Mikä on syntiä

Anonyymi-ap

Synti erottaa ihmisen elämän lähteestä, Jumalasta. Jumalan luomisessaan ilmaisema tahto on, että ihminen eläisi siinä rakkaudessa, jota Hän itse osoittaa.

Jumalan hyvää tahtoa ilmaisevat ne kymmenen käskyä sekä Kristuksen opetukset ja esimerkkinsä. Niiden hylkääminen ja rikkominen niitä vastaan tuhoaa ihmisen oman elämän ja särkee hänen suhteensa niin Jumalaan kuin lähimmäiseen ja koko luomakuntaan.

Raamatun syntiinlankeemuskertomus on kirjalliselta lajityypiltänsä sellainen myyttinen, ja se kuvaa ihmiskunnan luopumusta Jumalan tahdosta ja siitä seurannutta kadotuksen tilaa.
Se kuvaa ihmisen hätään langenneena ja paratiisista karkotettuna, eksyneenä, orpona. Syntiinlankeemusmyytti on kertomus pahuudesta, jossa käärme (joka on Saatanan symboli) viettelee ihmisen nauttimaan sellaisen puun hedelmää, joka tuottaa kuoleman.

Tekosynti on yksittäinen paha teko. Yksittäiset pahat teot nousevat perisynnistä, joka tarkoittaa ihmiskunnan asennetta, joka on Jumalan tahdon vastaista perusasennetta.
Esimerkiksi sota ei synny tyhjyydestä, vaan kasvaa ihmiskunnan syntiinlangenneesta, jumalanvastaisesta olemuksesta.
Synti on pimeä valta, joka orjuuttaa ihmistä ja saa hänet kiertymään itsensä ympärille, tavoittelemaan vain omaa etuaan ja käyttämään lähimmäisiä omien pyrkimystensä välineinä sekä nousemaan itse omaksi jumalakseen.

Perisynnin hedelmiä ovat teot, joita kymmenen käskyä kieltää tekemästä.
Martti Lutherin Ison Katekismuksen mukaan perisynnistä kasvavia pahan hedelmiä ovat esimerkiksi epäusko, harhaoppi, epäjumalanpalvelus, ylimielisyys, epätoivo, Jumalan sanan halveksiminen, murha, epäsiveellisyys, varkaus ja petos.

Synnistä ei voi irtautua omin voimin, Jeesus Kristus on elämällään, kuolemallaan ja ylösnousemisellaan kukistanut synnin, kuoleman ja Perkeleen vallan. Usko Kristukseen siirtää ihmisen Saatanan kahleista Jumalan valtakunnan vapauteen.

Käskyissään Jumala osoittaa, miten meidän tulee elää. Samalla hän paljastaa itsekkyytemme ja pahuutemme. Ensimmäinen käsky kysyy, minkä varaan me elämämme rakennamme. Kuka tai mikä on meidän jumalamme?

Se, mihin ennen muuta turvaudumme, on meidän jumalamme. Omat jumalamme ovat kuitenkin toiveidemme ja unelmiemme heijastuksia. Ne eivät voi antaa, mitä lupaavat.

Ainoa todellinen turva on oikea Jumala, joka on luonut kaiken ja ilmoittanut olevansa kaiken Herra.

Jeesus sanoi: ”Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.

7

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Synti

      Oliskohan esimerkiksi lasten eksyttäminen syntiä?
      Näin se kristittyjen joulupukki muuttuukin uskossa....:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Joulupukki#Suomi
      "Euroopassa Martti Luther halusi korvata mielestään liian paavillistuneen Nikolauksen juhlan ja alkoi opettaa vuonna 1535, että Jeesus-lapsi tuo lahjoja jouluaattona[4] ja kehitti Christkind-juhlan (saks. Kristus-lapsi), jossa lahjat toi Jeesus-lapsi eikä Nikolaus. Sana Christkind muuttui Yhdysvalloissa vuosien saatossa muotoon Kriss Kringle, jota ironisesti pidetään nykyään siellä joulupukin toisena nimenä. Joulupukin ja Kristuksen hahmot ovat siten sekoittuneet toisiinsa.[3]"

      Lapsi kasteet ovat kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen sekä Suomen Perustuslain vastaisia. Raamatussa ei ole sitä sanaakaan ja Johannes ei kastanut lapsia ja krristillisten Kaikkivaltias Jeesus siunasi lapsia ja toison lapsia kohtelville antoi myllynkivien käyttöohjeet.
      Matteuksen evankeliumi:
      18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
      Markuksen evankeliumi:
      9:42 Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.
      Luukkaan evankeliumi:
      17:2 Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä."

      1.Joh. 3:4. Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja laittomuus on rikos."
      Rikoksia ei raamatun mukaan kristillisten Kaikkivaltias ole sovittanut....

      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍒 ­N­­­y­­m­­f­­o­m­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17698861Q

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Meidän uskonnollisuudestamme tulee aina vääristelyä liittyi siihen miten paljon lakeja, käskyjä ja selittelyjä silloin kun unohdamme Pyhä Hengen. Se että sen kautta Jumala uudistaa meidät Poikansa valtakuntaan ja tekee kelvolliseksi taivasten valtakuntaan. Sen armon Hengen kautta. Ei omien selittelyjen kautta.

      • Anonyymi

        Nii-in... Ehkä kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen oppi on tuntematon jo uskontunnustuksensa antaneille. Mutta en syytä ketään....
        Jeesuksen evankeliumia; Matteuksen mukaan:
        24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ja sillä tavalla kaikille tervemenoa helvettiin.

        Tai sitten jos käänösvirheet odotetaan todesta, niin Jerusalemin kaatopaikalle palaamaan metaanikaasuissa.


      • Anonyymi

        Jokainen joutuu tuomiolle siitä, miten on elämänsä elänyt, tämä elinaika ei ole kuin alle 100 vuotta, ja olisi hyvä miettiä mihin on joutumassa sitten kun tämä elämä loppuu.
        Omatunto on olemassa sitä varten, että voit kuunnella sitä, ja se, joka haluaa tehdä tilit kuntoon Jumalan kanssa, arvostaa Hänen vaatimuksiaan, koska ei kenenkään syntien paljous voi koskaan ylittää Jeesuksen ristinkuoleman arvoa Jumalan silmissä, pyydä syntisi anteeksi, koska anova saa ja kolkuttavalle avataan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      39
      773
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe