Väestön suojelua?

Anonyymi-ap

Oli taloyhtiön väestönsuojeluinfo. Osallistujia alle 20 % asukkaista.
Väestönsuojassa on tilaa 0,75 m2 per henkilö. Paitsi, kun väestönsuojan ilmanvaihtolaitteiden ja tilapäisvessan sekä vesisäiliön yms vaatima tila pois tästä.

Tilaan pitäisi ottaa mukaan ainakin ruokaa 2-3 vrk:ksi, vuodevaatteet, juomaa, lääkkeet, hygienia- ja haavanhoitotarvikkeet, ruokailuvälineet. Ja ajanvietettäkin.
Miten kaikki tuo saadaan sopimaan siihen arviolta nyt 0,6 neliömetrin tilaan, kun itsekin pitäisi siihen sopia? Muutenkin kuin seisomaan kylki kyljessä naapurien kanssa? Ja vielä pariksi-kolmeksi vuorokaudeksi? Seistä ei oikein jaksaisi koko aikaa, olisi mukava istahtaakin ja yöllä pötkähtää pitkäkseen. Miten onnistuu?

Tätähän se on Suomessa. Virkamies eiku -henkilö kirjoittaa määräyksen, esinah.. -henkilö vahvistaa ja Kaupungin/kylän Rakennuslautakunta kirjoittaa nimensä grynderin paperiin lounastaessaan sen kanssa ravintelissa.
Kun sota ja tarve tulee, niin mikään ei toimi. Venäjälläkään mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Meillä ei järjestykään.

5

87

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nuo väestösuojapäivitykset olivat aika hyvä business. Ilmanvaihtopuhaltimien huollot, korjaukset, venttiilien tiivistykset, painetestaukset, viemärin padotusventtiilien huollot jne. Se on selvää, että tunnelmaa tulee olemaan, kun samaan koppiin sullotaan ensin esim. 50 ihmistä, joista osa on toistensa kyttääjiä ja kaikesta valittajia, ja osa on yksin asuvia piileskelijöitä, jotka eivät aiemmin ole edes tervehtineet ketään. Ja kaikki ulostavat ja virtsaavat. Toisaalta, kyllä sopua löytyy jonkin verran, kun ryssä on pommittanut päältä talon raunioksi, ja pelastustunnelin kautta konttaa yläkerran muiden mukana liikuntarajoitteista rollaattorimummoa ja pappaa, ja rautakangella avataan se muurattu väliseinä mureniksi ja kaivaudutaan ulos, katselemaan joko ydinlaskeuma on haihtunut.

   • Anonyymi

    Ei meillä makseta tuollaisista, itse ne tehdään. Koulutettua sakkia. Eikä ole pelastustunneleita. Sinne kuollaan raunioitten alle, pois ei päästä. Seinätkään eivät ole muurattuja vaan ainakin 30 cm paksuja teräsbetoniseiniä. Turhaa on niihin yrittää rautakangella reikää näivertää.
    Oikein loistaa suomaalainen rakennustekniikka ja väestönsuojelu - tässäkin!
    Niin, se tilakysymys. Miten tuonne sovitaan kaikkine kamoinemme? Miten on viisaat suuripalkkaiset tämän suunnitelleet toimivan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei meillä makseta tuollaisista, itse ne tehdään. Koulutettua sakkia. Eikä ole pelastustunneleita. Sinne kuollaan raunioitten alle, pois ei päästä. Seinätkään eivät ole muurattuja vaan ainakin 30 cm paksuja teräsbetoniseiniä. Turhaa on niihin yrittää rautakangella reikää näivertää.
    Oikein loistaa suomaalainen rakennustekniikka ja väestönsuojelu - tässäkin!
    Niin, se tilakysymys. Miten tuonne sovitaan kaikkine kamoinemme? Miten on viisaat suuripalkkaiset tämän suunnitelleet toimivan?

    Se rautakankijuttu on faktaa, ainakin monissa alle 50-vuotiaissa kerostaloissa, joissa on vähintään 1200 asuntoneliömetriä. Teräsbetonin paksuus on siinä pelastustunnelissakin sama, mutta sen tunnelin ulkopään lähelle ennen ylösnousukuilua on muurattu harkkotiilistä väliseinä, joka on tarkoitettu murrettavaksi rautakangella, joka kuuluu väestösuojan varustukseen.
    Kun sen saa pois edestä, niin sitten voi miettiä onko ylösnousukuilun yläpäässä olevan, mahdollisesti nurmikon sisällä olevan luukun päällä myös sortuneen talon jätteitä. Pelastussuunnitelmien mukaan siinä vaiheessa paikalla pitäisi olla jo pelastajia jotka ovat avanneet sen luukun ulkopuolelta ja ovat vastaanottamassa väestösuojasta ulos kömpiviä.
    On selvää, että aikoina, jolloin sotien ja muiden kriisien todennäköisyys oli pieni, rakennettiin asuintaloja joissa jokainen neliömetri pyrittiin myymään asunnoiksi sikakalliiseen hintaan. Väestösuoja on nimitys varastokopperolle, johon on tungettu kymmeniä kanahäkkejä jotka ovat täynnä kamaa josta suuri osa joutaisi kaatopaikalle.


  • Anonyymi

   Vaan kun sitä pelastustunnelia ei vaan ole! Ja teräsbetonin paksuus on ainaki 30 cm, niin saa siinä sitten rautakangella tovin nylkyttää. Vain huomatakseen, että se kerrostalo oli sortunut juuri sille sivulle, minne sait sen reiän viikossa jyystettyä. Eväät kyllä jo loppuivat parissa päivässä, joten kannibaaliksi piti alkaa...

   • Anonyymi

    Ole huoleti, happi loppuu kuitenkin ensin


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   662
   2762
  2. Mitä ihmettä? Sofia Belorf kauppaa omaisuuttaan

   Onko vuokrat maksamatta, vai miksi myy käytettyjä luksusasusteitaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2085
  3. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   227
   1459
  4. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   924
  5. Harmittaako sinua että pilasit välisi

   Ikävöimääsi ihmiseen tämän palstan takia?
   Ikävä
   69
   849
  6. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   8
   836
  7. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   801
  8. Jos en järkeilisi tätä

   olisin jo antautunut sinulle kokonaan. Tämä himokin on ihan jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä sinussa on, mutta olet saanut tämän naisen ihan sekai
   Ikävä
   21
   798
  9. Ihanat kulta

   ne sun uudetkin hiukset...😍 Oot niin kaunis ja seksikäs ettei meinaa uskaltaa ees katsoa ettei uppoa liian syvälle katseesi lumoihin, mites siitä enä
   Ikävä
   35
   797
  10. Mitä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää ihmissuhteista.

   1) Ihmiset jäävät elämääsi, jos ovat jäädäkseen. Heillä on vapaa tahto ja valinta. Jos he eivät valitse niin tehdä, se hyväksytään ja ymmärretään. Ilm
   Ikävä
   67
   784
  Aihe