Vielä kerran rasismista!

-sanaa käytetään monissa yhteyksissä aivan väärin ja sen olemus on maailmanlaajuinen kytkeytyen myös tulevaan moniarvoiseen ja -napaiseen maailmaamme!

--
Yle-linkki: ~ https://yle.fi/a/74-20044182 -
""Täällä puhutaan jäätelöpuikoista" – perussuomalaiset sumuttaa rasismikeskustelussa, väittää vihreiden puheenjohtaja"
-toimittajana Petra Nykänen ja Roope Kariniemi.

--
PROLOGI -- Perussuomalainen on harvoin aito rasisti |1, sen sijasta hän on ehkä varautuneempi vieraaseen kuin moni muu -vaikka useimmat meistä vierastavat meille tuntemattomia tapoja, eleitä kuin malleja -kuinka elää ja jatkaa sukua.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/01/pm-marin-osoitteli-perussuomalaisia.html -
"PM Marin osoitteli perussuomalaisia rasisteiksi?"


Olemme täällä pohjan perukoilla epäluuloisia, olemme vuosisatoja sitten jo olleet agraarikulttuurissamme "kehäpuolustajia" |2 vieraita, outoja ja tuntemattomia kohtaan -jopa vastaan.

|2 -- jo ajat sitten rakensimme omavaraisuutta, puolustuksellisuutta kehään - rakennuksetkin sijoitimme kehämuotoon, jotta keskellä on se turva-alue - nykyinen aitaamisen kulttuuri on perua täältä.


Silti tiesimme jo ammoin nuorikon haennasta naapuripitäjästä -kehäpiirimme ulkopuolelta - olevan käytännön viisautta, jottei degeneraatio iske ja tuhoa suvun perintöä ja jatkuvuutta -siis vaimo haettiin puolustuskehämme ulkopuolelta. Jo faaraoiden ajoilta oli opittu sisäsiittoisuus turmioksi suvun jatkuvuudelle.

__ __
Reviiripuolustus |3 on evoluution luoma järjestelmä kaikessa neroudessaan,
.. sillä se antaa lähtökohdat rauhanomaiselle rinnakkaiselolle -

-tavalle elää sopusoinnussa vieraiden kulttuurien, lajien ja sukujen kesken. Reviirien hallinta loi mahdollisuuden myös puolueettomuuteen, mikä taas on uutta nykyaikaa tulla toimeen jälleen erilaisessa maailmassa, jossa moniarvoisuus ja -napaisuus puskevat voimalla eloomme ja oloomme.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/06/some-repesi-reviiripuolustaja-halla-aho.html -
"Some repesi – reviiripuolustaja Halla-aho |e otti paikkansa"


Reviiriajattelukin moniarvoistuu - ikään kuin viisastuu tiedon ja yhteistyötaidon kehittyessä ---

Reviiriajattelu tulee ulos kuorestaan ja läntinen malli hegemoniassaan ja määräilyssään sekaantua ja sotkeutua muiden menoon, eloon ja oloon on jäämässä moniarvoisuuden |4 jalkoihin - näinköhän sitä kohtaa ajallinen degeneraatio?

__
US johteinen maailmallisvähemmistö, joka käy taistelua vallasta ja maailmallisesta hegemoniastaan

Suurin osa maailmasta vierastaa läntistä tapaa puhua enemmän kuin tehdä konkretiaa -tarkoittaen kauniiden sanojen - sananvapaus |5, demokratia |6 ja oikeudenmukaisuus |7 käyttöä sanahelinänjargonisina viestikapuloina ..
-on vaikeaa löytää lännestä valtiota, mikä tunnustaa todellisuuteen käytänteinä nuo poliittiset viestikapulat, jotka näyttävät aika-ajoin tippuvan viestinviejien käsistä.

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/07/iii-lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html -
"III - Lyökö sanahelinällinen sananvapaus itseään korville?"


Länsi osaa Yhdysvaltojen johdolla sotia |8, käyttää valtiollista väkivaltaa |9 ja näin ylläpitää epätoivoisestikin valtavan enemmistön edessä omaa hylkivää vieraan erilaisuutta -tyrkyttäen omaa arvomaailmaa muille opinkappaleiksi -
- tämän edellisen ollen lähempänä rasismia kuin tässä tänään edes osataan ajatella -varsinkaan läntisen 'West trolling manipulation' |0 -ilmiön jäytäessä ja puuduttaessa maailmallista menoa sen pienestä vähemmistöisyydestään käsin.

|9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/04/amerikkalainen-vakivalta-valtiollisena.html -
"Amerikkalainen väkivalta - valtiollisena kuin yksilöllisenä"
|0 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17090867/tunteelliset-sotakuvat---west-trolling-manipulation--ilmio -
"Tunteelliset sotakuvat - West trolling manipulation -ilmiö"

__
Maailma ei ole vain länsi -

.. se on myös väkirikasta itää ja kehitysmaita, joiden rooli astuu aivan uuteen valoon, kun itäinen valtarakenne luo omia polkujaan "silkkivöinä" maailmalle tuottamaan kaupallista virtaa, yhteistyötä tasa-arvoisempana -vain kauppa mielessä; eikä enää niinkään sekaantumista vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Tässä on lännelle uusi hyödyllinen oppijakso, jota työstetään Kiinasta, maailman suurimmasta kansantaloudesta.

Onko Kiinassa rasismia, on ja ei -pääsääntöisesti ei -
.. Kiina valvoo kuitenkin omia etujaan kuin mikä tahansa muukin valtio.

Etujen valvonta tasapainossa kuluttamisen osalta |11 muihin vieraisiin nähden ei ole rasismia -
.. rasismia on toisen erilaisen hyljeksintä, poljenta ja paitsioon jättö väkivaltamuotoineen, varsinkin kun hyljeksittynä oleva ei omin teoin aiheuta omaa vastaavuutta -
.. ja tässä se valtava ongelmapesäke onkin - miten osaamme hyväksyä erilaisuuden -
.. miten sen vallasta voimme ohittaa epäluulomme ja kuinka taas toinen osaa nähdä reviirialueiden erilaisuudet ja osaa niiden pohjalta sopeutua tavalla, joka ei ristiriitaista eloa muiden kanssa?

__
121692

67

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta suomessa suomen maassa täällä syntynyt esiiämme ja isämme äitimme taistelleet puolustaneet ,,,monet joutunut henkensä menettämään ,,että suomen valtilla on itsenäisyys olla oma maamme rajat suojella maatamme ,,,peruskunnioittaa ,,,niin meidän uskontoa ym,,,,ei tänne voi luoda uutta kansakuntaa kyllä meillä muillakin on oikeus,,,ja varmasti tulee olemaa...meidän isän maa jos sitä sanaa ei ymmärrä,,,voi kyllä miettiä muualle ,,,muuttoa,,,

      • Anonyymi

        Asuuko meissä jokaisessa pieni persu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuuko meissä jokaisessa pieni persu?

        Entä vatsasyöpäkasvain?


      • Anonyymi

        Kyllä rasismi on kova sana. Mutta milloin alkaa noin kova puolustuspuhe vanhuksia kohtaan. Onko mamut tärkeimpiä. Taitaa olla.


      • Anonyymi

        Maailman jokaiselle ihmiselle tulisi olla se oikea isänmaa, jossa hänen tulisi tulla toimeen omalla äidinkielellä.


    • 2

      ( .. miten sen vallasta voimme ohittaa epäluulomme ja kuinka taas toinen osaa nähdä reviirialueiden erilaisuudet ja osaa niiden pohjalta sopeutua tavalla, joka ei ristiriitaista eloa muiden kanssa?)

      Siinäpä se kaikkien yhteistoimintaongelmien juurisiemen onkin -

      .. miten olemme huomaavaisuuden opintoputkessamme sisäistämässä evoluution vuosisatamiljoonaisen reviiriajattelun puolustautumisineen ja jopa ajoittaisine hyökkäyksineen, kun tulee puute esimerkiksi ravinnosta |12 --- ?!!

      |12 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a -
      "Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?"

      __ __
      Lopultahan reviiriajattelu on omavaraisuuden turvaamista - niin yksilö- kuin valtiotasoilta!
      -tämä lienee omaksuttu perussuomalaisissa parhaiten -jo äidinmaidosta imien?

      .. ..
      Rasismi on äärimuoto, kuten fyysisen väkivallan käyttö yhä tehokkaimpine aseineen - olemme sisuksiltamme aina lopulta väkivaltaisia, kun on kyse oman hengen puolustamisesta.

      Sotien jälkeen kaikuu aina toivehuuto:
      "Ei enää koskaan"

      .. ja aina se joka kerta murenee, kun on kyse eduista, omasta tarpeesta kuin omavaraisuuden turvaamisesta - hädän hetken lähestyessä.

      Lähestyykö nyt hätä - kyllä, sillä itse evoluution meille tuntemattomalla tavalla ohjaama luontobiologia käy ilmiöineen ylikierroksilla ja käy samalla elinolojemme ja -tapojemme "kimppuun" - sen omana "hätähuutona":

      "Nyt riittää"

      Vertauskuvallisesti:
      -pysy ihminen omassa, sinulle luodussa elollislokerossa eli reviirissä ja jätä muille se mikä heille tasapainoisesti kuuluu!

      -näin voisimme ajatella jo ihmiskuntamme sisälläkin ja lopettaa läntisen maailmanäkemyksen holtiton itsekeskeisyys erityisesti kulutuksena |13 -varsinkin kun opimme katsotaan länsikulutuksen aiheutuvuutta viimeiseltä noin 200 vuodelta.

      |13 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/228689-kasvuhokema-on-saavuttanut-maalliset-rajansa/ -
      "Kasvuhokema on saavuttanut maalliset rajansa"
      |13 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17744681/kasvuhokema-on-rikkonut-luonnon-monimuotoisuuden -
      "Kasvuhokema on rikkonut luonnon monimuotoisuuden"

      __ __
      EPILOGI - Voisimme arvata evoluutiolle "hengen", joka valvoo omiaan, joiden joukossa me ihmisinä olemme vain biomassamme mukaisena "elolokerona" reviirillämme, jossa on opittava tasapaino kaiken muun elollisuuden kanssa, joka ovatkin yli 90 prosenttia kokonaisuudesta, jota evoluutio "vaalii käsi omalla sydämellä - hitaan vakaalla kellotaajuuden sykkeellä".

      __
      PS.
      Meillä ihmispoloisilla on vielä paljon opittavaa, ellei sitten evoluutio hylkää prototyyppikehityksensä ihmisinä, joiden keskinäinen kyräily, epäluulo ja väkivallan hallitsemattomuus lyövät myrskylaineille koko biologisen elollisuuden, mikä on evoluutiomme kaunis kukka jo yli miljardin vuoden ajalta.

      Osaammeko suhtautua luontobiologisella älyllä tapaukseen nimeltä rasismi ja siihen oleellisesti liittyvään moniarvoisuuteen, joka luo nyt hyvä vauhtia moninapaisuutta, jossa mysteeriksemme on syntymässä napaisuuksien keskinäisyys ja mittakaavallinen suhteellisuus -lopputuloksenaan harmonia?

      Miten Sinä ymmärrät sanan harmonia?

      __
      e

      • Anonyymi

        Älämölössäsi on paljon asioita, mitä et itse ymmärrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älämölössäsi on paljon asioita, mitä et itse ymmärrä.

        Millaista apua olet vailla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaista apua olet vailla?

        Taisi "osua ja upota" kun yrität vaihtaa aihetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älämölössäsi on paljon asioita, mitä et itse ymmärrä.

        Miten voimme auttaa sinua?


    • Anonyymi

      Kuule,,,lue kansa taisteli lehti,,,jos jotain ymmärät tai haluat ymmärtää miksi sinullakin on kotimaa ,,vai asutko suomessa,,

      • Anonyymi

        Luitko lainkaan avausta?


      • Anonyymi

        Et ehkä ymmärrä sanoja reviiri, reviiripuolustus, reviiritaistelu .. ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko lainkaan avausta?

        Miksi Ilkka aina kysyt tuota "Luitko..." kun avauksiasi kritisoidaan? Onko typerä kommenttisi primitiivireaktio?


      • Anonyymi

        Tämä on se mitä "metsäkansalainen" ei kykene ymmärtämään. Ei aikoinaan taisteltu sen vuoksi että maahan ei tulisi pakolaisia/maahanmuuttajia, vaan siksi ettei haluttu alistua hyökkääjälle. Näilla asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Maailma globalisoituu kovaa vauhtia halusi "metsäkansalainen" tai ei. Pääsee helpommalla kun ei kaivaudu ikiomaan piilopirttiinsä heristelemään nyrkkiään kaikille ohikulkijoille.


    • Anonyymi

      Ilkka on hauska setä. Kirjoittaa kovin löyhää skeidaa ja sekoittaa asioita kovin luovasti ja vesittää jokaisen yrityksensä kun ei malta pysyä asiassaan.

      • Anonyymi

        Onneksi kuolee kohta vatsasyöpäänsä.


      • Anonyymi

        Kerrotko joitain esimerkkejä "skeidasta"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko joitain esimerkkejä "skeidasta"?

        Oletko kateellinen; etkö kykene yhtä syvällisiin avauksiin, vai kykenetkö niihin lankaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kateellinen; etkö kykene yhtä syvällisiin avauksiin, vai kykenetkö niihin lankaan?

        Liian pitkiä sepostuksia. Pitää pystyä tiivistämään. Ei tuollaisia romaaneja jaksa lukea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kateellinen; etkö kykene yhtä syvällisiin avauksiin, vai kykenetkö niihin lankaan?

        Kuka voisi edes olla kateellinen paskakirjoituksistasi? HALOO !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka voisi edes olla kateellinen paskakirjoituksistasi? HALOO !!!

        Kykynetkö edes jonkin asteisiin perusteluihin väitteittesi osalta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liian pitkiä sepostuksia. Pitää pystyä tiivistämään. Ei tuollaisia romaaneja jaksa lukea.

        Nyt näyttäisi olevan 104 lukuavausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kykynetkö edes jonkin asteisiin perusteluihin väitteittesi osalta?

        Et selvästi lukenut lukijoiden kommentteja avauksestasi. Ei niissä kyllä kehuta kirjoitustasi.


    • Anonyymi

      Miten Sinä mahdollisesti koet rasismia?

      • Anonyymi

        Menes kuule trollintollikka Buchaan Ukrainaan kyselemään tuota asiaa.


    • Anonyymi

      Tässä 100% rasisti kirjoittanut intialaisia naisia herjaavan kirjoituksen vaikk apersujahan tuossa on tarkoitus myös haukkua:
      Kermapersemaahanmuuttajat vievät parhaat työt - on se niin väärin!
      Moktar.Gubta
      2023-08-09 07:56:59

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009770722.html
      ” Espooseen saapuu nyt korkeasti koulutettuja teknologia-alan osaajia Intiasta. Viime vuonna intialaisten osuus kaikista Espoon ulkomaalaisista oli jo kahdeksan prosenttia..”
      Että tämmöistä maahanmuuttoa.

      Eikä näille sorretuille intialaisakoille kelpaa suomalainen pukeutuminen, ei toki. Ukot ovat pakotteet ne pukeutumaan värikkäisiin sareihin. Kyllä pitäisi intialaisten naistenkin osata pukeutua t-paitaan, pieruverkkareihin ja crocseihin niin kuin suomalaisetkin.

      Ruuankin kanssakin vielä kronklaavat. Eikö kelpaa pottu ja kastike, häh? Ei kelpaa. Pitää olla kikherneitä ja mausteita ja vaikka mitä. Hulluimmat syövät pelkkää kasvista kuin Riikka Purra konsanaan. Pitäisi siinä kansalaisuustestissä vaatia kaikilta intialaisilta ison naudanlihapihvin syömistä.

      Ja sitten se katkerin asia. Nämä vetämättömät intialaiset kermaperseet tienaavat mitään tekemättä siinä 5 tonnia kuussa. Kun suomalainen Eino-Petteri painaa kolmivuorotyötä tehtaassa niin hyvä, jos kolme tonnia kuussa tienaa.

      Eikö vääryydellä ole mitään rajaa!

      Toisinaan on niin kovin raskasta olla persu.
      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      Kun Moktar on parikymmentä vuotta trollaillut ja tekeytyy mamuksi nimimerkkiään ja kuvaansa myöten, se on blackfaceilua ja rasismia sekin. Outo ja todella rasistinen kirjoitus tämä Moktarin öyhötys.

    • Anonyymi

      Ikävällä týpillä pyörii pää kuin mustikka sienimuhennoksessa.

    • Anonyymi

      Rasismi on olomuoto jossa itsekkyys kukkii!

      • Anonyymi

        Itsestään majestettimonikossa kirjoittava trolli vaikuttaa narsistilta.


      • Anonyymi

        Mitä tarkoittaa rasismi kun sen noin sanoo? Onko maahanmuuttopolitiikka sama asia. Avaisitko hiukan näkemystäsi.


      • Anonyymi

        Rasismi ei ole mikään olomuoto. Rasismi on eriarvoista kohtelua, eli syrjintää perustuen ihmisen etniseen taustaan. Kaikki eriarvoinen kohtelu ei kuitenkaan ole rasismia. Esim. ikärasismi ei ole oikeaa rasismia. Ei pitäisi puhua ikärasismista, vaan eriarvoisesta kohtelusta perustuen ikään.


      • Anonyymi

        ^ ikäsyrjintä olisi korrektimpi termi käyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasismi ei ole mikään olomuoto. Rasismi on eriarvoista kohtelua, eli syrjintää perustuen ihmisen etniseen taustaan. Kaikki eriarvoinen kohtelu ei kuitenkaan ole rasismia. Esim. ikärasismi ei ole oikeaa rasismia. Ei pitäisi puhua ikärasismista, vaan eriarvoisesta kohtelusta perustuen ikään.

        Oikein sanottu rasismin käsitteestä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei ole rasismia, jos asiaan ei liity ihmisen etinen tausta tai rotu. Tuo ei siis näytä olevan ollenkaan rasismia.


      • Anonyymi

        Rasismi on syrjintää, mutta kaikki syrjintä ei ole rasismia.


    • Anonyymi

      En usko, että me täällä Suomen maassa ketään alistetaan tai kyykytetään.
      Kouluissamma varsinkin erisrvoisuus on niin suuri aate, ettei ole järkevää lähteä kouluja nyt dissaamaan. Koulut tekevät taatusti hyvää työtä ja tarjoavat SIVISTYSTÄ kaikille ihonväriin katsomatta. Kyllä se vain näin on.

    • Anonyymi

      Oikein vai väärin?

      https://yle.fi/a/74-20044937

      "Purra arvosteli mediaa ”silmittömyydessään ennennäkemättömästä ajojahdista”
      Purra siteerasi puoluekokouspuheessaan Erika Vikmanin kappaletta."

      • Anonyymi

        Eikö Purra siteeranutkaan Vikmanin kappaletta? Valehteleeko mediapooli?
        Lukekaa MV -lehteä - sen totuusarvo tiedetään: se valehtelee aina. Ei tarvitse arvailla.


    • Anonyymi

      EIPÄS KUKAAN OLE MAININNUT KUN KUMMISETÄ KOKOOMUS NIINISTÖ SANO : suomeen ei vapaa matkustajia tarvita. MITÄ MUUTA TUO SANONTA KUIN RASISMIA EI KUN SALE TAPETILLE SANOMISISTAAN JA HETI.

    • Anonyymi

      Niinpä niin. Meitä pelotellaan rasismilla, vaikka olisi esim kysymyksessä krittiikki ihan vain epäkohtia kohtaan.
      Kun koulussa kiusataan valkoihoinen toista valkoihoista niin se on koulukiusaamista mutta jos valkohoinen kiusaa eriväristä se on kait rasistista.
      Mutta jos tummaihoinen kiusaa valkoihoista se on kiusaamista.
      Jos valkoihoinen tai tummaihoinen kiusaa romania se on rasismia. Jos saamelaista tai savolaista nimitellään se on syrjintää, koska iho on valkoinen.
      Jos juutalaista kiusataan se on antisemitismiä. Jos keskustapuoluetta arvostellaan se on kritisointia.
      Eli tuo Rasisimi on sellanen pelottava sana ja sillä saa toisen hiljaseksi vaikka ei olekaan etnisestä tai ihonväristä kyse.
      Esim usein Persuja koko ajan suomi24:sssä joku tai jotkut haukkuu ja pilkkaa, sitä ei voi kritisoimiseksi sanoa vaan se on ihan suoraa toisen haukkumista mm tyhmäksi kouluttamattomaksi vähä-älyiseksi, natsiksi köyhäksi luuseriksi työttömäksi, lista on loputon. Huoraksi en vielä ole kuullut nimiteltävän, mutt tulee se vielä sekin aika.

    • Anonyymi

      Onko persu rasisti vai reviirinsä puolustaja?

      • Anonyymi

        Onko itätrolli ihminen?


    • Anonyymi

      Foorumilta löytyy erinomaisia rasismiin liittyviä kirjoituksia, kiihkotta ja asiapohjaisesti. kiitos

      Etiopiasta muuttanut.

    • Anonyymi

      Asiaa, sano Jaska Kuhmosta!

    • Anonyymi

      Onko sellainenkin kuin terveyden huolto jos pitää mennä yksityis lääkärille eikä saa kunnalliselta puolelta hoitoja niin rasismia

    • Anonyymi

      Halla-aho on reviiripuolustaja!

      • Anonyymi

        Sellaisia on vain trollin omissa öyhötyksissä.

        Hän ei tiedä mikä on reviiri.


    • Anonyymi

      Jussi Halla-aho presidentiksi ja Puhdas Rasismi sallituksi!

    • Missä puolueessa esiintyy eniten piiloteltua rasismia, ellei sitä sitten nimitetä reviiripuolustukseksi?

      • Anonyymi

        Miksi et itse taaskaan selvitä kysymääsi asiaa - eikö eväät trollilla riitä?

        SItten vielä sotket kysymykseesi itse keksimiä hokemiasi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi et itse taaskaan selvitä kysymääsi asiaa - eikö eväät trollilla riitä?

        SItten vielä sotket kysymykseesi itse keksimiä hokemiasi!

        Saksan AfD, persujen veljespuolue?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksan AfD, persujen veljespuolue?

        Miksi et itse taaskaan selvitä kysymääsi asiaa - eikö eväät trollilla riitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi et itse taaskaan selvitä kysymääsi asiaa - eikö eväät trollilla riitä?

        SItten vielä sotket kysymykseesi itse keksimiä hokemiasi!

        Et siis kykene debattiin. Vähäinen perustietämyskö syynä?


    • Anonyymi

      Venäjän propagandaan kuuluu sekoittaa kaikki asiat niin ettei millään näytä olevan enää mitään merkitystä.

      Silloin saa vapaat kädet tehdä mitä tahansa rikoksia. Luoma palvelee tällä tavalla Venäjää ja Kiinaa.

      Ei hänen sepustuksistaan ota kukaan selvää mitä niissä halutaan sanoa.

      • Anonyymi

        Luoma palvelee Venäjää ja Kiinaa joko tyhmyyttään tai rahaa vastaan. Hänellä on valtava ongelma pestä roistovaltioita puhtaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma palvelee Venäjää ja Kiinaa joko tyhmyyttään tai rahaa vastaan. Hänellä on valtava ongelma pestä roistovaltioita puhtaaksi.

        Millaista rasismia noissa maissa on, jos vertaat Yhdysvaltoihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaista rasismia noissa maissa on, jos vertaat Yhdysvaltoihin?

        Miksi et itse taaskaan selvitä kysymääsi asiaa - eikö eväät trollilla riitä?

        Lue Amnestyn raportteja kiimaamistasi Venäjästä ja Kiinasta.


    • Anonyymi

      Muslimien strategia on syyttää rasismista mitä tahansa, mikä asettuu vastustamaan heidän rikoksia, törkeää käytöstä ja valehtelua.

      • Miten koet aiemman valkoisen eurooppalaisen kolonialismin, paljolti myös nykyisten islamistivaltioiden historiassa?

        Tulee mieleen Lähi-itä ja ranskalais-englantilaiskarttaharjoitukset Sykes & Picot operaationa Turkin osmaanivaltion hävittyä osuutensa I Maailmansodassa.


        ..
        Onko mielestäsi riittävästi tutkittu 9/11 terrori-iskun juurisyitä?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Miten koet aiemman valkoisen eurooppalaisen kolonialismin, paljolti myös nykyisten islamistivaltioiden historiassa?

        Tulee mieleen Lähi-itä ja ranskalais-englantilaiskarttaharjoitukset Sykes & Picot operaationa Turkin osmaanivaltion hävittyä osuutensa I Maailmansodassa.


        ..
        Onko mielestäsi riittävästi tutkittu 9/11 terrori-iskun juurisyitä?

        Huomaa, ettet hallitse historiaa:
        - suuresti ihailemasi Venäjä on myös kolonialisti eikä se ole häipynyt valloittamiltaan alueilta, jotka ovat Aasiassa, vaan liittänyt ne itseensä
        - kiinalaiskommunistit harjoittavat hyytävää kolonialismia Afrikassa.
        - Sykes–Picot ei ole "karttaharjoitus" eikä sitä tehty Turkin hävittyä 1. maaimansodan.
        - 911 - terrori-isku tehtiin Afganistanista ja se on vain yksi monista Al Qaidan terrori-iskuista


    • Anonyymi

      Islam on kollektiivista psykopatiaa, joka leimaa uhrinsa syylliseksi. Islamfobia ja rasisti ovat muslimien papukaijamaisesti käyttämiä ilmaisuja.

      • Anonyymi

        Myös putinismi on kollektiivista psykopatiaa, joka leimaa uhrinsa syylliseksi. Russofobia ja fasismi ovat putinien papukaijamaisesti käyttämiä ilmaisuja.


    • Anonyymi

      Ilkka…miksi et muuta Pohjois-Koreaan?
      Pian saamme vihdoin alkaa sodan Venäjää vastaan vaihtoehtona kaltaisillesi on käsky etulinjaan toteuttamaan pasifismiasi ellet sitten lähde turvapaikanhakijoiden kanssa Ruandaan.
      Pekurista ei teloitettu syyttä.

    • Anonyymi

      Persu on rasisti! Ei ole, vaan reviirinsä puolustaja!

      • Anonyymi

        Höpsis! Ei sellaisia ole kuin säälittävän itätrollin valheissa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe