Väärän merkityksen antaminen sanoille on yleinen tapa eksyttää ihmisiä

Anonyymi-ap

Helluntailaisessa eksyttäväisessä harhaopissa "kääntymisellä" tarkoitetaan ihmisen omia itsensä vanhurskauttamiseksi tekemiä hyviä tekoja, jotka ovat kuin saastainen vaate Jumalan edessä.

Kääntyminen, engl. repent ennen kastetta tarkoittaa syntisyyden tunnustamista ja sen vuoksi Jumalan puoleen kääntymistä, jotta Jumala pesee kasteessa kaikenlaisen syntikirouksen perisynnistä alkaen pois.

Helluntailaiset eivät mene kasteelle sytisyyden vuoksi ja siksi he jäävät synteihinsä omien tekojensa varaan. Omat teot eivät kuitenkaan kelpaa hääpukeeksi, koska heiltä puuttuu oikea synnit pesevä kristillinen kaste kokonaan. Mitkään uskon todistukset ja julistukset kun eivät pese pois syntejä eikä kumoa perisynnin kirouksia ihmisestä.

" Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne."

" Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. For the promise is unto you, and to your children."

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Helluntailaiset kieltävät kokonaan, että Jumala pesee Kristittyjen kasteessa synnit pois.

      "Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

      " And now why tarriest thou? arise, and be baptized, and wash away thy sins, calling on the name of the Lord. "

      • Anonyymi

        Lutherin piti perustaa vauvakaste-uskonto, jotta hän saisi jumalattomat ruhtinaatkin valtiokirkkoonsa. Tämä mahdollisti anabaptistien tappamisen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lutherin piti perustaa vauvakaste-uskonto, jotta hän saisi jumalattomat ruhtinaatkin valtiokirkkoonsa. Tämä mahdollisti anabaptistien tappamisen!

        Hevosmiehet hirnuu sekaan.


    • Anonyymi

      Tit. 3:5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

      "Anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi" =Anna sovittaa itsesi Jumalan kanssa Kristuksen sovintoveren tähden.

      • Anonyymi

        Ihmisen omat hurskaat teot ja oman uskonratkaisun julistukset ei ne pese syntejä pois.

        1. Piet. 3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus.

        Kasteessa pestään synti pois ja kasteesta alkaa uuden liiton jäsenyys.
        Siitä seuraa hyvä omatunto. Ei hyvä omatunto tule vain pyytämällä ja sormia napsauttamalla lahkolaisten villitsevien hurmoshenkien sekaan. Hellareiden villitsevät hurmoshenget ovat tulppa ja este oikean Pyhän Hengen tulla lähellekään.

        Vain Jumala pesee ihmisen synnit pois perisynnistä lähtien kasteessa, mutta se pitää uskoa todeksi ja nöyrtyä syntisenä Jumalan puoleen kastettavaksi. Helluntailaiset eivät usko Jumalan sanan lupauksiin ja siksi jäävät synteineineen villitsevien hurmoshenkien kanssa kaatuilemaan lahkokellareissaan.


    • Anonyymi

      Kääntyminen on Raamatussa sitä, mistä se puhuukin.
      Se on ihmisen kääntymys sydämessään Jumalan puoleen
      uskossa Herraan Jeesukseen Kristukseen. Ihminen, joka
      kääntyy, kääntyy siis sydämessään pois omalta tieltään
      Jumalan luokse ja tulee näin Jumalan hänelle valmistamalle
      tielle.

      Jo vanhassa testamentissa Jumala kehottaa kansaa kääntymään
      Hänen puoleensa. Ihminen tekee syntiä siinä, että hän vastustaa
      tätä Jumalan kehotusta, ei tule Jumalan luokse eikä usko
      Jumalan Poikaa eikä Poikaan. Jumalan puoleen kääntymistä seuraa
      välitön syntien anteeksi anto ja anteeksi saaminen.

      https://www.jumala-kanssamme.se/439636059/

      "Pietari ja Paavali käskivät kuulijoitaan tekemään parannuksen epäuskon synnistä. He kehottivat kansaa kääntymään Jeesukseen puoleen ja uskomaan Herraan Jeesukseen Kristukseen. Apt 2:36-38, 3:14-15,19,26, 16:30-31, 17:26-30.

      Näissä yhteyksissä ei mainita muuta syntiä. Apostolit eivät saarnanneet uskosta osattomille parannusta yksittäisistä tekosynneistä. He eivät luetelleet mitään syntilistoja tekosynneistä, joista heidän kuulijansa tuli tehdä parannus. He saarnasivat kansalle ristiinnaulittua Kristusta Jeesusta ja kääntymystä Jumalan puoleen uskossa Jeesukseen Kristukseen.

      Apt 1:8,22, 3:13-15, 8:5,12, 5:29-32, 41-42, 10:34-48, 13:16-49, 22:1-21, 26:15-20, Mark 16:15-16, Luuk 24:36-48, Joh 15:25-27, 16:7-9, 21:24, 1 Kor 1:23.

      Kansan synti oli siis se, etteivät he uskoneet Jeesukseen, ja että he epäuskonsa tähden olivat hylänneet Hänet. He elivät ilman Jumalaa, erossa Jumalasta, ja ilman Kristusta Jeesusta välittämättä Hänestä. Heidän syntinsä oli siis Jumalan hylkääminen Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa (Joh 1:1-18, Jer 2:13, 17:13-14, Joh 4:10, 7:37-39).

      https://www.youtube.com/watch?v=bzxWhUv8dyg

      Parannuksen teko on ennen kaikkea luopumista epäuskosta. Se on USKO HERRAAN JEESUKSEEN KRISTUKSEEN ja kääntymys Jumalan puoleen. Se on sydämen asenteen muutos Jumalaa, Jeesusta ja uskon asioita kohtaan. Parannuksen tekevä ihminen kääntyy sydämessään Jumalan puoleen uskossa Jeesukseen Kristukseen. Apt 15:3, 20:21, 26:15-20.

      2 Kor 3:16 "Mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran puoleen, peite otetaan pois."

    • Anonyymi

      " jotta Jumala pesee kasteessa kaikenlaisen syntikirouksen perisynnistä alkaen pois."

      No sinulle ei riitä, että annat Saulille väärän merkityksen kun sinä annat samantien kokonaisille lauseille vääriä merkityksiä!

      Kasteen merkitys ei koskaan ollut pelastus tai syntien anteeksi saaminen.

      Paavali rinnasta tässä kasteen ja ympärileikkauksen: Kolossalaiskirje 2:11-12 "11. Hänessä teidät on myös ympärileikattu, ei käsin tehdyllä ympärileikkauksella vaan lihan ruumiin riisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella. 12. Teidät on haudattu hänen kanssaan kasteessa, ja siinä teidät on myös herätetty hänen kanssaan uskon kautta. Tämän uskon vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista."

      Paavali rinnastaa ne mutta ei kerro mikä niiden välinen suhde on. Rinnastus tarkoittaa kuitenkin aina sitä, että rinnastettujen asioiden välillä on yhtäläisyyksiä. Se, mikä pätee ensimmäiseen, pätee myös toiseen. Ympärileikkaus ei poista ihmisen syntejä. Näin ollen kastekaan ei voi sitä tehdä. Kaste ei siis ole syntien anteeksisaamisen tekijä.

      Ensinnä esinahan ympärileikkaus ei vanhassa testamentissa ollut merkki syntien anteeksi saamisesta. Se ei koskenut naisia. Ja myös pakanoita ympärileikattiin. VT:n ympärileikkaus oli merkkinä Jumalan kansaan kuulumisesta. Myös VT tuntee sydämen ympärileikkauksen, useammassakin kohtaa, mm Mooseksen kirjoissa. Siellä se tarkoittaa uskollisuutta Jumalaa ja hänen tahtoaan kohtaan. Näin ei myöskään Uudessa testamentissa sydämen ympärileikkaus ole merkkinä syntien anteeksi saamisesta. Se ei liity mitenkään syntien anteeksi saamiseen. Kuten VT ympärileikkaus, myös UT ympärileikkaus on merkki Jumalalle kuuliaisesta uskosta ja siten Jumalan kansaan kuulumisesta, kuten yllä olevasta raamatunpaikasta voi helposti päätellä. Siten myöskään kaste, johon Paavali ympärileikkauksen rinnastaa, ei voi toimia syntien anteeksiantajana.

      Apt 2:38 käytetään usein perusteena sille, että kaste pesee pois synnit.

      Apostolien teot 2:38 "Pietari vastasi: Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. "

      Tässä ei sanota, että kaste pelkästään antaisi synnit anteeksi vaan ensin mainitaan kääntyminen, joka tietenkin tarkoittaa syntisyytensä tunnistamista, syntiensä katumista sekä uudestisyntymistä. Tämän seurauksena synnit saadaan anteeksi ja sitä seuraa kaste.

      Yksittäistä raamatunpaikkaa ei voi ottaa irralleen koko Apostolien tekojen teologiasta. Kaikki ne Apostolien tekojen paikat, joissa katuminen ja kaste mainitaan samassa yhteydessä eli Apt 2:38, 3:19 ja 26:20 katuminen mainitaan pelastuksen ehtona ensin. Muualla Apostolien teoissa pelastus on aina Jumalan lahja eikä vedellä kastamista edes mainita näissä kohtaa (esim. Apt.10:43,47, 13:38-40, 15:11, 16:30,31, 20:21 ja 26:18).

      Uusi testamentti selvästi painottaa katumista ennen kastetta, pelastuksen ehtona. Sana kaste, kreikaksi baptizo tarkoittaa aina veteen upottamista. Tätä sanaa ei käytetä Pyhän hengen kasteesta puhuttaessa. Mutta tämä asia ei näy suomenkielessä. Pietari kertoo asian hyvin selvästi. Hän kertoo ihan suoraan myös mitä kaste tarkoittaa. Se ei tarkoita pelastumista eikä syntien anteeksisaamista.

      1. Pietarin kirje 3:18-22 "18. Kärsihän Kristuskin kerran syntien tähden, vanhurskas väärintekijöiden puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. Lihassa ollessaan hänet tosin surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi. 19. Hengessä hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, 20. jotka muinoin olivat tottelemattomia, kun Jumala pitkämielisesti odotti Nooan päivinä, jolloin rakennettiin arkkia. Siinä pelastui VEDEN KAUTTA vain muutamia, yhteensä kahdeksan ihmistä. 21. Tämän VERTAUSKUVAN mukaan VESI nyt teidätkin pelastaa, KASTEENA. Se ei ole lihan saastan poistamista vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, 22. hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella. Hänen valtaansa on alistettu enkelit, vallat ja voimat. "

      Niin, kaste on vain symboli, jossa vesi vertauskuvallisesti pelastaa mutta itse kaste ei pelasta ketään. Kaste ei myöskään ole lihan saastan eli synnin poistamista vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta. Vesikaste on merkkinä uskollisuudesta Jumalaa kohtaan, hyvän omantunnon pyytämistä, paremmin käännettynä, Kristuksen ylösnousemuksen kautta saadun Jumalan mielen mukaisen mielenlaadun pyytämistä. Kaste on seurausta kääntymisestä ja on ulkoinen tunnustus siitä, että on vastaanottanut Jeesuksen, aivan samoin kuin suun tunnustuskin on.

      Lisäksi jokainen kaste todistaa langenneille enkeleille Jeesuksen ylösnousemuksen mukanaan tuomasta armosta, jota Jeesuskin meni heille tuonelaan saarnaamaan, ja josta he eivät sitä ennen olleet kuulleet.

      • Anonyymi

        kristillinen kaste,

        "vesi nyt teidätkin pelastaa - kasteena, joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan koska
        Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton." 1 Piet: 3: 21

        "KAIKKI te, jotka olette Kristukseen KASTETUTT, olette KRISTUKSEN päällenne pukeneet"
        Gal: 3: 27


    • Anonyymi

      Vauvakastetuille jumalattomille kaikki hengelliset sanat on hebreaa!

      • Anonyymi

        Uudestikastettu pedo haluaa taas vauvoja
        Raamatu on sille satua. KRistityt opiskelevat hebreaa


    • Anonyymi

      Ei Luther perustanut lapsikastetta, vaan omi sen katoliselta kirkolta. Muutoinkin luterilaisuus on katolilaisuuden lahko. Aivan oikein kuten he itse sanovat että ei Luther perustanut mitään kirkkoa, niin ei perutanut, vaan he ovat katolilaisuuden lahko.

      Katolinen lapsikaste taasen perustellaan sillä, että helluntaina kun kastettiin perhekuntia, niin miehillä oli uskonnollinen määräysvalta siinä että perhe kastettiin olivat perheenjäsenet mitä mieltä tahansa siitä. Ja se perinne jatkuu lapsen osalta. Tuo perinne tuo myöhemmin julmia muotoja kun sakramenttia käytettiin myös noitien polttamiseen. Siinä toteutui miesten hengellinen ylivalta.

      • Anonyymi

        Tällä palstalla on tarkitus puhua Jenkeitä tänne 100 v. sitten tuohun helluntailaisuuden syntyä, juuria, oppeja, henkiä, uskomuksia, ilmenemismuotoja, sen aiheuttamia ongelmia yksilötasolla ja yhteiskunnassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällä palstalla on tarkitus puhua Jenkeitä tänne 100 v. sitten tuohun helluntailaisuuden syntyä, juuria, oppeja, henkiä, uskomuksia, ilmenemismuotoja, sen aiheuttamia ongelmia yksilötasolla ja yhteiskunnassa.

        Lääk..tri M.Miettisen väitöskirja paljastaa hyvin hellutailaisuuden väärät ja haitalliset opetukset ja käytännöt ja ihmisten mielentilan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lääk..tri M.Miettisen väitöskirja paljastaa hyvin hellutailaisuuden väärät ja haitalliset opetukset ja käytännöt ja ihmisten mielentilan.

        Helluntailaisuuden lahkoliike työllistää eniten uskontojen uhrien palveluita, miksi?

        Ne palvelut on tiettävästi perustettukin juuri helluntailaisuuden tuomien ongelmien takia.


    • Anonyymi

      Ylläpidon tarkoitus on estää kaikki rauhallinen ja oikeamielinen keskustelu helluntailaisuudesta ja tuoda tilalle luterilaisuuden pakanalliset opit ja saatanan synagoogan valheet.

      • Anonyymi

        Sinä sabotoit palstaa postaamalla työksesi solvauksia ja hullutuksiaan ja valheitaan palstalle. Tarkoituksesi on estää kaikki rauhallinen ja oikeamielinen keskustelu uskosta ja tuoda tilalle helluntailaisuuden pakanalliset symboliopit ja saatanan synagoogan valheet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe