Rustaanpa tähän rasismi-osastoon näkemykseni, mitä se rasismi oikeasti on ja mitä se ei ole.

Anonyymi-ap

Moniko aloitukseni lukee 0, 1, muutama? Hällä väliä. Puran tähän vain tuntojani ja ärtymystäni siihen kun tätä rasismia käytetään Suomen nykypolitiikassa härskisti hyväksi. Rasismilla eivät niinkään keinottele persut kuin nämä ns "liberaalit".

Se varsinainen ihka oikea rasismi kehittyi länsimaissa 1800-1900 -luvuilla. Rotuopeilla oli tieteellinen arvovalta vielä omana kouluaikanani 1950-1960 -luvuilla. Kirjoissa - myös tiedettä kansalle selittävissä kirjoissa - ihmiskunta jaettiin kolmeen tai neljään päärotuun, mustaan, keltaiseen ja valkoiseen. Nimitykset vähän muuttuivat ja puhuttiin negridisestä, mongolidisesta ja europidisesta päärodusta. Australian alkuasukkaat erotettiin vielä omaksi rodukseen australideiksi, joita pidettiin kaikkein alkukantaisimpana. Muistan vielä lauseen eräästä kirjasta, taisi olla maailmankartasto, jossa kerrottiin, että australidit "tuovat mieleen nenderthalin rodun". Tieteellisistä - nykyisin "tieteellisistä" - rotuopeista kehitettiin sitten poliittisia rotuoppeja, joista Hitlerin "kansalllissosialistinen" versio on tunnetuin.

Ihan varhaisimpana poliittisuskonnollisena rotuopin versiona voidaan pitää sitä 1800-luvun versiota, jolla perusteltiin kolonialismia, alempiarvoisten kansojen alistamista ja hyväksikäyttöä. Rotujen eriarvoisuudella perusteltiin myös orjuutta mm Yhdysvalloissa. Tälle rotulogiikalle näen käytännöllisenä joskaan en retorisena jatkona nykyajan globalisaation ja tietyssä mielessä myös maahanmuuton, missä köyhistä maista tulevia siirtolaisia käytetään taloudellisesti ja poliittisesti hyväksi.

Adolf Hitlerin rotuopit ovat oma lukunsa. Natsien rotuopeissa ei ollut jäljellä enää häivääkään mistään "tieteelliyydestä", ne olivat täyttä poliittista propagandaa, jonka tarkoitus oli auttaa natseja pystyttämään itselleen imperiumi, jossa Hitler olisi itsevaltias führer ja natsit valtaeliitti. "Arjalaiset" on täysin kuviteltu rotu. Sana "srjalainen" on samaa juurta kuin Iran, se viitta siis itään, minne indoeurooppalaisia kieliä puhuneet heimot levittäytyivät. Hitlerin "arjalaiset" olivat vaaleatukkaisia ja sinisilmäisiä ihmisiä, jollaisia oli kehittynyt Euroopan pohjois- ja luoteisosissa.

Nykytiede olettaa, että sekä itäisen, että läntisen indoeurooppalaisen kielikunnan juuret juontavat itäeurooppalaiseen jamnaja-kulttuuriin, johon kuuluvat heimot olivat vahvoja ja agressiivisia paimentolaisia. Jamnajat loivat soturikultuurin, joka levittäytyi länteen ja itään korvaten aiemmat paikaallaan pysyneet animistiset ja vainajia palvoneet megaliittikulttuurit. Ihmisten geneettinen perimä ei kuitenkaan muuttunut kovin paljoa. Iranilaiset ja pohjoisintialaiset ovat hyvin erinäköisiä kuin pohjoiseurooppalaiset Hitlerin kuvittelemat "arjalaiset".

Vaikea sanoa, uskoiko Hitler itse omiin rotuoppeihinsa, moni natsi varmaankin uskoi. Varmaa kuitenkin on, että natsien totupit oli kehitetty täysin ja kokonaan poliittiseen tarkoitukseen. "Arjalaisten" vastakohdaksi luotiin sitten "juutalainen" alempi rotu, mikä on yhtälailla täyttä poliittista hölynpölyä kuin "arjalaisetkin". Hölynpöly kuitenkin upposi saksalaisiin. Todella moni saksalainen halusi tietenkin kuulua siihen ylempään "arjalaiseen" rotuun varsinkin kun juutalaisia vastaan lietsottiin vihaa ja heitä vainottiin. Ihmiset nyt vain ovat opportunistinen laji.

On syvää historian ironiaa, että vaikka tiede ei enää usko rotuteorioihin niin rasismi on silti säilynyt poliittisena versiona. Natsiversioon uskoo varsin pieni joukko ihmisiä lähinnä Yhdysvalloissa ja Euroopassa - joskin Putinin Venäjällä on kehitetty oma rinnakkaisversio. Läntisessä Euroopassa ja Yhdysvalloissa sen sijaan "liberaalit" säilyttävät Hitlerin rotuoppeja käyttämällä niitä omassa käänteisessä retoriikassaan leimaamaan poliittisia vastustajiaan "rasisteiksi", "fasisteiksi" ja "natseiksi". Leimaamisella tuetaan massamaahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta, joiden tarkoitus on mahdollistaa ihmisten taloudellinen ja poliittinen hyväksikäyttö - eli sehän on ihan sama tarkoitus kuin oli natseillakin.

4

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko miettinyt mitä Paavo Väyrynen tekisi? Paavo Väyrynen on moraalin airut.

      • 1 hölmö kommentti on näköjään tullut, mutta en edelleenkään tiedä moniko aloitukseni on lukenut - 1, muutama tai ei kukaan.


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        😍 ­­­N­­y­­­m­f­­o­­m­­a­­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17936202V

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Toivon hartaasti, että mahdollisimman moni lukisi kirjoituksestasi ainakin viimeisen kappaleen!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      647
      18481
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      68
      15753
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      394
      9469
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      72
      6391
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      19
      4854
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      203
      3773
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      124
      2116
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1455
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      106
      1403
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1267
    Aihe