Vatikaanin astronomi: Tähtitiede ei sulje Jumalaa pois

VATIKAANI – Jos muukalaisia ​​on olemassa, ne voivat olla eri elämänmuoto, joka ei tarvitse Kristuksen lunastusta, Vatikaanin päätähtitieteilijä sanoi.

Jesuiitta-isä Jose Funes, Vatikaanin observatorion johtaja, sanoi, että kristittyjen tulisi pitää muukalaiselämää "maanulkopuolisena veljenä" ja osana Jumalan luomakuntaa.

Father Funes, argentiinalainen, jonka paavi Benedictus XVI nimitti tehtävässään vuonna 2006, esitti huomautuksensa haastattelussa, jonka Vatikaaninen sanomalehti L’Osservatore Romano julkaisi 13. toukokuuta.

Isä Funes sanoi, että oli vaikea sulkea pois mahdollisuutta, että universumissa on muita älykkäitä elämää, ja hän huomautti, että yksi tähtitieteen ala etsii nyt aktiivisesti "biomarkkereita" muiden tähtien ja planeettojen spektrianalyysissä.

Näihin mahdollisiin elämänmuotoihin voisi kuulua sellaisia, jotka eivät tarvitse happea tai vetyä, hän sanoi. Aivan kuten Jumala loi useita elämän muotoja maan päälle, hän sanoi, että kaikkialla maailmankaikkeudessa voi olla erilaisia ​​muotoja.

"Tämä ei ole ristiriidassa uskon kanssa, koska emme voi asettaa rajoja Jumalan luovalle vapaudelle", hän sanoi.

"Pyhän Franciscuksen sanoja käyttäen, jos pidämme maallisia olentoja "veljinä" ja "sisarina", miksi emme voisi puhua myös "maanulkopuolisesta veljestä"?" hän sanoi.

Kysyttäessä seurauksista, joita muukalaiselämän löytäminen saattaa aiheuttaa kristitylle lunastukselle, isä Funes lainasi evankeliumin vertausta paimenesta, joka jätti 99 lampaan laumansa etsiäkseen kadonnutta.

"Me, jotka kuulumme ihmiskuntaan, voisimme todella olla kadonneita lampaita, syntisiä, jotka tarvitsevat pastorin", hän sanoi.

"Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa pelastaakseen meidät. Joten jos on myös muita älykkäitä olentoja, ei ole itsestään selvää, että he tarvitsevat lunastusta. He olisivat saattaneet pysyä täydessä ystävyydessä luojansa kanssa", hän sanoi.

Father Funes sanoi edelleen, että Kristuksen inkarnaatio ja uhri oli ainutlaatuinen ja toistamaton tapahtuma. Mutta hän sanoi olevansa varma, että tarvittaessa Jumalan armoa tarjottaisiin muukalaisille, samoin kuin ihmisille.

Toisesta aiheesta pappi sanoi, ettei hän nähnyt todellista ristiriitaa evoluutiotieteen ja kristillisen uskon välillä, niin kauan kuin evoluutiosta ei tule absoluuttista ideologiaa.

– Tähtitieteilijänä voin sanoa, että tähtien ja galaksien havainnoinnin perusteella ilmenee selkeä evoluutioprosessi, hän sanoi.

Hän sanoi, että hänen mielestään big bang -teoria on edelleen paras selitys maailmankaikkeuden syntymiselle tieteellisestä näkökulmasta. Ennen kaikkea se on järkevä selitys, hän sanoi.

Mitä tulee raamatulliseen luomiskertomukseen, isä Funes sanoi, että oli väärin odottaa tieteellistä selitystä Raamatulta.

"Raamattu ei ole pohjimmiltaan tieteen teos", hän sanoi. "Se on rakkauskirje, jonka Jumala on kirjoittanut kansalleen kielellä, jota käytettiin 2000-3000 vuotta sitten. On selvää, että tuohon aikaan alkuräjähdyksen kaltainen käsite oli täysin vieras."

Hän sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että tähtitiede on tiede, joka voi avata ihmisten mielet ja sydämet ja tuoda heidät lähemmäksi Jumalaa. Ajatus siitä, että tähtitiede johtaa ateistiseen näkemykseen maailmankaikkeudesta, on myytti, hän sanoi.

2

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuossa on mielestäni se asian pointti:

      "Aivan kuten Jumala loi useita elämän muotoja maan päälle, hän sanoi, että kaikkialla maailmankaikkeudessa voi olla erilaisia ​​muotoja.
      Tämä ei ole ristiriidassa uskon kanssa, koska emme voi asettaa rajoja Jumalan luovalle vapaudelle", hän sanoi.

      Siksipä on vaikea ymmärtää sitä lahkoskeptikkojen ylimielisyyden määrää, että he alkavat sanelemaan mitä saa olla ja mitä ei saa olla, ja rajoittavat Jumalan luomistyötä vain Raamatussa kerrotun tulkintaansa asettuen Jumalan yläpuolelle.

      • Anonyymi

        Älä kiinnitä huomiota lahkoskeptikkoihin. Ne ovat vähemmistö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5896
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2536
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1785
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe