Jos maatalous väittää olevansa elinkeino, se ei voi elää tukiaisilla

Anonyymi-ap

Hollantilaisen Wageningenin yliopiston LEI-tutkimuslaitoksen raportin mukaan ”Suomessa voidaan
tehdä huomattavia tukileikkauksia ilman, että suuri osa tiloista täällä
joutuu pahoihin vaikeuksiin.”

Se tuki, joka annetaan maanviljelijöille, on valitettavasti muilta pois, köyhiltä ja vanhuksilta – ja ennen kaikkea suomalaisilta veronmaksajilta. Maataloustuet ovat epäreilua, vanhentunutta ja tehotonta sosiaalipolitiikkaa. Tuet ovat ristiriidassa, paitsi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja köyhien auttamisen, niin myös kansainvälisen markkinatalouden reilujen pelisääntöjen kanssa.

Jos maatalous väittää olevansa elinkeino, se ei voi elää tukiaisilla

Normaalin elinkeinon on tarkoitus tuottaa voittoa ja vähintään olla kannattavaa. Tällainen massiivinen kannattamattoman elinkeinon tukeminen vähentää Suomen hyvinvointia, tuhoaa työpaikkoja ja hidastaa meidän talouskasvua. Lisäksi se estää kehitysmaita tuomasta Eurooppaan omia tuotteitaan ja kehittämästä omaa maatalouttaan. EU:n maataloustuet, samoin kuin USA:n omat tuet, vääristävät maataloudellista kilpailua häpeämättömällä tavalla – rikkaiden maiden hyväksi.

Toisaalta nykyisellä politiikalla on pitkällä tähtäimellä haittaa myös meille täällä pohjoisessa, koska maataloustuet estävät tehokkaimman mahdollisen työnjaon kansojen välillä. Suomessa ei kannata kasvattaa banaaneja. Ei täällä kannata viljellä riisiäkään. Siellä, missä on pidemmät viljelykaudet ja enemmän aurinkoa, kannattaa viljellä sellaisia tuotteita, jotka vaativat paljon aurinkoa ja lämpöä.

Suomessa kannattaa keskittyä siihen, missä olemme kansainvälisesti kilpailukykyisiä. Maataloustuet ovat reilun kansainvälisen kaupan este

22

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Hollantilaisen Wageningenin yliopiston LEI-tutkimuslaitoksen raportin mukaan"...

      Isäs oli lentävä hollantilainen, ja tutkimus pelkkää paperia, analysointi pahvia.

    • Anonyymi

      Sattuu vaan olemaan ylivoimaisesti tärkein ammatti. Ei ainakaan Euroopassa ole maata joka ei tukisi maataloutta. Ei mikään maa niin tyhmä ole, että tuhoaisi ruoka tuotannon.

    • Anonyymi

      Aloittajan kaltaisia "asiantuntijoita" on aina ollut ja varmaan tulee olemaan jatkossakin. Onneksi Suomessa on osattu suhtautua viisaasti elintarvikeomavataisuuteen.

    • Anonyymi

      onko aloittaja vielä vapaana vai onko ollutkaan.

      • Anonyymi

        Taitaa olla SDP:n kunniajäsen.


    • Anonyymi

      OSUI JA UPPOS...käpyjen potkijoita tuetaan,eivät saisi leipää oikeissa töissä!

    • Anonyymi

      Lisäksi, maataloustuet aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä. Ne lisäävät maatalouden väärinkäytösten ja vilppien mahdollisuuksia, ja ne johtavat usein maatalouden kilpailun vääristymiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että maatalouden kilpailukyky heikkenee, ja vähemmän kilpailukykyiset yritykset jätetään jälkeen.

      Maataloustuet myös heikentävät maatalouden vastuullisuutta ja ympäristövastuullisuutta. Tuet saattavat rohkaista yrityksiä ottamaan riskejä ja rikkomaan ympäristönormeja, sillä ne tietävät, että heidät tullaan tukemaan silti.

      Lisäksi maataloustuet ovat kalliita ja ne vievät merkittävästi veronmaksajien rahoja. Tämä raha voitaisiin käyttää moneen muuhun tarpeelliseen tarkoitukseen, kuten koulutukseen, terveydenhuoltoon tai sosiaaliturvaan.

      Maataloustuet myös heikentävät maatalouden globalisaation ja avoimen kaupan edistämistä. Ne saavat maat kilpailemaan tuista ja luovat kilpailukykyisen etulyönnin joillekin maiden maataloustuotteille, mikä tekee niistä epäreilua kilpailua muiden maiden maataloustuotteille.

      Siksi olisi perusteltua harkita maataloustukien poistamista. Tämä voisi edistää maatalouden kilpailua, vastuullisuutta ja ympäristövastuullisuutta, sekä vapauttaa veronmaksajien rahoja muihin tarpeellisiin tarkoituksiin. On tärkeää kuitenkin huolehtia siitä, että maataloustuotteiden hinta ei nouse liian korkeaksi ja että maatalouden elinkelpoisuus säilytetään.

      • Anonyymi

        Ompa sellaista hienosäätöö, ettei onnistu kuin laboratoriossa, ei näissä sääoloissa. Hollanti nyt kumminkin antaa1,5mrd. viljelijöilleen kun eivät tuota mitään tai ainakaan maitua.
        Kylllä tuet saa poistaa, kyllä markkinoilta rahaa löytyy ja ylleisö maksaa täyden hinnan.


    • Anonyymi

      Tukijärjestelmä on vanha mutta tarpeen. Viime sodassa vanhempani lähes kärsivät nälästä. Ja koko eurooppa. Maailman tärkein ammatti on ruuan tuottaja. Enää ei itse nauriita kaskeen laiteta. Kohtuullisuuskysymykset ovat taas asia erikseen. Emme ole emmekä voi olla peruselintarvikkeissa espanjan varassa. Turha nostaa vain maataloustukea listoille, muut tuet voivat olla vielä pahempia. Järjestelmä on rakennettu niin että rikkaimmat ja suurimmat pärjää parhaiten. Se on sitä oikeistolaisuutta. Orpolaista politiikkaa.

    • Anonyymi

      Tuet pois ja markkinoiden pitäisi antaa vapaasti määritellä tuottajahinnat.

      • Anonyymi

        Juuri näin!


    • Anonyymi

      Markkinat ei sääli ketään. Ne ottaa rahat kun voivat. Pakko säännellä porvareita. Katso miten venäjällä eletään. Entäs sähköyhtiömme rosvous viimeisen vuoden aikana. Säätely varmistaa että köyhäkin elää.

      • Anonyymi

        Entäpä kaupunkimme, montako euroa kymmenestä on tukea Helsingiltä , montako omaa veroeuroa?


    • Anonyymi

      Oleellisinta on, että eläintuotannossa peltopinta-alaa kuluu moninkertainen määrä, joten eläintuotannon valtaaman tilan ylläpitoon on käytettävä myös suurempi määrä resursseja, kuten lannoitteita. Lisäksi eläintehtaiden jätevesistä valuu ravinteita vesistöihin tehokkaasti. Myös tuotantoeläinten teholaiduntaminen vilkastuttaa maaperän eroosiota, joka herkistää ravinnehuuhtoumalle.

      Lannoitteissa käytettäviä ravinteita, typpeä ja fosforia on luontaisesti niukasti tarjolla maaperässä kasvien käytettäväksi, joten lannoitteiden avulla viljojen kasvua tehostetaan ja sadon määrää maksimoidaan. Maatalouspeltojen lannoittamisen seurauksena pintavalunta huuhtoo pelloilta ylijäämäravinteet valuma-alueen vesistöihin. Tämän ravinnehuuhtouman seurauksena vesistöjen perustuotanto kiihtyy eli kasvillisuuden määrä lisääntyy.

    • Anonyymi

      Totta toinen puoli, kyllä näissä tukiais asioissa olisi tarkasteltavaa Suomessa. Täällä rikkaat viljelijät saavat suuremmat tuet,peltoa riittää.

    • Anonyymi

      Lähdevero kaikille yhteisöille. Pois verottomat tulot listaamattomissa yhtiöissä. Pohjoismaihin verrattuna suomalaiset yhtiöt sijoittaa toimintaansa vähiten pohjoismaissa mutta ottaa lihoiksi tuloista eniten verrokkimaista. Järjetöntä että rikkaimpien veroprosentti voi olla alhaisin hallintayhtiöiden takia. Vertaa KONE yhtiön perhettä, vero noin 6 pros satojen miljoonien tuloista.

    • Anonyymi

      Orpo piru on pihalla, eliitti sossujen kanssa!🐪🐫

    • Anonyymi

      Esim. maito on tukien vuoksi kohtuuhintaista ruokajuomaksi.
      Meillä juodaan maitoa ½ litraa viiva litra per pää päivässä.
      RuokaViinitkään ei oo vaihtoehto näiden hinnoittelun takia.
      No jumalauta, vettäkö tässä sit pitäisi ruuan kanssa hörppiä?

    • Anonyymi

      Iltalehdessä:
      "Pauli Vahtera: Maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa – ”Viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille”

    • Anonyymi

      Asumistukeen kuluu enemmän, eli sekin pois ja samoin julkisen liikenteen tuki pois, sillä jos ei kannata asua tai kulkea bussilla, niin sitten ei pidä tehdä niin.
      Lääkkeitäkin tuetaan, eli jos ei ole varaa sairastaa omillaan, niin sitten on paras parantua nopeasti. Ja entäs sitten lapsilisät, eli jos ei ole varaa hankkia lapsia, niin sitten ei pidä hankkia ja kaikki lapsien tuetkin pois. Telakoitakin tuetaan ja ties mitä.
      Kyllä kaiken pitää toimia kannattavuuden ehdoilla ja jos ei kannata, niin sitten vain lopetetaan se ja tehdään sitä mikä kannattaa.

    • Anonyymi

      Tottakait voisi elää ilman tukia. Oikean kysymys on miksi valtio subventoi maataloustuotteiden hintoja ? Maataloustuotteiden tuottajahinnat pitäisi vapauttaa vastaamaan tuotantokustannuksia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe