Raamattu & tiede osa II

Anonyymi-ap

Ensimmäinen osa löytyy täältä: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17759783/raamattu--tiede

Jumalan ja tieteen suhdetta voidaan hyvin kuvata pelin tekijän ja pelin välisenä suhteena. Se mieli ja ihminen pelin takana on todellisempi kuin peli itsessään, koska peli on virtuaalinen ja sen tekijä on fyysinen. Jumalaan nähden me olemme samantyylisesti yksinkertaisia niinkuin koko maailma on. En sano samassa suhteessa koska Jumalan suuruus on ihmisen järjelle käsittämätöntä, kun taas voimme jossain määrin käsittää miten suuri ihminen on videopeliin nähden kun edes koko maailma ei ole ihmistä suurempi.

Raamatussa tätä Jumalan suuruutta kuvataan seuraavasti:

2 Aikakirja 2:6
"Kuka kykenisi rakentamaan hänelle huoneen? Taivaisiin ja taivasten taivaisiin hän ei mahdu. Mikä siis olen minä rakentamaan hänelle temppeliä muuta varten kuin uhratakseni hänen edessänsä?"

1 Kuningasten kirja 8:27
"Mutta asuuko todella Jumala maan päällä? Katso, taivaisiin ja taivasten taivaisiin sinä et mahdu; kuinka sitten tähän temppeliin, jonka minä olen rakentanut!"


Kaikki fysiikan ilmiöt ja muut eliöt kalpenevat ihmisen rinnalla koska meidät on alunperin luotu Luojan kuvaksi. Kysyin tätä myös ChatGPT:ltä, että miksi ihminen on ihmeellisintä mitä universumista on löydetty. Sekin myönsi että näin asia on, vaikka kovasti toivoi, että jotain löytyisi. Jumalaa paetakseen ihmisen on yksinkertaistettava itsensä. Tehtävä itsensä eläimeksi, avain kuten Raamatussa sanotaan:

Roomalaiskirje 1:23
"... ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi."

Raamattu on tämänkin opettanut meille ennen tiedettä, tiede on vain vahvistanut ihmisen roolin kaiken näkyväisen ja luodun kruununa kun sen avulla me emme ole löytäneet mitään suurempaa kuin ihminen on. Tämä tuo mukanaan valtavan vastuun koska emme olekaan vastuusta vapaita eläimiä niinkuin evoluutioteorialla opetetaan.

Raamattu ilmoittaa todellisuuden sellaisena kuin se on. Lopullista toivoa ei ole ilman Jumalaa. On myös paljastavaa se että Raamatun Jumalan ominaisuudet ovat kaikki sellaisia, ettei ihmisen mieli kykene keksimään mitään suurempaa.

Maailma on katoava, ajallinen, näkyvä, muuttuva, epätäydellinen, äärellinen. Jumala on katoamaton, ajaton, näkymätön, muuttumaton, täydellinen, ääretön. Raamatun kirjoittaja tuntee todellisuuden rajat liian hyvin, kun mietitään ettei kirjoittamisen aikana ollut käytössä modernin tieteen työkaluja. Miten niin tuntee todellisuuden rajat? Siten että Raamatun Jumala on kaikkien näiden rajojen yläpuolella. Raamattu rajoittaa tiedettä, koska Raamattu on totuus joka on myös inhimillisen tieteen yläpuolella.

Siunausta teille kaikille jotka vaivaudutte lukemaan tämän ja myös niile jotka eivät. Jumala on rakastanut sinua, hän itse tuli maailmaan Jeesuksessa kärsimään rangaistuksen ja kuoleman siitä mitä me ihmiset olemme olleet, kukin tahoillamme. Hän kärsi, kuoli, tuli haudatuksi ja nousi kuolleista. Luojamme ei ole välinpitämätön ja kylmä, vaan rakastaa enemmän kuin me ihmiset. Emme me uhraisi itseämme sellaisten ihmisten puolesta ketkä meitä vihaavat ja vastustavat, Jumala uhrasi itsensä meidän puolestamme.

6

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Että semmoinen tapaus...

    • Anonyymi

      Aloittaja on sekaisin. Kannattaisi käydä ammattiavun pakeilla.

      • Anonyymi

        Sulkisit kaikki eri tavalla ajattelevat yhteiskunnan ulkopuolelle? Se on toki mahdollista, etenkin maissa joissa yhteiskunta perustuu esim. Koraanin opeille.


      • Anonyymi

        Aloittajalta varsin mielenkiintoisia näkökulmia.
        Hyvä, että tällaisia ajattelijoita.


      • Anonyymi

        Tyypillinen reaktio ateisteilta…


    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen kirjoitus ja hyvää pohdintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe