Mikä on perhelaitos

2.14. Perhelaitos huostaanoton korvaavana palveluna

2.14.1. Esittely

Perhelaitoksessa annetaan erimuotoisia intensiiviterapioita. Ne on suunnattu todelliseen asiaan eikä sosiaalityöntekijän mielestä.

Se erottuu ongelmakeskeisestä raskaan lääkityksen, sääntöjen ja rangaistusten menetelmästä tukemalla terveellisten ja hyvään oloon pyrkivien elämäntapojen tekemisessä.

Virkamies saa viedä lapsen sinne mistä syystä hyvänsä ja vastentahtoisesti, mutta vanhemmilla on oikeus asua siellä. Hoidosta kieltäytyminen ei poista vanhemman oikeutta yhteisasumiseen lapsen kanssa.

Laitos ei ole suljettu vaan avoin siten, että lapsi ja vanhemmat ovat osallisia yhteiskunnan normaaleissa asioissa, mutta kaikki tapahtumat analysoidaan ja tuetaan. Analyysi tehdään keskustelussa vanhemman kanssa arjen osana.

Vähimmillään perhelaitos estää sosiaalityötä tekaisemasta huostaanoton syitä ja lapsen pahoinpitelyn todella sairaiden vanhempien toimesta. Virallisen valtion palvelun täytyy edustaa rationaalisuutta ja tasavertaisuutta, jossa mikään erityisintressi tai ryhmä ei ole sisä- ja ulkopuolinen.

Perhelaitoksen tavoite on 1. tyydyttää virkamiehen tarve ohjailla lapsen käytöstä 2. opettaa lapsi ja vanhemmat selviämään arjesta terveellisesti ja yhteiskuntaan sopivasti sekä 3. kieltää lasten ja vanhempien erottaminen.

Perhelaitos korvaa kaikki perhekodit sekä sijais- ja avohuollon palvelut.

Jos jokin sairaus on totta, siihen voidaan keksiä ratkaisu. Kun sosiaalityöntekijä haluaa vahingoittaa vanhempaa, hän väittää kielteisiä asioita, joita hän ei aio ratkaista. Lastensuojelu vain herjaa muita.

Joku kirjoitti: “Lastensuojelun kuuluisi toimia Statistina, ja ohjata ihmiset niihin palveluihin jotka ihmisille kuuluu”.

Vastine eli lastensuojelu rajoitetaan pelkästään päättämään se, että kuka lähetetään perhelaitokseen. Sen jälkeen heidän hoitoon lähettämisensä, diagnosointinsa ja arviointinsa loppuu.

Perhelaitoksen eettinen arvo on olennainen. Huostaanottoja ei saa jatkaa. Sen ei tarvitse olla realistinen vaan oikeamielinen.

Jos virkamies tahtoo, sen pitää asuttaa perheet jonnekin, eikä silloin voi kasvattaa asujien määrää valheiden nojalla rajatta ja valtion tuilla. Ne voisi laittaa nykyisiin perhekuntoutuspaikkoihin. Ne vain miehitetään ja kalustetaan lapsille ja perheillen sopiviksi. Kotona ei voi olla, koska lastensuojelu päättää niin. Sitä kehitetään paremmaksi.

Laitos on avoin. Lapsi käy normaalissa päiväkodissa ja koulussa. Vanhemmat töissä. Laitos simuloi ja tulee kotiasetelmaa.

Jos vanhemmat eivät halua lapsiaan, on kyse sijaisperheestä, niin kuin normaalisti. Se on kiistaton asia. Milloin näin muka käy? Silloin sosiaaliviranomaisen tavoite on vetää, rohkaista vanhemmat tai toinen takaisin lapsenkasvatukseen eikä päinvastoin.

Se laitos on yleinen termi, niin kuin kansaneläkelaitos. Avoin laitos, joka simuloi kotielämää. Ammattilaiset oikeaan ongelmaan, suora palaute, erimuotoisia terapioita. Hoidosta kieltäytyminen ei poista oikeutta yhteisasumiseen lapsen kanssa, mutta viranomaisella on oikeus pitää lapsi siellä, kunnes vanhempi pärjää lapsen kasvatuksessa ja arjessa. Kaikki normaalit avoimen yhteiskunnan palvelut ovat asukkailla, mutta kotiasuminen on laitoksessa. Kaikenlaiset arjessa selviämisen ongelmat ja psykologiset jutut selviäsivät intensiivihoidolla. Yleensä pahoista kuvioista pääseminen vaatii irtautumista arjesta ja tottumista uusiin. Lisäksi psykologista ohjausta. Nyt on vain niin, että lastensuojelun sosiaalityöntekijät eivät osaa tätä ja pyrkivät vain syrjimään. He ovat surkein mahdollinen ratkaisu perheiden ongelmiin. Lisäksi olisi kiva saada terapia päin pläsiä asiasta. Sitä varten se simulointi on. "Lapsesi huusi sinulle, koska olit uppoutunut omaan esiintymiseesi" "Lapsesi on levoton, koska häntä kohdellaan alentuvasti". "Me kohtelemme sinua hyvin, jotta opit kohtelemaan lapsia hyvin" Ihminen on epäsosiaalinen, koska hän on syrjäytynyt. Sen vastakohta ei ole rangaistus ja syrjintä vaan integrointi. Terapia on yhteiskuntaan (ja psyykkistä) integrointia.

2.1. Aloitteen tavoitteet
1. Lasta ei eroteta vastentahtoisesti vanhemmistaan
2. Huostaanotto ja avohuolto korvataan valvotulla perhelaitoksella
3. Koko lastensuojelulain nimi muutetaan perhetyölaiksi
4. Lapsen viemisen sijaan keskitytään tunnistamaan todellinen ongelma ja ratkaisemaan se objektiivisilla hoitomenetelmillä
5. Kaikki nykyiset sijaishuoltopäätökset muutetaan perhelaitoslähetteiksi koko perheelle
6. Kaikki tähän asti tehdyt asiakassuunnitelmamerkinnät vanhemmista ja lapsista poistetaan
7. Asiakkaan määritelmä muutetaan lapsesta lapseksi ja vanhemmiksi
8. Lastensuojelutyöntekijät rajoitetaan vain tekemään lähete koko perheelle
9. Lastensuojelutyöntekijöitä kielletään tunnistamasta ongelmia, hoitamasta niitä avohuollossa tai päättämästä hoidon epäonnistuessa sijaishuollosta
10. Vanhempien muutto lapsen luo toteutetaan heti lain voimaantullessa

12

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jo se, että korvataan huostaanotto laitoksella, on rajoittava sääntö hoito-organisaation työntekijälle. Se tarkoittaa laajan merkityksen lisäksi erityisissä pikkutilanteissa sitä, että vanhempaa ei saa esim. estää olemasta lapsen seurassa ohjattuna rangaistuksena mistään. Päihteet on tietty ehdoton ei, mutta psyykkisessä tilassa ohjaaja voi edustaa lapselle turvaa ja ymmärrystä, selittää vanhemman olon ja käytöksen ja kohtelee lasta hyvin sekä rauhoittaa pahoinvoivaa vanhempaa. Lapsi ja vanhempi ovat koko ajan mukana hoidossa, samalla lailla kuin kotona.

      Läsnäoleva intensiiviterapia samalla poistaa koko lääkepakon, koska perinteinen psyykelääkitys on tarkoitettu turvaksi mielenterveyspotilaan yksin ollessaan. "Mites jos käydään rantsulla ja hieronnassa ja pelaamassa sählyä?". Tämä korjaa samalla psykiatrian virheellisen tradition:

      "Psykiatrisia palveluja ei ole tehty asiakkaille", Ben Furman, Mad In Finland 20/06/2017.

      Arvostelu on haukkumista vain jos ei ehdoteta vaihtoehtoa. Ei toisia saa haukkua, jos ei ole parannusehdotusta. Perhelaitoksessa todistetaan ongelmat ja ehdotetaan vaihtoehtoja ihmisten yksityiselämään. Huostaanoton poisto poistaa konfliktit
      Perhelaitos on perhetyötä, joka pudottaa pois kielellisen olettamuksen toisen osapuolen suojelusta toista vastaan. Ei viittaa perinteiseen perhetyöhön.

      2.14.2. Oman teon, toisen arvostelun ja oman selityksen erittely

      Tämä on perhelaitoksen työskentelytapa, joka irtaannuttaa siitä sosiaalisesta tosiasiasta, jossa todisteluja ei tarvita ja leimataan.

      Esimerkiksi kiipeilyni päiväkodin verkkoon A. "herätti hämmästystä ja kummastusta", vääristettiin B. "isä ei osaa erottaa toisistaan lapsen ja vanhemman roolia" ja oli todellisuudessa C. "yksin jäävän lapsen rohkaisemista leikkimään". Huostaanottomme tehtiin A. syystä B:n varjolla ja muista normien rikkomisista. D Ratkaisu olisi se, että päiväkodin johtajan piti sosiaalityöntekijälle ilmoittaessaan varmistaa An hoito tekaisemalla B.

      • Täsmensin teon, toisten arvostelun ja oman selityksen menetelmää

        Kirjaukset ovat ammattilaisten ja asiakkaan yhteisiä, joissa asiakas ja ammattilainen reflektoivat itseään ja toisten arvostelua. Ne ovat näkyviä, helpottavat hahmottamaan asioita ja sallivat dialogin


    • Perhettä ei pidä rikkoa missään tilanteessa, koskaan, mistään syystä, koska kun keskitytään tunnistamaan todellinen ongelma ja käytetään objektiivisia hoitomenetelmiä, sijaishuolto ratkaisuna lapsen olosuhteisiin ei ole tarpeen. Sijaishuoltoa ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä menetelmäksi ja se perustuu uskonnolliseen ajatteluun. Ja nyt meillä on sosiaalityöntekijät, jotka tekaisevat sairauksia kontrollin toteuttamiseksi. Se ikään kuin muistuttaa siitä ongelmasta yleistämällä sen. Muistutan vielä mitä sosiaalityöntekijä sanoisi tästä keskustelusta: "te ette vain kykene itsereflektioon ja teillä on harhainen maailmankuva"

    • Anonyymi

      Kuvitellaan, että tällainen perhelaitos otettaisiin käyttöön ja perhe saisi asua yhdessä tuettuna ja ohjattuna. Kuvitellaan myös sellainen hypoteettinen tilanne, että ongelmat olisivat kärjistyneet ja perhelaitosta tarvittaisiin pitkälti siksi, että asiakas on sosiaalisesti kyvytön mulkku, joka ei missään tilanteessa kykene ottamaan vastaan käskyjä tai edes neuvoja keneltäkään tilanteen korjaamiseksi.

      Mitä keinoja perhelaitoksellekaan jäisi tällaisessa tilanteessa tilanteen korjaamiseksi, kun asiakas mielestään tietää kaiken asiantuntijaa paremmin eikä muuta käytöstään?

      • Anonyymi

        Hei! Et ymmärrä. Kuten ylläolevassa manifestissa lukee, perhelaitoksessa "keskitytään tunnistamaan todellinen ongelma ja ratkaisemaan se objektiivisilla hoitomenetelmillä".
        Toisin sanoen, perhelaitokseen tultaessa alkaa hurja debaatti siitä, onko ongelmaa edes olemassa. Objektiivisuus tarkoittaa sitä, että lopulta satojen pseudofilosofisten kehäpäätelmien jälkeen on pakko todeta, että ongelmaa ei ole - on vain autoritaarista fasismia. Kun perhelaitoksen työntekijä on uuvutettu, lapsi pääsee väittelyn jälkeen takaisin kotiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Et ymmärrä. Kuten ylläolevassa manifestissa lukee, perhelaitoksessa "keskitytään tunnistamaan todellinen ongelma ja ratkaisemaan se objektiivisilla hoitomenetelmillä".
        Toisin sanoen, perhelaitokseen tultaessa alkaa hurja debaatti siitä, onko ongelmaa edes olemassa. Objektiivisuus tarkoittaa sitä, että lopulta satojen pseudofilosofisten kehäpäätelmien jälkeen on pakko todeta, että ongelmaa ei ole - on vain autoritaarista fasismia. Kun perhelaitoksen työntekijä on uuvutettu, lapsi pääsee väittelyn jälkeen takaisin kotiin.

        Ehkä Avarnilta ja Securitakselta vapautunutta työvoimaa voisi palkata perhelaitoksen valvojiksi tällaisiin tapauksiin. Pseudofilosofinen paskapuhe ja tautologioiden tykittely päättyisivät pikimmiten, kun ihmissuhdetaidotonta isää opetettaisiin olemaan sermin suojassa ja kameroiden katveessa.


    • Se on niin kuin vanhemmuustakuu ja uusi palvelumuoto. Muut asiat pysyvät ennallaan.

    • Huostaanotto tehdään vain jos vanhemmat eivät tule perhelaitokseen. Perhelaitos korvaa kaikki perhekodit ja avohuollon palvelut

    • Anonyymi

      jo se että tämä sote ja nämä sossut ovat kuin perheen pahimpia vihollisia kertovat siitä että kotiin tehtävä perhetyö ei ole onnistunut,joten voimme kysyä miksi sossut saavat yleensä palkkaa tuottamastomasta työstä

    • Anonyymi

      Onko tämä. Tukiaiselle suunniteltu laitos?

    • Anonyymi

      Lyö lasta niin pääset ilmaiseen asuntolaan. Mihin mä pistän mun nimen? :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe