Miten sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

Anonyymi-ap

Nyt kun mennään jo kesään niin voitaisiin tarkestella Ukrainan suuren vastahyökkäyksen tuloksia.
Tunnetuin lienee Bahmutin menettäminen ja tuntematon määrä uhreja huolimatta siitä että Zelensky nähtiin USAn kongressissa viemässä Ukrainan lippua jossa oli Bahmutin puolustajien nimikirjoituksia suuret lupaukset että taistelu kaupungista tulee olemaan käännekohta koko Ukrainan sodassa.
Sellainen se taisi olla mutta eri tavalla kuin piti.

Mutta se keväthyökkäys?
No se on saanut uuden nimen, nyt se on Suuri Kesähyökkäys.

116

758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Nyt kun mennään jo kesään niin voitaisiin tarkestella Ukrainan suuren vastahyökkäyksen tuloksia."


      Tiltun kannattaa nyt naiviuden tilalle ottaa järki käteen ja analysoida vaikka muutamaa viikkoa tästä ajankohdasta venäjää pehmitellään Moskovaa myöten asevarikkoja tuhotaan joka päivä rintaman takana öljynjalostamoihin laitellaan hieman elämää jne...

      Hyökkäyksen alkua odotellaan juuri Ukrainan viranomaiset ilmoittivat että päivämäärä on nyt lyöty lukkoon eli tulossa on kukaan ei tiedä hetkeä mutta ottaen huomioon valmistelut aseiden ja kaluston määrä mitä Ukrainaan on viety sekä koulutettujen sotilaiden määrä ja laatu voimme odottaa että kohta venäläisillä on edessään helvetti ja paljon pahempi kuin viimesyksyinen tulimyrsky jolloin venäläinen miehittä ajettiin vanhoilla neuvostoaseilla laajoilta alueilta pois.

      Kehottaisin Tiltua unohtamaan Putin suuret hyökkäykset kuten alkuvuoden suurhyökkäyksen tämä Ukrainalaisten länsimaisilla opeilla tapahtuva hyökkäys on täysin toisenlainen ja puhutaan ihan täysin eri asiasta .

    • Anonyymi

      Taistelu kaupungista kulutti mm. Wagner-joukot niin finaaliin, että ne jouduttiin vetämään pois etulinjasta. Venäjän vakinaisella armeijalla ei vastaavaa tehokkuutta ole ja sekin on kärsinyt Bahmutissa ankaria tappioita. Nyt Venäjä on menettänyt viimeisenkin aloitteellisuuden.

      Taistelu Bahmutista saattoi hyvinkin olla käännekohta. Viimeinen kerta kun Venäjä eteni, vaikkakin kohtuuttomin menetyksin. Venäjän Pyrrhoksen voitto Bahmutissa tulee kostautumaan, kun Ukrainan hyökkäys alkaa myös etulinjassa, eikä vain selustan huoltoa tuhoamalla.

      • Anonyymi

        "Venäjän Pyrrhoksen voitto Bahmutissa tulee kostautumaan"

        Syksyllä jo puhuttiin että Bahmut tulee olemaan paikka jossa venäjän joukkoja kulutetaan asiantuntijat ihmettelivät miksi Ukraina ei vetäydy sieltä koska kaupunki on täysin merkityksetön mutta asiaan nyt on kulunut yli puolivuotta siellä on tuhottu mieletön määrä venäläistä kalustoa ja miehistöä Wagner on kulutettu siihen kuntoon että se vetäytyy Bahmutista ja tilalle tulee luokattoman venäjän armeijan joukkoja mikä voisi olla parempi lätötilanne alkavalle hyökkäykselle .


    • Anonyymi

      Kovasti heikosti on Venäjän suurella tohinalla helmikuussa 2022 aloittama hyökkäyssota, jonka tavoite oli tuhota Ukraina ja ukrainalaiset viikossa, on edennyt tavoitteisiin nähden.

      Nyt Venäjä on joutunut puolustuskannalle ja sotilaallisen nöyryytyksen jälkeen Venäjän onkin keskittynyt tuhoamaan siviilikohteita ja siviilejä ohjuksin ja droonein, jotka ammutaan kaukaa rintamalinjoista, mm Venäjän puolelta. Toistaiseksi turvassa Ukrainan armeijalta. No nyt tilanne on vähän muuttunut tuon ’turvan’ osalta, kun Ukrainakin saa ja on jo saanut aseita, joilla noitakin voi tuhota.

      Älä tiltu pelkää, kyllä venäläisten olosuhteet Ukrainassa kurjistuvat koko ajan Venäjän rajantakaisillakin alueilla, jossa noita ohjuslavetteja ja droonikenttiä, ammusvarastoja, polttoainesäiliöitä ja muuta hyökkäyssotavarustusta löytyy.

      Ei nykyaikainen puolustussota välttämättä tarkoita jotain entisajan tapaa hyökätä avoimesti ja sotilaita ja varustusta järjettömästi uhraten. Venäjähän näin tekee hyökläyssotansa kanssa ja se näkyy järjettöminä miestappioista.

      • Anonyymi

        "Ei nykyaikainen puolustussota välttämättä tarkoita jotain entisajan tapaa hyökätä avoimesti ja sotilaita ja varustusta järjettömästi uhraten."


        Ei se tarkoittanut edistyneillä mailla sitä enään toisessakaan maailmansodassa vaikka venäjä näin toimikin silloin Kiinan ohella siksi heidän miestappionsa muihin liittoutuneiden maiden tappioihin oli yli 60 kertainen .

        Venäläinen vanhanaikainen ja puutteellinen sotataito takaa valtavan etulyöntiaseman aina viholliselle


    • Anonyymi

      Miten sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

      Kiitos kysymästä - HUONOSTI!

      • Anonyymi

        No ....... kysynpä sitä sitten, kun "yleisavain" juntataan sen slummissa sijaitsevas vuokrakvartiirumis ulko-oven ja karmin väliin ja sit kuuluu ritinää, kun puu myötää. :-)


    • Anonyymi

      Ei kukaan ole luvannut että se alkaa 2023 keväällä. Sehän on salaista tietoa. Luotettavista lähteistä olen kuullut että alunperin vastahyökkäystä on suunniteltu keväälle 4023.

    • Anonyymi

      Nyt kun aikaa kulunut rapiat 1vuosi ja kolme kuukautta, niin miten on mennyt venäjän suuniteltu kolmen päivän sota.??🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Miten sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

      Kiitos kysymästä - HELVETIN HUONOSTI!

      • Anonyymi

        Jospa nyt rauhallisesti odotellaan. Katsotaan syksymmällä, miten kävi. Nojatuolisotilaat ovat kovin malttamattomia ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa nyt rauhallisesti odotellaan. Katsotaan syksymmällä, miten kävi. Nojatuolisotilaat ovat kovin malttamattomia ;)

        Kyllä se Ukrainan höökivuoro tulee. Nyt ovat tehneet vasta muutaman "väkivaltaisen tiedustelun" ja Z-naZZit juosee jo kohti rajan omaa puolta. :-)


    • Anonyymi

      Ukrainassa päiväsaikaan ollut ilmähälytyksiä jo monta viikkoa, venäjä hallitsee suvereenisti taivasta. Ei vaikuta hyökkäystä tulevan näin, tulisi olla päinvastoin.

      Ukraina on hävinnyt jo, mutta Z on hölmö kun luottaa Lännen tukeen ja tapattaa omiaan.

      Länsi on ollut käsittämättömän heikko
      Antanut museo ja ylijäämätavaraa. 40 vuotta vanhoja lentokoneita...

      Media ylistää jotain pikkuliidokkia Moskovassa, jonka takia meni jonkun ikkuna rikki. Kauheeta ja aivan surkeata valehtelua.

      Kaikki tahot jotka tätä propagandaa Suomessa syytää tulisi rangaista . Kaikki Upin jampat, Toveri, Käyhkö, että kehtaatte valehdella ja jätätte kertomatta asioita.

      • Anonyymi

        "Ukrainassa päiväsaikaan ollut ilmähälytyksiä jo monta viikkoa, venäjä hallitsee suvereenisti taivasta. Ei vaikuta hyökkäystä tulevan näin, tulisi olla päinvastoin."

        Venäjä ei edes uskalla romuillaan Ukrainan ilmatilaan ja se on katsottu yhdeksi syyksi sille että venäjän sodasta tuli venäjälle katastrofi .Ohjusten ampuminen ei ole ilmatilan hallintaa 😁

        "Ukraina on hävinnyt jo, mutta Z on hölmö kun luottaa Lännen tukeen ja tapattaa omiaan."

        Saa Ukraina toki lännestä aseita siksi aloite on siirtynyt Ukrainan joukoille sodassa muutenhan tekstisi on mielikuvituksestasi ...en ole varma heititkö herjaa 😏

        "Länsi on ollut käsittämättömän heikko
        Antanut museo ja ylijäämätavaraa. 40 vuotta vanhoja lentokoneita..."

        Siksi ihmetelläänkin venäjän luokattomuutta sodassa mutta tuntuu ylijäämä aseet riittävän venäjän lyömiseksi toki kunnia myös Ukrainan loistokkaalle armeijalle ja sodanjohdolle.

        "Media ylistää jotain pikkuliidokkia Moskovassa, jonka takia meni jonkun ikkuna rikki. Kauheeta ja aivan surkeata valehtelua."

        Kova paikka tuntuu olevan Moskovalaisille Belgorodissa tapahtuneen venäläisten vapaaehtoisten patrioottien iskujen lisäksi venäjällä ei kukaan enään ole turvassa missään .

        "Kaikki tahot jotka tätä propagandaa Suomessa syytää tulisi rangaista . Kaikki Upin jampat, Toveri, Käyhkö, että kehtaatte valehdella ja jätätte kertomatta asioita."

        Venäjän lainsäädäntöhän loppuu rajalle joten se ei ole mahdollista meillä Suomessa on jokaisella oikeus vapaaseen tiedonsaantiin sananvapauteen ja ajatuksen vapauteen siksi sinäkin voit kirjoitella tuota skeidaa ja paskaa päivä tolkulla meidän suomalaisten esi-isät taistelivat tuon oikeuden sinullekin ....venäjällä taitaa olla asiat hieman toisin tässäkin suhteessa.


    • Anonyymi

      Putin ei tee päätöksiä enään venäjällä sisäpiiritietoa ja venäjän valtion epäillään kaatuvan lähiaikoina johon ei tarvita kuin pieni sysäys joka voi olla muutama hävitty taistelu Ukrainassa ja perääntyminen .

      Tilanne Moskovassa kriittinen

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jaahas, Ukrainan sotilastiedustelun materiaalia ilmeisesti.
        Tunnistamme jo ukrainan kirjoitustavan ja siitä voidaan päätellä lähteen luotettavuus.
        Yhtä luotettavaa kuin Britannian sotilastiedustelun tiedot.
        Eli sopivaa uutismateriaalia Iltalehdelle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas, Ukrainan sotilastiedustelun materiaalia ilmeisesti.
        Tunnistamme jo ukrainan kirjoitustavan ja siitä voidaan päätellä lähteen luotettavuus.
        Yhtä luotettavaa kuin Britannian sotilastiedustelun tiedot.
        Eli sopivaa uutismateriaalia Iltalehdelle.

        Tiltu luottaakin mieluummin Venäjän puolustusministerin lausuntoihin.


      • Minulla ei ole tiltuja, mutta tällä palstalla teitä on.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Minulla ei ole tiltuja, mutta tällä palstalla teitä on.

        Kyllä niitä tiltuja näyttää päässäsi vilisevän enemmän kuin sotilaita tantereilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä tiltuja näyttää päässäsi vilisevän enemmän kuin sotilaita tantereilla.

        Tiltu yrittää selittää, ettei tiltuja muka olisi olemassakaan.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Tiltu yrittää selittää, ettei tiltuja muka olisi olemassakaan.

        Onhan molokille tiltuja löydyttyvä vaikka väkisin, jotta olisi edes jonkunlainen surkea elämä heitä vainotessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan molokille tiltuja löydyttyvä vaikka väkisin, jotta olisi edes jonkunlainen surkea elämä heitä vainotessa.

        Täältä palstaltahan teitä helposti löytää.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Täältä palstaltahan teitä helposti löytää.

        Molokki löytyy palstalta useammin kuin kaikki tiltut yhteensä. Mitä tekisit ilmat tiltuja?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Molokki löytyy palstalta useammin kuin kaikki tiltut yhteensä. Mitä tekisit ilmat tiltuja?

        Kirjoittelisin edelleen terroristi- ja rikollisvaltio Venäjän syyllisyydestä sotaansa. Toki keskustelu silloin olisi asiallisempaa.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        Tiltu yrittää selittää, ettei tiltuja muka olisi olemassakaan.

        Saatanan ovelin valhe on uskotella, ettei Saatanaa ole olemassa.

        Tiltu ei tosin ole edes ovela.


      • Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Saatanan ovelin valhe on uskotella, ettei Saatanaa ole olemassa.

        Tiltu ei tosin ole edes ovela.

        Ei todellakaan.


    • Anonyymi

      Ei Ukrainalla ole mitään siivua hyökkäyksille.
      Meille syötetään valtamedian toimesta täyttä tuubaa, siis ei yhtään todellista juttua.

      Ukrainalaiset tapatetaan lännnen toimesta kaikki, Putin oli täysin oikeassa, nyt heitetään etulinjaan myös naiset.

      • Anonyymi

        Kyllähän se on Venäjä, joka yrittää tappaa ukrainalaiset. Venäjähän on sodan käynnistäjä ja hyökkäävä osapuoli tavoitteenaan tuhota ukrainalaiset ja Ukraina. Tämänhän venäläiset itsekin ovat sanoneet.
        Nyt, kun kyvyt ukrainalaisten sotilaiden tappamiseen on Venäjällä kovasti rajalliset, niin Venäjä onkin keskittynyt ukrainalaisten siviilien eli naisten, lasten ja vanhusten tappamiseen. Se onkin helpompaa ja vaarattomampaa, kun sen tekee Venäjän puolelta ammuttavilla ohjuksilla ja lennokeilla.


    • Anonyymi

      Loppu vuodesta trollit paukuttli tällä foorumilla, että 8-9 vko menee ja venäjä tekee SUUREN peliliikkeen ja Ukraina on lyöty!
      Taitaa olla vko,22 menossa, mikähän se "suuri" peliliike oli??????

      • Kuulema Odessankin piti olla vallattu Hersonin ja Harkovan lisäksi jo maaliskuun lopulla.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Kuulema Odessankin piti olla vallattu Hersonin ja Harkovan lisäksi jo maaliskuun lopulla.

        Ja koko Ukraina vallattu, viime kesänä...syksyn lopulla....vuoden vaihteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja koko Ukraina vallattu, viime kesänä...syksyn lopulla....vuoden vaihteessa.

        ... hamassa tulevaisuudessa.

        No ... ei tule toteutumaan. :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja koko Ukraina vallattu, viime kesänä...syksyn lopulla....vuoden vaihteessa.

        Putin puheessaan 24.2.2022: "Venäjällä ei ole suunnitelmia miehittää Ukrainan alueita". Neljä itsenäistä Itä-Ukrainan aluetta liittyivät kansanäänestyksen jälkeen Venäjään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Putin puheessaan 24.2.2022: "Venäjällä ei ole suunnitelmia miehittää Ukrainan alueita". Neljä itsenäistä Itä-Ukrainan aluetta liittyivät kansanäänestyksen jälkeen Venäjään.

        Ei tuollaisia alueita ole ollut eikä ole,


    • Anonyymi

      Ukrainaa ei vallata, ei ole koskaan ollut suunnitelmissa.
      Ainoastaan fasistihallinto heivataan ja kansa vapautetaan...mutta ei jenkkityyliin.

      Montako miljoonaa siviiliä on jenkkityylillä tapettu jälkeen toisen maailmansodan?

      • Anonyymi

        Jenkit koki Irakin turvallisuusuhkana ja maa piti vallata, ryöstää ja hallinto hajottaa...siinä sivussa sitten ne muutama sataatuhatta siviiliuhria.
        Liekkö sitten jotain hyvetoimintaa...?


      • "Ukrainaa ei vallata, ei ole koskaan ollut suunnitelmissa."

        Vaikka sinun suunnitelmissa ei olisi ollutkaan, Putin kalsarimyrkyttäjän ja Venäjän suunnitelmissa niin oli.

        "Ainoastaan fasistihallinto heivataan ja kansa vapautetaan...mutta ei jenkkityyliin."

        Venäjän fasistihallinto todellakin pitää kaataa.

        "Montako miljoonaa siviiliä on jenkkityylillä tapettu jälkeen toisen maailmansodan?"

        Mutqu mutqu. Venäjä tappaa tälläkin hetkellä ukrainalaisia siviilejä, mutta sinä haluaisit puhua USA:n menneistä sodista.


      • Anonyymi

        Onhan niitä. USA on ollut erittäin usein liittolaistensa tukena puolustamassa näitä Neuvostoliiton/Venäjän ja Kiinan tukemia hyökkääjiä vastaan.

        Montakohan miljoonaa mahtaa olla noiden Neuvostoliito/Venäjän ja Kiinan aloittaminen ja/tai tukemien hyökkäyssotien vuoksi kuolleita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan niitä. USA on ollut erittäin usein liittolaistensa tukena puolustamassa näitä Neuvostoliiton/Venäjän ja Kiinan tukemia hyökkääjiä vastaan.

        Montakohan miljoonaa mahtaa olla noiden Neuvostoliito/Venäjän ja Kiinan aloittaminen ja/tai tukemien hyökkäyssotien vuoksi kuolleita?

        Sehän se hassua onkin kun USA:n tuki tappaa satoja miljoonia siviilejä ja sitten USA pakenee hävinneenä. 😁


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Ukrainaa ei vallata, ei ole koskaan ollut suunnitelmissa."

        Vaikka sinun suunnitelmissa ei olisi ollutkaan, Putin kalsarimyrkyttäjän ja Venäjän suunnitelmissa niin oli.

        "Ainoastaan fasistihallinto heivataan ja kansa vapautetaan...mutta ei jenkkityyliin."

        Venäjän fasistihallinto todellakin pitää kaataa.

        "Montako miljoonaa siviiliä on jenkkityylillä tapettu jälkeen toisen maailmansodan?"

        Mutqu mutqu. Venäjä tappaa tälläkin hetkellä ukrainalaisia siviilejä, mutta sinä haluaisit puhua USA:n menneistä sodista.

        Kovan luokan putinisti olet, kun tiedät Venäjän suunnitelmat läpikotaisin.

        Suomen tuleva fasistihallitus saa kaatua syntyessään.

        mutq mutq usa tappaa kaikki ukrainalaiset proxysodallaan ja hivuttavat saman Suomeen, jotta saavat kahakoida Venäjän kanssa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kovan luokan putinisti olet, kun tiedät Venäjän suunnitelmat läpikotaisin.

        Suomen tuleva fasistihallitus saa kaatua syntyessään.

        mutq mutq usa tappaa kaikki ukrainalaiset proxysodallaan ja hivuttavat saman Suomeen, jotta saavat kahakoida Venäjän kanssa.

        Putin Kalsarimyrkyttäjä ja Venäjän valtiollinen media ovat kertoneet nuo suunnitelmat moneen otteeseen. Ja fasistihan olet sinä itse, kun olet aina kaatamassa Suomen demokraattisesti valittua hallintoa, eduskuntaa, hallituksia ja presidenttiä. Erityisen hupaisaa ja tyhmyytesi osoitus on, ettet koskaan kykene kertomaan, mitä tulisi niiden tilalle. USA ei tapata ukrainalaisia, vaan auttaa heitä puolustautamaan Venäjän sodalta ja kansanmurhan yrityksiltä. Venäjän valtiollisessa TV:ssä uhotaan avoimesti kuinka miljoonia ukrainalaisia teloitetaan kunhan Venäjä voittaa sotansa.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Putin Kalsarimyrkyttäjä ja Venäjän valtiollinen media ovat kertoneet nuo suunnitelmat moneen otteeseen. Ja fasistihan olet sinä itse, kun olet aina kaatamassa Suomen demokraattisesti valittua hallintoa, eduskuntaa, hallituksia ja presidenttiä. Erityisen hupaisaa ja tyhmyytesi osoitus on, ettet koskaan kykene kertomaan, mitä tulisi niiden tilalle. USA ei tapata ukrainalaisia, vaan auttaa heitä puolustautamaan Venäjän sodalta ja kansanmurhan yrityksiltä. Venäjän valtiollisessa TV:ssä uhotaan avoimesti kuinka miljoonia ukrainalaisia teloitetaan kunhan Venäjä voittaa sotansa.

        Kalsarimyrkky on syövyttänyt aivosi?

        "Erityisen hupaisaa ja tyhmyytesi osoitus on, ettet koskaan kykene kertomaan, mitä tulisi niiden tilalle"

        Mikä tahansa on parempaa kuin kuvailemasi valedemokratia.

        " USA ei tapata ukrainalaisia, vaan auttaa heitä puolustautamaan Venäjän sodalta ja kansanmurhan yrityksiltä."

        Usa lähettää nallipyssyjä ukrainaan, jotta ukrainalaiset menisivät niiden kanssa tykinruuaksi.

        "Venäjän valtiollisessa TV:ssä uhotaan avoimesti kuinka miljoonia ukrainalaisia teloitetaan kunhan Venäjä voittaa sotansa."

        Ja Suomen kansanedustaja toivoo tässä avoimesti ihmisten joukkosurmaamista, mutta sehän on mielestäsi sitä parempaa demokratiaa ja kunhan Ukraina voittaa sodan, eikö vain.
        https://www.youtube.com/watch?v=1GeHamqfK_k


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kalsarimyrkky on syövyttänyt aivosi?

        "Erityisen hupaisaa ja tyhmyytesi osoitus on, ettet koskaan kykene kertomaan, mitä tulisi niiden tilalle"

        Mikä tahansa on parempaa kuin kuvailemasi valedemokratia.

        " USA ei tapata ukrainalaisia, vaan auttaa heitä puolustautamaan Venäjän sodalta ja kansanmurhan yrityksiltä."

        Usa lähettää nallipyssyjä ukrainaan, jotta ukrainalaiset menisivät niiden kanssa tykinruuaksi.

        "Venäjän valtiollisessa TV:ssä uhotaan avoimesti kuinka miljoonia ukrainalaisia teloitetaan kunhan Venäjä voittaa sotansa."

        Ja Suomen kansanedustaja toivoo tässä avoimesti ihmisten joukkosurmaamista, mutta sehän on mielestäsi sitä parempaa demokratiaa ja kunhan Ukraina voittaa sodan, eikö vain.
        https://www.youtube.com/watch?v=1GeHamqfK_k

        "Mikä tahansa on parempaa kuin kuvailemasi valedemokratia."

        Haha. tuo juuri osoittaa, miten typerä ja pihalla kaikesta sinä itse olet. Olisit valmis vahtamaan erään maailman parhaista demokratioista ja vapaimmista yhteiskunnista, maailman onnellisimman kansan aseman mihin tahansa, jopa veriseen diktatuuriiin, jossa valtio tietoisesti kuluttaa rahat ydinasesiin ja eliitin ylläpitoon jätten kansan näkemään nälkää.

        "Usa lähettää nallipyssyjä ukrainaan, jotta ukrainalaiset menisivät niiden kanssa tykinruuaksi."

        USA lähettää aseita, jotta ukrainalaiset kykenisivät puolustautumaan kaltasiltasi fasisteilta ja ajamaan heidät maastaan.

        "Ja Suomen kansanedustaja toivoo tässä avoimesti ihmisten joukkosurmaamista, mutta sehän on mielestäsi sitä parempaa demokratiaa ja kunhan Ukraina voittaa sodan, eikö vain."

        Yksittäisen kansanedustajan mielide on aivan eri asia kuin valtion politiikka. Ja venäläiset saisivat elää aivan rauhassa, jos pysysivät omien kansainvälisesti tunnustettujen rajojensa takana.


    • Anonyymi

      Mitenkö sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

      No se lässähti ja muuttui hetkessä KEVYTHYÖKKÄYKSEKSI.

      elensKYY mankuu lisää kalliita ohjuksia, kun ukrainan maa- ja ilmavoimien sotiminen on muuten niin ponnetonta.

    • Anonyymi

      Mitenkö sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

      No se lässähti ja muuttui hetkessä KEVYTHYÖKKÄYKSEKSI.

      Ukrainan Suuri Keväthyökkäys suli kuin kevät hanget sateen jälkeisen poutajakson jälkeen.

    • Anonyymi

      Lihaa on myllytetty ja ukraina lahjaksi saamaa kalustoa on tuhoutunut huolestuttavia määriä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Meksikon tv kertoi, että ukrainan lahjaksi saamia aseita on löydetty huumekartelleilta. Niillä ei ainakaan isketä Venäjää vastaan. Aselahjoilla ostettu pulveria?
        https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1664554297068077056

        Kartellin aseet vain eivät olleetkaan Ukrainan saamia aseita.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Kartellin aseet vain eivät olleetkaan Ukrainan saamia aseita.

        Ilmoitti moloch_tv ilman kuvaa ja lähdettä. Mutq ilmoittajana oli molokki niin se riittää, jep jep. Voi olla kuitenkin, että olet oikeassa, etteivät ole olleet Ukrainan saamia aseita, koska EIVÄT IKINÄ EDES EHTINEET NIITÄ SAADA vaan menivät suoraan vääriin käsiin. HAHAHAAAAAA, sairasta maailmaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilmoitti moloch_tv ilman kuvaa ja lähdettä. Mutq ilmoittajana oli molokki niin se riittää, jep jep. Voi olla kuitenkin, että olet oikeassa, etteivät ole olleet Ukrainan saamia aseita, koska EIVÄT IKINÄ EDES EHTINEET NIITÄ SAADA vaan menivät suoraan vääriin käsiin. HAHAHAAAAAA, sairasta maailmaa.

        Sairas maailma on venäjällä ja teillä valehtelevilla tiltuilla. Faktan tarkastajat ovat todenneet, ettei kartellin aseet ole Ukrainan saamia:

        https://apnews.com/article/fact-check-mexico-cartel-weapons-ukraine-us-668968778777


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Sairas maailma on venäjällä ja teillä valehtelevilla tiltuilla. Faktan tarkastajat ovat todenneet, ettei kartellin aseet ole Ukrainan saamia:

        https://apnews.com/article/fact-check-mexico-cartel-weapons-ukraine-us-668968778777

        Sairas maailma on myös lännessä ja jos tiltujen kanssa haluat rupatella niin opettele venäjää.

        "Faktan tarkastajat ovat todenneet...."

        HAHAHAHAAAAAAA."Faktojen" tarkastukset ovat globalistien propagandaa. Jostain huumekartellit saavat aseita ja tod. näk. laittomilta markkinoilta, jos US javelin. Ukraina on pahimmin korruptoituneita maita niin nyt tässä luotat heihin kuin "faktan" tarkastajiin. Luulen, että selenski vaihtaa aseita valkoiseen pulveriin kartellin kanssa ja siksi käy jatkuvasti uusilla asekerjuukierroksilla.

        https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1664554297068077056


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sairas maailma on myös lännessä ja jos tiltujen kanssa haluat rupatella niin opettele venäjää.

        "Faktan tarkastajat ovat todenneet...."

        HAHAHAHAAAAAAA."Faktojen" tarkastukset ovat globalistien propagandaa. Jostain huumekartellit saavat aseita ja tod. näk. laittomilta markkinoilta, jos US javelin. Ukraina on pahimmin korruptoituneita maita niin nyt tässä luotat heihin kuin "faktan" tarkastajiin. Luulen, että selenski vaihtaa aseita valkoiseen pulveriin kartellin kanssa ja siksi käy jatkuvasti uusilla asekerjuukierroksilla.

        https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1664554297068077056

        "Sairas maailma on myös lännessä ja jos tiltujen kanssa haluat rupatella niin opettele venäjää."

        Hyvinhän te suomea osaatte.

        "HAHAHAHAAAAAAA."Faktojen" tarkastukset ovat globalistien propagandaa. Jostain huumekartellit saavat aseita ja tod. näk. laittomilta markkinoilta, jos US javelin. Ukraina on pahimmin korruptoituneita maita niin nyt tässä luotat heihin kuin "faktan" tarkastajiin. Luulen, että selenski vaihtaa aseita valkoiseen pulveriin kartellin kanssa ja siksi käy jatkuvasti uusilla asekerjuukierroksilla."

        Faktojen tarkastajat havainnoivat, etteivät meksikolaisen TV-kanavan kuvissa esiintyvät aseet ole lainkaan Javelineja, vaan AT4-aseita. Haha.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Sairas maailma on myös lännessä ja jos tiltujen kanssa haluat rupatella niin opettele venäjää."

        Hyvinhän te suomea osaatte.

        "HAHAHAHAAAAAAA."Faktojen" tarkastukset ovat globalistien propagandaa. Jostain huumekartellit saavat aseita ja tod. näk. laittomilta markkinoilta, jos US javelin. Ukraina on pahimmin korruptoituneita maita niin nyt tässä luotat heihin kuin "faktan" tarkastajiin. Luulen, että selenski vaihtaa aseita valkoiseen pulveriin kartellin kanssa ja siksi käy jatkuvasti uusilla asekerjuukierroksilla."

        Faktojen tarkastajat havainnoivat, etteivät meksikolaisen TV-kanavan kuvissa esiintyvät aseet ole lainkaan Javelineja, vaan AT4-aseita. Haha.

        "Hyvinhän te suomea osaatte."

        Tiltut ovat valloittaneet ainakin mielesi.

        "Faktojen tarkastajat havainnoivat, etteivät meksikolaisen TV-kanavan kuvissa esiintyvät aseet ole lainkaan Javelineja, vaan AT4-aseita. Haha."

        Aivan sama minkä länsimaan aseita sieltä kauppaavat eteenpäin. Raketinheitin kartellin käsissä on taatusti pimeiltä markkinoilta. Näköjään swedut lähettäneet mainitsemaasi AT4:sia Ukrainaan, joten taas ollaan Ukrainassa. Tuskin huumekartellit ovat niitä Ruotsista pöllineet. Haha.

        https://www.pbs.org/newshour/politics/sweden-says-its-weapons-will-be-a-significant-boost-for-ukraine#:~:text=Speaking on a visit to,contribution to Ukraine's combat power.”


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Hyvinhän te suomea osaatte."

        Tiltut ovat valloittaneet ainakin mielesi.

        "Faktojen tarkastajat havainnoivat, etteivät meksikolaisen TV-kanavan kuvissa esiintyvät aseet ole lainkaan Javelineja, vaan AT4-aseita. Haha."

        Aivan sama minkä länsimaan aseita sieltä kauppaavat eteenpäin. Raketinheitin kartellin käsissä on taatusti pimeiltä markkinoilta. Näköjään swedut lähettäneet mainitsemaasi AT4:sia Ukrainaan, joten taas ollaan Ukrainassa. Tuskin huumekartellit ovat niitä Ruotsista pöllineet. Haha.

        https://www.pbs.org/newshour/politics/sweden-says-its-weapons-will-be-a-significant-boost-for-ukraine#:~:text=Speaking on a visit to,contribution to Ukraine's combat power.”

        Kun tiltun valheet paljastetaan, niin sen sijaan, että hän tunnustaisi valehdellensa, hän keksii vain uusia valheita.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Kun tiltun valheet paljastetaan, niin sen sijaan, että hän tunnustaisi valehdellensa, hän keksii vain uusia valheita.

        Missä oli valhe? AT4 on ruotsalainen ase, jota mainostamalla yritit kiemurrella pois omista valheistasi, mutta totuus tulikin vastaan. https://en.wikipedia.org/wiki/AT4

        Enkä edes ole tiltu, joten en voi tiltujen valheita tunnustaa. Mahtaa olla elämä rankkaa nähdä tiltuja joka paikassa jopa natojäsenyyden kanssa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Missä oli valhe? AT4 on ruotsalainen ase, jota mainostamalla yritit kiemurrella pois omista valheistasi, mutta totuus tulikin vastaan. https://en.wikipedia.org/wiki/AT4

        Enkä edes ole tiltu, joten en voi tiltujen valheita tunnustaa. Mahtaa olla elämä rankkaa nähdä tiltuja joka paikassa jopa natojäsenyyden kanssa.

        Kun Meksikon Ukrainalta muka saamat Javelinit paljastuvatkin AT4:ksi, niin tiltu, joka sinä tieytysti olet, vaikka muuta väität, jatkaa edelleen valehtelemista, että ne muka olisivat peräisin Ukrainalta.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Kun Meksikon Ukrainalta muka saamat Javelinit paljastuvatkin AT4:ksi, niin tiltu, joka sinä tieytysti olet, vaikka muuta väität, jatkaa edelleen valehtelemista, että ne muka olisivat peräisin Ukrainalta.

        Mitä väliä aseen merkillä on? Yrität keksiä olemattomia valheita. Tuskin swedut ovat huumekartelleille myyneet aseita vaan ne on vuodettu Ukrainasta. Vieläkin valehtelet, että olen tiltu.


      • Anonyymi

        Olet natofasistitiltu, jolle kaikki muut ovat tiltuja ja joka rakentaa itselleen vankimielisairaalaa rautalangasta, josta levittää globalistien propagandaa. Hohhoooijjaaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet natofasistitiltu, jolle kaikki muut ovat tiltuja ja joka rakentaa itselleen vankimielisairaalaa rautalangasta, josta levittää globalistien propagandaa. Hohhoooijjaaa.

        Haha. Se olet sinä itse, joka olisi korvaamassa Suomen demokraattisesti vapailla ja rehellisillä vaaleilla valittua hallintoa Pohjois-Korean verisellä diktatuurilla, en minä, fasistitiltu.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Haha. Se olet sinä itse, joka olisi korvaamassa Suomen demokraattisesti vapailla ja rehellisillä vaaleilla valittua hallintoa Pohjois-Korean verisellä diktatuurilla, en minä, fasistitiltu.

        Tilanne onkin jo niin paha, että jopa verinen diktatuuri näyttäisi paremmalta, mutta juuri tätä kaltaisesi natofasistitiltut himoitsevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä väliä aseen merkillä on? Yrität keksiä olemattomia valheita. Tuskin swedut ovat huumekartelleille myyneet aseita vaan ne on vuodettu Ukrainasta. Vieläkin valehtelet, että olen tiltu.

        Laiton asekauppa kattaa lähes koko maailman. Ukraina ei edes näy laittoman asekaupan kartalla.:) Jos sieltä jotain vuotaa, niin se on todella pientä. Meksikon kartelleille sen sijaan vuotaa valtavasti aseita USA:n länsirannikolta ja yllättävästi myös Espanjasta. Rahalla saa käytännössä lähes mitä tahansa. Suurin osa varastettu valmistajan varastoista tai toimituksista. Tiesitkö, että asekauppaa ei käydä valtion kanssa, jos on iso riski niiden kulkeutumisesta muualle. Aseiden jälleenvienti vaatii aina valmistajan luvat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tilanne onkin jo niin paha, että jopa verinen diktatuuri näyttäisi paremmalta, mutta juuri tätä kaltaisesi natofasistitiltut himoitsevat.

        Haha. Kun tiltun typeryys ja sairas maailmankuva paljastuu, hän yrittääkiin syyttää muita siitä.


    • Anonyymi

      Tiltun kannattaa kysyä noilta alueilta.
      Heillä on parempaa tietoa.

      Mahdollisesti tosin kysyvät että vittuiletko?
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      🤣🤣🤣🤣🤣




      Mur, Nekhotiivka, Zybrovka, Arkhangelsk, Nova Tavolzhanka, Shchebekino, Rzhevka, Nezhgolsk and Voznesenivka.

      • Anonyymi

        Ukrainassa on nyt hys hys menttaliteetti. Tappioista ei saa tiedottaa. Ja muitahan ei tulekaan.


    • Anonyymi

      Nyt Ukraina teki tunnusteluhyökkäyksen, kenties osana suurempaa suunnitelmaa. Se meni ainakin Venäläisten mukaan huonosti.
      Venäjä on linnoittanut valtaamansa alueen niin, että tarvitaan massiivinen tykistö ja ilmaylivoima, niitä molempia puuttuu Ukrainalta, joten hyökkäys laajassa mittakaavassa on epärealistinen

    • Anonyymi

      Venäjältä on kohta tykistö paskana eli hienommin sanottuna kakkana.

      Muutahan se ei edes osaa käyttää eikä se tykistön tulenjohtokaan kuulu Top-150 valtion joukkoon.

      Että niillä mennään ja kohta ei venäläinen osu enää mihinkään koska kaikki koulut, sairaalat, vanhainkodit ja lääkäriasemat on saatu tuhottua.

      • Anonyymi

        Kaikki ne kohteet tuhotaan mihin ukrainan sotilaat pesiytyy taisteluasemiin.eli eikö ne juuri ole sairaalat koulut jne .siviliien keskelle.aika pöyristyttävää kyllä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ne kohteet tuhotaan mihin ukrainan sotilaat pesiytyy taisteluasemiin.eli eikö ne juuri ole sairaalat koulut jne .siviliien keskelle.aika pöyristyttävää kyllä.

        Pöyristyttävää on, että Venäjä pommittaa ukrainalaisia siviilikohteita, sairaaloita, kouluja, päiväkoteja, kerrostaloja jne. kaukana rintamalinjoista eli niissä ei taatusti ole ukrainalaisia sotilaita.


      • Anonyymi

        Tykkilöitä saapi lissee, sen kun kulettaa!


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Pöyristyttävää on, että Venäjä pommittaa ukrainalaisia siviilikohteita, sairaaloita, kouluja, päiväkoteja, kerrostaloja jne. kaukana rintamalinjoista eli niissä ei taatusti ole ukrainalaisia sotilaita.

        Taas yksi valeuutisista pöyristynyt.


      • moloch_horridus
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas yksi valeuutisista pöyristynyt.

        Eikö tiltulla ole pääsyä länsimaiseen vapaaseen mediaan, jossa noista terroristi- ja rikollisvaltio Venäjän hirmuteoista kerrotaan päivittäin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas yksi valeuutisista pöyristynyt.

        Yksi ja sama valeuutisista mökäävä ja niitä levittelevä, ei siis mitään uutta.


      • Anonyymi
        moloch_horridus kirjoitti:

        Pöyristyttävää on, että Venäjä pommittaa ukrainalaisia siviilikohteita, sairaaloita, kouluja, päiväkoteja, kerrostaloja jne. kaukana rintamalinjoista eli niissä ei taatusti ole ukrainalaisia sotilaita.

        Pöyristymisen ammattilainen pöyristyi propagandalle, haha.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pöyristymisen ammattilainen pöyristyi propagandalle, haha.

        Tiltua varmasti harmittaa, että hän joutuu alentumaan puolustamaan Venäjän harjoittamaa siviilien terrorisointia pommituksillaan muka kieltämällä sen. Tai no, eihän se tiiltua harmita, koska valehtelu on hänen toinen luontonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas yksi valeuutisista pöyristynyt.

        Siviilien pommituksista löytyy livevideota.


    • Anonyymi

      Eihän se sujunu.

      Ei ole komeljanttarista sotaherraksi.

    • Anonyymi

      Eilen kuoli yli satatuhatta ukrainalaista hyökkääjää. Venäjä termobaariset ammukset tekivät selvää jälkeä ja kaikki ukrainalaiset ovat levittäytyneet pelloille pieninä palasina.

      Muistakaa kun ostatte ukrainalaista viljaa, niin se on lannoitettu ukrainalaisten verellä ja eilen sitä tuli paljon öhööhöhöhhhöööhhööööö.

    • Anonyymi

      Tiltu ei näytä tietävän taaskaan mitä tapahtuu mutta tällä hetkellä tapahtuu ns
      ”reconnaissance by force” eli tiedustelu VOIMALLA muutaman päivän ajan. Näin Ukraina testaa venäläisten joukkojen potentiaalisia heikkouksia, sotilasvoimaa ja moraalia.

      Vain hullu hyökkää sinne missä puolustus on vahvin.

      Mutta tätäkään tiltu ei ymmärrä vaan luottaa sotamarsalkka Johan Bäckmannen tiedoituskanaviin joka saa tietonsa telekineettisesti sotamies Viljakaiselta.

    • Anonyymi

      Seuraava on sitten suuri syyshyökkäys. Liekö sotasannalla jo tykit valmiina?

    • Anonyymi

      No padon Ukraina sai räjäytettyä. Näyttävät vedenpaisumukset indeed.

    • Anonyymi

      No se on saanut uuden nimen, nyt se on Suuri PATOHYÖKKÄYS.

      • Anonyymi

        Naton vastustajat ovat tuhonneet Nato Tiltun korvienvälin jatkuvilla PATAHYÖKKÄYKSILLÄ.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jo ennen Kahovkan padon räjäytystä oli selvää, että Venäjä kaivautuu asemiinsa ja pelkää Ukrainan vastahyökkäystä, arvioi kenraalimajuri evp Pekka Toveri.

      VENÄJÄ räjäytti Hersonin alueella sijaitsevan Kahovkan padon, koska pelkää Ukrainan vastahyökkäystä ja pyrkii parantamaan puolustusasemiaan hyökkäystä vastaan, arvioi kenraalimajuri evp, kansanedustaja (kok) Pekka Toveri. Sodan rintamalinja Mustaltamereltä Harkovan lähistölle on tuhat kilometriä pitkä, joten sen vahtimisessa riittää Venäjällä tekemistä.

      –Tulvittamalla Dnipron alajuoksun Kahovkasta merelle asti Venäjä tekee ukrainalaisten operaatiot Dnipro-joen ylitse mahdottomiksi, Toveri huomauttaa.

      Kahovkan padon tuhoamisen ansiosta Venäjä voi vahtia parisataa kilometriä pitkää rintamalinjaa aika pienillä joukoilla ja pystyy irrottamaan voimaa muihin suuntiin, kenraalimajuri evp kertoo.

      – Harkovasta pohjoiseen Venäjän ja Ukrainan välisellä rajalla ei ole rintamalinjaa, mutta rajan yli ammuskellaan koko ajan ja vapaaehtoiset ovat tehneet iskuja, jolloin Venäjällä on paljon vahdittavaa.

      TOVERIN mukaan Venäjä saa tuhotyönsä ansiosta enemmän suojaa omille asemilleen uhanalaisella alueella Etelä-Ukrainassa. Lisäksi teko aiheuttaa Ukrainalle taloudellisia menetyksiä ja vaurioittaa maan jo valmiiksi haurasta energiainfrastruktuuria.

      – Kysymys oli sähköä tuottavasta padosta. Se vaikuttaa myös Zaporizzjan ydinvoimalan toimintaan. Nyt kun on kesä, se vähän helpottaa tilannetta, koska Ukrainalla on enemmän aikaa reagoida, Toveri kommentoi.

      Patoaltaan sulkeminen ja padon täyttäminen uudelleen tulee olemaan pitkä projekti sodan jälkeen. Padot ovat suojeltuja kohteita ja niihin iskemistä voidaan pitää sotarikoksena, kenraalimajuri evp arvioi.

      UKRAINAN puolustusministeriön tiedusteluosaston päällikkö Kyrylo Budanov arvioi jo lokakuussa 2022 Ukrainska Pravdalle, että Kahovkan padon räjäytys voi hidastaa Ukrainan vastahyökkäystä kahdella viikolla. Nyt yli seitsemän kuukautta myöhemmin Ukrainan vastahyökkäys on alkanut, Toveri sanoo.

      – Ukraina on muokannut taistelukenttää iskemällä venäläisten selustaan Himars-raketinheittimillä, Storm Shadow -risteilyohjuksilla ja lennokeilla. Niillä on isketty venäläisten logistiikkaan, huoltoon ja johtamiseen. Nyt venäläiset vapaaehtoisjoukot iskevät Venäjän puolella ja pakottavat venäläiset reagoimaan.

      Viimeisimpien uutisten mukaan Ukraina olisi tehnyt isompia hyökkäyksiä Zaporizzjan itäpuolella Kaakkois-Ukrainassa. Ukraina pyrkii hämärtämään tilannekuvaa hyökkäämällä useista eri suunnista. Näin se saattaa yrittää harhauttaa Venäjää samaan tapaan kuin viime syksynä.

      – Viime syksynä Ukraina houkutteli venäläisiä siirtämään joukkojaan Hersonin suuntaan, ja kun Venäjä oli tyhjentänyt Harkovan suunnan joukoista, hyökättiinkin sinne.

      Toveri arvioi, että Ukrainan vastahyökkäyksen päätavoite voi olla katkaista maayhteys Krimille. Silloin vastahyökkäys suuntautunee Zaporizzjan itäpuolelle eteläiseen rantamaahan, jolloin Ukraina pääsisi Asovanmeren rantaan ja voisi katkaista Kertshinsalmen sillan.

      Tällainen vastahyökkäys tekisi venäläisille mahdottomaksi puolustaa eteläisen rantamaan länsiosaa Hersonin suunnasta.

      – Uskon, että siihen ukrainalaiset pyrkivät. Venäläisetkin tietävät tämän ja ovat siirtäneet sinne reservejään. Onko se vaivan väärti, jos vastapuoli on tosi varautunut? Onko helpompi hyökätä muusta suunnasta esimerkiksi Donbasissa tai jossain muualla, jää nähtäväksi.

      TOVERIN mukaan Kahovkan padon murtamisen vuoksi Ukraina ei voi enää hyökätä Dnipron yli Zaporizzjaa puolustavien venäläisten selustaan. Nyt Venäjä tietää, että Ukrainan vastahyökkäys voi tulla vain yhdestä suunnasta.

      – Ukrainalaiset ovat varautuneet omassa suunnittelussaan siihen, että pato tuhotaan ja alue tulvitetaan. Ukrainalaiset tekivät ihan samaa Kiovan taisteluiden yhteydessä tulvittamalla tiettyjä alueita, missä venäläiset olivat hyökkäämässä.

      Kenraalimajuri ei pidä padon tuhoamista käänteentekevänä hetkenä Ukrainan sodassa. Se kertoo kuitenkin siitä, kuinka ahtaalla venäläiset ovat, Toveri arvioi.

      – Tämä kertoo siitä, että venäläiset ovat antaneet periksi. He pyrkivät nyt epätoivoisesti roikkumaan vain niissä alueissa, jotka he ovat onnistuneet varastamaan Ukrainalta.

      Venäjä pyrkii nyt vain siihen, että sota jatkuu pitkään, länsi antaa periksi ja Ukraina suostuu neuvottelemaan. Venäjän tuhotyö ei kuitenkaan murra ukrainalaisten taistelutahtoa, vaan päinvastoin nostattaa vihaa venäläisiä kohtaan.

      – He tietävät, että venäläiset rikkovat kaiken, minkä käsiinsä saavat. He ajattelevat, että tämäkin pitää korjata sodan jälkeen, paskiaiset.

      Padon räjäytyksen jälkeen Ukrainan on Krimille päästäkseen hyökättävä Zaporizzjan itäpuolelta Melitopoliin tai Mariupoliin.

      – Padon murtuminen ei estä missään nimessä Krimin pohjoispuolisten alueiden valtausta, jonka jälkeen Krimin pitäminen menee vaikeaksi. Se vain vaikeuttaa vastahyökkäystä, koska Dnipron alajuoksulla ei voi enää hyökätä.

    • Anonyymi

      HAISTAKAA YLLÄPIDOSSA VITTU!!!

      • Anonyymi

        Onko algoritmilla hajuaistia?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Voihan Venäjä

      Venäjä loi itselleen ongelman omista juoksuhaudoistaan

      Hyökkääjä rakensi laadukkaat juoksuhaudat, joiden täyttämiseen sen joukot eivät riitä.
      Venäjä Yhdysvaltain armeijan majuri evp. ja Madison Policy Forumin kaupunkisodankäynnin opetuksen johtaja John Spencer arvioi Newsweekin haastattelussa, että Venäjän rakentamat puolustuslinjat luovat sille useita potentiaalisia ongelmia.

      Hyökkääjä on rakentanut miehittämilleen alueille juoksuhautoja ja muita kulkuesteitä odottaessaan Ukrainan vastahyökkäystä.

      – Venäläiset ovat kyenneet kaivamaan itselleen syvät puolustuslinjat. He ovat myös rakentaneet erilaisia ja varsin edistyneitä miinakenttiä, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kommentoi hiljattain.

      Spencerin mukaan juoksuhaudat ovat edelleen tehokas keino puolustuslinjojen pitämiseen, vaikka mielikuva niistä usein siirtyykin ensimmäiseen maailmansotaan.

      – Syy, miksi juoksuhaudat poistuivat, on liikkuvan sodankäynnin mahdollisuus hyödyntää panssarivaunun, lentokoneen ja radion yhteistyötä linjan murtamiseen, Spencer kertoo.

      – Sota Ukrainassa on kääntynyt pääosin kenttätykistön sodaksi, jossa juoksuhautoihin ammutaan kaukaa. Ensimmäisen maailmansodan toisinto. Tämä on kauhistuttava tapa taistella.

      Myös lennokit hankaloittavat juoksuhautojen hyödyntämistä. Kun juoksuhauta paljastuu, se on haavoittuvainen vihollisen tulitukselle. Spencer tunnistaa suureksi ongelmaksi myös hyökkääjän sotilaspulan.

      – He rakensivat hyviä juoksuhautoja, mutta heillä ei ole joukkoja jotka miehittäisivät ne. Eikä Ukrainan tarvitse hyökätä linjaan 500 kilometrin leveydeltä. Sen täytyy kohdistaa hyökkäys yhden kilometrin pätkälle valitsemassaan paikassa.

    • Anonyymi

      Ukraina teki pahan virheen kun räjäytti patonsa.

      • Anonyymi

        Kevythyökkäys oli Ukrainan Hys Hys operaatio.


      • Anonyymi

        Patoa ei olisi voinut tuhota ulkoapäin tulittamalla. Dronekuvissa ei myöskään havaittu siitä jälkiä. Meinaatko, että näkymättömät Ukrainan sotilaat marssivat Venäjän hallussa olevan padon sisuksiin satoja kiloja räjähteitä mukanaan?


    • Anonyymi

      Ukrainan keväthyökkäys näköjään on kaikkea muuta kuin sotilaallinen.tavoite on sabotoida .toivotaan etteivät pääse sabotoimaannydinvoimalaa joka voisi levittää säteilyä ympäri europpaa.siinä vaiheessa wlodomir pitäisi viedä saunan taa! Silloin punainen linja ylittyy pahasti

      • Anonyymi

        Juu Ukraina toimii kuin mikä tahansa valtio toimisi venäjän vapaa lehdistö on asioista aina kertonut todellisen puolen .

        Jokainen valtiohan kun vapauttaa venäjän miehittämän alueen alkaa raiskaamaan lapsiaan ja vanhempiaan sen jälkeen kiduttaa ja joukkomurhaa nämä ja sitten käyttää joukkohautoja raiskattuja/kidutettuja ihmisiä ja ruumiita todistusaineistona venäjän joukkoja vastaan näinhän kaikki valtiot ovat toimineet läpi maailman historian sodissa venäjää vastaan venäjän tiedotuksen mukaan .

        Nyt sitten Ukrainalaiset alkoivat ottamaan järeämmät aseet ja räjäyttivät venäjän joukkojen hallinnassa olevan padon räjähteillä harmi kun venäläiset vartiomiehet nukkuivat juuri silloin .

        Seuraavaksi tosiaan Ukrainalaiset ovat päättäneet käyttää venäläisten joukkojen hallussa olevaa ydinvoimalaa ydinpommina tuhota oman maansa totaalisesti ydinvoimalalla näinhän toimisi jokainen venäjän kanssa sodassa oleva maa.

        Kyllä venäläinen tiedotus on asiantuntevaa ja totuudenmukaista ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu Ukraina toimii kuin mikä tahansa valtio toimisi venäjän vapaa lehdistö on asioista aina kertonut todellisen puolen .

        Jokainen valtiohan kun vapauttaa venäjän miehittämän alueen alkaa raiskaamaan lapsiaan ja vanhempiaan sen jälkeen kiduttaa ja joukkomurhaa nämä ja sitten käyttää joukkohautoja raiskattuja/kidutettuja ihmisiä ja ruumiita todistusaineistona venäjän joukkoja vastaan näinhän kaikki valtiot ovat toimineet läpi maailman historian sodissa venäjää vastaan venäjän tiedotuksen mukaan .

        Nyt sitten Ukrainalaiset alkoivat ottamaan järeämmät aseet ja räjäyttivät venäjän joukkojen hallinnassa olevan padon räjähteillä harmi kun venäläiset vartiomiehet nukkuivat juuri silloin .

        Seuraavaksi tosiaan Ukrainalaiset ovat päättäneet käyttää venäläisten joukkojen hallussa olevaa ydinvoimalaa ydinpommina tuhota oman maansa totaalisesti ydinvoimalalla näinhän toimisi jokainen venäjän kanssa sodassa oleva maa.

        Kyllä venäläinen tiedotus on asiantuntevaa ja totuudenmukaista ...

        Sotaoloissa tiedotus voi olla kaikkea muuta kuin asiantuntevaa ja totuudenmukaista.
        Joskus valheet menevät kuitenkin niin överiksi että propagandisti itsekin joutuu niitä suitsimaan.
        Mutta kerran läpimenneitä valeita on mahdotonta täysin peruuttaa.
        Suomessa Iltalehti on poistanut uutisiaan mutta ei edes yrittänyt oikaista niitä.
        Ukraina joutui erottamaan tiedottajansa jopa sille liian paksun satuilun vuoksi.
        Ja se ei ole ihan vähäistä satuilua!
        Jatkuvasti toistuvana teemana oli raiskaus. Venäläiset muka raiskasivat kaiken vastaan tulevan, naiset, miehet, lapset ja vanhukset.
        Ja juuri viimemainitut oli kai se viimeinen ryhmä joka meni yli Kiovan hilseen, "venäläiset raiskasivat vanhoja ukkoja".
        Ja kuten näkyy, tarina on jäänyt itämään ja toistuu täälläkin vaikka olisi miten epäasintuntevaa ja epätotuudenmukaista...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sotaoloissa tiedotus voi olla kaikkea muuta kuin asiantuntevaa ja totuudenmukaista.
        Joskus valheet menevät kuitenkin niin överiksi että propagandisti itsekin joutuu niitä suitsimaan.
        Mutta kerran läpimenneitä valeita on mahdotonta täysin peruuttaa.
        Suomessa Iltalehti on poistanut uutisiaan mutta ei edes yrittänyt oikaista niitä.
        Ukraina joutui erottamaan tiedottajansa jopa sille liian paksun satuilun vuoksi.
        Ja se ei ole ihan vähäistä satuilua!
        Jatkuvasti toistuvana teemana oli raiskaus. Venäläiset muka raiskasivat kaiken vastaan tulevan, naiset, miehet, lapset ja vanhukset.
        Ja juuri viimemainitut oli kai se viimeinen ryhmä joka meni yli Kiovan hilseen, "venäläiset raiskasivat vanhoja ukkoja".
        Ja kuten näkyy, tarina on jäänyt itämään ja toistuu täälläkin vaikka olisi miten epäasintuntevaa ja epätotuudenmukaista...

        Tosiasia on, että Venäjä käytti raiskauksia sodankäyntinsä välneenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotaoloissa tiedotus voi olla kaikkea muuta kuin asiantuntevaa ja totuudenmukaista.
        Joskus valheet menevät kuitenkin niin överiksi että propagandisti itsekin joutuu niitä suitsimaan.
        Mutta kerran läpimenneitä valeita on mahdotonta täysin peruuttaa.
        Suomessa Iltalehti on poistanut uutisiaan mutta ei edes yrittänyt oikaista niitä.
        Ukraina joutui erottamaan tiedottajansa jopa sille liian paksun satuilun vuoksi.
        Ja se ei ole ihan vähäistä satuilua!
        Jatkuvasti toistuvana teemana oli raiskaus. Venäläiset muka raiskasivat kaiken vastaan tulevan, naiset, miehet, lapset ja vanhukset.
        Ja juuri viimemainitut oli kai se viimeinen ryhmä joka meni yli Kiovan hilseen, "venäläiset raiskasivat vanhoja ukkoja".
        Ja kuten näkyy, tarina on jäänyt itämään ja toistuu täälläkin vaikka olisi miten epäasintuntevaa ja epätotuudenmukaista...

        "Sotaoloissa tiedotus voi olla kaikkea muuta kuin asiantuntevaa ja totuudenmukaista."


        Siksi onkin hyvä kun voi käyttää lukemattomia lähteitä maailmalta ja mitä tulee iltalehteen se nyt vain on yksi lehti tuhansien joukossa ja jos siellä nyt epäillään jonkun laittaneen vääriä valokuvia juttuihinsa tms .ei ainakaan minua hetkauta en edes yleensä lue yksittäisiä kertomuksia sieltä ja täältä vaan yleisiä uutisia useista lehdistä kotimaasta ja maailmalta kyllä niistä sitten johdonmukaisuus löytyy jos on löytyäkseen .

        Parhaiten venäläisten terrorista raiskauksista ja kidutuksista sekä suorittamista joukkomurhista on saanut tietoa YK:n kansainvälisten tutkijoiden raporteista jotka ovat paikan päältä raporttinsa tehneet.


    • Anonyymi

      Mitenkö sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

      No padon räjäyttämiseksihän se meni.

    • Anonyymi

      Länsimaat eivät lähettäneet tarpeeksi puukkoja. Eikös se ole niin, että kun lapset riitelee niin äiti jakaa puukot, :tapelkaa kunnolla".

    • Anonyymi

      Tiltun jutut on yhtä löysiä kuin hänen .....

      • Anonyymi

        ...kuin hänen kalsarimyrkkynsä.


    • Anonyymi

      Miten sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

      No padon särkemiseksihän se meni kun Ukrainaa niin kovasti harmitti.

    • Anonyymi

      Tuskimpa ne sulle ilmoittaa hyökkäyksestään,ole vain ihan rauhassa ja juo lisää sitä kaljaa.

      • Anonyymi

        Sana tuskinpa kirjoitetaan "tuskinpa".
        Pilkun jälkeen tulee välilyönti.
        Tuskimmmmpana olet juuri kouluja käynyt mutta kalja maistuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sana tuskinpa kirjoitetaan "tuskinpa".
        Pilkun jälkeen tulee välilyönti.
        Tuskimmmmpana olet juuri kouluja käynyt mutta kalja maistuu.

        Maistuis varmaan sullekin.
        Ootko p.a.?


    • Anonyymi

      Ukrainan suuri vastahyökkäys edistyy hitaasti mutta varmasti, radiossa sanottiin.
      Ukrainalaiset ovat toistaiseksi edenneet kolminkertaisten puolustuslinjojen edessä oleville "harmaille alueille", siis miinakentille joista ovat joutuneet vetäytymään raskaiden tappioiden vuoksi. Että hiukan vielä taitaa aikaa mennä varsinaisiin läpimurtoihin.
      Venäjän jokot vahvistuvat samaan aikaan kun Ukrainan hupenevat.
      Mielenkiintoista on oikeastaan enää miten Lännen tappio Ukrainassa muotoillaan ja esitetään. Keitä uhrataan, ketkä joutuvat syyllisiksi, miten Washington rimpuilee itsensä irti tällä kertaa.
      Nord Stream-putken räjäytyksen syylliseksi on kätevästi saatu julkisuudesta kadonnut Zalushny, entinen armeijan komentaja.
      Vastaavia syyllisiä tullaan näkemään kun koko Ukrainan romahdusta selitellään.

    • Anonyymi

      Miten sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

      No kevätkääryleexhän se meni.

    • Anonyymi

      Ihan vaan tiedoksi trolleille ettei Ukraina ole vielä aloittanut hyökkäystä ja silti 600-700 venäläistä sukeltaa joka päivä arkkuun.

      Seuratkaapa tarkemmin Suomen tiedotusvälineitä eikä RT nysseä.

      • Anonyymi

        Miten sujui Ukrainan Suuri Keväthyökkäys?

        No kevätkääryleexhän se meni.

        Rullalla haisevana sielä suomen miinantamppareiden vieressä.


    • Anonyymi

      No onhan sesillee vasta lämmittelyä, jos Ukrainalla on 15 divisioonaa reservissä lämmittelemässä, niin koska aloittavat harjoittelemaan?

    • Anonyymi

      ruumiita tuli paljon, ukrainaa tuhotaan...
      bryssel ja washingron iloitsee ja lietsoo lisä tuhoa !!!

      • Anonyymi

        Ei kuolema ole vakava asia ja tappaminen voi olla oikein hauskakin asia.
        Sanotaanhan että nauru pidentää ikää.
        Hillary Clinton on vielä täysillä mukana tapattamisessa Ukrainassa, kyllähän hänellä lystiä on piisannutkin.

        https://www.youtube.com/watch?v=6DXDU48RHLU


    • Anonyymi

      Ei nouse.

    • Anonyymi

      Vasta sitten neuvotellaan rauhasta kun Krimi on vallattu takaisin, mitään kiirettä ei siis ole kun Zelenskyikin on luultavasti kuollut vanhuuteen ennen tätä.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe