Gilbertti sanoi

Anonyymi-ap

" "Ellei olisi Jumalaa, ei olisi ateistejakaan".

Gilbert Chesterton"

Tämä oli jostain syystä liikaa Ateismi-palstalla. Se poistettiin heti :D

10

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja lisää koulutetaan:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'
      'Meillä ei ole ymmärrystä'
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      • Anonyymi

        ateistit vaan haluavat uskoa että ovat oikeassa, vaikka moni heistä tietää vain alkoholipullonsa sisällön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ateistit vaan haluavat uskoa että ovat oikeassa, vaikka moni heistä tietää vain alkoholipullonsa sisällön

        Pilkkaajat kertovat enemmän omasta itsestään!
        Ei kristityt yrittäneetkään hillitä kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen Uudenliiton Lain kunnioitusta vaan päinvastoin, ristiretketkin lisääntyivät jne sitä mukaan kun miekkoja ehtivät valmistaa. Silloin ei ollut viellä paavalilais-luterilaisuuden oppia joihin päästiin vasta 1500-luvulla katolilaisuudesta eronneen luterilaisuuden suuntaan mutta esimerkiksi noitavainojen osalta ne ovat jatkuneet edelleen todisteena mm siitä, ettei totuuden arvot mm Lain suhteen muuttuneet vaikkakin suuria muutoksia tekivät joten "Martti Luther sai paljon vaikutteita" pitänee paikkansa edelleen ja maailman sotien juutalaistenkin kohtelu kertoo kiistatonta asetta Lain suhteen; Augustinus on todennäköisesti ollut tietoinen kristillisten Jumalan Moosekselle antamasta mm "Älä tapa" Laista mutta jos hän oli sitä vastaan tai oli sen puolesta on tavallan yhden tekevää kun teot ovat totuuksista selvyyksinä tiedossa niinkuin myös se, että kristillisten Kaikkivaltias Jeesuskaan EI antanut raamatun mukaan oikeuksia kristityille laittomuuksien tekemisiin; ei edes Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen mennä kehitysmaihin syyttömiä ihmisiä, lapsiakin tappamaan ja tapattamaan noitarovioila: https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

        Joten kyseessä on "Älä tapa" Lain sekä maallisen "rikoslaki-ja-jumalanpilkka" Lain vastainen rikoksista.
        Laki tiedon lähde, josta löydätte tekstin kokonaisuudessaan:
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka


    • Anonyymi

      Jos on uskontunnuksensa kaltaisia uskovaisia niin on myös kristillisten Kaikkivaltiaista ja Heidän Pyhästä Hengestä luopuneita ateisteja.
      Tiede
      "Usko ja äly
      Professori Richard Lynnin mukaan älykkäät ihmiset ovat muita harvemmin uskossa. Älykkyys vähentää uskon merkitystä paitsi yksilölle myös kokonaisille yhteiskunnille. Viime vuosisadalla kiihtynyt länsimaisten yhteiskuntien maallistuminen on yhteydessä keskimääräisen älykkyysosamäärän kasvuun. Professorin mukaan uskonnollisuus väheni ja keskimääräinen älykkyys lisääntyi 137 kehittyneessä maassa 1900-luvulla.[22] Kehityspsykologi Satoshi Kanazawan tutkimuksen mukaan ateistit ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin muu väestö."

      Tieteellistä maailmankuvaa pidetään usein uskonnollisen ajattelun vastakohtana.[13] Monet ateistit ovat sitä mieltä, että nykyaikainen luonnontiede ei jätä tilaa uskonnoille, paitsi ”historiallisesti ja kulttuurisesti tärkeänä todellisuuspaon muotona”.[14] Uudella ajalla luonnontieteellinen tieto on kasvanut suuresti, millä on ollut syvällinen vaikutus uskontoon.[15] Luonnontieteellisen tiedon kanssa ristiriidassa olevat, havaintojen ja kokeiden sijasta Raamatun arvovaltaan perustuvat väitteet on hylätty toinen toisensa jälkeen. Tällainen on esimerkiksi kristinuskon Raamatun kolmikerroksinen käsitys kaikkeudesta, jossa jumalan asuinpaikka sijaitsee pilvien yläpuolella, helvetti maan pinnan alla ja jossa aurinko kiertää maata. Myöskään käsitystä, että kaikkeus luotiin 6000 vuotta sitten ja ihminen ja muut eläinlajit syntyivät samanaikaisesti nykyisen muotoisina, ei enää pidetä yleisesti hyväksyttävänä. Monet kristillisen kirkon edustajat ovat näissä tapauksissa ensin asettuneet vastustamaan sellaisia luonnontieteen väitteitä, jotka ovat olleet ristiriidassa totunnaisten uskonnollisten käsitystensä kanssa.[16] Uskonto on saatettu nähdä häviävänä käsityksenä, joka joutuu perääntymään väitteissään ja säilyy yhteiskunnassa jäänteenä aikaisemmilta ajoilta, jolloin ihmisten tieto todellisuudesta oli rajoittuneempaa. Ihmisen kehitys on jäljitetty muuhun eläinkuntaan, elämän synty on liitetty kemiallisiin reaktioihin, ja avaruuden tutkiminen on tuonut esille mahdollisuuden, että toisista maailmoista löytyy kehittyneitä elämänmuotoja. Luonnontieteen on katsottu tukeneen käsitystä kaikkeuden ja luonnon järjestyksen itseriittoisuudesta.[17] Victor Stengerin mukaan nykyinen luonnontiede pystyy osoittamaan, että Jumalaa ei ole olemassa.[18]
      Daniel Dennettin ja Richard Dawkinsin mukaan uskonnon puolustajat pyrkivät usein väistämään uskonnon tiedollisen arvostelun esittämällä uskonnon kyseenalaistamisen loukkauksena. Heidän mukaansa taktiikassa hyödynnetään ihmisten yleistä halua olla loukkaamatta.[19] Tällä tavoin tieteen kanssa ristiriidassa olevaa uskoa suojeltaisiin järkiperäiseltä perustelulta ja arvostelulta.[20] Dawkinsin mukaan uskonto ja tiede ovat kilpailijoita, jotka esittävät yhteensovittamattomia väitteitä todellisuudesta.[21][22]

      Jatkoa....: https://fi.wikipedia.org/wiki/Uskontokritiikki

      • Anonyymi

        uskoa ei saa omin voimin, vaan Raamatun mukaan sen lahjoittaa Jumala kenelle itse haluaa, mutta jollei ole uskoa, olisi nyt parasta alkaa sitä pyytämään, jos et osaa itse rukoilla, niin laita jokin rukouspiiri se puolestasi tekemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uskoa ei saa omin voimin, vaan Raamatun mukaan sen lahjoittaa Jumala kenelle itse haluaa, mutta jollei ole uskoa, olisi nyt parasta alkaa sitä pyytämään, jos et osaa itse rukoilla, niin laita jokin rukouspiiri se puolestasi tekemään.

        Saa uskoa ja nauttia seurauksista!
        Uskonvapautta koskeva Suomen Laki ei kiellä uskomista MUTTA REHELLISYYDEN tulee välttää Saatanaan ja Barjesukseen uskomiset suoritettava heidän nimiin EIKÄ KRISTILLISTEN KAIKKIVALTIAIDEN JA HEIDÄN PYHÄN HENGEN NIMEEN:
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka
        Mm "Älä tapa" vastainen rikollisuus:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

        kristillisten Kaikkivaltias Jeesus ei lähettänyt kristittyjen tappamaan ja tapamaan syyttömiä ihmisiä, lapsiakin ja Hän ei ole "älä tapa" rikoksiakaan sovittanut joten ei asiassa pitäs olla mitään epäselvää ja sen toiminnan rahoittamisista:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
        "Noitavainot nykyaikana
        Vielä nykyään joissakin vahvasti taikauskoisissa ja perinteisiin nojaavissa yhteisöissä harjoitetaan noitavainoja. Nykyajan vainot vaativat tuhansia ihmishenkiä vuosittain.[16] Etelä-Afrikan pohjoisosassa jopa satojen noidiksi epäiltyjen ihmisten uskotaan saaneen surmansa noitavainoissa 1990-luvulla.[17] Kamerunissa järjestetään noitaoikeudenkäyntejä, joissa syytetty voi saada tuomion noitatohtorina esiintymisestä. Lynkkausjoukot ovat polttaneet elävältä tuhansia ihmisiä Tansaniassa, Keniassa ja Zimbabwessa 1990-luvulla. Noitavainot ovat jatkuneet myös vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Keniassa väkijoukot polttivat 11 noidiksi epäiltyä miestä ja naista toukokuussa 2008.[18] Nigeriassa noin 5 000 lasta on hylätty kymmenessä vuodessa vanhempien karkottaessa heidät noitina. Lapsia on syytetty avioeroista, sairauksista, onnettomuuksista tai työn menetyksestä.[19] Afrikan noitavainojen syyt ovat usein myös poliittiset, sillä vaikutusvaltaiset noidat ja noitatohtorit ovat yleensä uudistusten jarruina. Pastorit saavat myös lisämainetta paljastaessaan uusia "noitia". Vuonna 2010 Haitilla tapettiin 45, joita syytettiin koleran levittämisestä voodoon avulla.[20]"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        uskoa ei saa omin voimin, vaan Raamatun mukaan sen lahjoittaa Jumala kenelle itse haluaa, mutta jollei ole uskoa, olisi nyt parasta alkaa sitä pyytämään, jos et osaa itse rukoilla, niin laita jokin rukouspiiri se puolestasi tekemään.

        Ja uskontunnustusta antamattomat järkevät luottavat perustuslain antamaan uskonvapauteensa ja eivät usko kristittyjen laittomuuden herroja eikä joulupukkiin:
        Lasten aivopesuun kristittyjen käyttöön ottama Joulupukki on monille aikuisille uskovaisille "Barjeesus" joka laulussa syntyy uudelleen, uudelleen jne...
        Ja luterilaisillekin väärää tietoa aivopesu toholla....
        Näin se kristittyjen joulupukki muuttuukin uskossa....:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Joulupukki#Suomi
        "Euroopassa Martti Luther halusi korvata mielestään liian paavillistuneen Nikolauksen juhlan ja alkoi opettaa vuonna 1535, että Jeesus-lapsi tuo lahjoja jouluaattona[4] ja kehitti Christkind-juhlan (saks. Kristus-lapsi), jossa lahjat toi Jeesus-lapsi eikä Nikolaus. Sana Christkind muuttui Yhdysvalloissa vuosien saatossa muotoon Kriss Kringle, jota ironisesti pidetään nykyään siellä joulupukin toisena nimenä. Joulupukin ja Kristuksen hahmot ovat siten sekoittuneet toisiinsa.[3]"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko
        "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä. Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja Paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa."

        Matteuksen mukaan: 24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin." ( viitaten mm Apostolien teot:13:6 tekstiin.)


    • Anonyymi

      Matteuksen evankeliumi:
      10:5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin,
      10:6 vaan menkää ennemmin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö."

      Lähetettyjen joukossa ei ollut kristittyjä!

      • Anonyymi

        Niin, siihen aikaa eivät olleet perustaneet sitä, koska kristitty ei välttämättä tarkoita mitään uskovaista, vaan kirkkoon kuuluvaa ja sen etuja käyttävää henkilöä. Usko on eri juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, siihen aikaa eivät olleet perustaneet sitä, koska kristitty ei välttämättä tarkoita mitään uskovaista, vaan kirkkoon kuuluvaa ja sen etuja käyttävää henkilöä. Usko on eri juttu.

        Matteuksen mukaan: 24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."

        Joten uskominen ei pelasta! Matteuksen evankeliumi:
        22:14 Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3269
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2278
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1504
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1345
    Aihe