Mihin on hävinneet Ukrainan Bayraktar TB2 dronet?

Anonyymi-ap

Sodan alussa mainetta niittäneet Bayraktar TB2 dronet on kadonneet kokonaan uutisoinnista.

Miksi ja mitä niille on tapahtunut?

14

102

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Lennokkien rooli on Itä-Ukrainan taisteluissa merkittävästi pienentynyt, kertoo Foreign Policy -lehden toimittaja Jack Detsch

   Detsch siteeraa useita nimettömiä ukrainalaisviranomaisia ja -sotilaita. Heidän mukaansa Ukraina on pitkälti lopettanut Bayraktar TB2 -lennokkien käyttämisen Itä-Ukrainassa, koska Venäjä on petrannut alueella ilmapuolustustaan.

   – Nyt kun Venäjä on pystyttänyt hyvän ilmapuolustuksen, ovat lennokit lähes hyödyttömiä, sanoo yksi lennokin ohjaaja Detschin mukaan.

   Ukrainassa ollaan huolissaan, että myös Yhdysvaltain lahjoittamien Gray Eagle -lennokkien toimintamahdollisuudet ovat heikot.

   Myös Ukrainan ilmavoimien tilanne on vaikeutunut Venäjän tiivistyneen ilmapuolustuksen vuoksi.

   Tällä hetkellä Ukrainan ilmavoimat tekevät Foreign Policyn Detschin mukaan noin 20–30 lentoa per päivä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin sodan alussa.

   Lentokoneilla ei enää niinkään hyökätä Venäjän selustaan, vaan hävittäjillä pyritään suojaamaan omien joukkojen liikkeitä, Detsch raportoi.

   – Meillä on juuri nyt paljon enemmän lentäjiä kuin lentokoneita, sanoi kutsunimeään Moonfish käyttänyt lentäjä Detschin mukaan.."

   Uutinen 23.06.2022 / Ilta-Sanomat

  • Anonyymi

   Bayraktarit eivät ole kadonneet mutta niiden käyttö on tässä tilanteessa lähes mahdotonta. Sodan alkuvaiheessa venäläiset ajoivat tankkeja pitkin autoteitä (paikoitelle ruuhkassakin) eikä tankeilla ollut staattista puolustusasemaa joten Bayraktarit pääsivät ampumaan ja havaitsemaan kohteita kaukaa sekä turvallisesti. Nyt venäläiset tankit ovat pääsääntöisesti suojassa, ympärillä ilmatorjunta tarkkailemassa ilmaa niin Bayraktareiden operointi ei ole mahdollista.

   Sama näkyi myös Vuoristo-Karabihin taisteluissa kun ilmatorjunta ei ehtinyt tankkien perässä niin Bayraktarit pääsivät avoimesti tuhoamaan tankkeja. Tässä sodassa Bayraktarit olivat ensimmäistä kertaa esillä ja myös tämänkin takia pääsivät yllättämään. Käyttö oli kuitenkin oppikirjamainen.

  • Anonyymi

   Lyhyesti: Bayraktareilla oli käyttöä sodan alkuvaiheessa kun neukut vielä kuvittelivat että homma hoituu marssiharjoituksena Kiovaan.

   Kun neukut tajusivat ettei tämä nyt ihan putkeen menekään ja joutuivat ottamaan mm. ilmapuolustusasiat hiukan vakavammin, tuli Bayraktereista lähinnä hitaita ja kankeita harjoitusmaaleja.

   • Anonyymi

    Nyt kun jälkikäteen lukee noista tapahtumista, niin ei se paraatimarssin onnistuminen ihan hirveän kaukana ollut.

    Jos Venäjä olisi pystynyt pitämään Hostomelin lentoaseman ja tuomaan maahanlaskujoukkonsa sitä kautta Kiovaan. Olisi Kiova vähintäänkin piiritetty, jollei vallattu.
    Kummassakin tapauksessa itä-Ukrainan joukkojen huolto olisi hankaloitunut todella dramaattisesti ja Itä-Ukrainan joukkojen taistelu kyky romahtanut.
    Viime viikolla julkaistujen tietojen mukaan Ukrainan armeijan polttoaine ja ammushuolto oli kaatumassa. Se saatiin pelastettua Bulgarian avun. Tällä hetkellä Bulgarian armeijan varastot on tyhjät. Mutta heillä on Nato maana “Nato takuut”

    Ukraina sai pysäytettyä Venäjän suuren kolonnan, mutta ei tuhottua sitä. Syy miksi ei tuhottu oli, ettei ollut resusseja. Jos resurssit olisi kohdistettu kolnan tuhoamiseen olisi rintama murtunut jostain kriittisestä kohtaa. Ukrainalle riitti, ettei kolona enää edennyt.


  • Anonyymi

   Ukraina laittoi myös stopin videoiden jakamiselle somessa, mutta homma jatkuu.

  • Anonyymi

   Somen Ukrainalippukansa vaatii toimiakseen polttoainetta, ihmeaseita jotka kaantävät suunnan.
   Bayraktar on tässämielessä käytetty loppuun jo keväällä. Bayraktarin ja nykyisen ihmeLeopardin välissä oli 10 ihmeasetta.

   Vertaa ww2 saksaan, sota häviö häämöttää ja ihmeaseet pelastaa.

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten ne tunnistavat omat koneet ja ohjukset.

    Äänestä.

    Varmaan samanlainen idea, kuin nykyisissä akustisissa torpedoissa . Koodattu sisään kohteen ominaisääni, jota kohti menee.
    Tän takia kaikilla osapuolilla on äänitettynä vihollisen alusten ominaisääniä / potkuriääniä.


  • Anonyymi

   Koomikko möi ne eteenpäin rahat veroparatiisi tililleen.

  • Anonyymi

   Ylempänähän onkin jo kerrottu, että kyse on Venäjän ilmapuolustuksen puuttumisesta allkuunsa ja nyt sen toiminnasta. Siitä syntyy ero.

   Vähän sama juttu siinä taitaa olla Ukrainan hävittäjälentokoneidenkin osalta. Niistä en muista nähneeni pitkään aikaan (n. ½ vuoteen) mitään uutista. Venäjäkään ei taida lennättää hävittäjiään Ukrainan kaupunkien yllä, vaan ohjukset ammutaan lentokoneista etäämmältä.

   Nyt taitaa olla routaisen maan aika jo alkanut Ukrainassa. Venäjä ilmoittelee aloittavansa hyökkäystä etelästä päin. Voi toki olla hämäystäkin moinen ilmoitus, mutta ilmeisesti siellä nyt kumminkin panssarivaunuilla pääsee etenemään.

   Ukrainalla ei taida kalusto riittää isompaan liikkuvaan operaatioon, vaikkapa Bakhmutin piirittäjien motittamiseen. Jos sinne annetaankin lännestä uudempia panssarivaunuja, se kestää kuukausia ottaa ne käyttöön, kun ensin pitää kouluttaa miehistö. Eli kesään asti pitäisi Ukrainan pystyä pitämään hyökkääjät asemissaan. Ei hyvältä kuulosta.

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   8252
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   94
   1851
  3. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   262
   1555
  4. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   262
   1455
  5. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   12
   1403
  6. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   701
   1231
  7. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   167
   1147
  8. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   105
   1099
  9. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   71
   951
  10. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   875
  Aihe