Oletko venäjän trolli tietämättäsi?

Anonyymi-ap

Asiantuntija kertoo, miten Venäjä harhauttaa eurooppalaisia Putinin puolelle – moni voi olla peli­­nappula tietämättään.

Venäjä turvautuu yhä räikeämpiin keinoihin yrityksissään vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin Euroopassa, Venäjä-asiantuntija Hanna Smith sanoo. Taustalla on maan Ukrainassa aloittama hyökkäyssota.

– Se on muuttunut sellaisesta yleisemmästä, kuitenkin ehkä hieman hienovaraisemmasta vaikuttamisesta ja disinformaatiosta sellaiseen propagandakokonaisuuteen, jossa hyvin ronskilla kädellä vedetään mutkat suoriksi eikä välitetä, onko siinä enää lainkaan totuutta mukana.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009310478.html

114

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo, näitähän on. Samoin lännen harrastama propaganda uppoaa moniin, niin typeriä kuin ne ovatkin. Esimerkiksi Venäjän kaasuputken räjäytys ja toinen puolaan ammuttu ohjukset. Tällaiset hölmöilyt syövät uskottavuutta aikanaan tasapuolisena pidetyltä medialta.

      • Anonyymi

        Jotkut suomi24 kirjoitukset ovat kuitenkin venäjän trolliarmeijan kirjoittamia. Trollitehdas on Pietarissa ja siitä löytyy medioissa kirjoituksia. Kannattaa hakea Googlella Pietarin trollitehdas, jos haluaa saada lisätietoa aiheesta.


      • Anonyymi

        Kattoin ykkösen ja kolmosen uutiset molenmissa oli Vapaamurari teema ORANSSIT raidat. Siinä on tekijät jotka harhauttaa kansaamme Hyväveli soopalla. Koko koronakin oli pelkkää vapaamurarit keksintöä kaiken hintojen nostamiseksi Suomen tulevaa konkurssia silmälläpitäen kun Euro romahdutetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut suomi24 kirjoitukset ovat kuitenkin venäjän trolliarmeijan kirjoittamia. Trollitehdas on Pietarissa ja siitä löytyy medioissa kirjoituksia. Kannattaa hakea Googlella Pietarin trollitehdas, jos haluaa saada lisätietoa aiheesta.

        Venäjän trollaukset ovat mitättömiä kun verrataan lännen eli NATO/USA vastaavaan propagandan tuottamiseen. Suomessahan on eräs NATOn trollikeskus, se 'hybridiuhkien tutkimuskeskus'.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Tämän ja kohta laajenevan sodan takan on Gay kerho jopa kirkot ajetaan hiljalleen alas. Kerho on soluttautunut KOKo suomeen. Halintomme palvelee keruoa luoden lakeja tarpeen mukaan ESIM : pakkorokotuslaki WHO / Nato. Tässä kirkkolinkki.
        Tampereella liki 200-vuotiaaseen kirkkosaliin ilmestyi värivalot – Näin Pirkanmaalla remontoidaan kirkkoja nyt tiloiksi, joissa voidaan pitää konsertteja tai jopa joogata https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000009480298.html


    • Anonyymi

      Minäkin luin juurikin tuon saman Ilta-Sanomien jutun... jotenkin heti tuli mieleen Ilkka Luoma...

    • Anonyymi

      Juu kommareita on aina ollut helppo harhauttaa, Lenin, Stalin nyt putin, syövät nyt puten kädestä. Kyllä kommunismin juna meni jo. Vain turtiainen jäi asemalle ihmisten vaivoiksi. Normaalia suomalaista ei voi jymäyttää koska venäläiset tunnetaan jo satojen vuosien takaa.

    • Anonyymi

      ..."– Vahvat ristiriidat, vahva vastakkainasettelu, kokonaiskuvan sekoittaminen – nämä ovat juuri sitä tekniikkaa, jota käytetään, jotta päästään eteenpäin itselle aika huonossa tilanteessa, Smith sanoo viitaten Venäjän kärsimiin takaiskuihin taistelukentällä"...


      Hanna Smith ei mitenkään pyri muokkaamaan mielikuvia...heh.
      Venäjän tappiot ja virheet käydään läpi päivittäin "asiantuntijoiden" kanssa. Ukrainassa kaikki menee jatkuvasti nappiin, eikä kuolleita tule, sillä kyllähän lännen mediat toisivat nämä esiin?..
      Tosiasiahan on, että Ukrainalla näitä takaiskuja on moninkertaisesti pahempia. Ei Venäjällä ole normaalia sotaa kummempaa, lomat pyörii ja kotona odottaa lämmin peti ja hyvä ruoka. Ukrainalta puuttuu nämä kaikki, siksi minusta tuntuu pahalta, että on tällaisia "asiantuntijoita", jotka haluaisivat pitkittää kärsimyksiä, kun ei kosketa itseään.

      Ei Suomessa ole Putinisti, jos haluaa tiedotusvälineitä tasapuolisempia uutisia.

      Länsimaiden pitäisi pakottaa osapuolet neuvottelupöytään, rajat tähän missä nyt ollaan. Jos ei Ukrainalle ei käy, lopetetaan täysin aseapu, jos Venäjälle ei käy, julistetaan todellinen ja täysi sota Euroopan ja NATOn taholta ja lopetetaan tällainen pelleily.
      Olen varma, että kummallekin osapuolelle kelpaisi tämä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sinnemäen aviomies olis jo kovaa kyyttiä menos valtaamaan Pietaria. Jouduttu sitomahan puuhun kiinni.

      • Anonyymi

        Kaunis ajatus, mutta en kannata tässä vielä vaiheessa.


    • Anonyymi

      Antakaa nyt hyvät ihimiset poijalle pyssy ja päästäkää menemään niin pitkälle kun pääsöö.

    • Anonyymi

      Taitais olla ensimmäinen vihreä venäjällä jos rajan yli pääsis.

    • Anonyymi

      Venäjä hyödyntää lännen hyödyllisiä idiootteja. Hyödyllinen idiootti on poliittisessa kielenkäytössä käytetty käsite hyväuskoisena tai naiivina pidetystä henkilöstä, joka tiedostamattaan edistää propagandaa, jonka tarkoitusperiä hän ei välttämättä täysin itsekään ymmärrä.

      Tällaisia äänitorvia on suomessa melkoiset määrät. Poliittisissa keskusteluissakin huomaa tämän. Toistavat muiden asiaa innolla, eivätkä itse perehdy faktoihin.

      • Anonyymi

        Koskas valhe on muuttunut faktaksi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskas valhe on muuttunut faktaksi ?

        Ei muutu koskaan, paitsi kenties joidenkin hörhöjeen pään sisällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskas valhe on muuttunut faktaksi ?

        Faktaa on, että Ukrainan valtiolla on kansainvälisesti hyväksytyt rajat,itsenäinen valtio saa asein puolustautua.Arvelua on, että korruptio on Venäjältä lähtöisin ja natseja löytynee vähän jokaisesta maasta.


    • Anonyymi

      Minä kylläkin ymmärrän näitä lännen median varassa olevien helppoa aivopesua, ei ole muuta mediaa, kuin lännen kannalta sotaa katsovia.

      Joskus esitetään, että ihmisten pitäisi ihan itse miettiä ja päätellä, vaan eipä tavallisella pulliaisella ole aikaa ja mielenkiintoa perehtyä kaikkiin tilanteisiin.

      Se kyrsii, että ne, jotka toistelevat median syöttämää "tietoa" miettimättä, nimittelevät asiaan perehtyneitä ja asiasta eri mieltä olevia putiniksi...Miten helppoa propaganda joskus onkaan.

      • Anonyymi

        Mihin tämä maailma menisi jos uskoisimme vain putinin "mediaan" ?


      • Anonyymi

        Medioissa on eroja siinä että onko kyse demokraattisesta valtiosta vai diktatuurisesta valtiosta. Diktatuuristen valtioiden medioihin ei uskalla eikä kannata luottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihin tämä maailma menisi jos uskoisimme vain putinin "mediaan" ?

        Putinhan on rehellisesti kertonut hävittävänsä Ukrainan kartalta ja tappavansa suurimman osan sen kansaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putinhan on rehellisesti kertonut hävittävänsä Ukrainan kartalta ja tappavansa suurimman osan sen kansaa?

        Sulla varmaan on jonkun näköinen liite, missä Putte on näin sanonut, muuten olet vain harhaanjohdettu lännen trolli.


    • Anonyymi

      Ei tämmöstä jankuttamista jaksa kuunnella. Sitä samaa jo kohta vuosi tai kaksi

    • Anonyymi

      Stalin aikoi juhlia syntymäpäiväänsä 21.12.1939 Helsingissä. Ei onnistunut. Torvisoittokunnan soittimet joutuivat epävireeseen. Putin aikoi juhlia syntymäpäiväänsä 7.10.2022 Kiovassa. Ei onnistunut. Keikkabussista loppui bensa koska matka oli pitempi kuin Stalinilla.

    • Anonyymi

      https://www.eduskunta.fi/FI/valiokunnat/ulkoasiainvaliokunta/Sivut/default.aspx

      Tuntuu kummalliselta valiokunnan jäsenten antama hyväksyntä puheenjohtajansa Jussi Halla-ahon rahoittaman kranaatin lähettämistä, tappamaan naapurivaltion kansalaisia.
      Minä en ainakaan ole kuullut, että oltaisiin sodassa. Halla-aho saivarteli lähettävänsä kranaatin tappamaan Venäläisiä sotilaita, ei siviileitä. Miten kummassa Jussi varmistaa, ettei Venäjän valtaaman alueen siviilit joudu kranaatin kohteeksi...ei mitenkään.

      Jussi Halla-ahon, Sofi Oksasen ja kumppanien retoriikka ei poikkea Venäläisten retoriikasta. Ainoa ero on, että Venäjä on sodassa Suomi ei tietääkseni ole, vaikka joillain tuntuu siihen olevan ankara pyrkimys.
      Nämä meidän heikkohermoiset kuulemma kärsivät jo nyt sotapsykoosista ja toimivat meidän päättäjänä kyseisellä tavalla.

      • Anonyymi

        Ukraina ei hyötyisi yhtään mitään omien siviilien tappamisesta ja se olisi kaikin puolin järjetöntä resurssien tuhlaamista, kun sillä ammuksella voidaan tappaa vihollisia.

        Putinin ja Venäjän trollina sinun lienee mahdotonta käsittää sellaista, ettei oman maan kansalaisia joukkomurhata?

        Kun et tunnu käsittävän alkeellisimpiakaan perusasioita, niin sinun on aivan turha yrittää analysoida yhtään mitään. Teet vain itsesi naurunalaiseksi.


    • Anonyymi

      Venäjä puhuu ukrainalaisista vihollisina. Mikäs vihollinen se on joka puolustaa omaa maata ja kansalaisiaan kansanmurhalta. Ukrainalla on vihollisia eli barbaaninen Venäjän armeija putinin käskyttämänä. Ei Ukraina ole hyökännyt Venäjälle.

      • Anonyymi

        Suomeen kohdistui ankaraa aivopesua jatkosodan jälkeen ja sitä jatkui aina Neuvostoliiton hajoamiseen saakka.
        Hitleriä pidettiin maailman suurimpana pahiksena, kunenäläiset hän kutsui venäläisiä ali-ihmisiksi. Nyt suurin osa ymmärtää, että Aatu oli oikeassa, venäläiset ovat ali-ihmisiä, rotu jota on jalostettu tuhat vuotta tappamalla älymystö pois uhkaamasta diktatuuria.
        Jäljelle on jäänyt kansakunta joka rakastaa diktaattoreita ja nauttii köyhänä ja alistettuna olemisesta, sellaisesta kuin Neuvostoliitto heille järjesti. Itse ei edes saanut ajatella mitään, vaikka olisi jostain ymmärtänytkin. Toisin ajattelemalla pääsi hengestään. Naapurin, puolison tai jopa oman lapsen ilmiantamana.
        Sellainen "parempi rotu" venäläiset ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomeen kohdistui ankaraa aivopesua jatkosodan jälkeen ja sitä jatkui aina Neuvostoliiton hajoamiseen saakka.
        Hitleriä pidettiin maailman suurimpana pahiksena, kunenäläiset hän kutsui venäläisiä ali-ihmisiksi. Nyt suurin osa ymmärtää, että Aatu oli oikeassa, venäläiset ovat ali-ihmisiä, rotu jota on jalostettu tuhat vuotta tappamalla älymystö pois uhkaamasta diktatuuria.
        Jäljelle on jäänyt kansakunta joka rakastaa diktaattoreita ja nauttii köyhänä ja alistettuna olemisesta, sellaisesta kuin Neuvostoliitto heille järjesti. Itse ei edes saanut ajatella mitään, vaikka olisi jostain ymmärtänytkin. Toisin ajattelemalla pääsi hengestään. Naapurin, puolison tai jopa oman lapsen ilmiantamana.
        Sellainen "parempi rotu" venäläiset ovat.

        Aatulaiset rotuhöpinät nyt eivät paljon parempaa aivopesua ole kuin putinilaiset trollikoneistot.

        Lännessä käytännössä koko oikeistopopulismi on ollut osa jälkimmäisiä. Joten...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomeen kohdistui ankaraa aivopesua jatkosodan jälkeen ja sitä jatkui aina Neuvostoliiton hajoamiseen saakka.
        Hitleriä pidettiin maailman suurimpana pahiksena, kunenäläiset hän kutsui venäläisiä ali-ihmisiksi. Nyt suurin osa ymmärtää, että Aatu oli oikeassa, venäläiset ovat ali-ihmisiä, rotu jota on jalostettu tuhat vuotta tappamalla älymystö pois uhkaamasta diktatuuria.
        Jäljelle on jäänyt kansakunta joka rakastaa diktaattoreita ja nauttii köyhänä ja alistettuna olemisesta, sellaisesta kuin Neuvostoliitto heille järjesti. Itse ei edes saanut ajatella mitään, vaikka olisi jostain ymmärtänytkin. Toisin ajattelemalla pääsi hengestään. Naapurin, puolison tai jopa oman lapsen ilmiantamana.
        Sellainen "parempi rotu" venäläiset ovat.

        Enpä olisi niin vakuuttunut tuosta kansojen luokittelusta, kun ensin saksalaiset onnistuttiin manipuloimaan ja nyt venäläiset.Molemmissa maissa oli teloituskovistelijat opettajina.


    • Anonyymi

      Kertokaapa koska Venäjällä on ollut ns. normaali johtaja.

    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009314641.html

      Anu Vehviläinen keskusta, hyväksyy Halla-ahon ihmisten demonisoimisen ja eläimellistämisen, luokittelemalla ihmiset rotiksi ja torakoiksi, joiden tappamisen saa karnevalisoida.

      Olen aina pitänyt keskustaa ihmisarvon puolustajana joka tilanteessa, joko sotapsykoosi riehuu sielläkin, vaikka ei sotaa täällä olekaan?

      • Anonyymi

        Pidät siis tappajan ihmisarvoa tärkeämpänä kuin tapettujen vanhusten, naisten ja lasten ihmisarvoa, kuvottavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidät siis tappajan ihmisarvoa tärkeämpänä kuin tapettujen vanhusten, naisten ja lasten ihmisarvoa, kuvottavaa.

        Missä kohtaa sanoin, ettei vanhuksilla, lapsilla ja naisilla olisi ihmisarvoa...mitä sä oot ottanu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kohtaa sanoin, ettei vanhuksilla, lapsilla ja naisilla olisi ihmisarvoa...mitä sä oot ottanu?

        Rivien välistä se loistaa, turha ulista enää.


    • Anonyymi

      Heh,heh...olisiko syytä käydä specsaversilla? 👀

    • Anonyymi

      Putin on päädemoni.

    • Anonyymi

      ..."Kertokaapa koska Venäjällä on ollut ns. normaali johtaja."...

      Jeltsin, vähemmällä viinalla ei olisi pystynyt sankaritekoihin.
      Gorbatsov, oligarkit onnistuivat syrjäyttämään.
      Putin yritti alkuun ihan tosissaan, mutta taitaa huonosti käydä sillekin?

    • Anonyymi

      Jonkun sortin sotilasasiantuntija -en muista, oliko suomalainen, amerikkalainen, vai englantilainen, muitahan ei hyväksytäkään- Vakuutti, että kesään mennessä Ukrainan sota on loppu.
      Meidän Turhapuro sanoi, että nato-liitos on selvä ehkä turkin kesävaalien jälkeen, ei luonnollisesti käsittänyt, mitä tapahtuu, jos Erdoganin porukka voittaa vaalit.
      Senhän piti olla selvä parissa viikossa...Eihän Turhapuro kussut tässäkin meitä silmään?

      Meillä pitäisi jo kovaa käydä keskusteluja vaihtoehto B:stä, mutta kuulemma eduskunta vaalien teemaksi tämä ei kuulu ollenkaan.
      Tämä saamattomuus ja osaamattomuus on raivostuttavaa, laittaisivat vaikka kallupin ja kysyis kansalta, jos on ideat loppu.

      • Anonyymi

        Jonkun sortin sotilasasiantuntija -en muista, oliko suomalainen, amerikkalainen, vai englantilainen vai jostain muusta isosta maasta, vakuutti, että kolmen päivän jälkeen Ukrainan sota on loppu.
        Iso herra se oli, vaikka varreltaan kovin vähäinen ja kaikin puolin sairaalloinen.
        Sota on jo nyt kestänyt yli sata kertaa kauemman kuin piti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonkun sortin sotilasasiantuntija -en muista, oliko suomalainen, amerikkalainen, vai englantilainen vai jostain muusta isosta maasta, vakuutti, että kolmen päivän jälkeen Ukrainan sota on loppu.
        Iso herra se oli, vaikka varreltaan kovin vähäinen ja kaikin puolin sairaalloinen.
        Sota on jo nyt kestänyt yli sata kertaa kauemman kuin piti.

        ..."ISW: Kreml suunnittelee "ratkaisevaa liikettä" kesään mennessä"...
        __________
        Kaipasit varmaan tätä tietoa? Tämä on joku amerikkalainen tutkimuslaitos. En minäkään tähän ihan sinisilmäisesti luota, mutta tässä todennäköisesti sokea kana on löytämässä jyvän?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ..."ISW: Kreml suunnittelee "ratkaisevaa liikettä" kesään mennessä"...
        __________
        Kaipasit varmaan tätä tietoa? Tämä on joku amerikkalainen tutkimuslaitos. En minäkään tähän ihan sinisilmäisesti luota, mutta tässä todennäköisesti sokea kana on löytämässä jyvän?

        Kyllä se on tekemässä uutta suurhyökkäystä valkovenäjän kanssa, kun aamun uutisissa sanottiin että sotaharjoitukset valkovenäjän kanssa ovat puhtaasti puolustukselliset. Venäjän ainaisen valehtelun tietäen hyökkäys tulee ihan varmasti.


    • Anonyymi

      Lapuan Venäjä miehittää ensin tilassa, jos alkaa rähinät paisua, siellä ne agitaattorit lymyilevät?🤭🤭

      • Anonyymi

        Kirkon tykit on jo rasvattu ja kottikärry täynnä kuulia. Tervetuloa! 😁


    • Anonyymi

      Ilmavalvonta on valmiina TV-mastos. Valtio kustantaa susiturkit ja karvalakit.

    • Anonyymi

      Kopioin ensimmäisen kommentin liitteestä osan, oli niin surkuhupaisa.

      _________________

      ..."Kokoomuksen kansanedustaja Terhi Koulumies ihmettelee italialais-suomalaisen tietokirjailijan Anton Montin Twitterissä esittämiä näkemyksiä.

      – Tällaiset tyhmät ulostulot pelaavat pelkästään Venäjän trollitehtaan maaliin. Eiköhän lähdetä ihan siitä, että Suomi on rauhaa rakastava naapuri kaikille ja haluaa, että kukin maa pysyy omalla puolellaan rajaa, Koulumies toteaa Facebookissa"...

      ___________________

      Rauhaa rakastavan kansan siviilit lähettävät joukkotuhoaseita, murhaamaan naapureita. 😜🤭

      • Irrotit vähän kommentin asiayhteydestään. 😏 Terhin kommentti oli vastaus Anton Montille hänen ehdotukseensa, että Suomen pitäisi vallata Viipuri ja Petsamo takaisin. Noin oleellinen asia sinun olisi pitänyt myös lainata. 😉


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tuIevaisuus kirjoitti:

        Irrotit vähän kommentin asiayhteydestään. 😏 Terhin kommentti oli vastaus Anton Montille hänen ehdotukseensa, että Suomen pitäisi vallata Viipuri ja Petsamo takaisin. Noin oleellinen asia sinun olisi pitänyt myös lainata. 😉

        Mainitsin pätkän olevan ensimmäisen kommentin liitteestä, mutta liite löytyykin seitsemännestä kommentista kokonaan.

        Kommenttini pääpointti oli, miten meidän kokoomuksen kansanedustaja silmää räpäyttämättä hyväksyy perussuomalaisten kansanedustaja Halla-ahon lähettämän joukkotuhoaseen murhaamaan naapurikansalaisiamme ja samassa lauseessa kehuu "rauhaa rakastava naapuri kaikille" 😂

        Kun joku viheriän puoliso, (joka vielä typerämpi, kuin itse viheriä) haluaa vallata Viipurin ja Petsamon, niin ei siinä ole mitään hauskaa ja outoa...onhan näitä. 🥴🤭


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mainitsin pätkän olevan ensimmäisen kommentin liitteestä, mutta liite löytyykin seitsemännestä kommentista kokonaan.

        Kommenttini pääpointti oli, miten meidän kokoomuksen kansanedustaja silmää räpäyttämättä hyväksyy perussuomalaisten kansanedustaja Halla-ahon lähettämän joukkotuhoaseen murhaamaan naapurikansalaisiamme ja samassa lauseessa kehuu "rauhaa rakastava naapuri kaikille" 😂

        Kun joku viheriän puoliso, (joka vielä typerämpi, kuin itse viheriä) haluaa vallata Viipurin ja Petsamon, niin ei siinä ole mitään hauskaa ja outoa...onhan näitä. 🥴🤭

        Viitsitkö kopioda sen seitsemännen kommentin jossa Terhi "silmää räpäyttämättä" hyväksyy joukkotuhoaseen murhaamaan naapurikansalaisiamme? Facebookissa Terhi teki vain aloituksen, ei enää kommentoinut, enkä löytänyt Iltasanomistakaan tuollaista kommenttia. Missä se siis oli? Twitterissä?


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tuIevaisuus kirjoitti:

        Viitsitkö kopioda sen seitsemännen kommentin jossa Terhi "silmää räpäyttämättä" hyväksyy joukkotuhoaseen murhaamaan naapurikansalaisiamme? Facebookissa Terhi teki vain aloituksen, ei enää kommentoinut, enkä löytänyt Iltasanomistakaan tuollaista kommenttia. Missä se siis oli? Twitterissä?

        https://www.verkkouutiset.fi/a/tallaiset-tyhmat-ulostulot-pelaavat-vain-venajan-trollitehtaan-maaliin/#ede7bccc

        Tässä tämä sama linkki 7 kommentista.

        Ei Terhi kirjaimellisesti sanonut mitään silmiensä räpyttelystä, mutta oletin asian olevan niin, koska hän ei sanallakaan paheksunut Martti J. Karin ja Sofi Oksasen joukkotuhoaseen lähettämisestä, mutta jonkun tuntemattoman Anton Montin kommenttia, panssareiden lähettämisestä Viipuriin ja Petroskoihin paheksui.

        Minun oikeustajuni mukaan, jos rauhan aikana siviilihenkilö lähettää aseen tappamaan naapurin ihmisiä, se on murha ja on arvelluttavaa jos ei kansanedustaja sanallakaan tuomitse sitä.
        Saatan tietysti olla väärässäkin ja rikoslakiin olisi tullut muutoksia, että murha on ihan jees.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.verkkouutiset.fi/a/tallaiset-tyhmat-ulostulot-pelaavat-vain-venajan-trollitehtaan-maaliin/#ede7bccc

        Tässä tämä sama linkki 7 kommentista.

        Ei Terhi kirjaimellisesti sanonut mitään silmiensä räpyttelystä, mutta oletin asian olevan niin, koska hän ei sanallakaan paheksunut Martti J. Karin ja Sofi Oksasen joukkotuhoaseen lähettämisestä, mutta jonkun tuntemattoman Anton Montin kommenttia, panssareiden lähettämisestä Viipuriin ja Petroskoihin paheksui.

        Minun oikeustajuni mukaan, jos rauhan aikana siviilihenkilö lähettää aseen tappamaan naapurin ihmisiä, se on murha ja on arvelluttavaa jos ei kansanedustaja sanallakaan tuomitse sitä.
        Saatan tietysti olla väärässäkin ja rikoslakiin olisi tullut muutoksia, että murha on ihan jees.

        Nyt vasta kiinnitin huomiota lähteeseen "Verkkouutiset" ei ihan luotettavin sivusto, mutta ei se asiaa muuta mitenkään.
        En ole lukenut siviilien sotaan sekaantumisesta moittineen muiden, kuin Erkki Tuomiojan.
        Varmaan on muitakin, ei vaan ole osunut silmiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt vasta kiinnitin huomiota lähteeseen "Verkkouutiset" ei ihan luotettavin sivusto, mutta ei se asiaa muuta mitenkään.
        En ole lukenut siviilien sotaan sekaantumisesta moittineen muiden, kuin Erkki Tuomiojan.
        Varmaan on muitakin, ei vaan ole osunut silmiin.

        Martti J. Karin ja Sofi Oksasen sivut oli poistettu hakusivulta. Halla-aho oli omansa poistanut jo ennemmin.

        Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Pekka Majuri ja ( kokoomusehdokas?) UPIn Mika Aaltonenkin huhun mukaan "pommiryhmässä"

        Ollaankohan toimien laillisuutta tutkimassa. Venäläiset ovat varmaan nämä jo noteeranneet.


    • Anonyymi

      ...."Putinin ja Venäjän trollina sinun lienee mahdotonta käsittää sellaista, ettei oman maan kansalaisia joukkomurhata?

      Kun et tunnu käsittävän alkeellisimpiakaan perusasioita, niin sinun on aivan turha yrittää analysoida yhtään mitään. Teet vain itsesi naurunalaiseksi"...

      ______________

      Näin uuden arvokkaan tittelin saaneena, koen velvollisuudekseni ilmoittaa Putinin mielipide, Suomen ja Ruotsin eri aikaiseen natoon liittymisestä. 🤔

      Jos länsirajalla on vaara, että Suomessa on NATOn sillanpääasema ja takana puolueeton Ruotsi, NATO-Norjan tulppana, niin luonnollisesti Venäjä pyhkäisee ensitöikseen Suomen kokonaan kartalta, se helpottaa painetta lännestä.

      • Anonyymi

        Ukrainan pyyhkäiseminen ei kuitenkaan näytä yhtään helpottavan pelkoja narkkarihomosatanisminatsien Moskovan pommittamisesta. 🤣


    • Anonyymi

      Suomen hallitus on myöntänyt aseavun Ukrainaan. Terveiset kranun kylkeen on vain kosmetiikkaa. Miksi kunnioittaa lastenmurhaajaa ?

      • Anonyymi

        Heh, heh...juurikin näin. Sarkasmi on vaikea laji, sä hallittet homman. 🤪🥴


      • Anonyymi

        Venäjä murhaa, kiduttaa ja raiskaa lapsia, sukupuoleen katsomatta.

        "Vapautetusta Hersonin kaupungista löytyi lasten kidutus­kammio
        Kertomusten mukaan lapsille uskoteltiin muun muassa, että heidän vanhempansa olivat hylänneet heidät."


        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009267898.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä murhaa, kiduttaa ja raiskaa lapsia, sukupuoleen katsomatta.

        "Vapautetusta Hersonin kaupungista löytyi lasten kidutus­kammio
        Kertomusten mukaan lapsille uskoteltiin muun muassa, että heidän vanhempansa olivat hylänneet heidät."


        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009267898.html

        Venäjän armeijalle on sen johdosta annettu lupa raiskata ja ryövätä. Tämä on venäjän armeijan toimintamalli sotimisen ohella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä murhaa, kiduttaa ja raiskaa lapsia, sukupuoleen katsomatta.

        "Vapautetusta Hersonin kaupungista löytyi lasten kidutus­kammio
        Kertomusten mukaan lapsille uskoteltiin muun muassa, että heidän vanhempansa olivat hylänneet heidät."


        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009267898.html

        Heh, heh...Sama toimittaja on varmaan nähnyt siellä lentäviä yksisarvisiakin. Ainakin läpi menisi, jos "varmalta" taholta uutisoitaisiin. 🤪🤣 (En kyllä edes avannut linkkiä)


    • Anonyymi

      Ryssä vie lapsia Venäjälle, sitä se on tehnyt vuosisatoja. Pohjanmaa tyhjättiin nuorista ja lapsista jo Pohjan sodan aikoihin. Pietari Suuri käski hävittää Pohjanmaan 100 km kaistaleelta etelästä Kemiin saakka. Nyt putin harhaisesti kuvittelee olevansa pietari suuri.

      • Anonyymi

        Se on luontaisetu armeijalle, bonus. Viinat kustantaa valtio ilonpito pitää keksiä itse.


    • Anonyymi

      Käsittämättömiä tämän palstan aiheet.

      • Anonyymi

        Onhan se käsittämätöntä että joku valtio perustaa lapsiin erikoistuneita kidutushuoneita. Ei menisi läpi meillä.


    • Anonyymi

      ..."Ex-tiedustelueversti Matti J. Kari saavutti äänikuninkuuden seurakuntavaaleissa. Kokoomukseen kallellaan oleva Kari kertoo olevansa positiivisella tavalla koti-uskonto-isänmaa -tyyppi"...

      -Tämä linkki Iltalehden sivulta.
      ______________

      Näyttää olevan kokoomuksen masinoima koko rikollisuutta hipova tappohanke?
      Iltasanomat tuputtaa kokoomuslaisien "asiantuntijoiden" aivopesua häpeämättömästi ja estää kaikki kriittiset mielipiteet.

      • Anonyymi

        Kyrsiikö sua kun Suomi haluaa säilyttää itsenäisyytensä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyrsiikö sua kun Suomi haluaa säilyttää itsenäisyytensä ?

        ???.... Onko suomi sodassa? 😱


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ???.... Onko suomi sodassa? 😱

        Ei ole eikä tule olemaan, Nato pitää siitä huolen.


    • Anonyymi

      ..."Martti J. Karin ja Sofi Oksasen sivut oli poistettu hakusivulta. Halla-aho oli omansa poistanut jo ennemmin.

      Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Pekka Majuri ja ( kokoomusehdokas?) UPIn Mika Aaltonenkin huhun mukaan "pommiryhmässä"

      Ollaankohan toimien laillisuutta tutkimassa. Venäläiset ovat varmaan nämä jo noteeranneet"...
      _______________
      Kyse on tietenkin Pekka Toveri, ei majuri. Jotenkin on vaikeaa edes kirjoittaa "toveri".

    • Anonyymi

      Putinin sekoiluja ihmettelee koko linnunrata. Ei ryssää tartte kunnioittaa.

    • Anonyymi

      Narsisti väittää syyn olevan aina toisessa, itsessä ei koskaan. Putin on tyypillinen narsisti jolla on vain kaksi tunnetta aivoissaan. Viha ja kateus.

    • Anonyymi

      "Vastaansanomat.com"- liitteessä oli huomioitu eräs asia, jota ei julkisuuteen olla tuotu, nimittäin Ukrainan korruptoituneisuus. Zelenskyi joutui juuri vaihtamaan liki koko hallituksensa korruption takia.

      Veiköhän rosvohallitus mennessään Martti J. Karin, Sofi Oksasen ja Jussi Halla-ahon eurot omaan jemmaan? 🤣

      Martti J. Kari kehui, kuinka idiootit olivat rahoittaneet naapurien murhaamisia liki miljoonalla...🤪🥴
      Tätä idiotismia kuulemma harrastaneet muutkin maat...Heh, heh, on tyhmää maksaa liikaa...😂

    • Anonyymi

      Mitäs yksityishenkilöiden rahoista mutta Suomen valtion idiootit rahoittavat Etelä-Euroopan huonosti hoidettua taloutta ja se mitä jää yli menee Afrikkaan.

    • Anonyymi

      Professori, kirjailija ja ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja...meidän sivistyneistö ja pääministeriydestä haaveileva kansanedustaja, näin järjettömiä.

      • Anonyymi

        Järkihommaa on pysäyttää lastenmurhaaja, vai ootko eri mieltä ? Sano vaan rohkeasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järkihommaa on pysäyttää lastenmurhaaja, vai ootko eri mieltä ? Sano vaan rohkeasti.

        Myös lasten kidutuskeskukset on suljettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös lasten kidutuskeskukset on suljettava.

        Tottahan toki tuomitsen kaiken tappamisen ja kiduttamisen, on ihminen lapsi, vanhus, mies tai nainen, Ukrainalainen tai Venäläinen ja varsikin Suomalainen.

        Voisin tietysti kysyä sultakin, miten ajattelit meidän politiikkojen ja sivistyneistön raha-avustusten jakamisella Ukrainan oligarkeille ja valtion virkamiehille, edistävän "lasten kidutuskeskusten" tai "lasten murhaamisten" loppumiseen?

        Mitä mieltä olet siitä, JOS rahat olisikin mennyt joukkotuhoaseisiin ja niillä ammuttaisiin Venäjän miehittämälle Donetskin alueelle, jossa nytkin kuolee lapsia?


    • Anonyymi

      Venäjän hallinnoimalta alueelta on lapset siirretty jo orjiksi Venäjälle. Kuten Ison Vihan aikaan suomalaiset lapset ja nuoret. Medvedev on julkisesti kannattanut ukrainalasten kansanmurhaa. Putin on sodan aloittajana täysin vastuussa tapahtumista.

    • Anonyymi

      Sotaan tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta. Fiksummat pyrkivät katsomaan pitemmällä ajalla, mikä sodan syy, silloin ei aina asiat olekaan niin mustavalkoisia.
      Jos ei näe, eikä tunnista konfliktin syytä, on todennäköistä, että toistaa samoja virheitä kerta toisensa jälkeen.

      Suomen päättäjissä liikaa kellokkaita ja liian vähän itsenäiseen ajatteluun kykeneviä?

      • Anonyymi

        Tässä tapauksessa ei tarvittu, venäjä hyökkäsi täysin yksipuolisesti Ukrainan kimppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä tapauksessa ei tarvittu, venäjä hyökkäsi täysin yksipuolisesti Ukrainan kimppuun.

        Olen ketjun alusta saakka huomannut, ettei looginen päättely ja historian tuntemus ole vahvin alueesi. 😬😞


    • Anonyymi

      Siinä ei paljon historian tutkiskelu auta kun ryssä painaa päälle.

      • Anonyymi

        Tämä kommentti kuuluu siihen, loogisen päättelykyvyn puutteen osastoon...siitä tulikin mieleen Speden "naisen logiikka"- sketsit, ne oli hauskoja.


    • Anonyymi

      Selvitä nyt loogisesti seuraava ketju. Isoviha, Pikkuviha, Suomen Sota, Sortovuodet, 1918, Talvisota...... Tuntemattomassa Sotilaassa tämä logiikka on tiivistetty yhteen repliikkiin kun hätääntynyt sotilas kuulee pulinaa etumaastosta ja kysyy Lahtiselta "ketä sieltä on tulossa". Lahtinen vastaa retorisella kysymyksellä lakonisesti "ketäs luulisit".

      • Anonyymi

        Kauaa ei ryssä enää hillu, kun se riisutaan aseista ja pilkotaan pieniin paloihin.


    • Anonyymi

      Tolvanat täällä trollaa venäjää...

      • Anonyymi

        Keitteletkö tsaijua Kremlissä ?


    • Anonyymi

      Ei nämä kakarat sinällään ole haitaksi, kuin itselleen ja mielenterveydelleen.
      Siitä olen huolissani, miten olemattomassa tilassa itsenäinen ajattelu nuorten poikien keskuudessa on. Koulu taitaa olla liian naisten ehdoilla räätälöityjä?

      Ei sillä, samaa tasoa edustaa monesti ihan lukeneiden ja kouluja käyneiden kokoomuksen miestenkin ajatuksen juoksu.

      • Anonyymi

        Jos ajatusmaailma olisi sama kuin sulla olisimme nykyään venäläisiä.


    • Anonyymi

      aloittaja SELVÄSTI natotrolli. Keksi vähän parempia turinoita. Läpinäkyvää

      • Anonyymi

        Mikä on natotrolli? Ovatko 188 kansanedustajaamme trolleja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on natotrolli? Ovatko 188 kansanedustajaamme trolleja?

        Ovat. Kaikki median aivopesemiä idiootteja.


    • Anonyymi

      Mielenterveys se on ihmeellinen asia. Ei pamaustakaan maassa kuulunut, niin meidän nuoriso ja jotkut puolueetkin ovat sotapsykoosissa.

      Miten helekutis tullaan toimeen, jos rajalle tulisikin ihan oikeasti vihollisen sotilaita? Akatko laitetaan aseisiin, vai orotetaanko Unkarin ja Turkin natojoukkoja?

      • Anonyymi

        Sotaa ei tule, kun päästään Natoon.


    • Anonyymi

      Venäjästä ei vaaraa, kalusto romuna ja putte roikkuu hirressä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Talvisodassa oli taktiikkana että jonosta ensimmäinen piippalakki nurin, tien täydeltähän niitä tuli mutta loppuivat aina iltahämärissä.

      • Anonyymi

        Sama juttu nyt Ukrainassakin, verkkaripukuiset vangit kantavat tavaraa etulinjaan, eikä niillä ole edes asetta jolla ampua takaisin. Näitä Ukrainan tarkka-ampujat napsivat pinoon.


    • Anonyymi

      Varmistuu käsitys, ettei Venäjä pyri enempää valtaamaan Ukrainan alueita...ainakaan tällä hetkellä. Riittää rauhanteon aikana nämä alueet, minkä puolustamiseen lupasivat lähteä.

      Suomen ei tarvitse pelätä Venäjän hyökkäävän tänne, ollaan natossa, tai ei.
      Sitä harva päättäjäkään ymmärtää, että sotaa voidaan käydä ilman aseitakin, pitkässä juoksussa tuhoisamminkin.

      Kiina ja Venäjä tukevat toisiaan ilman aseitakin. Heidän on helppo sopia vaikkapa ilmoittamalla Saksalle, jos tarvitsette autoihinne elektroniikkaa, saatte sillä ehdolla, ettei palikkaakaan mene Suomeen.
      Niin lähtee Uudenkaupungin autotehdas osien puutteen takia muille maille.

      No pääasia, että nato-tiltut saivat muutaman kuukauden v...ttuilla sydämen kyllyydestä Venäjälle.

      • Anonyymi

        Uhkailet? Pelätä ei tarvitse, mutta. Koita nyt päättää Tiltuseni ollaanko ystäviä vai ei.

        Tuosta autotehtailusta, minkähänlaisia "palikoita" tuo epäpyhä allianssi toimittaa venäjän autotehtaille? Joko turvatyynyjä on saatavana? Ehkä jopa ABS-jarrut Ladaan?

        Mites se Suomen rajan pinnassa olevine varuskuntien miehitys? Joko on uudet "palikat" tuotu Ukrainassa tapettujen tilalle, vai meneekö suoraan Bahmutin lihamyllyyn?


      • Anonyymi

        Oletpa pöljä...


    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20023226

      Uudenkaupungin autotehtaalta 500 henkeä kilometritehtaalle, viime vuonna 300 henkeä.
      Paljonkohan siellä on enää jäljellä?

    • Anonyymi

      Korkealle arvostettu "brittitiedustelu" ilmoittaa että, venäjä lopettanut etenemisen Bahmutissa. Nähtävästi linjat vakiinnutetaan nykyiselleen?

      Amerikka luvannut lähettää Ukrainalaisille uraanikranaatteja.

      Sen jälkeen Venäjällä vapaat kädet käyttää myös kaikkia likaisia aseitaan. Kuvitteleeko joku, etteikö heillä myös olisi näitä?

      • Anonyymi

        Likainen ase vapaaseen käteen. Venäläisten iltapuhde.


      • Venäjä kaivaa varustuksia ihan omalla puolellaan, koska tietävät etteivät enää pärjää Ukrainassa ja perääntyminen on tosiasia.


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Venäjä kaivaa varustuksia ihan omalla puolellaan, koska tietävät etteivät enää pärjää Ukrainassa ja perääntyminen on tosiasia.

        Eikö suomikin rakentanut kolme puolustuslinjaa? Varautuminen pahimpaan, kuuluu perus sodankäyntiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö suomikin rakentanut kolme puolustuslinjaa? Varautuminen pahimpaan, kuuluu perus sodankäyntiin.

        Suomessa asuvia Suomen ja Venäjän kansalaisia saattaa odottaa passitus rintamalle, jos he matkustavat Suomesta Venäjälle.Suomessa asuu tällä hetkellä reilut 35 000 ihmistä, joilla on sekä Suomen että Venäjän kansalaisuus.


    • Anonyymi

      F-35 moottorien remontti siirtyy ja siirtyy. Ehtiikö korjaamaan, ennen kuin koneet muutetaan sähkömoottoreiksi? 🤭

    • Anonyymi

      Putin on käynyt saman koulutuksen Yang Gobal Leaders kun meidän halintommé. Harhaan johtamista oe eeti kansalle ketrrota mediasamme kuinka 1 maailmanhallitus palvoo saatana kieltää kirkot ja vie 15 min kaupungfeilla meiltä liikkumisen vapauden. Teatteri pyörii ja sodalla peitellään nyt väestönharventamis injektion tehoa.

      • Anonyymi

        Tuosta nyt ei saa selvää vanha erkkikään. Näin Suomen kielen päivänä häpeällisen kehno esitys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta nyt ei saa selvää vanha erkkikään. Näin Suomen kielen päivänä häpeällisen kehno esitys.

        ..."Putin on käynyt saman koulutuksen Yang Gobal Leaders kun meidän halintommé. Harhaan johtamista oe eeti kansalle ketrrota mediasamme kuinka 1"...
        _________________
        Tälläkin sivustolla on esitetty olevan "Venäjän trolleja", mutta tässä on ensimmäinen, joka mielestäni täyttää trolliehdon? Voi tietysti olla hyvä kännipäiväkin?


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3397
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2045
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1698
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1613
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      1006
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      123
      948
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      865
    Aihe