Perinnön maksaminen hankalalle osakkaalle

Anonyymi-ap

Terve. Kuolinpesään kuuluu hankala osakas joka ei ole ollut meihin missään tekemisessä. Ei edes yhtäkään soittoa saati joulukorttia lähettänyt.
Emme halua maksaa edes lakiosuutta, muta pakkohan se on. Voiko tätä maksamista viivästyttää tai maksaa pienissä erissä. Ei hän ole ollut meihin missään tekemisessä meidän kanssa koko elinikänään, mutta kun luki testamentin, oli hän hyvin käärmeissään ja vaati lakiosuuttaan. Ainakin viivästytämme maksua kunnes haastemies tulee ovelle. Mitä pitäisi siis tehdä. Asiallisista vastauksista kiitollinen.

10

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kokemusta on itselläni kolmesta kuolinpesästä, jossa muutama osakas teki kaikkensa, tahallaan pitkittivät joka asiaa ja muutenkin kieroilivat. Myivät kuolinpesän omaisuutta salaa, ilman muiden osakkaiden suostumusta. Lista heidän tekemisistä on todella pitkä. Vielä 2 kuolinpesää jakamatta.

      En suosittele lähtemään tekemään kiusaa. Lakiosuus kuuluu vaikka tämä henkilö ei olisi joulukorttia lähettänyt tai vaikka ette olisi koskaan puhuneet tai nähneet. Sitä lakiosuutta, ette saa kumottua. Jos itse pitkität rahojen/omaisuuden antamista tälle osakkaalle, voit joutua itse maksumieheksi. Lisäksi hän voi lähteä vielä oikeuteen, lasku sitten tulee teille maksettavaksi. Tästäkin on kokemusta useissa oikeusasteissa ja lasku oli yhteensä noin 60 000 euroa lakimiehineen.

      Helpompi on, että maksat osakkaan osuuden ilman mitään viivytyksiä ja sen jälkeen voit pysyä hänestä erossa, älä alennu tyhmään toimintaan kiusaamalla.

    • Minkä vuoksi pitäisi itse mennä kyrvänsyylän tasolle?

      Maksaa sen, minkä on pakko ja unohtaa sitten koko asian sekä tyypin. Mitä pikemmin, sen parempi.

    • Anonyymi

      Lain noudattaminen ei ole kiinni huvittamisesta tai joulukorteista. Kaikki osakkaita on kohdeltava samalla tavalla ja oikeudenmukaisesti.

    • Anonyymi

      Alottaja kuuluu selvästi siihen ryhmään joka säätää omia lakeja. Me juristit ja tuomarit kutsutaan näitä nimellä " mutta kun " henkilöiksi. Ovat muuten pirun kannattavia asiakkaita meille juristeille. Toinen ryhmä on "periaatteen vuoksi" käräjöivät asiakkaat. On tullut monet mersut ja sijoitusasunnot hankittua ko. asiakkaiden lompakoilla. Terv Juristi 50 v työhistorialla

    • Anonyymi

      Paljon oikeita vastauksia, mutta sanon silti.

      Kun laskut on maksettu ja perunkirjoitus vahvistettu niin teette jakokirjan lain mukaan ja tilitätte jako-osan kaikille joille se kuulu. Lähetätte tälle ei toivotulle osakkaalle perunkirjan ja sen jako pöytäkirjan ja ehkä sen tositteen maksusta. Sen jälkeen te saatte tehdä keskenänne tekemisissä kuten haluatte.

      Se on ihan eri olla osaakaana jakamattomana pesässä joka putsattiin ja vei rahat jotka ei kuuluneet pesään. Kun pesä lopulta selvitettiin oli ongelmia aiheuttaneet jakamassa pesää uudelleen vaikka olivat jo aiemmin saaneet moninkertaisesti oman jako-osan. Vastoin omatuntoa kirjoitettu perunkirja on helpoin keino päästä eroon kusipäistä.

    • Anonyymi

      Onko edes tietoinen perinnöstä?

      • Anonyymi

        Eiköhän kaikki tiedä ketä perii tai on osallinen jonkin pesään koska ei perikunnat ole randomisti muodostuneita.


    • Anonyymi

      Tässä voisi jopa miettiä miksi ei ole ollut tuollaisiin yhteydessä ja kuka on porukan mulkku. Mielelläni itselin pysyisin erossa tuollaisista pikkusieluisista luusereista.

      Perinnönjakohan ei ole mielipideasia, kun pesä jaetaan, niin se jaetaan. Voitte tietenkin pitkittää sitä pitämällä pesää hetken jakamattomana, mutta sitten se on jakamaton, eli ei myöskään teidän omaisuutta.

      Puhutaan varmaan kuitenkin useista tuhansista tai kymmenistä tuhansista? Eli ei sieltä haastemiestä tule kyselemään rahoja vaan tuomaan tuomion törkeästä petoksesta, josta saa ihan tuomion, jos noita lähtee kavaltamaan.

      Miksi kaltaisesi urpot miettivät vain miten jostain asiasta saadaan itselleen mahdollisimman hankala.

      • Anonyymi

        Tähän asiaan yksi kommentti mikä pitää muistaa!

        Perintökaari on laissa. Se ketkä kuuluu vainajan perintökaareen ei ole mikään moninutkainen asia.

        Ne jotka on tavallisen ihmisen lähipiirissä on oikeutettuja osuuteen ja oikeastaan vastuuseenkin pesän asioissa. Ei siellä ole mitään naapureita ja mummon kaiman serkkuja. parin kerroksen jälkeen tulee perijäksi valtio. Siis tämä koskee oikein hoidettua pesää! Oikeesti harvalla on mitään testamenttia , mutta pesänputsaajia on varmaan monessa paikkassa.

        Mutta siis ensin on rintaperilliset, eli vainajan lapset. Eli jos se kusipää on omissa sisaruksissa, niin häntä ei voi ohittaa.

        Se, että normaaliälyisellä ihmisellä perintö menee sisaruksille tai sisarusten lapsille alkaa haisemaan.... hyvällä omalla tunnolla kirjoitan, sillä se on harmi olla oman sisaruksen perijä ilman mitään oikeaa syytä! Eikä se sedän tai tädinkään perintö mikään easy ole!

        Mutta kukaan ei peri serkkuaan tai sukulaista rehellisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      575
      15281
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      44
      12378
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      362
      8995
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      3917
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3827
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2657
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2157
    8. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      130
      1928
    9. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      194
      1633
    Aihe