https://www.is.fi/menaiset/vapaalla/art-2000009385501.html
Vaasan ruispalat kertovat olevansa Suomen ostetuin ruisleipä
Voittoa ei tässä vertailussa irronnut.
Kotimaista ruispaloja en ole kaupassa nähnyt
En myöskään voittajaa Retkieväs leipää ole kaupassa nähnyt
Ruisleivät testissä - eniten myyty ei voittanut
30
373
Vastaukset
- Anonyymi
Puuttui näköjään Oululaisen jälkiuunipalat, joita tulee itse osteltua tuon tyypin leivistä. Mikon Leivän ruislimppua tulee tosin suosittua enemmän.
- Anonyymi
Fazerin Ruispukuloita ostan jos Ruisleipää ostan - Kotimaista ja Retkieväs leipiä en ole päässyt maistelemaan
Vaasan Ruispalat on tosi hapokas ja tulee mieleen Äidin tekemä ruisleipä joka Isän vaatimuksesta oli tosi rukiinen ja maistui pahalta lapsen suussa.
Tädin tekemä Ruis/Sihtileipä oli paljon parempaa - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fazerin Ruispukuloita ostan jos Ruisleipää ostan - Kotimaista ja Retkieväs leipiä en ole päässyt maistelemaan
Vaasan Ruispalat on tosi hapokas ja tulee mieleen Äidin tekemä ruisleipä joka Isän vaatimuksesta oli tosi rukiinen ja maistui pahalta lapsen suussa.
Tädin tekemä Ruis/Sihtileipä oli paljon parempaaMinun mielestä nuo muistuttaa enempi pullaa kuin ruisleipää. No leipä on tottumiskysymys. Juurileivässä on happoja ihan eri tavalla.
- Anonyymi
ELOSEN Perunalimppu on tosi hyvää ja samoin LINKOSUON juustograhamviipaleet.
- Anonyymi
🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
😍 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17739910s
🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
Vieläkö tuo Fazer tunkee kaikkeen sokeria ja vehnäjauhoa, ja pilaa leipänsä?
- Anonyymi
Saaristolaisleipä on tosi makoisaa; maltaita ja siirappia ym ym.. helppo tehdä. Ei leipomista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saaristolaisleipä on tosi makoisaa; maltaita ja siirappia ym ym.. helppo tehdä. Ei leipomista.
Makuasioita. Sokeri on kyllä hyvä ja tehokas keskikehon rakentajalle. Itse en kuulu heihin
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makuasioita. Sokeri on kyllä hyvä ja tehokas keskikehon rakentajalle. Itse en kuulu heihin
No eihän sitä sokeria kilokaupalla syödä, ja lihottaa se muikiakin leipä..riippuu mitä laittaa PÄÄLLE!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No eihän sitä sokeria kilokaupalla syödä, ja lihottaa se muikiakin leipä..riippuu mitä laittaa PÄÄLLE!
Kunhan saadaan Orvon persuhallitus puikkoihin, niin leikkausten jälkeen Suomen kansan enemmistöllä ei ole laittaa leivän päälle kuin ylähuuli.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No eihän sitä sokeria kilokaupalla syödä, ja lihottaa se muikiakin leipä..riippuu mitä laittaa PÄÄLLE!
Juu ruoka lhottaa, mutta ylimääräistö energiaa ei kantsi ottaa sokerista, joka ei lisää mahan täytettä toisin kuin kuitupitoiset täytteet. Sokeri on ravitsemukseltaan nollan arvoista, siis pelkkiä kaloreita, koska siinä ei ole kuitua, kivennäisaineita tai vitamiineja. Siis silkkaa turhaketta eli kuin karkkia tai limua
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makuasioita. Sokeri on kyllä hyvä ja tehokas keskikehon rakentajalle. Itse en kuulu heihin
Ruispalat ok ovat minulle vähän liian sitkeitä koska hampaiden paikkoja varottava. Syön kyllä.välillä jos ei omaa kevyen ohuempaa ruisläreikäleipää satu olemaan.
Fatzeria vältän. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kunhan saadaan Orvon persuhallitus puikkoihin, niin leikkausten jälkeen Suomen kansan enemmistöllä ei ole laittaa leivän päälle kuin ylähuuli.
Persujen tullessa puikkoihin saadaan ruokasuosituksiin kokoliha leivän päälle. Voikukanlehdet ja kukkakaalipirtelö jatkaa vihreillä ituhipeillä.
- Anonyymi
Kokeilkaas tehdä itse ruisleipä aineksjsta valurautapadassa tai muuten.
On tosi hyvää voin kanssa.
Kaupan tuotteet ovat mauttomia nykyään.- Anonyymi
Sitoo paremmin lämpöä kuin keraaminen. Pata siis esilämmitetään 250 asteeseen, ja heitetään taikinaklöntti pataan. Kun pata on tarpeeksi kuuma, niin se ei tartu siihen kiinni.
- Anonyymi
Retkieväs on Lidlin oma tuote, ja on hintaansa nähden tosi hyvä.
- Anonyymi
Olen havainnut, että Vaasn leivät ovat taattua tavaraa.
- Anonyymi
Taattua vaasalaista tavaraa virosta.
- Anonyymi
Luolamiehen ruokavalioon ei kuulu leipä. Turnipsit, toukat ja toutain kyllä.
- Anonyymi
Retkieväs leipää voi ostaa Lidl:sta.
Parasta täysruisleipää on maultaan Leivon leipomon Augusti , osta ja maista, et pety! - Anonyymi
Miksi leivässä on sekä hiivaa että sen edeltäjää "taikinajuurta", eli villihiivoja jotka tuottavat sekalaisen joukon alkoholeja ja saavat leivän maistumaan lähinnä kiljulta.
Asian vielä jotenkin ymmärtää markkinointitarkoituksessa ja historiallisella mielikuvalla, mutta että vehnäleipäänkin laitetaan "taikinajuurta" kun sen huonolle maulle kehitettiin korvaajaksi jalostettu hiiva.
Tietenkin huonolaatuisen ja osin pilaantuneen viljan makua voidaan peittää "taikinajuurella" ja sen tuomalla kiljun maulla.
Se että jokainen kaupassa myytävä leipä on samaa pataa taikinajuurineen, kertoo että koko ala on erittäin keskittynyt ja ilmeisesti kaikissa leipomoissa käytetään yhtä ja samaa jauhoseos-toimittajaa.- Anonyymi
Se "juuri" tulee taikinaan luonnostaan ilman epäpuhtauksista. Kyse on siis maitohappobakteereista, vaikkei niillä maidon kanssa ole mitään tekemistä. Lopputuotetta kutsutaan maitohapoksi.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maitohappobakteeri - Anonyymi
Juurileipä on juuri nyt in, kuten valkoiset farkut talvellakin.
https://yle.fi/a/74-20017042
"... juurileipominen vaatii aikaa ja tarkkuutta, mutta maku palkitsee vaivan."
- Anonyymi
Itsekin olen huomannut Lidlin Retkieväs leivän voittavan Reissumiehen 10-0.
- Anonyymi
Sen jälkeen ei ole tarvinnut mädättäjien Reissumiestä ostaa.
Rahaakin säästynyt. Reissumies on ollut kilohinnaltaan kalleinta leipää, mutta kaukana parhaasta.
- Anonyymi
Kun valmistatte itse ruislimput ja hapan/vehnäleivät vaikkapa valurautapadassa, ette enää ikinä osta valmista KALLISTA leipää.
Muutaman tekee pakkaseen ja on halpaa, parempaakin.- Anonyymi
Miksi tarvitsee valurautapadan? Kyllä leipä paistuu uunipellilläkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi tarvitsee valurautapadan? Kyllä leipä paistuu uunipellilläkin.
Aivan, eikä se pizzakaan tarvitse mitään pizzakiveä, mutta saadaan taas härpäkkeitä kaupaksi..
- Anonyymi
Vaasan ruispalat eivät sovi kaikille. Ainakin minulla turvottavat vatsaa ja aiheuttavat paljon ilmavaivoja. Pierut loppuivat kun lopetin ko leivän syönnin.
Muista ruisleivistä ei ole tullut vaivoja.- Anonyymi
Kun ruuan hotkii niin ilmaa menee mahaan, se sitten aiheuttaa pahanhajuisia salakiisuja.
Koulussa jo opetettiin 60 luvulla, että suupala on pureskeltava 30 kertaa.
Tulee samalla vähemmästä määrästä täyteen.
Ei taida nykyään aika riittää. (siihenkään)
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 773184
- 492400
- 322117
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa4812112- 1371879
- 311745
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313291721Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne91556Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi51280Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani61244