Globalisaatio vaikuttaa suomalaistenkin elämään enemmän kuin Suomessa ymmärretään

Globalisaatio on maailmantalouden karua ja kovaa todellisuutta. Globalisaatio on tämän päivän vallitsevaa maailmantaloutta, johon Suomenkin pakko sopeutua koska maailmassahan Suomin on eikä siitä pois pääse. Sopeutua voi kuitenkin eri tavoilla. Jos globalisaatio nähdään pelkästään positiivisena asiana suomalaisille niin siihen sopeudutaan eri tavalla kuin jos tunnustetaan sen negatiiviset vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan. Vaikka suomalainen kansallinen demokratia ei mahda mitään globalisaation karulle todellisuudelle niin suomalaiset poliitikot voivat joko puolustaa suomalaisia globalisaation pahoilta vaikutuksilta, olla välittämättä niistä, teeskennellä tietämättömyyttä niistä tai jopa auttaa glonbalikapitalisteja riistämään suomalaisia.

Siihen nähden kuinka merkittävä asia globalisaatio on suomalaistenkin elämälle tämä Suomi24:n palsta on umpisurkea, ei minkäänlaista keskustelua. Jotain aiheeseen liittyvää vilahtelee myös Yhteiskunta/maailman menoa -palstalla. Joku yritti avata keskustelua WEF:istä käyttäen Ukrainaa sytykkeenä. Ei ottanut tulta. Katosi pikaisesti kuvasta. Ei auttanut salaliittoteorialla höystäminenkään. Maailman talousfoorumissa ja sen kaverissa Bilderbergissä ei ole kuitenkaan kyse salaliitoista vaan liberaalien aatteesta, jota kutsutaan globalismiksi. Kommentoin avausta ja kopioin kommenttini nyt tälle palstalle. Noteeraako sen täällä kukaan? Vastaako siihen kukaan?

Suomen valtamedia ei ihmisille paljon WEF:stä kerro vaikka syytä olisi. WEF haluaa luoda globalisaatiolle jonkinlaista aatepohjaa. Pidän sitä aatepohjaa hyvin epäilyttävänä tavallisten ihmisten ja demokratian kannalta. Epäluuloni kohdistuu kahteen asiaan. WEF:n ideologia kaunistelee globalisaatiota puhuen siitä vain vapaakauppana, joka tuo vaurautta ja hyvinvointia kaikille maailman ihmisille. WEF peittelee globalisaation todellisuutta, joka on silkkaa riistokapitalismia. Peittelyyn käytetään myös tekopyhää muka-ekolologisuutta. Globalisaation todellisuus on kuitenkin niin luonnon kuin ihmistenkin riistoa pienen globaalikapitalistisen yläluokan hyväksi.

Olen jo vuosia meuhkannut tätä globalisaation pimeää puolta vastaan. Olen kuitenkin halunnut pysyä asiassa enkä alkaa maalailemaan vainoharhaisia salaliittoteorioita. Ei WEF ole mikään salaseura, jossa jäsenet initaatiomenoissa vannovat ikuista uskollisuutta järjestölle ja lupaavat totella sen johtajia. Lähinnä näkisin WEF:n globaalina lobbausjärjestönä, joka haluaa vaikuttaa valtioiden politiikkaan niin, että globaali riistokapitalismi saisi toimia mahdollisimman vapaasti ilman, että valtiot ja demokraattinen politiikka asettaa sille rahoituksia. Monet suomalaisetkin huippupoliitikot ovat menneet vedätykseen mukaan.

Panen tähän muutaman wikipedia-sitaatin:
"Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) on Geneven lähellä Colognyssä sijaitseva suuryritysten rahoittama säätiö, jonka tarkoituksena on edistää globalisaatiota, vapaakauppaa sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä".

"Maailman talousfoorumin puheenjohtajana toimii saksalais-sveitsiläinen taloustieteilijä Klaus Schwab, joka perusti säätiön vuonna 1971".

"Myös taloustieteilijä Klaus Schwab on kehittänyt tulevaa "tehokkaan globaalin hallinnon muotoa".

"Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen on kuitenkin varoittanut, että kyseisen hallintomallin toteutuminen saattaisi johtaa siihen, että entistä useampi maailmanlaajuisia kysymyksiä koskeva päätös tehtäisiin epävirallisissa tapaamisissa eikä demokraattisesti valittujen päättäjien toimesta".

2

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi voi, pitkä avaus ja nakkisormet väsyi. Tuli lyöntivirheitä korjaan ainakin yhden. Naputtelin rahoituksia kun piti olla rajoituksia.

      Lähinnä näkisin WEF:n globaalina lobbausjärjestönä, joka haluaa vaikuttaa valtioiden politiikkaan niin, että globaali riistokapitalismi saisi toimia mahdollisimman vapaasti ilman, että valtiot ja demokraattinen politiikka asettaa sille rajoituksia. Monet suomalaisetkin huippupoliitikot ovat menneet vedätykseen mukaan.

    • Anonyymi

      Kyllä. Nimenomaan globalisaatio on antanut meille kaiken sen hyvän mitä suomalaisilla nyt on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1351
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1240
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1225
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      16
      1150
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1091
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1045
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      1007
    Aihe