Sapatin vietosta

Anonyymi-ap

En ole adventisti mutta vietän sapattia lauantaisin. Esimerkiksi Mailis janatuinen sanoi, että adventistit on lain alla... En ole samaa mieltä.
Yleisesti ottaen kristityt pitävät kymmentä käskyä tärkeänä. Se on NS. Moraalilaki jota pidetään yhtenä uskon kivijalkana.
Kukaan ei sano että kunnioittamalla vanhempiaan ihminen on lain alla tai jos hän ei pslvo epäjumalia että hän on lain alla. Eikä kukaan väitä rehellisen ihmisen olevan lain alla jos hän pyrkii olemaan himoitsematta tai varastamatta. Oli kyseessä minkä tahansa kymmenen käskyn noudattaminen niin kristitty ei sano olevansa lain alla. Mutta kun tulee sapatin vietto kysymys niin niiden sanotaan olevan lain alla jotka viettävät sitä pe illasta la iltaan.... Miksi ihmeessä ainoastaan tämä 10 lain käskyn kohdan noudattaminen herättää näitä väitteitä ?

6

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koska sapatinvietto vaatii sen, mitä Jeesus sanoi: itsensä kieltämisen ja Jumalan laittamisen etusijalle.

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🔞 ­N­y­­m­­f­o­m­­a­­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17952646a

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      No Janatuinen puhuu pötyä, joten se siitä.

    • Anonyymi

      Luulisin, että lain ‘alla väitteet on historiallisen perisyntikäsitteen oppikaavan alaisuuden tuoma eräs tulosvastaus. Siis, saman oppikaavan, jossa vauva on kastettava, ettei joudu helvettiin, jos kuolee.

      Opissa ei koroteta sitä, että Jumala Kristuksessa pelastaa, veren sovituksessa on anteeksianto.
      Ei opeteta katsomaan Sanaa, jossa on annettu Pyhän Hengen ihmiselle antamaa voimaa, välttää synti, joka on Jumalan lain rikkomista.

      Siis sitä sanoitettuna, elän Pyhän Hengen voimasta, että "minä entinen, sen ja sen synnin tekijä, en enää tee syntiä" – silla tavalla, mitä tein. ts.

      Jumala muutti neuvojen ja ohjeitten tapaan opetuslapsensa elämään raittiisti Hengen mukaan. Sanoihan esim. Jumala Kainille, että jotain mustan retaletta savuaa korvien välistä, mutta älä tee niin, sillä synti siinä teossa on läsnä. Se ei ole rakkaudenlain mukaista.

      Jumalalla on ohjeet, mutta vapaa tahto on --- vapaa toteuttamaan --- Jumalan Hengessä se oikean tien löytymiseen. Ei tarvitse karata veljen päälle, ja tappaa hänet ja näin joutuu sitten lain alle.

      Ilmestyskirja kertoo todistuksen majasta, tuomiopaikastamme ja siellä oli nähtävänä se arkki lain tauluineen. Siinäkin on opetuksen siemen ymmärtämään, valtakunnan lain peruste, mihin se perustuu ja mikä meidät tuomitsee.

      Laki tuomitsee synnistä, mutta laki ei ole pelastaja, sillä lailla on tehtäväkuva. Ikäänkuin tie ja polku, joka piirtyy Sanasta ja kuulemisesta, mikä Jumalan suusta lähtee. Mene, mutta älä enää syntiä tee, siis joudu lain alle.

      Sielumme on neuvojen ja ohjeitten valkeudessa, valossa. Valossa vaeltaminen ei johda Syntiin, koska Pyhä Henki ei teetä syntiä, eikä johda lain alle, vaan vapaudenlain puolelle.

      Siis, voi sanoa, edelleen, minä -entinen- sen ja sen synnin tekijä olen Hänessä vapaa.


      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Mutta, nämä Janatuisen sanat tavallaan on nähtävissä kaikuja siitä saamasta opetuksesta, kuten saarnaaja - pappi- koulunrehtori - sunnuntaina - helluntaikirkossa toi kirkon sisäistämää ihmisoppia, sapatti on lain alla olemista. Opettajaksihan ei päässyt, ellei ollut evl-kirkon lapsikasteen oppikoulun käynyt, se oli **] >velvoite< Suomen lain mukaan, kun opiskeli siinä ajassa tämä edesmennyt pappi.
      ts. hänkin puhui sielunsa opin kautta – Jumalan sanan vastaisia näköaloja. Tavallaan peitti sanan- ja korvasi sen korvausopin sanalla. Näin kirkkokansa eksyi edelleen hapatteeseen ja koko taikina on hapan.

      Sapatti on korvattu- siis puhutaan korvausopista - toiset nimittävät sunnuntaita, korvaamaan ja peittämään Jumalan Sana, jonka Hän Jumalana pyhitti - opetettavaksi.
      Opettamaan, että kaikki on Jumalan työtä, millä Hän sanalla pyhittää sitä luomistyötä, mikä johtaa iankaikkisen elämän armolahjan omistamiseen.

      Opetuslapseus on tai olisi sielultaan samanmielinen, kuin Jumala antaa valollaan loistaa taivaista.
      Nyt on ajassa moni Jumalan tahdon kohdalla sielustaan luo rikkomisen tulvaa, häpeäksi ihmiskunnalle, jne. siinä ollaan sitä lain alla olemista. Annetaan Jumalan käsivarren ohjata meitä tuntemaan Pyhä, koska esirippu on repäisty avoimeksi ja sen taakse näkee vain Jeesuksen kautta.

      **] tästä kirkon ja opettajan yhtälöstä - kertoi Kaarin Utrio televisiohaastattelussa.
      Hän totesi, ettei hän ole uskossa, mutta hänet on kastettu kirkonjäseneksi siksi, että hänellä olisi mahdollisuus vanhempien toiveesta opiskella opettajaksi.
      ts. tästä on siten varmaan lainrahtu kirjoitettu jonkun ammatin pääsyvaatimuksiin.
      Ja tämä opettajakoulu iskostaa oppilaisiin korvausopin siemenen, jonka hapatteessa tämä helluntaipastori- rehtori puhui sunnuntain päiväavauksessa.

      • Anonyymi

        Ja jonkun ajan kuluttua tapahtui, että Kain toi maan hedelmistä uhrilahjan Herralle; ja myöskin Aabel toi uhrilahjan laumansa esikoisista, niiden rasvoista. Ja Herra katsoi Aabelin ja hänen uhrilahjansa puoleen; mutta Kainin ja hänen uhrilahjansa puoleen hän ei katsonut. Silloin

        Kain vihastui kovin, ja hänen hahmonsa synkistyi. Ja Herra sanoi Kainille: "Miksi olet vihastunut, ja miksi >>>hahmosi synkistyy? <<< Eikö niin:

        jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta >>> hallitse sinä sitä!" <<<

        Ja

        Kain sanoi veljellensä Aabelille: "Menkäämme kedolle". Ja heidän kedolla ollessansa Kain karkasi veljensä Aabelin kimppuun ja tappoi hänet.
        (1Mo 4:3-8)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jonkun ajan kuluttua tapahtui, että Kain toi maan hedelmistä uhrilahjan Herralle; ja myöskin Aabel toi uhrilahjan laumansa esikoisista, niiden rasvoista. Ja Herra katsoi Aabelin ja hänen uhrilahjansa puoleen; mutta Kainin ja hänen uhrilahjansa puoleen hän ei katsonut. Silloin

        Kain vihastui kovin, ja hänen hahmonsa synkistyi. Ja Herra sanoi Kainille: "Miksi olet vihastunut, ja miksi >>>hahmosi synkistyy? <<< Eikö niin:

        jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta >>> hallitse sinä sitä!" <<<

        Ja

        Kain sanoi veljellensä Aabelille: "Menkäämme kedolle". Ja heidän kedolla ollessansa Kain karkasi veljensä Aabelin kimppuun ja tappoi hänet.
        (1Mo 4:3-8)

        Tässä tavallaan on nähtävissä vapaudenlain ja synnin lain jännite, mihin se perustuu.

        Jumala ohjeessa ohjaa Kainia vapaudenlain piiriin, eli on omasta sielusta käsin - hallittava itseä. Eli pyhä pyhittyy ja saastainen saastuu. Se on ihmisestä itsestä kiinni.

        Vapaudenlaki on Valtakunnan laki - eli saa valita aivan vapaasti, ja Kain valitsi tiensä, mitä kävi. ..... ts. joutui sen "lain" alle. Sitoi itsensä, sielu ja mieli on merkkinä ketä kumarretaan ja käsi, sekä jalka - merkitsee- että sielu ohjaa tekojamme.

        Näin joko kumarramme sielusta, mielestämme Jumalaa ja on merkki teoissamme.

        Tai sitten ei kumarreta ja se on merkkinä otsassa ja keho- teettää käsiemme ja jalkojemme kautta sen, millä olemme sieluamme ravinneet joka johtaa valitsemaan lopputulokseen.

        Näin ollen Uudenliiton lain suhteen- jos silmä katsoo, repäise, tai käsi ja jalka johtaa sielun käskystä vääriin lopputukoksiin- katkaise. Siis älä tee! Teko on lain alla olemista, se tuomaroi sielun ja syntiä tekevä sielu on tuomittavana. Jumala tappaa syntiä tekevän sielun. So. Hänen valta-aluetta- onhan Hänellä se elämä hallussa, antaa sen Pojalle, ja Poika kellet tahtoo.... Iankaikkinen elämä on armolahja - Kristuksessa Jeesuksessa - Sapatin Herrassa. So. Luoja - joka myös luo kaiken uudeksi ja ollaan ikuisessas Sapatin levossa. Luotu Uusi taivas ja maa- kaikki entinen on mennyt... porukka tietää siellä, eikä enää lankeemuksia tule.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe