Kristillisen valtion mahdollisuus

Anonyymi-ap

Nythän on paljon valtioita, joissa on kristillinen enemmistö uskontopohjaisesti luokiteltuna. Osassa valtioita on jopa valtionkirkko, joskaan pakkojäsenyyttä ei taida enää esiintyä.

Vaan jos kristillisyyden yhdeksi vaatimukseksi asetettaisiin väkivallattomuus, niin eihän kristillisiä valtioita taida olla kuin Vatikaanivaltio? USA:han menisi kristilliseksi valtioksi tuolla uskontopohjaisella väestöluokittelulla, joskaan ei se perustuslakinsa perustella olisikaan erityisesti kristillinen. Väkivallatonhan USA ei sitten mitenkään ole.
Jos sitten tarkastellaan eurooppalaisia kristillisiä puolueita, niin tuo väkivallattomuus vaatimus on ehkä turhan tiukka. Ei niin, että em. puolueet ajaisivat väkivalloin ohjelmaansa, mutta valtion tasolla ne eivät ole pasifistisia.

Eli otsikoksi olisi ehkä pitänytkin laittaa: Kristillisen pasifistisen valtion mahdollisuus? Onko sitä?

7

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomessa on perustusvastaista pakkoja useissa seurakunnissa:
      Kristillisten Jeesus ei käskenyt kastaa lapsiakaan; lapsiakin tappaneen ja raiskanneen laittomuuden jäseniksi. Ja Hän siunasi lapsia ja opiksi toisin lapsia kohteleville antoi myllynkivien käytöohjeet.

      Joten, Kristittyjen lapsikasteet rikkovat kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen oppia sekä Suomen perustuslakia sillä kristillisten Jeesus on uskomisen vääriin profeettoihin kieltänyt.

      "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
      Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
      2 luku
      Perusoikeudet
      6 §
      Yhdenvertaisuus
      Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
      Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
      Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
      Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.
      -
      Perustuslain 11 §:n mukaan "Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."

      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🔞 ­­N­­y­­­m­­f­­­o­m­­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#178693889

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Sitten on sekin seikka, että kristityissä on paljon hyväuskoisia hölmöjä, jos ei sitten ole ihan kristillisyyden perusominaisuus se. Jos siis ajatellaan valtion pystyssä pitoa.
      Yksi esimerkki on Libanon. Senhän ranskalaiset perustivat kristittyjen arabien suoja-alueeksi, mutta kun muslimeja on otettu myös pakolaisina maahan, nykyään Libanon on muslimienemmistöinen maa, jossa kristitty voi joutua uskonsa vuoksi vainotuksi.

      Libanonin aika "Lähi-Idän Sveitsinä" oli loppujen lopuksi varsin lyhyt ajanjakso, mutta ehkä se antaa viitteen, mihin valtio olisi voinut kehittyä.

      Juuri tänään satuin kuulemaan kirkollisessa kahvitilaisuudessa, miten paheksuttiin muslimipakolaisiin epäluuloisesti suhtautuvia. Kyllä Suomesta voitaisiin saada "Pohjolan Libanon", jos kovasti yritetään.

    • Anonyymi

      Eikö kyseessä ole katolilaisuuden aiheuttamasta ilmiöstä luterilaisuuden herrana
      harhauttavine oppineen.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavi
      Paaviuden alku
      Pääartikkeli: Kysymys ensimmäisestä paavista
      Peter Paul Rubens, Pyhä Pietari, noin 1611. Apostoli Pietari käsissään taivasten valtakunnan avaimet.
      On olemassa erilaisia näkemyksiä siitä, kuka oli historian ensimmäinen paavi. Katolinen kirkko pitää Taivasten valtakunnan avaimien luovutusta apostoli Pietarille merkkinä tämän julistamisesta kaikkien muiden apostolien johtajaksi ja ensimmäiseksi Rooman piispaksi eli paaviksi."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko
      "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä. Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja Paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja. Paavi ja hänen hallintonsa, Pyhä istuin sijaitsevat Roomassa Vatikaanivaltiossa."

      Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joille Jeesuksen ei perustanut seurakuntia eikä heillä ole Jeesuksen opetuslapsia vaan apostoleita. https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.html "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."

      Kristilliset = Kaikkivaltiaan Lait antaneen Jeesuksen sekä Hänen kristillisten opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      Ilm. 2:1-29 Pergamos, Tyatira, Sardes, Smyrna, Filadelfia, Efeso, Laodikea.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6b428a73-5d51-4bfd-bd27-cb7a1deb4c87
      "Vatikaanin salaiset arkistot sisältävät synkkiä asioita – Ja ne pysyvät pääosin piilossa
      Arkisto on kulloisenkin paavin henkilökohtaista omaisuutta."
      ...
      Kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen Pietarille antamat oikeudet avaimineen selviää tästä ilman katolilaista kirkkon katsomisia ja kristittyjen Paavia:
      Matteuksen evankeliumi: 16:19 "Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa, ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa."
      Uskomiset ja tietojen väärentämiset eivät tee laittomuuden kristityistä kristillisiä.
      Kristillisten Kaikkivaltias Jeesus opetti Matteuksen mukaan, Laille kuulisia kristillisiä näin:
      10:5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin" (Joukossa ei ollut kristittyjä.)

    • Anonyymi

      Valtiot muuttuvat kristityiksi vasta kun Jeesus ottaa maan kuninkuuden. Paavi ei usko Jeesukseen. Hän kieltää Jeesuksen teoillaan. Hän seuraa antikristuksen henkeä. Ei hän muuten kumartaisi ilmastoagendoille ja pridelle, jotka ovat antikristillisiä lähestymistapoja ihmiskunnan "pelastamiseksi". Jumalan tahto ei ole enää että me ihmiset yrittäisimme maata pelastaa ja että mielemme olisi maallisiin. Jeesuksen pitää se uudistaa että siitä voidaan saada toimiva. Kaikki ihmisten ona yrittäminen on turhaa. Uskokaa Jeesukseen, että hän on Jumala, että hän antoi itsensä uhriksi meidän synneistämme ja että hän on kuolleista noussut. Tätä maailmaa on turha ihmisen yrittää pelastaa.

      • Anonyymi

        ....
        Viimekädessä kyseessä on maailmanlaajuinen omaisuudensuojeluohjelma. Pelkästä rahasta kyse koko ympäristön "pelastuksessa". Tämä maailma on jo niin pilalla että Jeesuksen on pakko itse tulla tänne, että se saadaan taas elinkelpoiseksi. Siitä hänen paluussaan on kyse. Hän tulee tuomitsemaan synnin ja puhdistamaan maan synnin aikaansaamista vahingoista. Ihminen ei voi teoillaan sitä itse tehdä, vaikka niin meille halutaan uskotella.


    • Anonyymi

      Suomesn uskovaisissa on paljon sellaisia jotka uskovat olevansa kristillisiä vaikka ovat kristittyjä monet heistä uskontunnustuksen antaneina.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      149
      6371
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3848
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe