Skeptikot ovat kuin salaliittoteoreetikot

Skeptikot ovat myytikoita, joiden on kutakuinkin yhtä vaikea kyseenalaistaa näkemystään ja muuttaa mieltään kuin litteään maahan uskovan kreationistin. Hän ei reagoi asiallisella tavalla vastaväitteisiin ja hyviin perusteluihin vaan ohittaa ne kevytmielisesti ja jatkaa harhaisiin kuvitelmiinsa uppoamista. On ihmeteltävä sitä lujaa uskoa, joka tällaisilla harhaisilla ihmisillä on, kun mikään järkipuhe ei saa heitä muuttamaan mieltään – ei edes kyseenalaistamaan näkemystään.

Skeptikot keksivät sarjatulella selityksiä kuten salaliittoteoreetikot sille, ettei puutarhatonttuja, ufomiehiä, Allahia, FSM:ää, IPU:a, historiallista Jeesusta tai Jahvea ole olemassa. Näiden olemassaolosta ollaan pääasiassa yksimielisiä, joten skeptikot ovat ihan tyhmiä myytikoita ja salaliittoteoreetikkoja.

6

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Näiden olemassaolosta ollaan pääasiassa yksimielisiä, joten skeptikot ovat ihan tyhmiä myytikoita ja salaliittoteoreetikkoja."

      Näin pitkälle päästyäni epäilin menettäneeni järkeni valon(sen vähäisenkin),joten enemmittä puheitta täältä tähän!

    • Anonyymi

      Heh, hyvä veistelmä!

      Minua eräs piispa syytti siitä, että olen kyvytön abstraktiin ajatteluun, kun en osanut ottaa tosissani kristillisten kummallisia 'olioita'.

      Puutteellisia olemme me!

      • Avaus perustuu todellisiin lainauksiin kiihkouskovaisilta, jotka käyttävät Jeesuksen historiallisuuteen skeptisesti suhtautuvista nimitystä 'myytikko'. Jos Jeesus ei ole historiallinen niin ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on myytti. Käytännössä myytikoksi halventaminen kieltää epäilyn Jeesuksen historiallisuudesta. Tuo 'myytikot ovat kuin salaliittoteoreetikkoja' on erään teologian tutkijan suustaan päästämä aivopieru.


      • Holy_Roller kirjoitti:

        Avaus perustuu todellisiin lainauksiin kiihkouskovaisilta, jotka käyttävät Jeesuksen historiallisuuteen skeptisesti suhtautuvista nimitystä 'myytikko'. Jos Jeesus ei ole historiallinen niin ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on myytti. Käytännössä myytikoksi halventaminen kieltää epäilyn Jeesuksen historiallisuudesta. Tuo 'myytikot ovat kuin salaliittoteoreetikkoja' on erään teologian tutkijan suustaan päästämä aivopieru.

        Nyt löytyi kaverin nimi, teologian tohtori ja Jeesustutkija Matti Kankaanniemi ja tässä hänen aivopierunsa.

        "Jeesuksen kieltäjillä on aika paljon yhteisiä piirteitä salaliittoteoreetikoiden kanssa. Ammutaan sarjatulella erilaisia argumentteja ja koristellaan tekstejä lähdeviitteillä ilman, että olisi oikeasti perehdytty tutkimukseen viitteiden takana. Tutkijoiden on vaikea pysyä mukana, ­koska vastaaminen vaatisi valtavan työmäärän, Kankaanniemi kuvailee."

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/tunnetko-taman-miehen-tutkija-matti-kankaanniemi-kertoo-mita-jeesuksesta-tiedetaan-ja-mita-ei#db5f0099

        Tämä teologien kummallinen käsitys ja oman "tieteenalan" suojelu vertautuu siihen, että Saunatontun epäilijöiltä vaadittaisiin tonttulogian tohtorin tutkinto.


    • Anonyymi

      Myytikko? Kuulostaa siltä, että joku on yrittänyt keksiä uuden eläinlajin ja tehnyt siitä samalla tikkojen sukulaisen. Tai ehkä se on vain erittäin harvinainen lintu, joka esiintyy vain taruissa ja legendoissa. Mutta ei hätää, onhan meillä muitakin tikkoja, kuten vaikkapa säästötikko, joka pitää huolen siitä, että lompakossa on aina vähintäänkin kolikkoja jäljellä. Tai sitten on olemassa vinoilutikko, joka on erikoistunut vitsien kertomiseen. Ja tietysti klassikko, puutikko, joka on kuuluisa siitä, että se istuu puun oksalla ja koputtaa pihkaa etsiessään hyönteisiä. Mutta joo, myytikko kuulostaa vähän oudolta, vaikka maailmassa onkin jos jonkinlaisia outoja otuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      98
      2280
    2. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1945
    3. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      44
      1921
    4. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      36
      1822
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      178
      1377
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1359
    7. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      50
      1178
    8. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      94
      1089
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      7
      964
    10. Hyvää rakkaushuomenta

      Tässä tulee rakkautta päivääsi. ❤️🤍💙💚💛💜💝💞💕💓💖💗💘💟🩷🩵🫶🏼❤️‍🔥😘😍😻💌🏩
      Ikävä
      179
      938
    Aihe