Kirkosta eroaminen ja hautausmaan käyttöoikeus?

Anonyymi-ap

Jos eroaa kirkosta niin onko silti oikeutettu hautapaikkaan jos ja kun on olemassa sukuhauta? Niin enpä tiedä kun en ole kirkon asiakas. Maksan veroissa vaan niille passiivisesta toiminnasta.

En ole käyttänyt kirkon palveluita ja heräsin että miksi ihmeessä niistä sitten veroissa maksan. Mitään ei ole sinkuille tarjolla joten miksi syytää rahaa lapsiperhe yms. Toimintaan sinne kun sinkut kohderyhmänä ei kirkkoa kiinnosta. Kiitos.

12

826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Soitto seurakuntaan, mihin kuulut, niin saat täydellisen selvityksen

      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍒 ­­­N­y­­­m­­f­o­­m­­a­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17714346N

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Paikka on jokaiselle tarjottava, ja hautapaikan hintakaan ei saa riippua siitä, onko seurakunnan jäsen vai ei.

      (Tämän taustalla on se, että valtio rahoittaa kirkkoa n. 120 miljoonalla eurolla vuodessa. Pääosa summasta on tarkoitettu hautaustoimen tappion kattamiseen.)

    • Anonyymi

      Kirkko varastaa sinulta ja Suomen kansalta. Kannattaa erota kirkosta ennen kuin se on liian myöhäistä.

      • Anonyymi

        Joo kannatta ja mitä kuoleman jälkeen? No:on olemassa krematoreja jotka hoitaa homman jos nimittäin ei " matojen ruuaksi halua",siellä on paikka nimilaatalle ja vaikkapa Buddhan patsaalle.Joo ja jossain on ihan kirkon maan hautoja esim,koditomille karkulaisille ja sen kaltaista,kandee kattoo googlata mitä omalta paikkakunnalta.


    • Anonyymi

      Jos olet saman kunnan asukas, jossa sukuhauta on, pääset sinne. Jos olet eri kunnan asukas, et välttämättä. Toiset seurakunnat toimivat eri tavoilla. Mutta esim. meidän perhe sai eri kunnassa asuvan samaan hautaan, vaikka oli jo pitkään asunut muualla.
      Sen sijaan se kunta jossa asun, käsittelee jokaisen tapauksen erikseen. Näin olen kuullut kun jossain ryhmässä asiasta keskustelin. Eli ihan ilman muuta ei pääse. Siihen on kyllä peruste, muistaisin että isossa kunnassa vieraan kuntalaisen pääsy sukuhautaan on hankalampaa, harvaan asutussa kunnassa, jossa tilaa on paljon, se on helpompaa. Vaikka noin järjellä ajatellen luulisi ettei uurnan upottaminen vanhan haudan päälle kovin paljon tilaa vie. Ja vielä vähemmän jos hautaa vain tuhkan.

      • Anonyymi

        Se kuulutko vai etkö kuulu kirkkoon, ei vaikuta asiaan. Jos hautaamiseen liittyy maksuja, ne ovat vähän enemmän kirkkoon kuulumattomalta verrattuna kirkkoon kuuluvaan.


      • Anonyymi

        Pääse aina sukuhautaan vaikka asuisi eri kunta kaupunki.Mutta kun uusi hauta ostetan käsitäekseen sen saaoman kaupungin hautausmaat osta.Sukuhautaan päsyä ei evätä. esim.Asut Hesa haluat haudataan sukuhauta Joensuu.uutjoki kevo.Onnistuu mutta omaisilla pitää olla rahaa ruumisi kuljetus sinne hautausmaalle ja ruumisauto on kalistakuljetus. Toki onnistuu Haudataan,sunatan tuhkataan hesa ja Uurna viedään sinne sukuhautaan itse Uutsjoki kevo tai joensuu.


      • Anonyymi

        Suonen ojalle lähti henkilö ihan omaan hautaan.Oli nuorena ostanut hautapaikan .Aika joloin nitä sai ostaa enenkuin itse kuollut.Nuorena lähti ,joutu pois sieltä mualle suomi itse lähti maailmaalle,lopulta palas Suomi ja kun kuoli ruumin maksoi kuljetus sinne viimeisetä asuinkunnasta Helsinki omaiset.4 vuotta sitten


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kuulutko vai etkö kuulu kirkkoon, ei vaikuta asiaan. Jos hautaamiseen liittyy maksuja, ne ovat vähän enemmän kirkkoon kuulumattomalta verrattuna kirkkoon kuuluvaan.

        Hautauskulut ovat lain mukaan kaikille kuntalaisille samat. Kappelien vuokrissa sen sijaan on eroa. Samoin ulkopaikkakuntalaisilta nyhjäistään enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hautauskulut ovat lain mukaan kaikille kuntalaisille samat. Kappelien vuokrissa sen sijaan on eroa. Samoin ulkopaikkakuntalaisilta nyhjäistään enemmän.

        Jotkut seurakunnat vuokraavat hautausmaan kappelia uskonnottomiin jäähyväistilaisuuksiin (ennen tuhkausta tai arkkuhautausta), mutta toiset eivät vuokraa. Näitä kappelin käytön kieltäjiä ovat mm. Espoo, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Lahti, Pori, Jyväskylä..


    • Anonyymi

      Hauta laki on ajat sitten muuttunut.Voit sitä netti lukea. Kaikki ihmiset saa haudata hautausmaalle.Kuului kirkoon tai ei. Jopa samat hautajaiskulut.Kuin haudan aukaisu ja sulku kulut, nourmikko,kukat. Jos erikseen haluat sinut haudataan hautausmaa uskonnottomien puolelle,sekin mahdollisuus on. Mutta ortodoksit puolelle oletettavasti et mene jos siihen uskonto et kuulu tai islam uskonnon puolelle.Ihan kaikialle muualle kyllä hautausmaa mihin ruumisi tuhkasi haluat.Oli se sukuhauta tai uusi tai tuhkat tuntematon.Nykyisin moni viksu haluaa meri hautaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe