Mauri Pekkarinen - Suomen Kallein Mies

Anonyymi-ap

27

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pekkarisen jälki on pitkä ja negatiivinen. Surullinen tarina entisen elinkeinoministerin tominnasta Fortumin valvojana.

      • Anonyymi

        Pekkarista varten avattiin Finnairin lentoliikenne Jyväskylään.

        Mauri pääsee taa sutjakkaasti kotiin viikonlopuksi, sinun kustannuksella tietenkin.

        PS, pekkarinen on syypää hömötiaisen lopulliseen katoamiseen jyväskylästä.


    • Anonyymi

      Tai sitten on tosi hyvä tekosyy

    • Anonyymi

      Tuotakin kalliimmaksi tuli Sipilän kotiinkutsu joka muutti Suomen ikiajoiksi.

    • Anonyymi

      Eikö nämä talvivaarat koskaan lopu?

    • Anonyymi

      Millainen ihminen ja millainen kepulainen?

      Paras on viisas ja ahkera. Tyydyttävä on viisas, mutta laiska. Huono on tyhmä ja laiska. Kaikkein surkein on tyhmä, mutta ahkera. Mihin ryhmään kuuluu Uniperhankinnan sallinut ministeri?


      Kaikkein surkein on tyhmä, mutta ahkera.

      Pekkarinen on tästä kauhistuttava esimerkki. Kaikki, mihin tämä antimidas koskee, muuttuu katastrofaaliseksi tappioksi suomalaisille. Kemira, Partek jne.

      Nyt kepuli Lintilä näyttää Pekkarisen manttelinperijältä. Hänen urotekonsa on Fortumin Uniper-sekoilut, joihin viimeinen niitti saadaan Venäjältä.


      Kepu toimii kaikissa tilanteissa suomalaisten etujen vastaisesti ja puolue on NIIN VIERAANTUNUT KANSASTA, että vielä ihmettelee kannatuksen laskua!!!

      Aika hoitaa kiihkokeput nurmen alle ja uusia ei tule. Ei niin puusilmäisiä ihmisiä nykyaikana enää ole eikä tule.

      Häpeäisitte valehtelijoiden puoltajat. Tänään pitää sanonta "Missä kepu, siellä rötös" kirjaimellisesti paikkaansa!

    • Anonyymi

      Mauri Pekkarinen ja kepu ajoi Suomeen tuulimyllytuet. Olihan Maurin vävy tuulimyllybisneksessä...

      Uutiset ja MOT kertoi, kuinka kovaa tulosta tuulimyllyfirmat on tehneet viime vuosina. Onhan Suomen valtio maksanut "myllytukiaisia" jo 1.5 MILJARDIA €.

      Joitain vuosia sitten kerrottiin 1 MWh kaupallisen pörssihinnan olleen esim. 19€ ja tuulimyllyille maksettiin 85€ tukea per 1 MWh.

      • Anonyymi

        Päivän Byrokraatti -palkinnon saa entinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk), joka jätti onnekkaasti lukematta tyttärensä Tuulimari Fareedin diplomityön ennen kuin päätti tuulivoiman syöttötariffeista.

         

        Tuulimari Fareedin 2011 Tampereen teknilliselle yliopistolle tekemä diplomityö ei ole aiemmin tullut julkisuuteen, mutta se koskee uusiutuvan energian tuotantomuotoja investointikohteina ja siinä lasketaan tuulivoiman omakustannushinnaksi 53 euroa megawattitunnilta (s. 85).

        https://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-pekkarinen-kesk-ja-tuulivoima/




        Mauri Pekkarisen tytön diplomityö, katso etenkin sivu 85 ja tuotantokustannukset. Samoin sivu 53.


        9.11.2011 — FAREED, TUULIMARI: Uusiutuvan energian tuotantomuodot ...

        http://www.vtt.fi/inf/pdf/workingpapers/2011/W178.pdf



        Pekkarinen teki tuulivoimapäätöksen: vävyn firmalle kilahti 50 000 euron potti rahaa

        Ex-ministeri Mauri Pekkarisen vävyn firma sai 50 000 euron osingon appiukon johdolla tehdyn tuki­järjestelmän ansiosta.

        Antti Honkamaa
        21.4.2015 11:30


        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000910856.html


        Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk) lähipiirin yhteydet tuulivoimabisnekseen nousivat esiin, kun kansanedustajaehdokas Eija-Riitta Korhola (kok) kirjoitti aiheesta Twitterissä viime kuun lopussa.

        – Elikkä isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää, Korhola twiittasi.

        Syöttötariffit ovat tuotantotukea, jota valtio maksaa uusiutuvalle energialle.

        Pekkarinen kommentoi viime kuussa IS:lle Korholan sanomisia luonnehtimalla niitä ”täydeksi valheeksi”. Samassa IS:n artikkelissa käsiteltiin myös Pekkarisen tyttären miehen Taamir Fareedin toimintaa sijoitusyhtiö Taaleritehtaassa tuulivoimasta vastaavana johtajana.


        Vävy: Firma sai 50 000 euron osingon
        Pekkarinen kiisti tuolloin IS:lle Fareedin olevan edunsaaja syöttötariffien suhteen.


    • Anonyymi

      Mauri Pekkarinen kiisti perheensä tuulivoimakytkökset – asiakirjat paljastavat muuta

      Julkaistu: 25.3.2015

      Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk) vävy oli mukana vuonna 2008, kun silloisen ministeri Pekkarisen johtama ministerityöryhmä pohjusti tuulivoimatukia.

      KANSANEDUSTAJA Mauri Pekkarisen (kesk) vävy, sijoitusyhtiö Taaleritehtaan tuulivoimasta vastaava johtaja Taamir Fareed toimi asiantuntijana, kun Matti Vanhasen (kesk) II hallitus laati 2008 Suomelle pitkän ajan ilmasto- ja energiastrategian.

      Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimi Taamir Fareedin tuleva appi, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

      Strategia oli tarkoitettu mm. energiapolitiikan valmisteluun ja päätöksentekoon. Selonteko sisälsi runsaasti mm. tuulivoiman tukemiseen liittyviä laskelmia.


      PEKKARINEN kiisti eilen Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen tuleva vävynsä olisi toiminut hallituksen neuvonantajana tuulivoimaan liittyvissä kysymyksissä Pekkarisen ministerikaudella.

      – Hän (Taamir Fareed) oli silloin Amerikassa opiskelemassa, kun tuulivoiman tukijärjestelmästä päätettiin, Pekkarinen sanoi.

      Ilta-Sanomat viittasi kysymyksessään vuoteen 2010. Pekkarinen ei kuitenkaan maininnut että Fareed osallistui vuoden 2008 ilmasto- ja energiastrategian laadintaan asiantuntijan roolissa.

      Fareedilla oli tuohon aikaan mm. tuulivoiman konsultointiin erikoistunut GES-Partners -niminen konsulttiyhtiö, jossa Pekkarisen tytär Tuulimari Pekkarinen (myöh. Fareed) toimi hallituksen varajäsenenä

      Hänhän (Taamir Fareed) toimi myös konsulttina?

      – Joo, mutta ei hän (Taamir Fareed) ainakaan meille ollut konsultoimassa. Ei temmi (työ- ja elinkeinoministeriö) ole ostanut häneltä sentinkään vertaa yhtään mitään. Ei ainakaan minun...No, totta kai minä nyt tietäisin, jos olisi jotain ollut, siitä olen ihan varma.


      PEKKARISEN haastattelu julkaistiin eilen tuoreeltaan Ilta-Sanomien verkkosivuilla. Sen jälkeen IS sai käsiinsä vuoden 2008 ilmasto- ja energiastrategian, joka tosin löytyy helposti myös ministeriön kotisivuilta.

      Ilta-Sanomat ei enää tiistai-iltana tavoittanut Pekkarista kommenttia varten.

      Kohu Pekkarisen ympärillä alkoi, kun eduskuntaan pyrkivä ex-meppi Eija-Riitta Korhola totesi maanantai-iltana lyhytviestipalvelu Twitterissä, että ”isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää.” Twiitillä Korhola mainosti aiheesta laatimiaan blogikirjoituksia.

      – Pekkarinen riiteli meille syöttötariffit, hänen vävynsä rikastuu niillä ja hänen tyttärensä on Energiakolmikon lobbari, joka puolustaa tätä järjestelmää, Korhola tarkensi Ilta-Sanomille eilen.

      – Se, että tuulivoimaa päätettiin rakentaa, se oli hallituksen yhteinen kanta, jossa minä itse asiassa olin pienemmän tuulivoimarakentamisen kannalla, Pekkarinen puolustautui.


      PEKKARISELLA oli eilen suuria vaikeuksia muistaa myös sitä, että hänen tyttärensä ja tyttären nykyinen mies ovat voimakkaasti mukana suomalaisessa tuulivoimabisneksessä. Taamir Fareed palkattiin sijoitusyhtiö Taaleritehtaaseen tuulivoimasta vastaavaksi johtajaksi kesäkuussa 2010.

      Tuulimari Fareed työskentelee johtotehtävissä Energia­kolmiossa. Helmikuussa 2013 Taaleritehdas ja Energia­kolmio solmivat sopimuksen, jonka mukaan Energia­kolmio järjestää Taaleritehtaan koko tuulivoimatuotannon myynnin markkinoille.

      Korhola ihmettelee, miten Pekkarisen perhe hyötyy tuulivoimatuista, joita tähän mennessä on maksettu noin 100 miljoonaa euroa. Suuri osa tuesta on muuttunut sijoittajien tuotoksi.

      Pekkarinen kiistää perheen väitetyt hyödyt. Pekkarinen sanoi IS:lle, että tyttären ja vävyn firmoilla ei ”hänen ymmärtääkseen” ole paljon tekemistä tuulivoiman kanssa.

    • Anonyymi

      MOT selvitti: Tuetut tuulisähköyhtiöt vuolivat kultaa – pääosa tuloista veronmaksajan pussista
      Taalerin rahastojen yhtiöt veivät ylivoimaisesti kärkipaikat, kun MOT-toimitus vertaili tuettujen tuulivoimayhtiöiden kannattavuutta vuonna 2020.



      LAURI MIETTINEN 6.2. 7:45



      https://yle.fi/a/74-20016290


      Päivitetty 6.2. 10:31


      Valtion tukipolitiikan ansiosta joukko tuulisähköyhtiöitä on takonut jopa erinomaisia tuloksia. MOT selvitti asiaa käymällä läpi Energiaviraston listaamat yhtiöt, jotka ovat nauttineet syöttötariffia.

      MOT:n analyysi tehtiin 20 tuulivoimayrityksestä, joiden liikevoittoprosentit olivat parhaat vuonna 2020 päättyneillä tilikausilla. Kyseinen vuosi valittiin analyysiin, koska silloin syöttötariffia on maksettu eniten, yhteensä 346 miljoonaa euroa.

      Valtio avasi vuonna 2011 uuden tukihanan, joka tunnetaan tuulivoiman syöttötariffina. Sen tarkoitus on vauhdittaa uusiutuvan energian tuotantoa. Tähän mennessä syöttötariffia on maksettu noin 1,5 miljardia euroa.

    • Anonyymi

      Pekkarinen pekkaroi käsittämättömän kalliin rahastussutomaatin, jossa kuluu rahaa vielä monta miljardia euroa. Isot voimalat tuottaa enemmän ja saa kaikesta takuuhinnan.

      Pekkarinen on todellinrn anti-Midas eli kaikki mihin se sekaantuu, muuttuu Suomelle tappioksi.


      Syöttötariffijärjestelmä sulkeutui uusien tuulivoimaloiden osalta vuoden 2017 lopussa. Tällä hetkellä tukea saa Suomessa 125 tuulivoimalaa, joissa voi olla useita tuuliturbiineja voimalaa kohden. Turbiineja on yhteensä noin 750.

      Ensimmäiset voimalat putoavat pois tukijärjestelmästä vuonna 2023 ja vuoteen 2030 mennessä tuettavia tuulivoimaloita ei enää ole.

      https://yle.fi/a/3-11443382

    • Anonyymi

      Putin on ihana. Riikka Purra

    • Anonyymi

      Pekkarinen on Putiinin taskussa.

    • Anonyymi

      Googlaa SYÖTTÖTARIFFI tuulisähkö

      ja hämmästele tulosta, eli onhan tässä melkoinen rahastusautomaatti kehitetty.

    • Anonyymi

      PALJON HAUTAUSKULUT?

      • Anonyymi

        KÖYHÄN EI KANNATA EDES NYKY SUOMESSA KUOLLAKAAN, MUUTEN KUIN, ETTÄ SANNA MARIN SANOI TUOVANSA ULKOMAISTA OSAAVAA TYÖVOIMAA. SITTEN ON 4OSI HALPAA, EIKÄ MAKSA MITÄÄN. SUOJELUMETSÄÄN KUOPPA JA SINNE HEITEÄÄN SUOMALAINEN


    • Anonyymi

      Onko niin, että poliitkko ei vastaa millään muotoa tekemistään virheistä?

    • Anonyymi

      Pekkarinen on tuhonnut Suomen taloutta enemmän, kuin kukaan muu yksittäinen poliitikko.

    • Anonyymi

      Pekkarisen aiheuttama talouden tuho jatkuu maan päällä pitkää vielä senkin jälkeen kun hän itse on siirtynyt paikkaan, jossa rahaa ei käytetä lainkaan, koska siellä kaikki on ilmaista.

    • Anonyymi

      Silloin on pimeys lähelle, kun Pekkarinen jättää pitkän varjon.

    • Anonyymi

      Pekkarisen perhe nettosi tuulivoimalla egyptiläisen vävyn johdolla

      Pekkarisen tytär teki diplomityön syöttötariffista Taaleritehtaan

      nykyisin nimellä Taaleri

      tuulivoimajohtajan, egyptiläisen, ohjauksessa, ja

      meni tämän kanssa avioliittoon. Isä- Pekkarinen pani myös

      tuulituet valtiolta jakoon

      Suoraa tukirahaa on jo kulutettu tuuleen n. 2000 miljoonaa euroa tasoltaan

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lintilä on kaapannut Pekkarisen paikan.

      • Anonyymi

        Mutta Pekkarinen teki nuo tuhot ja rikokset selvinpäin, Lintilä emäkännissä.


    • Anonyymi

      Pitäisi saada poliitikot vastuuseen hölmöilystään Suomen kansalle.Mutta ei niitä saada kun hyväveli systeemi toimii Suomessa.

    • Anonyymi

      TÄMÄ ON ALASKIRJAAMINEN KÄYTETYISTÄ VOITOISTA JOITA FORTUM SAI 30 MILJARDIA VERKKOKAUPOISTA, RUOTSI.
      MARINILLA ON VELKAA 160 MILJARDIA JA SE TUOTTA LISÄÄ JOKAVUOSI 15 MILJARDIA. EIKÄ MITÄÄN HAJUA OLE MARINILLA MILLÄ MAKSAA.
      SDP:EN SANOOKIN SYÖTY ON EN TIEDÄ MILLOIN ON MAKSETTU.

    • Anonyymi

      Eikös tuo sama Fortum ostanut Sipilän kokurssitilassa olleen Chempoliksenkin korkeaan hintaan. Ja ilmesesti vielä maksoi Sipilän firmaansa tukeneen lainankin pois. Jos näin on niin Kepu pettää aina!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe