Lektiini myrkytykset

Anonyymi-ap

Ihmetyttää suomessa että ulkomaalaiset kaupat saavat myydä vapaasti tuotteita jotka raakoina syödessään (ei liotettu ja ei kypsennetty,suoraan puskata kerätty)voi aiheuttaa vakaviakin suolistollisia myrkytys tiloja. Joista sitten jää kaikennäköisiä suolistollisia oireita.
Kikiherne ja muut raa-at pavut sisältävät suuria määriä Lektiiniä joita ei pitäisi lääkäreiden mukaan missään nimessä nauttia mutta suomen elintarvike osastossa ei tähän liiemmin edes reagoitu? tämä tyhmä osasto ilmoittaa liikkeelle että olemme tulossa ? Totta kai kaikki laiton siirretään piiloon. Ei voi olla totta ,mutta näin se vain on...
Moni on täysin tietämätttömiä tästä mahdollisesta lektiinin aiheuttamasta myrkytys tilasta. jos pavut tai kikiherneet on kypsennetty huolimattomasti silloin lektiiniä on edelleen elintarvikkeissa.
Toinen jota suuresti hämmästelen on parapähkinä joka on luontaisesti radioaktiivinen ja epäilen että se voi olla monen syövän alulle panijana mutta nyky suomessa ei paljon välitetä....

Kaikki äidit ja isät jos teillä on kotona papuja tai kikherneitä raakoina, keittämättöminä ja en kyllä käyttäisi kuivattujakaan kun siinä ei voi olla täysin varma onko kuivatettu poistanut oikeasti kaiken lektiinin ,heittäkää pois,
ja jos lapsi /aikuinen nauttii niitä menkää lääkäriin pikimmiten ja vaatikaa että tarkistetaan onko elimistöön päässyt tuhoisa Lektiiniä..... vaikka epäilen että ei välttämättä voida tällaista testiä tehdä ?

9

1977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lääkärilehti.fi puhutaan tästä lektiinin myrkytystiloista joita ei hirveästi mainosteta tai varoiteta. Monella voi tietämättään olla suolistolliset vauriot/vaivat syynä takana lektiini myrkytystila. jättäkää ne kuivattujen papujen ja kikherneiden ostaminen kaupoiasta

    • Anonyymi

      MTVUUTISET:FI NEUVOO HIENOSTI miten tulee valmistaa että lektiini on kokonaan poistettu. https:// www.mtvuutiset.fi.artikkeli

    • Anonyymi

      Suomessa pitäisi vaatia maahantuojilta kunnolliset, suomen kieliset ohjeet tuotteiden valmistukseen ja turvalliseen käyttöön. Monesti on vain ulkomaan kielellä raaka-aineetkin. Tai useilla kielillä, niin pienellä tekstillä että ei näe. Suomessa pitää velvoittaa että omalla kielellä on erottuva, näkyvä tuoteseloste.

    • Anonyymi

      En päässyt tuosta linkistä herneiden keittoon mutta laitoin haun ja ohjeissa tosiaan oli että pitää liottaa 6-8 tuntia ja kaataa liotusvesi pois.
      Marttojen ohjeessa sen sijaan ei kerrota että liotusvesi kaadetaan pois vaan herneet huudotaan ennen keittämistä ja keitetään liotusvedessä.
      Olen liottanut mutta en kaatanut vettä pois, keitän herneitä n. kerran kuussa ja syön muhennoksena parina päivänä.
      Luin myös netin lääkärilehdestä lektiinimyrkytyksestä. Se on lähinnä vatsatauti. Ei liottamisesta puhuta mutta keittää pitää riittävän kauna.
      Ei ole koskaan tullut ripuli- ja oksennustautia, syön monenlaisia herneitä.
      Hyvä että tuli tuokin asia tarkistetuksi, en ole miettinyt koko juttua. Kaikki herneet ostan ruokakaupasta.

      • Anonyymi

        Herne ei sinällään vaadi liotusta myrkyllisyyden vuoksi, kuten eräät pavut. Kuivat herneet liotetaan vaikkapa hernekeittoa varten yön yli jotta keittoaika lyhenee. Olen keittänyt jopa laitoskeittiössä täysin kelvollisen hernekeiton suoraa kuivista herneistä kun kukaan ei muistanut laittaa niitä illalla likoamaan (vaati kovemman lämpötilan ja vähän pidemmän keittoajan). Ennakkoon tehdystä huuhtelusta huolimatta herneiden keittämisen alussa pitää kiehumisen alussa ilmestyvä likainen vaahto kerätä pois jotta ei tule makuhäiriöitä.

        Suomessa luotetaan aika pitkälti siihen että ruokien valmistajat osaavat aineksien käyttötavan ja seuraavat ohjeita. Papujen lisäksi käytetään (ja myydäänkin) muita väärin valmistettuina vaarallisia tuotteita, esimerkkinä korvasienet.


    • Anonyymi

      No moni asia on terveydelle vaarallista jos väärin käsittelee. Vaikka koulutuksen taso ja lukutaito on heikentynyt niin ei meidän kuutenkaan kannata lähteä johonkin jenkkivouhotukseen, jossa joka pakkauksessa on merkintä: tämä saattaa tappaa tai johtaa vakaviin vaurioihin väärinkäytettynä.

    • Anonyymi

      Parapähkinät sisältävät myös niin paljon seleeniä että hiukset voivat alkaa lähteä jos niitä syö säännöllisesti paljon.

    • Anonyymi

      Vanha aloitus, mutta ulkomaalaiset kaupat ??? Kyllä kuivattuja papuja myydään ihan yleisesti. Kidney pavuissa taitaa olla eniten lektiiniä, valmistan itse seuraavasti.
      1 Liota 12h runsaassa vedessä. 2 vaihda vesi parikertaa. 3 Kiehauta ilman painetta 5 min ja vaihda vesi.4 kiehuta painekattilassa 30 min. Anna jäähtyä 1-2h Älä yritä avata painekattilan kantta. Valuta ja huuhtele. Kilosta kuivia papuja tulee 2,4 kg valmiita papuja ja säilön 240g pusseissa pakastimeen. Normihinnoilla annoksen hinta on 30snt ja tarjouksista löytämällä hinta vielä halpenee reilusti. Proteiinia on noin 10% keitetyissä pavuissa ja vertailun vuoksi kalkkunaleikkeleessä noin 15%.
      Pavuissa 240g proteiinia = 6€ 240g proteiinia leikkeleestä 24€ samalla saa kuituja ja vitamiineja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe