kaytetyn-auton-ostaminen-yksityiselta-myyjalta/-ja kuntotarkastus ennen kauppaa

Anonyymi-ap

https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/kaytetyn-auton-ostaminen-yksityiselta-myyjalta/

Käytetyn auton ostaminen yksityiseltä myyjältä – näin teet varmasti hyvät kaupat

Auton ostaminen yksityishenkilöltä saattaa vaatia monelta ensin tarkkaa harkintaa ja punnitsemista. Mitä kaikkea tulisi huomioida?

Tyypillisesti yksityishenkilöiden myymät autot ovat vanhempia, ja sen myötä myös halvempia kuin autoliikkeissä. Autoliikkeillä on myös kuluja katettavana, joten siksi samanlaisenkin auton voi saada halvemmalla yksityishenkilöltä.

Huonot kaupat ovat kuitenkin isompi riski yksityishenkilöltä ostettaessa. Siinä missä autoliikkeitä sitoo kuluttajansuojalaki, yksityishenkilöiden välisessä kaupassa puhutaan ”perävalotakuusta”, eli myyjän vastuu loppuu, kun auto on ajettu pois myyjän pihasta.

Yksityisellä myyjälläkin on kuitenkin vastuu kaupoista. Ostaja voi vedota kauppa- tai rikoslakiin, jos siihen on aihetta. Harvemmin kuitenkin käräjille asti lähdetään, ellei kyseessä ole rikos.

4

105

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Yksityiseltä saa samanlaisia kun liikkeistä. Samoja autoja. Vanhempia toisinaan siksi kun liike ei ole ottanut vaihdokkia enää vaihdossa.

  • Anonyymi

   Ei liikkeen autoissa ole takuuta jos on vähänkin vanhempi auto. Eiköhän niistäkin ole jo takuut loppunut muutaman vuoden ikäisenä. Ei kait kukaan liike osta käytettyä autoa ja ota niskoilleen takuuta seuraavalle se on huonoa kauppaa. Vai annatko ex käytetylle muijalleskin takuun ha et varmaan sama autossa vanha käytetty on mikä on . Osta uus niissäkin on vikoja ja takuu.

   • Anonyymi

    Pösilö vai myyjä puhuu?


  • Anonyymi

   miksi et käyttäisi?

   kysytään näin?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   230
   1631
  2. Pelkäsin Sinua

   Nainen, siksi pakenin eikä meistä koskaan tullut mitään 😓. Pidin liikaa sinusta, niin siksi pelkäsin. Tiedän että meistä olisi tullut jotakin hyvää j
   Ikävä
   40
   802
  3. Naiset tulleet liiankin itsenäiseksi

   Naisten asema on Suomessa yliarvostettua ja tämän kyllä huomaa naisten käyttäytymisestä.
   Maailman menoa
   368
   699
  4. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   670
  5. Erdogan haluaisi Suomen nyt Natoon

   Tuokin ukkeli on melkoinen tuuliviiri. Vielä muutama päivä oli ihan eri mieltä kuin tänään. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358534.html "Turki
   Maailman menoa
   317
   639
  6. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   49
   635
  7. Jos nainen et olisi tuollainen mörökölli

   Meistä olisi tullut vähintäänkin hyvät ystävät. Taidat suhtautua kaikkeen liian vakavasti, mietit liikaa ja rakennat itsellesi henkisen umpikujan.
   Ikävä
   42
   633
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   615
  Aihe