Vieläkin muutama jaksaa....

Anonyymi-ap

Antidieseltrollit ovat täällä ennustaneet dieselin loppua jo reilusti yli kymmenen vuotta. Loppua ei vaan ole näköpiirissä, vaikka polttomoottoriautojen myynti onkin vähentynyt reippaasti. Ja loppuhan tulee, kun polttomoottoriautot poistuu kokonaan. Onkin mielenkiintoista nähdä, mikä voimanlähde on viimeisessä maaöljystä jalostettua polttoainetra käyttävässä polttomoottoriautossa. No moni meistä ei sitä ehdi näkemään....

Onhan ollut melkoinen dieselvastainen kampanjankin, joka tosin on jo laantunut, kun oikeaakin tietoa dieselistä on päässyt julkisuuteen mm päästöjen osalta. Eiköhän jo jokainen vähänkin asioihin perehtynyt jo tiedä dieselauton olevan huomattavasti ilmastoystävällisempi kuin bensa-auto. Eikä kukaan ilmeisesti enää kehtaa vedota tässä asiassa joihinkin noin parinkymmenen vuoden takaisiin päästöarvoihin, joihin tuo kampanjakin pääosin perustui.

Pikkudieselit ja muut halpisautojen dieselversiot on poistuneet, mutta laatuautojen ja isompien cittareiden osalta ei juurikaan eli todelliseen, välttämättömään, tarpeeseen hankitaan edelleen dieselauto. Tässä tarpeessahan ei hinta yleensä ole se keskeisin valintakriteeri. Näin niin kauan, kun muut voimalähteet eivät tarjoa sujuvaa ja kilpailukykyistä vaihtoehtoa tuohon tarpeeseen.
Koko ajan tätä osin kyllä tilanne sähköautojen osalta paranee ja sähköautojen hinnathan putoavat koko ajan ja se tulee mahdolliseksi niillekin, jotka nyt joutuvat hankkimaan taloudellisista syistä pieniä bensa-autoja, joten vähitellen trollienkin mielenkiinto diesel vs bensa ikuisuusväittelyssä luultavasti laantuu.

Eikä hätää, kyllä mekin, joille auto ja sillä liikkuminen sujuvasti on välttämätöntä, tulemme hankkimaan sähköauton heti, kun se on järkevää tarpeemme näkökulmasta katsottuna. Siihen asti ajamme dieseleillä.

Näkyy kuriositeettina tähän muuten tänään dieselin ja bensan hintaero normalisointuneen eli diesel oli pumpulla halvempaa kuin bensa, 1,78 vs 1,92

8

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ai sinä otat etuoikeuden puhua myös muiden puolesta.

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        ❤️ ­­N­y­­­m­­f­o­­m­­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#178277136

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Omalta kohdalta väitän dueselin ostamisen koska omassa elämässä ei ole mitään hommaa jota varten pitäisi ostaa nimenomaan diesel.
      Kaikki perheen tarpeet hoituu muullakin käyttövoimalla ja kun tietää että diesel-auto on ongelmajäte vaihtomarkkinoilla.

      "Emme tällä hetkellä pysty ottamaan diesel-autoja vaihdossa lainkaan, hämeenlinnalaisen RR-Kaaran myyntijohtaja ja yrittäjä Eemeli Niemelä vahvistaa.

      Poikkeuksena ovat kaupat, joissa dieselauto vaihdetaan toiseen dieseliin. Muussa tapauksessa dieseleitä ei haluta seisomaan varastoon."

      Miksi laittaa omaa rahaa kiinni tuollaiseen? Kun ei ole pakko.

      • Anonyymi

        Hah, kysyin vaihtotarjousta dieselistäni, 5 eri liikkeestä tuli ihan ok tarjous🙂

        Ai ongelmajätettä vai...😅


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hah, kysyin vaihtotarjousta dieselistäni, 5 eri liikkeestä tuli ihan ok tarjous🙂

        Ai ongelmajätettä vai...😅

        Niin ja hyvitys 20k€, maksoin 2 vuotta sitten tästä 23k€.


    • Anonyymi

      Voi jotta kyllä panssarivaunut taitaa olla viimeisiä naftan tankkaajia, kunhan saadaan ensin ne vety kuormurit käyttöön?

    • Anonyymi

      Eihän se dieseleiden myynti hetkessä lopu, mutta kyllähän sitä kohden ollaan koko ajan menty eli siinä mielessä ennusteet ovat olleet oikeat.

      Kuten itsekin totesit, pienten ja keskikokoisten autojen luokassa ei dieseliä enää juurikaan myydä, jonkun diesel-Golfin rekisteröinnit ovat lähinnä yksittäisiä kappaleita.

      Sama suunta on myös isommissa kokoluokissa, esim. cittareissa Volvon XC60:sta alle 10% myydään dieselinä kun jokunen vuosi sitten taas tuota ei juuri muulla voimanlähteellä kuin dieselillä myytykään. Tai Audi Q7 tai BMW X5, kumpaakaan ei ole tänä vuonna myyty ainuttakaan kappaletta diesel-moottorilla.

    • Anonyymi
      UUSI

      "Omalta kohdalta väitän dueselin ostamisen koska omassa elämässä ei ole mitään hommaa jota varten pitäisi ostaa nimenomaan diesel."

      Näin se homma etenee oikeassa maailmassa. Dieselin ostamalla ei saa mitään parempaa, ainoastaan isot verot ja kalliit rempat.
      Joskus vuosina miekka ja kilpi dieselillä ajo oli halvempaa kuin bensalla mutta ne ajat ovat samaa luokkaa kuin McGyverin takatukka. Mennyttä mikä mennyttä.
      Nykyään dieseli on vaihtomarkkioilla yhtä haluttu kuin kuin visvasyylä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe