ONNISTUIVATKO TUTKIJAT VIHDOIN LUOMAAN ELÄMÄÄ?

Uusi keinotekoinen elämänmuoto? Onko se osoitus siitä, että Jumalaa ei ole olemassa?
Tässä ei ole mitään ennen näkemätöntä – vastauksemme ei periaatteessa ole muuttunut CMI:n aikaisemmasta kannasta vastaavanlaiseen 10 vuotta sitten esitettyyn väitteeseen keinotekoisesta elämästä (creation.com/venter). Kyseisen solun tekeminen vaati valtavasti älykkyyttä, ja siihen käytettiin paljon informaatiota jo olemassa olevista soluista.
Se osoittaa, että aiemmat väitteet keinotekoisesta elämästä olivat ilmeisen liioiteltuja, koska aikaisemmat keinotekoiset solut eivät lisääntyneet kunnolla. Tuorein työ osoittaa sen valtavan monimutkaisuuden, mitä solun jakautuminen samanlaisiksi tytärsoluiksi eli todellinen lisääntyminen edellyttää. Tähän tarvitaan sekä DNA:n kahdentuminen että sen varmistaminen, että koneisto kahdentuu ja siirtyy oikeiden kalvojen sisään kumpaankin uuteen soluun. Tämän saavuttamiseksi tutkijoiden piti laittaa takaisin geenejä, joita aikaisemmin pidettiin elämälle tarpeettomina.
Mutta tätä uuttakin solua luonnehditaan ”hauraaksi – – Pienenpienet voimat voivat repiä ne hajalle.” Tämä ei kuulosta pitkäikäiseltä (myyttisessä) alkuliemessä, vaikka se jotenkin pystyisi sinne syntymään.
Tämä osoittaa myös, että alkeellisinkin elämä edellyttää enemmän geenejä kuin on viime vuosina arveltu; vrt. creation.com/simple. Niiden lukumäärä on suunnilleen sama kuin yksinkertaisimmassa luonnollisessa elämässä, mykoplasmoissa. Mutta ne eivät selvästikään ole kehittyneet yksinkertaisemmista eliöistä; ne ovat monimutkaisemmista soluista taantuneita loisia.
Tästä työstä on englanniksi saatavilla paljon lisätietoa, katso creation.com/synthetic-life-really.

9

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tietenkin tiede osaa pätkiä ja liittää DNA:n osia valmiista Jumalan suunnittelemasta DNA:sta. Mutta tämä ei ole evoluution tuote, vaan vahvasti autettu keinotekoinen rakennelma. Eikä täten todista sattumanvaraista elämän syntyä.

    • Anonyymi

      Vaikka elämän sponttaanisynty todistettaisiin vedenpitävästi, niin eihän Arton kaltaiset laitauskovat muuttaisi uskomuksiaan lainkaan.

      Eiväthän he suostu uskomaan evoluutioteoriaakaan, vaikka se on miten vankasti perusteltu.

      • Anonyymi

        He eivät ymmärrä että evoluutio on todistettu luonnonilmiö jota evoluutioteoria selittää.


    • Anonyymi

      Kuten jo aikaisemmin sanoin, kreationisteille ei kelpaa kuitenkaan mikään.

      Esitin esimerkin tapahtuneesta havaitusta lajiutumisesta. Se ei kelvannut!

      Minulta kysyttiin jotain "outoa" evoluutiokoetta. Sanoin jo silloin, että se ei tule kuitenkaan kelpaamaan kreationisteille.

      Ja nyt "esitetään" esimerkki elämän synnystä koeputkessa. Ja eihän se kelvannut!

      Tästähän jo nähdäänkin, miten epärehellisiä ihmiskunnan mätäpaisepaskoja ihmisiä kreationistit ovat...

      • Anonyymi

        Siis tarkoitan eräässä toisessa ketjussa.


    • Anonyymi

      Hieno kysymys. Tuskin pysytytään keinotekoisesti luomaan alusta asti elämää, siis ihmisen toimesta.

      Pitäisi pystyä luomaan myös se informaatio eli toimivat geenit ensin, jos haluttaisiin luoda todistettavasti alusta asti lisääntymiskykyistä elämää.

      • Anonyymi

        Informaatio on järjestystä johon VOIDAAN LIITTÄÄ tulkinta. Kuvitelma siitä, että ensin olisi joku "informaatio" ja sitten rakenne johon se tallennetaan on nurinkurinen eikä kuvaa mitenkään sitä miten luonto toimii.


      • Anonyymi

        Tuntuu siltä, että kreationistit kuvittelevat, että ensin oli rivi kirjaimia, jotka tallennettiin geeneihin, jotka sitten jotenkin kehittävät solut. Ja Jumala on "kirjoittanut" tuon kirjainrivin.

        Kreationistit jotenkin sekoittavat semanttisen informaation ja informaation yleensä, informaatio ei aina ole sanallista.

        Kreationistit kuvittelevat, että sen sanominen, että "Jumala loi", tarkoittaa itse tapahtumaa. Mutta eihän "luoda" ole performatiiviverbi... :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntuu siltä, että kreationistit kuvittelevat, että ensin oli rivi kirjaimia, jotka tallennettiin geeneihin, jotka sitten jotenkin kehittävät solut. Ja Jumala on "kirjoittanut" tuon kirjainrivin.

        Kreationistit jotenkin sekoittavat semanttisen informaation ja informaation yleensä, informaatio ei aina ole sanallista.

        Kreationistit kuvittelevat, että sen sanominen, että "Jumala loi", tarkoittaa itse tapahtumaa. Mutta eihän "luoda" ole performatiiviverbi... :)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17975479/veda-oppi-ja-evoluutio
        Tiede tarkoittaa, että voit tehdä kokeita, tiede tarkoittaa, että voit kyseenalaistaa jotakin, tiede tarkoittaa, että voit testata jotakin suoraan. Ja tiede tarkoittaa lakeja, joita sovelletaan kaikkialla, kansallisuudesta, uskonnosta tai mistä tahansa riippumatta. Uskonto voidaan hyväksyä, sitä voidaan olla hyväksymättä, se on tavallaan suhteellista. Tiede on tiedettä. Ne ovat lakeja, joita kaikki noudattavat. Yksi näistä laeista on sielun ikuisuuden laki ja sielun ikuisen olemassaolon laki.

        Minuus siirtyy toiseen kehoon kuoleman jälkeen ja pysyy samana itsenä, samana kokevana itsenä myös kehon kuoleman jälkeen. Elämän aikana tapahtuu erilaisia muutoksia. Jopa koko elämän aikana vaihdamme kehoamme monta, monta kertaa. Seitsemän vuoden välein kaikki kehomme solut vaihtuvat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe