Kuntaliitos kannattaa aina

Anonyymi-ap

Liitoskunnat kuten Peräseinäjoki ja Ylistaro hyötyvät kuntaliitoksest⁰a. Turhia lukioita ei kannata ylläpitää. Liitoskuntien oppilaat pääsevät Seinäjoelle uuteen lukioon, jossa on huippuopettajat jotka opettavat kansainvälisyyteen ib lukiossa. Nurkkakuntaisuus ei ole tätä päivää. Onnea Ylistaro ja Peräseinäjoki teidän nuorista tulee maailmanvalloittajia.

32

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka korvaa ylistaron lukiolaiten asumisen tai koulumatka kustannukset. Järjestää kuljetuksen lukion ym.?

      • Anonyymi

        Höpö, höpö. Ei tartte mitään asumisen kustannuksia korvata ylistarolaisille tai pjokilaisille. Kummastakin asumisalueesta kuljetaan päivittäin töissä ja ammattikouluissa. Ei tartte lukiolaistenkaan sjoelle muuttaa. Mutta ainahan tilannetta suurennellaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö, höpö. Ei tartte mitään asumisen kustannuksia korvata ylistarolaisille tai pjokilaisille. Kummastakin asumisalueesta kuljetaan päivittäin töissä ja ammattikouluissa. Ei tartte lukiolaistenkaan sjoelle muuttaa. Mutta ainahan tilannetta suurennellaan.

        Jeeees.


      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        😍 ­­­N­y­­m­­­f­­o­­m­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17851093L

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      On huullutta että kakki yhdistetään ja sitten ongelmat kertaan tuu. Kuka vastaa opiskelijoiden turvallisuudesta. Seinäjoenlla pitäisi opiskelijat sijoittaa pieniin ryhmiin. Koska huumeiden köyttö lisääntynyt. Tällöiset opiskelijoiden yhdistäminen tyhmintä mitä tiedän. On nykyaikaa pienet yksiköt.Haujatus on kulttuuria jossa hyötyy kaikki.

      • Anonyymi

        Eikö ole hyvä tutustua niihin huumeisiin jo kotipiirissä, niin ei ole sitte nii kauhia kulttuurisokki, kun maailmalle lähtee?


    • Anonyymi

      Nykyään voidaan järjestää koulun oppitunnit vaikka opettajat Australiasta yhteydet saadaan kyllä järjestettyä. Opettajat opettaa ukrainassa olevia oppilaita Suomesta käsin. Haloo päättäjät. Kyllä paikalla oleva opettaja voi opastaa tarvittaessa. Nykyaikaan mukaan.Sanalla saadaan opettajalle lisäkoulutusta Suurin osa hoituu kyllä paikallisin voimin.Ongelma on siinä,että nuori on liian nuori muuttaa kotoa pois.

    • Anonyymi

      Kuntaliitos ei auta. On tutkittu,että ei ole kannattava. Ylistaro tulee poistumaan suomen kartalta Jokunen talo jää. Ihmiset muuttaa Vaihto ehto ei ole Seinäjoki.

    • Anonyymi

      Mitä Seinäjoki oikein haluaa. ?Kaikki toiminta pitää liittää Seinöjokeen tulos on nähty Sairaala ei vedä. Isot yksiköt pilaa kaiken hyvän. Pitäisi tajuta,että toimivia yksiköitä ei pidä liittää cain sen takia,että Seinöjoki on iso js mahtava. Pitäjää puolenne muu maakunta

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Päättäjien ei voi luottaa siitä yksinkeitaisesta syystä. Vuosien saatossa päättäjät vaihtuvat.
      Kaikki sulautuu yhteen .Siinä pelissä pienellä ei ole puolustus enemmistöä.

    • Anonyymi

      Eihän noissa käpykylissä riitä oppilaat edes yhteen luokkaan.

    • Anonyymi

      Ei ole oppilaiden etu ylisuuret koulut ja luokat.
      Pienet koulut menestyvät ja niissä on turvallista opiskella.
      Voi se kuljetus pelata maskuntaankin päin

    • Anonyymi

      Ongelmahan on se, että Ylistaron ja Pjoen kouluihin ei yläkoulujen yhteishaussa ollut hakijoita kuin 11 kpl. Eihän tuollaisella määrällä pidetä kouluja hengissä. Ylistaron lukioon on hakenut yläkoululaisista 17 %. Sjoen kouluissa kurssivalikoima on parempi. Lisäksi mennään kansainvälisiin lukioihin, urheilu- ja musiikkilukioihin. Suoritetaan kaksoistutkintoja ym.

      • Anonyymi

        Valitettavasti nuoret ovat jo äänestäneet jaloillaan. Jos Ylistaron lukio olisi ylivertainen nuorten mielestä, niin miksi he eivät sitten mene sinne. Ylistarolaiset voisivat herätä , että heidän nuorista yli 80 % lähtee jo muualle, jonka seurauksena koulu loppuu. Ja tämä sama koskee Peräseinäjoea. Ei pienet lukiot enää vedä. Pitää saada laajat valinnaiset ja harrastusmahdollisuudet.


    • Anonyymi

      Kuntaliitos on käytännössä sitä,että maakunta autioituu.Kaikki haluaa lähipalvelut. Kuntaliitos ei tätä takaa. Kaikki kuolee ensin lähtee koulu,pankki,jne.liikeidenpitäjöt lähtee kun asiakkaat ovat muuttaneet etelään.

      • Anonyymi

        Eihän tämä asia liity mitenkään kuntaliitokseen. Oppilasmäärät laskee aivan kaikissa eepeen kunnissa lukuunottamatta Seinäjokea. Esim Lapualla ei ole tehty yhtään kuntaliitosta ja syntyvyys viime vuonna oli alle 100. Ja Lapualla syntynyt ennen lähes 200 lasta vuodessa. Varmaan Seinäjoen vika tämäkin.


    • Anonyymi

      Ylistaro liittyy vaasaan ja saa oman ruotsalaisenlukion.

      • Anonyymi

        hakeutukaa vaasaan siellä ön elämää


    • Anonyymi

      Bussirallia edes takaisin, ilmasto kiittää, ai niin joo, jos ne on sähköbusseja, ne ei saastuta.🤦

      • Anonyymi

        Aikoonaan kulujin bussilla seinäjoen keskustan amikseen epaol1993-1995 (raksa) päivät oli pitkiä. Aamu alkoi 6:00 bussi lähti joskus 7???.Viimeennen bussi lähti seinäjoelta 16:15 ja sillä pääsin lähtemään koska koulu päätty pääosin 15:30 ja se bussi kiersi kaikki peräkylät ja lapuantietä ylistaron keskustaan n17++ jotain, ja sieltä pyörällä 5km kotia, siinä kuuden aikoihin sitten olin kotona huh. Kuten kirjoitin kulkeminen oli todella raskasta ja kuluttavaa, ei mitään järkeä. Jos ja kun lukiot lakkautetaan on näille rakennettava asuntola kuten amislaisillakin on tai oli.


    • Anonyymi

      Maakunnan kuppaus se vaan jatkuu. Jättilukioita on jo sekä Seinäjoella että Nurmossa. Käsittämätöntä

    • Anonyymi

      Kumpi saa isot liitosrahat , Lapua vai Ilmajoki ?
      Vai Kuortane ?

    • Anonyymi

      Tarpeeksi isoksi kun tullaan niin haljetaan omaan itseensä.
      Kaikki jotka paisuvat liikaa niin räjähtävät omaan itsekkyyteensä.
      jne......

    • Anonyymi

      Aloittajan otsikkoon. Kyllä kannattaa mutta vain niitä jotka asuvat Seinäjoen ns.kauppalassa. Veronmaksajia saivat kuntaliitoksissa ja mainetta "suureksi kaupungiksi pinta- alalla mitattuna". Mutta siihen se sitten kaikki jäikin.
      Julkinen päätösten teko ja kehittäminen jäi tälle kauppalan alueelle, mitä isompia " kulttuurin nimissä " tehtyjä rakennuksia, tyhjän torin rakentaminen ja katujen jatkuvaa muutosta siitä miten päin liikenne kulloinkin muutetaan kulkemaan, minne puistoon rakennetaan mitäkin ns.yleisön tai kauppalalaisten vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia, esim skeitti puisto ( tuskin Ylistaro,P.jokilaisten käyttöön ).
      Se mikä Seinäjoella sanotaan kehittyvän on rahan käyttö keskustan rakentamiseen kilpailussa Vaasaa vastaan.....kaikki muun saa unohtaa kuntaliitos kunnissa.....sieltä saadaan imettyä rahaa rakentamiselle.

      http://www.e-pages.dk/ilkkapohjalainen/1180/article/1822216/14/4/render/?token=d2a1b2d7185de57f74a2e91a4123524a&vl_app_id=fi.ilkkapohjalainen.areader&vl_app_version=1.9.0&vl_platform=android

      • Anonyymi

        Vapaata työvoimaa saatavissa paljon
        kuntaliitosten jälkeen.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei ihme jos Ylistarossa asiat huonosti, kun äänekkäin ja äänestetyin edustaja toimii kaikissa asioissa kuten yllä kerrotaan. Menkää vartiksi peilineteen ja miettikää syyllistä!


    • Anonyymi

      Piia on pettänyt äänestäjänsä joka kerta. Kepussa riita, kansalaispuolueessa riita, persuissa riita ja nyt Liike Nytissä riita.

    • Anonyymi

      Kyllä Ilmajoki ja Lapua tullaan liittämään Seinäjokeen ennemmin tai myöhemmin.
      Loppuu näiden kuntien tukikepujen rällääminen kunnanhommissa.
      Järjetön hallinto ja byrokratia pienissä kunnissa.Isokyrökin mahdollisesti liittyy Sjokeen koska vaihtoi pois rantaruottalaisten ikeestä Etelä-Pohjanmaan puolelle suomeen.
      Vähäkyrökin on Vaasan kaupunkia vaikka ei ole edes yhteistä kuntarajaa.
      Sjoki.Nurmo.Ylistaro.Peejoki sentään on kylki kyljessä.Lapuankin väkiluku laski yli sadalla ja painuu vuoden parin jälkeen alle 14 000 asukkaan.Vanha Nurmon kuntakin ohitti juuri Lapuan väkiluvun.
      Ilmajokisetkin muuttaneen Seinäjoen rajalle Ahonkylään.Tuomikylään.
      Ilmajoen keskustakin on kuin kuollut.
      Kotipizza.Smarket ja Alko sentään on.
      Persut ja kokoomus vauhdittavat kuntaliitoksia ja kepumafian taru tulee
      loppumaan.

    • Anonyymi

      Kyllä noh katajalaaksos tontithan tässä maksaa, tuvilla mitää arvoa oo.

    • Anonyymi

      Seinäjoen lukiot ja ammattikoulut voisivat alkaa vasta puoli ysiltä.
      Olisi kaukaa paljon helpompi kulkea.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6710
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4007
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2035
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe