehen hengen vertaa. Kunhan oma valta ja parin muun kusipäisen natsioligarkin olot ovat taattuja!


    • Anonyymi

      Tuolla aikaisemmin Luoma mainitsi jälleen NATOn pommitukset Serbiaan. Mikä oli syy niihin pommituksiin? Menivätkö ne huvikseen pommittamaan kun ei ollut muutakaan tekemistä? Ymmärrän ettet halua vastata tähän koska sinun ajatusmaailmassasu barbaarivaltiot eivät aloita mitään, kaikki alkaa vasta sitten kun länsi reagoi. Melkoista typeryyttä. XXX

      • Anonyymi

        Kosovon pommitukset perustuivat YK:n päätöslauselmaan ja suomalaisten vetämiin riippumattomiin sotarikostutkimuksiin. Serbia ei tutkimusten tuloksia hyväksynyt.

        Ennen pommituksia käytiin laajat rauhaneuvottelut. Sopimusluonnoksessa esitettiin Kosovolle autonomiaa ja rauhaa turvaamaan Nato-joukkoja. Jugoslavian presidentti Milosevic kieltäytyi allekirjoittamasta rauhansopimusta. Yhdysvaltain erityislähettiläs Holbrooke kävi vielä taivuttelemassa Milosevicia hyväksymään sopimuksen ja varoitti myös seurauksista.

        Milosevic ei taipunut ja Naton pääsihteeri Javier Solana määräsi Naton aloittamaan ilmaiskut Jugoslaviaa vastaan.


    • Anonyymi

      Europpa on Eurooppa ja Venäjä on Venäjä. Eu perustettiin, ettei Euroopaan maat enää sotisi. Neuvostoliitto: v 56 Unkari, 68 Tsekkoslovakia 82 Afkanistan sitten omat Tsetseenia Georgia Abhaasia jne nyt Ukraina ja lupaus palauttaa vanhan venäjän rajat. Eli turvallista olis ajaa koko Venäjä vuoriston taakse Siperiaan. Eu on taloudellinen alue, joka on poistanut kaupan rajoitteet, ilman tätä koleraa matkustus vapaata ja voi muuttaa työn perässä muuallekin kun Ruotsiin, sekä opiskelemaan, onhan kaikissa maissa ja muissakin ongelmia se ratkaistaan polittikalla, eikä tsaarin käskyillä

    • Anonyymi

      Nyt joulusta tähän saakka olen seurannut tuo Ilkka Luoman avauksia, ja huomannut hänen Venäjän ja sen hyökkäyksen ihannoin itsenäiseen Ukrainaan. Vaikka kovasti aloituksia tekee, niin ei vastaa asiallisiin kysymyksiin ja perustele aloituksiaan. Tässä parin viikon aikana selvinnyt ettei ole ilmeisesti osannut sanoa miksi ja millä perustein Venäjä hyökkäsi itsenäiseen Ukrainaan. Tuo jo pelkästään vie perusteet noista kaikista aloituksista. Jos on on jotain mieltä, niin kai perustelee. Ei minulla muuta.

      • Anonyymi

        Eihän tuo aloittaja ihan järjissään ole.


      • Anonyymi

        Tässäpä teille perusteet.

        Jo vuonna 2008 putin ilmaisi huolensa naton itälaajentumasta, tuon jälkeen ukrainaan valittiin länsiukrainan valtaväestön äänimäärällä eurooppamyönteinen presidentti joka oli valmis hakeutumaan eu:n, mutta käänsi kelkkansa viime metreillä, syytä kelkan kääntymiseen ei eurooppalaisessa lehdistössä ole näkösällä.

        Tämän jälkeen hänet syrjäytettiin ja valtaan tuli natomyönteinen ja alkoi venäjäläisväestön sorsiminen josta kehkeyti niin raju, että ukraina lähetti armeijan siviilejä vastaan jolloinka kiireellä perustettiin itäukrainan kansallisarmeija ns. kodinturvajoukot ja tämän jälkeen noilla alueilla järjestettiin kansanäänstyksiä irtautumiseksi ukrainasta ja itsenäistymisestä.

        Älä nyt ala huutaan venäjä sitä, venäjä tätä, venäjä ei noihin taisteluihin osallistunut, vaan lähetti ainoastaan aseapua ja ainoastaan venäjän rajantuntumaan rajavartiointijoukkoja ettei ukrainan sisällissota leviä venäjån maaperälle.

        Venäjän presidentti hyväksyi nuo itsenäisyysjulistukset ja lähetti joukkoja auttamaan noita itsenäiseksi julistautuneita alueita puolustamaan itsenäisyyttään.

        Tässä tämä lyhykäisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässäpä teille perusteet.

        Jo vuonna 2008 putin ilmaisi huolensa naton itälaajentumasta, tuon jälkeen ukrainaan valittiin länsiukrainan valtaväestön äänimäärällä eurooppamyönteinen presidentti joka oli valmis hakeutumaan eu:n, mutta käänsi kelkkansa viime metreillä, syytä kelkan kääntymiseen ei eurooppalaisessa lehdistössä ole näkösällä.

        Tämän jälkeen hänet syrjäytettiin ja valtaan tuli natomyönteinen ja alkoi venäjäläisväestön sorsiminen josta kehkeyti niin raju, että ukraina lähetti armeijan siviilejä vastaan jolloinka kiireellä perustettiin itäukrainan kansallisarmeija ns. kodinturvajoukot ja tämän jälkeen noilla alueilla järjestettiin kansanäänstyksiä irtautumiseksi ukrainasta ja itsenäistymisestä.

        Älä nyt ala huutaan venäjä sitä, venäjä tätä, venäjä ei noihin taisteluihin osallistunut, vaan lähetti ainoastaan aseapua ja ainoastaan venäjän rajantuntumaan rajavartiointijoukkoja ettei ukrainan sisällissota leviä venäjån maaperälle.

        Venäjän presidentti hyväksyi nuo itsenäisyysjulistukset ja lähetti joukkoja auttamaan noita itsenäiseksi julistautuneita alueita puolustamaan itsenäisyyttään.

        Tässä tämä lyhykäisesti.

        Jännä juttu, kun suurin osa Ukrainan venäläisväestöstä ei koe tulleensa millään tavoin syrjityksi. 73% ukrainalaisista valitsi vuonna 2019 venäjänkielisen presidentinkin (Zelenskyi).:D Arvaa mistä tiedä? Kävin paikan päällä kyselemässä.:)


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mitä vikiset. Venäjä ei halua kuulua Eurooppaan, haluaa sotia sen kanssa ja hävittää sen. Suomi haluaa.

    • Anonyymi

      Venäjä ei ole osa eurooppaa, eikä myöskään aasiaa.
      Lopulta ei ole mitään venäjää, se hajoaa itsenäistyviin aluevaltioihin.
      Lännen tulee olla valmis mahdolliseen ydiniskuun.

      • Anonyymi

        Totta - tsaarin Venäjä ulottui aikoinaan Saksan itärajalta Puolasta Kanadan länsirajalle Alaskaan.
        Kun se hajosi syntyi Neuvostoliitto, joka ei koskaan saanut samaa suuruutta vaikka käytti hyytävää väkivaltaa yrittäessään laajentaa alueitaan. Se hyökkäsi myös Suomeen kahdesti: ensin 1939 ja sitten 1941.

        Neuvostoliiton hajottua syntyi nykyinen Venäjä 1991 ja se on hyökkäyssotinut koko lyhyen historiansa ajan yrittäen laajentaa maa-alueitaan.
        Nyt kuitenkin Putinin armeija on samanlainen savijaloilla seisova jättiläinen kuin tsaarin armeija 1. maailmansodan aikana.


    • Luoman vähäinen jakelu menee näin. Usa paha, Venäjä hyvä.

      Mitä mieltä oot Ilkka sanan vapaudesta ja ihmisoikeus kysymyksistä? Venäjä versus USA. Anteeksi vaan mutta nauran jo ennen vastaustasi. 😄

      • Anonyymi

        Kaikki diktatuurit ovat Luomalle ihailtavia ja kaikki demokratiat - Suomi mukaanluettuna - ovat halveksittavia.


    • Anonyymi

      Suomi on sekopäinen

      • Anonyymi

        Sellainenko tuli mieleen yöllä?
        Olet vain katkera, koska sinusta ei tullut yhtään mitään ja elämäsi on lopussa.


    • Anonyymi

      EU-Eurooppa on meidän Eurooppamme. Se on se henkinen kotimaa, joka on tuottanut valistusajan, johtanut demokratian nousuun ja johon olemme henkisesti, taloudelliseti ja poliittisesti integroituneet. Ja Naton myötä integroidumme myös sotilaallisesti.

      Jos ja kun diktatuurinen Venäjä ei halua olla osa eurooppalaista arvoyhteisöä niin se on Venäjän diktaattorin valinta. Venäjä eristää itsensä Euroopasta ja ei voi kun sanoa, että ovat valinneet vaikean tien ja ennen kaikkea venäläisille tuskallisen vaikean polun.

      Yrityksistä meistä ei tullut venäläisiä ja hyvä niin. Saksan ja Ruotsin vaikutus kulttuurimme kehittymseen ovat olleet merkittävin. Kultakauden taiteilijat eivät menneet Novgorodiin opettelemaan ikonimaalausta, vaan he menivät Pariisiin. Mika Waltari ei kirjoittanut nuoruudenromaaneitaan Moskovassa vaan Euroopassa, mikä tarkoitti Pariisia, Berliiniä, Roomaa jne.

      Venäjä on kääntänyt sselkänsä Euroopalle ja me käännämme selkämme raakalaismaiselle barbaarivaltiolle, jollainen Venäjästä on tullut. Me menetämme siinä paljon vähemmän kuin Venäjä.

    • Anonyymi

      Suomi on Eurooppalainen maa. Luoma toteaa että myös Venäjä on Eurooppalainen ja Eurooppa jatkuu Uralille asti. Sillä pitää olla yhteinen puolustus jossa myös Venäjä on mukana. Ei tarvita NATOa, ei USAa. Tämä siis Luoman näkökulma. Muita ”hyviä” asioita joita Luoma ajaa ovat: 1. USAn joukot pois Korean niemimaalta. Sillä turvattaisiin rauha veljeskansojen kesken; 2. Iranin pitää saada oma ydinase kun mm. USAllakin sellainen on; 3. USAn ei pidä sekaantua Kiinan ja Taiwanin veljeskansojen yhdistymiseen. Seurauksena veri virtaisi! XXX

      • Anonyymi

        Länsi-Venäjä on maantieteellisesti Eurooppaa, mutta henkisesti se on itämainen tyrannia.


    • Anonyymi

      Suomi on lopulta vain suomalainen!

      • Anonyymi

        Suomi on suomalainen, Ranska on ranskalainen. Mutta voidaan sopia kauppa-asioista, tieteestä, koulutusyhteistyöstä niinkuin muidenkin Euroopan maiden, kanssa, koska meillä on oma arvopohjamme. Vaikka samalla oma kansallinen identiteetti.

        Vapaus lisää hyvinvointia!


      • Anonyymi

        Luoma on taas Pietarin trollitehtaan trolli.


      • Anonyymi

        Suomalaiset ovat tulleet tänne mikä mistäkin. Minun sukuni Keski-Euroopasta. Ei ole mitään etnistä suomalaisuutta.::D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on suomalainen, Ranska on ranskalainen. Mutta voidaan sopia kauppa-asioista, tieteestä, koulutusyhteistyöstä niinkuin muidenkin Euroopan maiden, kanssa, koska meillä on oma arvopohjamme. Vaikka samalla oma kansallinen identiteetti.

        Vapaus lisää hyvinvointia!

        "Vapaus lisää hyvinvointia!"
        Tuo ei perustu mihinkään totuuteen vaan luuloon jota rosvot levittävät.Vapauden takia ihmiskunta tulee kärsimään ennennäkemättömästi.


    • Anonyymi

      Venäjä ei enää ole Eurooppaa muuta kuin maantieteellisesti mutta ei arvojen perusteella eikä ole koskaan kyllä ollutkaan. Se ei ole demokraattinen ollut koskaan. No, Luoma hymyilee ivallisesti kun puhutaan länsimaisesta demokratiasta sillä sen itä-eurooppalainen versio oli sitä oikeata sellaista. Esimerkkinä Saksan Demokraattinen Tasavalta. Itä-Saksa oli kait kapitalistien pilkkanimi jossa jätettiin pois tuo sana ”Demokraattinen”, se oikea Saksa. XXX

    • Anonyymi

      Venäjä on Afrikan maa, joka käy ryöstöimperialistisia siirtomaasotia Euroopassa.

      • Anonyymi

        Venäjä on yhtä pidetty kuin ulosteläjä sivistyneen Euroopan ruokapöydässä.


    • Anonyymi

      Meillä länsimaisissa demokratioissa kansa vaaleissa vaihtaa edustajansa. Uusi hallituspolitiikka on erilaista kuin vanha. Asioita kohennetaan, epäkohtia nostetaan esille.

      Se että niistä kiistellään, on Putinin mielestä heikkouden osoitus.
      Hän kun tietää, että valta on parasta silloin kun sitä eri tarvitse jakaa. Vaikka työlästä se on pelollakin hallitseminen. Kansa ei kestäisi ilman korruptiota ja varastamista ja valehtelua. Aina löytyy joku kikka kiertää määräyksiä!

      Sellaiset erot. Valitsen demokraattisen Suomen. Kaikista yhteiskuntamuodoista!

    • Anonyymi

      Miksei siitä puhuta että eihän Venäjää ja venäläisiä itseasiassa ole olemassakaan. On vain jättimäinen alue jolla elää suuri määrä eri kansoja ja joita hallitaan ase ohimolla. Venäläistä identiteettiä ei koskaan ole ollut ja tästä johtuen esim. ukrainalaiseksi itsensä tuntevat haluavat irtautua tuosta ihmishenkeä halveksivasta dystopiasta. Näin on varmaan monen muun kansakunnan laita jotka on pakotettu kuulumaan tuohon diktatuuriin. Veikkaan että Tsetsenia hautoo edelleen irtautumista Venäjästä ja tätä tukee huhut venäläisen sotamateriaalin valumisesta Ukrainasta Tsetseniaan. Aika näyttää.

      • Anonyymi

        Sen vuoksi kai Venäjän johto pelkääkin.


    • Anonyymi

      Venäjä ei ole kultturillisesti eikä arvomaailmaltaan osa demokraattista Eurooppaa. Venäläiset ovat yhä maaorjuuden vammauttama imperialistinen kansa.
      Oli onnettomuus sinänsä että ne päästetiin Itämeren rannalle.

    • Anonyymi

      Venäjä on elänyt tavallaan vuosisatoja, paljon kehityksestä jäljessä. Osin hallinnon takia, korruptipn, rikollismafian, valehtelun ja varastamisen vuoksi.
      Silti siellä on todella korkealaatuista kulttuuria, maa on kaunis ja rikas, ihmiset ovat ystävällisiä, mutta eivät halua puhua politiikasta. Se ei kuulu kansalle.
      Toivon vapautta Venäjän kansalle. Maassa on potentiaalia, luovuutta ja mahdollisuuksia, jos sitä eivät sisäisen poliisin konekiväärimiehet uhkais aina.

      Tällä hetkellä terroristihallinnon pitäisi löytää tie takaisin omalle tontilleen!

    • Anonyymi

      En edes katso noita "Suomi on ruotsalainen" tai "Suomi on eurooppalainen"-ohjelmia.

      Tunnustan ainoastaan suomalaisen Suomen.

      Kulttuuriltaan suomalainen kansa on aivan omanlaisensa ja meillä on samaa kulttuuria edustavat veljeskansat pitkälle itään ja kaakkoon asti.

      Jos joku ei itsessään koe tätä aitosuomalaisuutta, no, hän ei ole suomalainen vaan jotain muuta. Suomalaisuus on etnisyyttä, suomalaisugrilaisuutta, kuin myös suom.ugrilaista tapakulttuuria ja perinteitä.

      Jos joku suomalainen on omaksunut itseensä ulkomaisia aatteita, hän on hylännyt omansa. Se ei kuitenkaan tee hänestä esim. ruotsalaista. Hän ei todellisuudessa ole yhtään mitään.

      Monilla meistä saattaa kaukaisuudessa olla myös joitain ulkomaisia esivanhempia.

      Mutta ihminen on sitä, mitä kansaa etnisesti, kieltä ja kulttuuria (enimmillään) edustaa, kieltäen noiden muiden oikeutuksen omassa, alkuperäissuomalaisessa kotikulttuurissaan. Muiden kansojen kanssa voi olla ystävä, mutta ei kuulua heihin.

      • Anonyymi

        Kuulostaa niin jurttarutsaiselta, että olen eurooppalaisesta perimästäni tyytyväinen.:)


    • Anonyymi

      Onneksi Suomi ei ole osa aggressiivis-imperialistista Nazi Ruskij Miriä eli natsiistista venäläistä maailmaa.

      Eikä tuohon venäläiseen maailmaan kukaan halua kuulua saati liittyä, vaan pistävät henkensä alttiiksi sitä vastustaessaan.

      Iske Ukraina iske!

      Vapaus ja Kunnia!

      Slava Ukraini!

    • Anonyymi

      Tää pallo on niin pieni. Ja meidän ainoa.

      Olen suomalainen, kuuluun Eurooppaan ja maailmaan. Olen kiinnostunut muista kulttuureista, omani tunnen hyvin ja se on sisäänrakennettu.

      Olen ylpeä suomalaisuudestani, ihan DNA-tutkimuksen perusteella 100%. En mollaa tai ylennä muitakaan kulttuureita. Mielenkiintoista on vertailla eroja ja samanlaisuuksia. Tämän mahdollistaa moniarvoinen yhteiskunta.

      Diktatuuri, joka on vallalla naapurissa ja idässä , on minulle kauhistus!

    • Anonyymi

      Suomi on helmi maailman maiden joukossa.

      Kansanvalta - sosiaalista tuloerojen tasausta
      Tasa-arvo, naisille ekana äänioikeus
      Vapaus - mahdollisuuden varallisuudesta riippumatta koulutukseen ja oman elämän parantamiseen
      EU- kansainvälinen yhteistyö - tieteen ja tutkimuksen eteenpäinmeno

    • Anonyymi

      Venäjä on maailman suurin asumaton korpialue. Se siitä pinta-alan suuruudesta ja hyödystä, eli ei juurikaan käytännön merkitystä. Taloudellisesti väkilukuunsa verrattuna heikosti pärjäävä kääpiövaltio. Moraalisesti alhainen sotia säännöllisesti aloittava hyökkäjävaltio, jolla on toiselta valtiolta ryöstäminen päällimmäisenä agendana.

    • Anonyymi

      Edelleenkin vanha kreikkalais-roomalais-latinalainen maailma on Euroopan sivistyksen kehto. Edelleenkin tieteen parhaat ja moderneimmat keksinnöt tehdään Euroopassa ja USA:ssa, ei missään Venäjän korvessa.

    • Anonyymi

      Suomi on arjalainen. Milloin se jakso näytetään?

      • Olemmeko sittenkin osa Mittel-Eurooppaa?

        YLE-ingressi: "EU:n isojen hankkeiden edessä ovat suuret puolueet sekoilleet enemmän ja vähemmän. “Jaa, ei, tyhjää” -pompottelu oli kokoomuslaista jatkoa keskustan reunaehdoille, ay-liikkeen europuskureille ja demarien Kreikka-vakuuksille, kirjoittaa Mörttinen"

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-11925805 - |1

        ..

        IJL-kommentti ---

        Eurooppa on maantieteellisesti eheä kokonaisuus, jonka haihtuminen tapahtuu hiljalleen Venäjän Uralilta alkaen - itään päin

        Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke - kapenevana niemimaana, mutta toistaiseksi länteen mentäessä kansantaloudeltaan kasvavana - ainakin kuluttamisen, asukaskohtaisen ympäristöjäljen kuin kuukausittaisen ansainnan eli ostovoiman osilta.

        EU-Eurooppa on osa Euroopan maanosaa, josta suurin valtio on Venäjä, pinta-alaltaan jopa ylivoimaisen suuri - tarkoittaen myös materiaalisia ja ravinnollisia varantoja. Venäjä on myös Euroopan suurin valtio asukasmäärältään - tämä on aina hyvä muistaa EU-Euroopan pääkaupungissa - Brysselissä.

        Suomessa Kokoomus on väkevästi hyvin länsipainotteinen puolue, joka menetti hallinnan ja otteen omiinsa sekoilussaan - tyhjästä kun on paha nyhjäistä |2. Kokoomus on kuitenkin kiistaton kykypuolue - talouden kulutusmittareita katsoen -


        Kokoomus on myös ainoa puolue, joka veisi Suomen ja suomalaiset Natoon, jopa ilman kansanäänestystä |3

        Tätä pakkoavioliittoa Naton kanssa toki toppuuttelee aiempi kokoomuslainen - tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö - osin pakosta, sillä hänet tontilleen ylivertaisella äänimäärällä valinnut kansa myöskin ylivertaisella mielipidemäärällä vastustaa tuota liittymistä Natoon. Kuten Niinistö toteaa - "olen suomalainen" |4, ja näin tukee hänet valinneen kansan vakaata mielipidettä.


        Eurooppa on tosiaan paljon muutakin kuin Kokoomus!

        EU-Eurooppa ja Eurooppakin on myös Suomen osalta perussuomalaiset, jotka vastustavat niin EU' ta, euroa kuin Natoakin.


        PS on reviiripuolue |5, joka haluaa Suomen suomalaisille [T1]

        Samoin PS haluaa ensin omat kuntoon ja sitten muuta "eeuulaiset" PS vastustaa kivenkovaan EU-Elvytyspakettia |6, jonka suurin mysteeri on velan takaisinmaksu - erityisesti Suomen osalta - mehän olemme 'ostamassa velkaa yli kuudella eurolla - saaden tilille vajaa kolme'. Hyvä vai huono diili?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Olemmeko sittenkin osa Mittel-Eurooppaa?

        YLE-ingressi: "EU:n isojen hankkeiden edessä ovat suuret puolueet sekoilleet enemmän ja vähemmän. “Jaa, ei, tyhjää” -pompottelu oli kokoomuslaista jatkoa keskustan reunaehdoille, ay-liikkeen europuskureille ja demarien Kreikka-vakuuksille, kirjoittaa Mörttinen"

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-11925805 - |1

        ..

        IJL-kommentti ---

        Eurooppa on maantieteellisesti eheä kokonaisuus, jonka haihtuminen tapahtuu hiljalleen Venäjän Uralilta alkaen - itään päin

        Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke - kapenevana niemimaana, mutta toistaiseksi länteen mentäessä kansantaloudeltaan kasvavana - ainakin kuluttamisen, asukaskohtaisen ympäristöjäljen kuin kuukausittaisen ansainnan eli ostovoiman osilta.

        EU-Eurooppa on osa Euroopan maanosaa, josta suurin valtio on Venäjä, pinta-alaltaan jopa ylivoimaisen suuri - tarkoittaen myös materiaalisia ja ravinnollisia varantoja. Venäjä on myös Euroopan suurin valtio asukasmäärältään - tämä on aina hyvä muistaa EU-Euroopan pääkaupungissa - Brysselissä.

        Suomessa Kokoomus on väkevästi hyvin länsipainotteinen puolue, joka menetti hallinnan ja otteen omiinsa sekoilussaan - tyhjästä kun on paha nyhjäistä |2. Kokoomus on kuitenkin kiistaton kykypuolue - talouden kulutusmittareita katsoen -


        Kokoomus on myös ainoa puolue, joka veisi Suomen ja suomalaiset Natoon, jopa ilman kansanäänestystä |3

        Tätä pakkoavioliittoa Naton kanssa toki toppuuttelee aiempi kokoomuslainen - tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö - osin pakosta, sillä hänet tontilleen ylivertaisella äänimäärällä valinnut kansa myöskin ylivertaisella mielipidemäärällä vastustaa tuota liittymistä Natoon. Kuten Niinistö toteaa - "olen suomalainen" |4, ja näin tukee hänet valinneen kansan vakaata mielipidettä.


        Eurooppa on tosiaan paljon muutakin kuin Kokoomus!

        EU-Eurooppa ja Eurooppakin on myös Suomen osalta perussuomalaiset, jotka vastustavat niin EU' ta, euroa kuin Natoakin.


        PS on reviiripuolue |5, joka haluaa Suomen suomalaisille [T1]

        Samoin PS haluaa ensin omat kuntoon ja sitten muuta "eeuulaiset" PS vastustaa kivenkovaan EU-Elvytyspakettia |6, jonka suurin mysteeri on velan takaisinmaksu - erityisesti Suomen osalta - mehän olemme 'ostamassa velkaa yli kuudella eurolla - saaden tilille vajaa kolme'. Hyvä vai huono diili?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        "Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke - kapenevana niemimaana,"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Aiemmin huutelit:
        "-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille "

        Todellisuudessa kyseessä on Euraasian manner. Siihen kuuluvat Eurooppa ja Aasia. Intia ja Lähi-itä muodostavat omat mannerlaattansa..


      • Anonyymi

        Suomi on prkl. suomalainen. Emme ole ruotsalaisia, venäläisiksi emme tule - olkaamme siis aidosti suomalaisia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        "Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke - kapenevana niemimaana,"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Aiemmin huutelit:
        "-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille "

        Todellisuudessa kyseessä on Euraasian manner. Siihen kuuluvat Eurooppa ja Aasia. Intia ja Lähi-itä muodostavat omat mannerlaattansa..

        Suuruus määrittää - Euraasia on keinotekoinen nimitys, oikea nimitys on Aasian jättimanner, jonka osana on pieni niemipaisuke Atlanttiin. sitä paisuketta voidaan kutsua EU-Euroopaksi :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi on prkl. suomalainen. Emme ole ruotsalaisia, venäläisiksi emme tule - olkaamme siis aidosti suomalaisia!

        Aitosuomalaisia - prkl ;-)


    • Anonyymi

      Kiitos aloittajalle, kun muistutit!
      Suomi on eurooppalainen.
      YLE on suomalainen

      BBC on brittiläinen

      RT on venäläinen


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Ja Suomi on suomalainen - katso erikoisuutemme vaikkapa genetiikasta!

        ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299 -

        Siinäpä vasta aivopieru - itsekkö ryhmän perustit?

        Etkö tiedä, että genetiikka tutkii geenien eli perintötekijöiden rakennetta, toimintaa, muuntelua ja periytymistä? Kyse on akateemisesta tutkimuksesta, joten käy nyt se peruskoulusi ensin loppuun. Siihen päälle vielä lukio + 6 vuoden yliopisto-opinnot.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Ja Suomi on suomalainen - katso erikoisuutemme vaikkapa genetiikasta!

        ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299 -

        Ilkka, Ilkka, missä asuu eurooppalainen, Ilkka
        missä asuu eurooppalainen Ilkka
        Ilkka, missäasuu eurooppalainen Ilkka, Ilkka, missä asuu eurooppalainen Ilkka?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilkka, Ilkka, missä asuu eurooppalainen, Ilkka
        missä asuu eurooppalainen Ilkka
        Ilkka, missäasuu eurooppalainen Ilkka, Ilkka, missä asuu eurooppalainen Ilkka?

        Euroopassa, joka ulottuu Atlantin rannikolta Ural-vuoristoon.


    • Anonyymi

      En kyllä ymmärrä ,miksi vielä haluatte vastata(reagoida) tuon Ilkan typeriin juttuihin!?

    • Anonyymi

      Tämä järjenjättiläinen vertailee Suomen väestölukuja Kiinaan ja Intiaa ja kirjoittelee muutakin yhtä asiaan kuulumatonta. Haluaa ryssän osaksi Eurooppaa. Ryssä halusi joskus tsaarin aikaan olla osa Eurooppaa ja silloin kun siellä vielä oli sivistyneitä ihmisiä. Neuvostoliittohan ei sitä halunnut vaan teki selväksi missä on Varsovan liitto ja itä. Silloin sieltä lähti myös kaikki sivystys ja tilalle tuli vain terrorismi joka siellä jatkuu edelleen.

    • Anonyymi

      Ylen ohjelma on Luoman mukaan tarkoitushakuinen. Luoma hyvä. Ohjelma on uusinta jo useamman vuoden päästä. Yle ja muutkin kanavat lähettävät jatkuvasti uusintoja. Luultavasti jo nimensäkin puolesta on siis tarkoitushakuinen elokuva sekaisin marista. Mikäs puolue se olikaan se pössyttely puolue. Kaikelle saa kaivettua yhteyksiä jos on tarpeeksi epäileväinen, kekseliäs ja kiero luonne

    • Anonyymi

      Suomi on ainoastaan suomalainen!

    • Anonyymi

      Emme ole ruotsalaisia, emme venäläisiä - olemme aitosuomalaisia!

    • Anonyymi

      Me ollaan eurooppalaisia. Suomalaiset on eurooppalaisia.

      Suomalaiset on eurooppalaisia.

    • Anonyymi

      Suomi on eurooppalainen ohjelma on nykyaikaistettu versio Näin naapurissa ohjelmasta.

    • Anonyymi

      Suomalaiset ovat länsimaisen demokratian kannattajia. Eurooppalaisia!

      • Anonyymi

        Euroopan suurin valtio on Venäjä, moni on jo tämän unohtanut maantiedon opeistaan.


    • Anonyymi

      Suomi on aidosti ja puolueettomasti suomalainen!

    • Anonyymi

      Suomi on suomalainen idän ja lännen vedenjakajalla.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Suomi on suomalainen, ja toivottavasti palaa omaan itsesuojeluvaistoiseen turvallisuusajatteluun.

    • Anonyymi

      Tuo on mainio ja objektiivinen dokumenttisarja. Suomi on ja on aina ollut kansainvälinen, mitä venäjä taasen ei ole, koska se tuntee keskinäisessä vuorovaikutuksessa vain alistamisen.
      Venäjällä on toimivat alistussuhteet kuuteen maahan: Valko-Venäjä, Pohjois-Korea, Syyria, Eritrea, Mali ja Nicaragua. Revi siitä, putin & Yksinäinen Venäjä.

    • Anonyymi

      Suomi ei ole eurooppalainen eikä tasavertainen eu:ssa, koska jos olisimme, olisi verotus toista luokkaa, alkoholipolitiikka, paökat, vapaus ja me olisimme aina etusijalla. Nyt ei noista mikään osu tänne. Suomi on kommunismi, jota johtaa diktaattori Marin.

    • Maailmassa on vielä yksi kolonialistinen imperiumi, se on tietenkin Venäjä. Ainoa ero läntisen Euroopan kolonialististen imperiumien ja Venäjän välillä on, että edelliset laajenivat meritse, Venäjä taas maitse - mannervaltio kun oli. Venäjän kolonialismi alkoi suunnilleen samoihin aikoihin kuin läntisen Euroopan. Läntiset imperiumit ovat nyt hajonneet eikä niitä enää haikailla takaisin. Venäjän imperiumi hajosi suurelta osalta kun Neuvostoliitto romahti, siirtomaat vapautuivat ja itsenäistyivät. Putin kuitenkin haluaa palauttaa imperiumin ja nostaa venäläiset taas herrakansan asemaan. Putin kieltäytyy ymmärtämästä, että arkaainen imperiumi ei pärjää tehokkuudessa itsenäisille demokraattisille kansallisvaltioille. Jos demokraattiset valtiot toimivat solidaarisesti yhdessä niin imperiumi on - sanottakoon se suoraan - kusessa.

    • Anonyymi

      Kiire takaisin puolueettomuuteen!

    • Anonyymi

      Suomalaiset ovat paljolti geenistöltään idästä.

    • Anonyymi

      Miten määrittelet eurooppalaisuuden, kun se maantieteellisesti jatkuu kauas Venäjän Uralille?

      • Anonyymi

        Ai niin... jätit peruskoulun kesken etkä hallitse maantietoa!

        Kaiken lisäksi kyselitkin asiaa - TÄSSÄ SIIHEN VASTAUS:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        "Eurooppa on jättiläismäisen Aasian jatke - kapenevana niemimaana,"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅 😂 🤣😄 😁 😆 😅

        Aiemmin huutelit:
        "-- ja aivan ensimmäiseksi on määritettävä mitä Eurooppa on maantieteellisesti. Eurooppa on Aasian jättiläismantereen sen astutuskeskittymistä kaukana oleva niemellinen pullistuma Atlantille "

        Todellisuudessa kyseessä on Euraasian manner. Siihen kuuluvat Eurooppa ja Aasia. Intia ja Lähi-itä muodostavat omat mannerlaattansa..


    • Anonyymi

      Emme kuitenkaan ruotsalaisia ...

      • Anonyymi

        Et varmasti ole! Ethän hallitse kunnolla edes suomea, minkä moni on huomannut törpöistä kirjotelmistasi.


    • Anonyymi

      Ilkka "viides kolonna" Luoma.

      Toivottavasti syöpä vie hitaasti mutta varmasti. Ja maailma taas hieman parempi paikka.

    • Anonyymi

      Valita sinne Merjalle. Kokoomusnaiselle. Mitä tänne urputat ?

    • Anonyymi

      Suomi ei koskaan ole halunnut lähihistorian aikana olla itsenäinen.
      Jo 1918 tänne valittiin saksalainen kuningas Väinö I:n. ja suomi alistettiin täydellisesti saksan alaisuuteen. Jääkärien saksalaistamispyrkimykset eivät onnistuneet, kun englantilaiset olivat tästä suomen saksalaistamisesta eri mieltä. Englantilaiset vahvistivat tätä omaa käsitystä lähettämällä Koivistoon suuren laivasto-osaston. Näiden englantilaistoimien myötä suomesta tuli "vahingossa" tasavalta.
      Sama saksalaismyönteinen taho johti suomen 30- luvun lopussa jälleen saksan alaisuuteen ja sen "aseveljeksi".
      Tälläkertaa tastä toisesta saksalaistamisyrityksestä teki selvän I.V. Stalinin johtama neuvostoarmeija. Tätä seurasivat suomen kaikien aikojen riippumattomampi ajanjakso aina 90- luvulle asti jolloin suomi hakeutui ensiksi EU- alisteiseksi ja myöhemmin totaalisti USA:n vassalliksi, menettäen täydellisesti sekä poliittisen, että sotilallisen itsenäisyyden.

      • Anonyymi

        Et ole kyllä lukenut historiaa, kun itse keksit moisia.

        Tässä faktaa:

        Friedrich Karl ei koskaan käynyt Suomessa ja lopulta kieltäytyi kruunusta, joten Suomi on ollut tasavalta koko itsenäisyyden ajan.

        Englannin laivasto tukeutui Viroon ja Suomeen tukiessa Neuvosto-Venäjän vastustajia eikä puuttunut sisäpolitiikkaan millään muotoa.

        Suomalaiset pilkkasivat Hitleriä 30-luvun lopulla.
        Aatu kosti antamalla Suomen Neuvostoliiton etupiiriin Molotov - Ribbentrop sopimuksessa, mikä oli talvisodan juurisyy.

        Neuvostoliitto aloitti Jatkosodan NL:n ja Suomen välillä pommittamalla Suomen alueita 22.6.1941 klo 6.05 alkaen.

        YYA -sopimuksen vuoksi Suomi oli Neuvostoliiton etupiirissä 80-luvulle saakka ja suomalaista ulkopolitiikkaa johdettiin Tehtaankadulta.

        Neuvostoliiton romahdettua suomalaiset ovat itse päättäneet asioistaan. Kansan suuri enemmistö haluisi EUn jäseneksi ja euron valuutaksi. Nyt kansa halusi NATOn jäseneksi Venäjän uhkan vuoksi.


    • Anonyymi

      Olemme omamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

      • Anonyymi

        Suomi taas on Pohjois-Euroopassa.


    • Anonyymi

      Suomi on suomalainen!

    • Anonyymi

      Eurooppa on amerikkalainen.

      • Anonyymi

        Määräävin tekijä Euroopassa on Euroopan Unioni, jonka jäsen olemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Määräävin tekijä Euroopassa on Euroopan Unioni, jonka jäsen olemme.

        Eurooppa on USA'n kontrollissa.

        "Yhdysvaltain imperiumi nousi nopeasti toisen maailmansodan ja Korean sodan jälkeen. Maa jäi muun muassa Saksaan (nyt 265 tukikohtaa, 57 000 sotilasta), Italiaan (83 ja 9 700), Japaniin (124 ja 33 000) sekä Etelä-Koreaan (87 ja 26 000). Sodan voittajiin ja Yhdysvaltain liittolaisiin lukeutuneessa Britanniassa 45 tukikohtaan on sijoitettu 9 600 sotilasta."

        Suomi on miehitetty US-joukoilla.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe