Kun Yhdysvallat on Euroopassa, niin miksipä ei Kiinakin

[ Herättäjäksi ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008597290.html - , otsikoituna näin: "Kiina seuraa nyt silmä kovana, miten yhtenäinen länsi on Venäjää vastaan"] -HS-toimittajana Mari Manninen.


--
USA sekaantuu liittolaistensa kautta Euroopan sisäisiin asioihin ...

(Edellisen kerran 1941, kun Englanti pyysi, liki rukoili USA' ta liittymään sotaan Saksan kolmatta valtakuntaa vastaan - ja näin kävi, minkä saksalaiset siviilit muistavat varmasti katkerina niistä massiivisista kaupunkipommituksista mitä USA' n ilmavoimat tekivät - hävittäen saksalaisia kaupunkeja toinen toisensa jälkeen (esimerkiksi Dresden ja Hampuri) - satojen tuhansien saksalaisten siviilien menehtyessä ..- tosin Saksan johtaja Adolf Hitler julisti sodan Yhdysvalloille - arvellen olevansa jo voiton puolella |1 ratkaistaessa Euroopan kohtaloa)

... US-sekaantumista enimmillään Saksan ja Venäjän kahdenkeskiseen Nord Stream II kaasuputkihankkeeseen, joka on liki elintärkeä juuri Saksalle ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle -

- entä jos Kiina - maailman suurimpana valtiona tekee samankaltaisesti "maihinnousun" Eurooppaan liittolaisensa (? .. ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/92898/kiina-ja-venaja-suurempi-voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu - ) Venäjän tueksi edesauttamaan Minsk 3 rauhantiekarttaa |2 - ja näin saa EU' n suurvallat Saksan ja Ranskan taakseen - ajamaan kokonaisvaltaista Euroopan rauhankehitystä ---
.
|2 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17324514/minskin-sopimus-on-kuollut---kauan-elakoon-minsk-3! -
.

Huomioita läntisestä mediasta julkaistuna

YLE-ote: " .. Kiina: Pakotteet eivät paras keino
Kiinan ulkoministeriö sanoo, ettei maa ole koskaan pitänyt pakotteita parhaana tapana ratkaista ongelmia.

Ministeriön kommentti oli vastaus kysymykseen, aikooko Kiina liittyä länsimaiden Venäjälle määräämiin pakotteisiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ministeriön mukaan Kiina toivoo, että osapuolet pystyvät ratkomaan kiistansa vuoropuhelulla. Maa kehottaa osapuolia malttiin ja pidättyväisyyteen. .. " -löytyy linkin alta ~ https://yle.fi/uutiset/3-12314941 -

Lisäote samaisesta YLE-kirjoituksesta: " .. JAKOBOWSKIN mukaan on kuitenkin hyvä tutkia mahdollisuutta, että Kiina ja Venäjä hajottaisivat tulevaisuudessa yhdessä Yhdysvaltain sotilaallista huomiota kahdelle puolelle Euraasiaa samaan aikaan. .. "

--
Uusi maailmanjärjestys!
[ ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/148433-maailma-tarvitsee-kiinan-usan-vastavoimaksi/ - ]

Kiina voi se ratkaiseva tekijä uudessa maailmanjärjestyksessä, jossa puretaan maailmallisvähemmistöisen lännen hegemoniaa jo tuolta kolonialismin ajoilta - unohtamatta USA' n liki jatkuvia sotia pitkin maailman ja aina kaukana sen omilta mannerrajoilta.




On aika purkaa maailmaa kiristävä idän ja lännen välinen vastakkainasettelun kierre

[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ]

Maailman suurin viejävaltio ja tuotantokoneisto Kiina ostaa sieltä mistä saa kokoanisvaltaisesti edullisimmin Kiinan omalle toimintamallille - huomioimalla kansainväliset ulokkeet myös yhteistyöpolitiikan osalta - Kiinaa kiinnostaa valtiot, jotka eivät sekaannu ja sotkeudu toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.



Kiina kykenee korvaamaan lännen pakotteet Venäjälle - hyvin massiivisella tavalla

On siis mahdollista, että Kiina korvaa lähes kaiken sen pakotepolitiikan, jonka länsimaat asettavat Venäjälle - EU-Euroopalle ei ole eduksi jos venäläiset energiavirrat suuntaavat lännen sijasta itään - Kiinan kulutus on kuitenkin niin suurta, että se voi nielaista koko Venäjän energiavirrat - kaasusta öljyyn, niin kauan kunnes muut energialähteet korvaavat fossiiliset -ja tämän Venäjä tietää tarkasti.

Samoin Kiina kykenee korvaamaan liki kaiken lännen tuottamat korkeateknologian pakoteongelmat Venäjälle - kahden kauppa: maailman eräs suurimmista raaka-ainelähteistä tuottaa materiaalit ja energiat maailman suurimmalle liukuhihnalle ..



--
Näinkö EU-Eurooppa jää kolmosviulun soittajaksi Kiina + Venäjän ja USA' n jälkeisiin taantumus- ja ikääntymisongelmiin?

Nyt EU' lla on osuva aika riisua lopullisesti 'us-vaipat pöksyistään' ja ottaa oma eurooppalainen linja yhdessä Venäjän kanssa, mikä loisi vahvemman Euroopan kokonaisuutena ja rauhantienä.

.
Venäjän presidentti Vladimir Putin avasi aivan uuden maailmankuvan, ja jos Kiina lähtee siihen mukaan - on se liian väkevää lännelle, jonka voimavarat eivät riitä uuden maailmanpolitiikan johtajaksi - saamme nähdä elpyykö talousliitto BRICS [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS - ] .. sen ansaitsemaan kokoonsa.

__
112268

63

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Amerikkalainen yksinapaisuus ja -arvoisuus kääntyvät toisiaan arvostavaan moninapaisuuteen ja -arvoisuuteen.

      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🔞 ­­­N­­y­­­m­­f­­o­­­m­­a­­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17843899F

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      >> USA' n ilmavoimat tekivät - hävittäen saksalaisia kaupunkeja toinen toisensa jälkeen (esimerkiksi Dresden ja Hampuri) - satojen tuhansien saksalaisten siviilien menehtyessä .>>

      Tuo Dresdenin pommitus ei ollut mitenkään erityisesti USA:n ilmavoimien syytä taikka aikaansaannosta.

      Kolmena eri päivänä suoritetuissa pommituksissa oli 772 kpl Britannian pommikoneita ja 527 kpl USA:n pommikoneita.

      Sotien jälkeen on arveltu, että Dresden jätettiin koko sodan ajan pommittamatta siksi, että sitä säästeltiin atomipommin käyttöä ja demonstraatiota varten. USA:n atomipommiohjelma oli sen verran myöhässä, että pommit eivät ehtineet kevään 1945 pommituksiin.

      Siksi etupäässä brittien Churchillin vaatimuksesta Dresden päätettiin tuhota massiivisilla, perinteisillä pommituksilla.

      • Anonyymi

        Osoitus brittien ja amerikkalaisten mentaliteetista, että halusivat tuhota kokonaisen saksalaisen kaupungin asukkaineen. Muistuttaa enemmän kansanmurhaa kuin sotaa. Kun atomipommi ei ehtinyt Saksaa vastaan, niin Amerikan pojat pitivät niiden kanssa "hauskaa" Hiroshimassa ja Nagasakissa.


      • Anonyymi

        Dresden oli ja on vieläkin rautateiden solmukohta.


    • Anonyymi

      Kiinan etu on siinä, ettei se sodi, vaan haluaa käydä vain kauppaa.

      • Anonyymi

        Kyllä Kiinalla on ollut 1950-luvulta lähtien halua ja kykyä lähettää sotilaitaan ihan oikeisiin sotiin. Ensin se avusti Vietnamia ja Pohjois-Koreaaa omilla asevoimillaan.

        Sitten jonkun erimielisyyden takia vielä hyökkäsi Vietnamiin 1979, ja sanoi tätä "tukistukseksi" Vietnamille, joka ei ollut riittävän tottelevainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Kiinalla on ollut 1950-luvulta lähtien halua ja kykyä lähettää sotilaitaan ihan oikeisiin sotiin. Ensin se avusti Vietnamia ja Pohjois-Koreaaa omilla asevoimillaan.

        Sitten jonkun erimielisyyden takia vielä hyökkäsi Vietnamiin 1979, ja sanoi tätä "tukistukseksi" Vietnamille, joka ei ollut riittävän tottelevainen.

        !!! Mikä onkaan ollut Kiinan viimeinen sota vuosiluvultaan, jos vertaat sitä Yhdysvaltoihin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        !!! Mikä onkaan ollut Kiinan viimeinen sota vuosiluvultaan, jos vertaat sitä Yhdysvaltoihin?

        No sun rakas USA Hävisi myös20 vuotta 3 sota.Afganstan ja Irak,Ja Syyria,Kyllä Amerikka on super voima mutta Amerikka perse myös tullut reikä Irakista,Afganstan.Somal,Syyria,Vietnam..Kuba..,Ja rakas Usa ei uskalla te mitään P.Korea ja Iranin kanssa


      • Kardox89 kirjoitti:

        No sun rakas USA Hävisi myös20 vuotta 3 sota.Afganstan ja Irak,Ja Syyria,Kyllä Amerikka on super voima mutta Amerikka perse myös tullut reikä Irakista,Afganstan.Somal,Syyria,Vietnam..Kuba..,Ja rakas Usa ei uskalla te mitään P.Korea ja Iranin kanssa

        Käytä pää ,Jos Amerikka ei uskalla puhu .p Korea kanssa tai Iranin kanssa,Nyt Usa sitten valmis menee sota Kiina kanssa hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


    • Anonyymi

      Kiina täytti koko EU:n suunnittelemillaan ja tuottamillaan tavaroille. Tarvitsitko ne kaikki?

      • Anonyymi

        ...kysyy Kyselijäpösilö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...kysyy Kyselijäpösilö.

        Oliko kysymys sinulle liian vaikea?


    • Anonyymi

      "Kiina voi se ratkaiseva tekijä uudessa maailmanjärjestyksessä, jossa puretaan maailmallisvähemmistöisen lännen hegemoniaa..."
      On tullut selväksi että kolonialismiin perustunut länsi ja USA sen johtajana vaativat jonkinlaista ulkoista vastavoimaa hallitsemaan liian tuhoavia ylilyöntejä.
      Kylmänsodan jälkeisessä maailmassa meni liian pitkään ettei sellaista ollut ja lännen hegemonit saivat vapaat kädet lähes pariksi vuosikymmeneksi ja alkoivat uskoa omaan kaikkivaltaisuuteensa.
      Sen sokaisemina he nyt jatkavat samaa rangaistusten, vallankaappausten ja tuhon politiikkaansa jota he saivat mielensä mukaan harjoittaa kun koko maailma oli heille alistettu.
      Nyt se tie alkaa olla kuljettu päähänsä. Jo puoli maailmaa on rohkaistunut ilmoittamaan halunsa vapautua dollaridiktatuurista ja hakeutuvat toisenlaiseen kanssakäymiseen samnmielisten valtioiden kanssa.
      Unelma että kaikki kansat olisivat joskus veljet keskenään ei liene koskaan mahdollista mutta tasapainon säilymiseksi voima vaatii aina vastavoiman.
      Ja nyt nähty kehityskulku on sellaiseksi vastavoimaksi tervetullut.

      • Anonyymi

        Erinomainen kommentti. Täydet pisteet!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erinomainen kommentti. Täydet pisteet!

        Ruplia satelee!


    • Anonyymi

      Kiina on Xi Jinpingin johtama kommunismidiktatuuri, jossa ei ole demokratiaa, vaan yhden puolueen valta.

      • Anonyymi

        Länsimaissa vallitsee kahden tai useamman puolueen näennäisdemokratia mutta asioita johtaa pieni Washingtonin äärliberalistinen klikki vasalliensa nukkehallitusten kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Länsimaissa vallitsee kahden tai useamman puolueen näennäisdemokratia mutta asioita johtaa pieni Washingtonin äärliberalistinen klikki vasalliensa nukkehallitusten kautta.

        Mutta silti se on miljoona kertaa parempi kuin Kiinan harjoittama diktatuuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Länsimaissa vallitsee kahden tai useamman puolueen näennäisdemokratia mutta asioita johtaa pieni Washingtonin äärliberalistinen klikki vasalliensa nukkehallitusten kautta.

        Haukotus.:O Kyllä ihminen on tyhmä.


    • Anonyymi

      Terävä havainto. Näin on.

      • Anonyymi

        USA on jälleen suuressa velkaongelmassa - velkakatto on taas lähestymässä. Mikasi USA velkaantuu uhä rajummin?


    • Anonyymi

      Kiina on maailman suurin vientivaltio. Katso esimerkiksi Suomessakin uusi ilmiö - kauppa nimeltä Normal, joka on täynnä kiinalaista tuotantoa!

      • Anonyymi

        Senpä vuoksi Kiinalla ei ole varaa ryppyillä.


    • Anonyymi

      "Varjojen sota" ohjelmassa pohjoismaalaiset toimittajat käsittelevät Venäjän hyödyllisiä idiootteja.
      Useampia nimiä nousi esiin Tanskasta ja Suomesta, jotka levittävät Venäjän valheita, ja eivät perusta totuuteen tai tutkittuun tietoon.
      Luoma ei vielä ole sellainen kuuluisuus, joka olisi noussut esiin. Suomi24 sivut eivät vielä riitä julkisuuteen.
      Pitäisikö keksiä vaikuttavampia keinoja päästä "julkuksi" ja Putinin uskolliseksi soturiksi.

    • Anonyymi

      Kiina on jo Euroopassa.

    • Anonyymi

      Nyt Putin on ottanut Adolf Hitlerin roolin, luulee että onnistuu siinä missä aatu epäonnistui. Turha luulo, diktaattorit eivät ole koskaan kuolleet vanhuuteen.
      Kiina yrittää toki hyötyä venäläisestä öljystä ja kaasusta, jota saa ostettua nyt pilkkahintaan kun kysyntää ei ole.

      • Anonyymi

        Muistatko taholtamme vuoden 1941 - mikä oli silloinen "nato" - monikansallisine SS-joukkoineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko taholtamme vuoden 1941 - mikä oli silloinen "nato" - monikansallisine SS-joukkoineen.

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Muistatko taholtamme vuoden 1941 - . "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Kyllä - Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen aloittaen jatkosodan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko taholtamme vuoden 1941 - mikä oli silloinen "nato" - monikansallisine SS-joukkoineen.

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "mikä oli silloinen "nato" - monikansallisine SS-joukkoineen. "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Patologista valehtelua ja heikkoa historiatuntemusta.
        Schutzstaffel eli SS oli alun perin natsi-Saksan kansallissosialistisen puolueen alainen sotilaallinen organisaatio,


    • Anonyymi

      Ilkka ei tee eroa diktatuurien ja demokratioiden välillä, vaan pitää niitä yhdenvertaisina vaihtoehtoina.
      Diktatuurien, kuten Venäjä ja Kiina, ihmisoikeudetloistavat poissaolollaan, vähemmistöt ja varsinkín poliittiset vähemmistöt ja oppositio pidetään erittäin tiukan väkivaltakoneiston avullakurissa ja julkisesti eri mieltä olevien rangaistukset länsimaistakin katsottuna järjettömiä. Kaikki vähän isommat sodat on diktatuurien aloittamia, kaikki. Venäjän jo yli 9 vuotta jatkunut hyökkäyssota Ukrainassa ja jatkuva uhoaminen ydinasehyökkäyksistä ja voimakas sotapropaganda ja venäläisten systemaattinen kiihottaminen ’sotamoodiin’ on todella vaarallista.

      Kiina on rauhallisempi, mutta kovasti hyökkäämässä Taiwaniin jossain vaiheessa. USA on ymmärtääkseni antanut jonkinlaiset turvatakuut Taiwanille, joten hyökkäys johtaisi vakavaan konfliktiin, sotaan.

      Ei demokratiatkaan ole virheettömiä eikä enkeleitä, mutta noihin diktatuureihin verrattuna ei kovin kaukanakaan.

      Minun on kertakaikkiaan mahdoton ymmärtää tuota noiden diktatuurien ihannointia ja asettamista niitä samalle tasolleni vaihtoehdoksi demokratioille.

      • Anonyymi

        ""Minun on kertakaikkiaan mahdoton ymmärtää tuota noiden diktatuurien ihannointia ja asettamista niitä samalle tasolleni vaihtoehdoksi demokratioille.""

        Muista, että kapitalistimaissa Äänestäjä häviää vaalit Aina ! Onko siis mitään eroa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Minun on kertakaikkiaan mahdoton ymmärtää tuota noiden diktatuurien ihannointia ja asettamista niitä samalle tasolleni vaihtoehdoksi demokratioille.""

        Muista, että kapitalistimaissa Äänestäjä häviää vaalit Aina ! Onko siis mitään eroa ?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Muista, että kapitalistimaissa Äänestäjä häviää vaalit Aina ! Onko siis mitään eroa ? "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Söitkö sieniä vai haistelitko kumiliimaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Minun on kertakaikkiaan mahdoton ymmärtää tuota noiden diktatuurien ihannointia ja asettamista niitä samalle tasolleni vaihtoehdoksi demokratioille.""

        Muista, että kapitalistimaissa Äänestäjä häviää vaalit Aina ! Onko siis mitään eroa ?

        Niinpä! Natsi - Venäjä on kaiken muun pahuuden lisäksi äärikapitalistinen yhteiskunta. Kapitalismi on ihan ok, mutta natsi-Venäjän äärikapitalismi on syvältä pyllystä. Natsi-Venäjä lienee äärikapitalistisin valtio maailmassa tänään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ""Minun on kertakaikkiaan mahdoton ymmärtää tuota noiden diktatuurien ihannointia ja asettamista niitä samalle tasolleni vaihtoehdoksi demokratioille.""

        Muista, että kapitalistimaissa Äänestäjä häviää vaalit Aina ! Onko siis mitään eroa ?

        Ai? No miksi markkinatalousmaissa on maailman korkein elintaso ja tulijoita ihan helvetisti enemmän kuin koskaan voidaan ottaa?

        Venäjälle ja Kiinaankin näyttää tunku olevan vahvasti negatiivista laatua.


    • Anonyymi

      Kiina on jo syvällä Euroopassa, erityisesti Venäjällä!

      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Kiina on jo syvällä Euroopassa, erityisesti Venäjällä! "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Kaikkea voi väittää kun et koskaan perustele, mutta faktaa on, että Kiinasta epäluotettavana kumppanina halutaan eroon.
        Kiinan halu hankkia lentotukikohta Kemijärveltä torpattiin ja Kiinan projektit suurine lupauksineen ovat hiipuneet kuin Kouvolan China Center.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Kiina on jo syvällä Euroopassa, erityisesti Venäjällä! "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Kaikkea voi väittää kun et koskaan perustele, mutta faktaa on, että Kiinasta epäluotettavana kumppanina halutaan eroon.
        Kiinan halu hankkia lentotukikohta Kemijärveltä torpattiin ja Kiinan projektit suurine lupauksineen ovat hiipuneet kuin Kouvolan China Center.

        Kouvolan China Centeristä jäi jäljelle kaksi asiaa: komea portti ja aikamoiset oikeudenkäyntikulut veronmaksajille persaukisten kiinalaisten takia.


    • Anonyymi

      Kiitos Luoma kun kirjoituksilla kannustit Suomea menemään Natoon 🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

      • Anonyymi

        Ihmetellä täytyy tuon LUOMAN "sinisilmäisyyttä". On niitä harvoja täällä kirjoittelevia, joka uskoo Putiniin kuin pukki suuriin sarviinsa.

        Kuinka voikaan tuon ikäinen ihminen olla niin todella pihalla noine ajatuksineen?? Saaneeko Putinilta taskurahaa??


    • Anonyymi

      Ja tuo pöllöpää Ilkka vaan jaksaa hehkuttaa Kiinan ja Venäjän erinomaisuutta ja Usan kamaluutta.

      Mutta kyllä Suomessakin tiedetään, että Xi on häikäilemätön diktaattori/keisari ja Putin on Hitleriä kopioiva natsi!

      • Anonyymi

        Hänen maailmankuvansa muodostuu peräkammarin ikkunoista, jotka ovat idän suuntaan.
        Äijänkäppänä ei ole käynyt edes tuulipuku päällä Tallinnassa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiina talous on vankasti Euroopassa ja nimenomaan Euroopan raaka-aineissa, Venäjältä!

      • Anonyymi

        Venäjän on pakko myydä Kiinalle halvalla. Rajoittava tekijä on kaasuputki, johon ei mahdu kaasua määräänsä enemmän. Siksi Venäjä rakentaa uutta putkea.

        Koska pakotteiden vuoksi Venäjä ei saa länsiteknikkaa se räjäytti Nord Streamin omistamat putket ja varastaa Nord Stream AG:n omistaman tekniikan Venäjän alueella.

        Ympäristön kannalta asiaa väitetään positiiviseksi, koska nyt Kiina muka pystyisi korvaamaan saastuttavaa kivihiilienergiaansa maakaasulla. Valitettavasti asia ei ole näin, koska vanhan voimalan muuttaminen maakaasulle ei käy käden käänteessä.


    • Anonyymi

      Kiina on jo tukevasti Euroopassa.

      • Anonyymi

        Eipä ole näkynyt - kuka haluaa ostaa kiinalaista roskaa ja vakoilevaa IT-tekniikkaa.


    • Anonyymi

      Tänään vietetään Yhdysvaltojen Euroopan miehityksen alkamisen päivää.
      Ja meillä se näkyy uus-suomettumisena ja sellaisena ensimmäistä vuotta julkisesti.
      Suomi on valintansa tehnyt ja paljoa huonommin ei olisi voinut valita.
      Karjalan mänty odottaa Suomen herroja.

      • Anonyymi

        Nyt sekosit täysin. Voisitko puhua ongelmastasi mielenterveysalan ammattilaisille?


    • Ilkka. On outoa, että sinä jankutat samaa asiaa, vaikka sinulle on osoitettu virheet lukuisia kertoja.

      USA on Euroopassa liittolaisena. Jos Kiina saa itsensä aseteltua Euroopan maiden näkökulmasta liittolaiseksi, mikäs siinä. Ongelma vain on katsos Ilkka se, että demokratiat eivät yleensä liittoudu totalitääristen valtioiden kanssa.

      Kiina on riippuvainen länsikysynnästä. Käsitätkö sinä lainkaan sitä? Ymmärrätkö? Riippuvainen? Onko käsite tuttu? Siksi Kiina tasapainottelee nytkin koko ajan Venäjän ja lännen välillä. Onko asia sinulle liian vaikea?

      Venäjän kysyntä ei riitä missään oloissa korvaamaan länsikysyntää. Kiina tukee Venäjää, mutta se tekee sen Kiinan edun vuoksi. Ei Kiina mitään valtioliittoa tavoittele! Jos Venäjä lähtisi täyteen liittoon Kiinan kanssa, Venäjä olisi pian alamaisen asemassa. Onko sitä vaikea Ilkka käsittää? Ja Kiina siis ei sitä halua, koska se TARVITSEE länsimaita!

      Juttusi ovat aina tuota samaa jankutusta, mutta et tunnu ymmärtävän mitään siitä, mistä puhut. Sinulta puuttuu tyystin ymmärrys maailman tilanteesta ja realiteeteista Kiinan suhteen.

      Ja Ilkka: Älä nolaa itseäsi kysymällä, olenko lukenut avauksesi linkit.

      • Anonyymi

        Onneksi kuolee kohta vatsasyöpäänsä. Nostan maljan isänmaallemme kun mätä omena on mullan alla. Näin tein kun Ilja J, IPU Antti, Pekka S ja Johan H siirtyivät ajasta ikuisuuteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi kuolee kohta vatsasyöpäänsä. Nostan maljan isänmaallemme kun mätä omena on mullan alla. Näin tein kun Ilja J, IPU Antti, Pekka S ja Johan H siirtyivät ajasta ikuisuuteen.

        Tuo nyt on jo julmaa tekstiä. En minä toivo kenenkään kuolemaa.

        Sen sijaan toivon sitä, että Ilkka Luomalla olisi pokkaa käydä oikeaa keskustelua väitteistään. Kyvyttömyys siihen on aika selkeää.


      • Anonyymi
        TruthStillHurts kirjoitti:

        Tuo nyt on jo julmaa tekstiä. En minä toivo kenenkään kuolemaa.

        Sen sijaan toivon sitä, että Ilkka Luomalla olisi pokkaa käydä oikeaa keskustelua väitteistään. Kyvyttömyys siihen on aika selkeää.

        Minä toivon, koska hän on kannattanut Putinin hyökkäyssotaa vuodesta 2014 alkanen ja siellä on kuollut satoja tuhansia ihmisiä. Samoin Kiinan ihmisoikeusrikokset hän hyväksyy "omana asiana" YKn ihmisoikeusjulistuksen vastaisesti.

        Jos olet huomannut, niin hän kopioi valemedian julkaisuja omaksi tekstikseen. Ei hän silloin pysty minkäänalaiseen keskusteleluun, koska ei ymmärrä omia julkaisujaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä toivon, koska hän on kannattanut Putinin hyökkäyssotaa vuodesta 2014 alkanen ja siellä on kuollut satoja tuhansia ihmisiä. Samoin Kiinan ihmisoikeusrikokset hän hyväksyy "omana asiana" YKn ihmisoikeusjulistuksen vastaisesti.

        Jos olet huomannut, niin hän kopioi valemedian julkaisuja omaksi tekstikseen. Ei hän silloin pysty minkäänalaiseen keskusteleluun, koska ei ymmärrä omia julkaisujaan.

        Ilkka on nolo tapaus.


    • Anonyymi

      Tervetuloa vaan Eurooppaan, kyllä tänne mahtuu

    • Anonyymi

      V*tut se Putin mitään uutta maailmankuvaa ole avannut. Ihan sama kuin Stalinilla.

      Ilkka.luoma ei vaan tajuu. Onko hoidossa?

    • Anonyymi

      Kyllä sinun Ilkka on jo aika paeta Venäjälle pahaa maailmaa

      • Anonyymi

        Se siirtyy mullan alle ja työntää koiranputkea kohta. Helvetin hieno asia! HYVÄ SYÖPÄ !


    • Anonyymi

      Kiina rakentaa Eurooppaan rauhaa - USA sotaa. aikamoinen ero!

      • Anonyymi

        ÄLÄ VALEHTELE !!!!

        Kiina ei suostu edes tuomitsemaan Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan - USA on tehnyt sen.

        Lisäksi Kiina auttaa Venäjää hyökkäyssodassa - USA toimii aktiivisesti Venäjän laitonta hyökkäyssotaa vastaan.


    • Kohta Kiina syö Amerikka ja Venäjä ,En sanoin Eurooppa tiedä' hyvin 80 vuotta sitten Amerikka on syönyt Eurooppa hhhhhhhhhhhhhhh

    • Anonyymi

      Elämme jo Kiinan vuosisataa!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      181
      1663
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      60
      1160
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      55
      937
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      65
      822
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      131
      793
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      758
    7. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      38
      751
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      699
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      674
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      629
    Aihe