Satavuotiaan ja sitä vanhemman puun kaatoon kaatolupa .

Anonyymi-ap

Niinkuin hirven tai karhunkin kaatamiseen tarvitaan kaatolupa , niin harvinaiseksi vanhat puut on suomessa käyneet .
Vanhoja puita nähdäkseen täytyy matkustaa kaupunkiin , puistoissa saattaa nähdä niitä ja joillakin erittäin vanhoilla hautausmailla .

34

641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tosiaan, yli sata vuotiaita puita pitäisi lailla suojella. Lappeenrannan Huhtiniemen alueella kasvaa kilpikaarnaisia noin 250 vuotiaita mäntyjäkin ja nyt niitten kaatamista suunnitellaan sillä syyllä kun ne roskaavat hiihtolatuja.
      Onko järkyttävämpää syytä keksitty vanhojen arvokkaiden puiden kaatamiseksi?
      Täällä Etelä-Karjalassa on noin 1000 ha alue vanhaa sekametsää jonka alueella on useita lampia ja suo-alueita. Hannu Siitonen on ansiokkaasti ajanut tämän ainutlaatuisen alueen suojelua ja julistamista Kansallispuistoksi. Sillä statuksella saisi varmuuden alueen luonnon monimuotoisuuden säilymisestä.
      Vanhana (83v) naishenkilönä olen nähnyt järkyttäviä metsän tuhoamisia tällä Etelä-Karjalankin alueella ja tuntenut voimattomuutta kun en ole pystynyt edes vanhempieni ylpeydellä vaalimaa metsää suojelemaan aukkohakkuulta kun perikunta myi alueen metsäyhtiölle.

      • Anonyymi

        Surullista kun perikunnatkin myyvät arvokkaimmat metsät yhtiöille.


      • Anonyymi

        Kamalaa, miten ne tuhoaa ettei puut kasva uudelleen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surullista kun perikunnatkin myyvät arvokkaimmat metsät yhtiöille.

        Suojele sitten metsäsi. Mitä täällä vingut. Miljoona sinne tänne.


      • Anonyymi

        Miksi - pitääkö odottaa että puu on turvallisuusriski esim. puistossa - ai niin eihän puistoihin kohta enään saa mennä kun siellä on valkoposki hanhia.
        Lahdessa kyltti puistossa "liiku varoen alueella valkoposki hanhia" ja kyltissä lisäksi ruksi koiran kuvan päällä - eli puistoon ei saanut mennä koiran kanssa, kun siellä oli valkoposki hanhia !

        Sitten toinen ääripää - kun Suomeen eksyy harvinainen lintu puistoon niin poliisi menee ja AMPUU sen ? Ollaan me sitte .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surullista kun perikunnatkin myyvät arvokkaimmat metsät yhtiöille.

        Näitä aktiivisimpia luonnon suojelijoita on ihmiset kenellä ei ole aariakaan maata.

        Ostakaa metsää ja suojelkaa sitä kaikelta pahalta, köytätte itsenne varmuudeksi ketjulla suurimpaan puuhun. Toivottavasti liito orava ei pasko päähänne, joudutte lähtemään metsästänne


    • Anonyymi

      Satoja vuosia vanhan puun kaataa muutamassa minuutissa , uuden satoja vuosia vanhan puun aikaansaaminen vie satoja vuosia .

      • Anonyymi

        Ehtii monta sukupolvea viherpiiperöitä kasvaa horsmaa siinä ajassa :)


      • Anonyymi

        Voipi olla, ettei sadanvuoden päästä puita kasva, toisekseen mikä turhantoimittajien tarkastajien lauma kävisi puita tarkastelemassa ja myöntelisi kaatolupia.


      • Anonyymi

        Mutta kun piiperöt laittaa aurinkopaneeleita "20 jalkapallokentän" kokoiselle alueelle ja tietty suuremmillekin alueille, niin siihen aluelle ei kasva KOSKAAN minkään kokoista puuta. Siitä pitää pienetkin taimet kaataa jotta ne eivät varjosta.

        Älykääpiöt ei hyödynnä tehtaiden, kerrostalojen ym. kattoja - pitää laittaa paneelit tuottavaan maaperään - se ei ole "päästölähde" se alue missä on aurinkopaneelit


    • Anonyymi

      Sellunkeitto vaan lisääntyy suomessa ja samalla me siirrymme puulämmitykseen ??

    • Anonyymi

      Kaikki alle 100v talot hesasta hävitettävä ja istutettava puuta tilalle!

      • Anonyymi

        Juu. Aloitetaan se Suomen "ennallistaminen 50 luvulle" helsingistä - jätetään suon ojien täyttäminen tauolle.

        Hölmöläisten hommaa lisää, hesasta ajaa "vanhan metsän kaatoluvan myöntäjä" kiteelle katsomaan saisiko puun mahdollisesti kaataa.

        NYT meillä kaadetaan metsää motolla. Se viedään kuormurilla pois ja tuodaan ajokone joka ajaa puut tienvarteen. Seuraavaksi kone kerää oksat ja ajaa ne tienvarteen, metsään on tuotu kaivinkone joka irroittaa kannot, seuraavaksi ajokone ajaa tienvarteen kaivinkoneen irroittamat kannot. tuodaan kuormuri joka vie ajokoneen ja kaivurin pois. Paikalle tulee hake auto joka hakettaa kannot ja oksat ja ajaa ne poltettavaksi (hyvinkin 100km päähän) Seuraavaksi tulee tukki auto joka vie tukit sahalle. Kantojen ja tukkien poltosta kertynyt tuhka ajetaan tienvarteen ehkä helikopterilla levitykeen.
        Tuosta oksien ja kantojen keräyksestä valtio maksaa "risurahaa" . Nyt on energiaa kulutettu niin paljon että kyllä hiilille pitää nieluja taas kasvaa - suojellaan vaan kaikkea -tuulivoimalatkin, tukineen päivineen


    • Anonyymi

      Vanhat puut joutaa pois niin kuin vanhat ihmisetkin. Kuuluu luonnon kiertokulkuun.

    • Anonyymi

      Suomessa on enään niin vähän yli satavuotiaita puita että ne tulisi suojella , nehän ovat jo lainkin mukaan antiikkia .

      • Anonyymi

        Useimmat niistä on kaupunkien taajamissa ja puistoissa. Millähän konstilla se "tarkastaja" sitten toteaisi onko puu 100 v. vai 99 v.? Kun normaalista kannostakaan ei näe todellista ikää, vain kannossa olevat vuosirenkaat. Kannon korkeuskin muuttaa asioita. Viherteoreetikot pysyköön edelleen lähiöiden suojassa laskemassa vuosirenkaita kuppilan pöydästä.


    • Anonyymi

      Kaikki puunhalaajat voivat halutessaan ostaa metsää ja suojella sen. Osta Suomen metsät ja suojele ne. No etkö. Eikö löydy pätäkkää? Muiden metsät kyllä suojelisit. Dorka köyhimys.

      • Anonyymi

        Tukijullien metsät voi suojella tai ottaa valtiolle kun ovat tukiaisilla ostettuja ja muutkin saaneet vähentää ostot verotuksessa puun myynnistä, eihän siinä ole mitään järkeä.


      • Anonyymi

        Viherpössyttelijä on tuhlannut rahansa pössyttelyyn niin eipä siinä metsiä ostella. Toisaalta hän varmaan kompastuisi metsässä ensimmäiseen risuun ja joutuisi pyytämään apua hätäkeskuksesta. Ovat niin avuttomia normaaleissa asioissa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Oivallinen keksintö. Nykyään yli satavuotiaita puita kaadetaan valtavasti. Jokaisen hakkuualueen puun ikä pitäisi ensin tarkastaa ja yli satavuotiaasta puusta olisi tehtävä kaatolupahakemus. Jokainen lupahakemus käsiteltäisiin virastossa lisäselvitysten kera. Sitten virasto antaisi päätöksen tiedoksi hakkuuluvan hakijalle. Hakkuuluvan hakija, jokin luontojärjestö tai valtion virasto valittaisi hallinto-oikeuteen ja niin edelleen.

      Työllistävä vaikutus olisi ennennäkemätön. Paperia kuluisi valtavasti ja sellupuun kysyntä ja hinta kasvaisi.

      Kannatetaan.

      • Anonyymi

        Ketjun alkupuolella kysytään "mistä tietää että puu on 100 vuotias, eikä alle sata vuotta. Sen iän näkee kannosta suunnilleen, mutta silti siinäkin jää ikää pois. Puut usein kaadetaan myös siksi että ne saattavat kaatua rakennusten päälle tuhoten ne. Kukaan ei huvikseen 100 vuotta vanhoja puita kaatele, koska tyviosuuksien paksuus estää niiden normaalin käytön. Ketjusta huomaa että normaalista käytännön elämästä tietämättömiä on paljon. Kun oikeassa elämässä ketjun aiheeseen perehtyy, niin sammakot kommenteissa jää vähille.


    • Anonyymi

      Hyvä ettei koske talousmetsiä :)

      Hupaisaa kun piiperöt selittää miten Suomi ei ole hoitanut velvoitteitaan, vaikka täällä on eniten metsää, myös suojeltuja. Keski-Euroopassa laiminlyöneet suojelun satoja vuosia, siellä ne ilmastotoimet on tehtävä.

      • Anonyymi

        Piiperöt ovat täysin pihalla normaalista elämästä.


    • Anonyymi

      Hyvä idea vanhan puun kaataminen luvanvaraiseksi .
      Eihän suomessa kyllä ole yli satavuotiaita puita kuin kaupunkien puistoissa ja joillakin hautuumailla , sellunkeittoon jalostetuissa puupelloissa ei noin vanhoiksi puut pääse .

      • Anonyymi

        Miten tiedät puun olevan yli 100 vuotias vaurioittamatta puuta? Luvanvaraisuus tarkoittaa että joku antaa ehkä luvan kaatoon. Siinäpä olisi uusi byrokraattinen ammatti, puun kaatoluvan antaja. Vuoden hölmöin ehdotus on puun kaatamisen luvanvaraisuus!!


    • Anonyymi

      Puupellot joissa on viisitoista kaksikymmensenttisiä puita ja joita suomen metsät suurimmalta osaltaan on saa tämän säännön puolesta surutta taas parturoida keitettäväksi .
      Suomen "metsät" ovat sellunkeittoon muutettuja yksilajisia puupeltoja jotka niitetään jo selvästi ennen sataa vuotta .

      • Anonyymi

        Miksi itket, haluatko että kaadettaisiin suojeualueilta mitä on peräti yli miljoona hehtaaria? Men istuttamaan muihin maihin metsää että voivat nekin suojella yhtä paljon.


    • Anonyymi

      Loppuun kasvaneille puille pitäisi maksaa tapporahaa, sillä ne ovat lahoamis pisteessä ja eivät enää sido hiiltä, vaan ovat hiilipäästöjä--siis tuhoavat luontoa.

    • Anonyymi

      Metsissämme on miljoonia yli sata vuotiaita puita. Täriskää nyt ihan rauhassa sen yhden puun juurella. Lopettakaa höpöttäminen.

    • Anonyymi

      Puhutaan että "metsät" kasvaa puuta enemmän kuin koskaan ennen , no kasvaahan ne ojitetut ja istutetut puupellot sitä yksilajista puuta keittämistä varten .

      • Anonyymi

        Ojitetuilla rämeillä kasvaa kaikenlaisia puulajeja ja pusikoita niiden seassa, siellä on metsäneläimillä hyvä piilotella ja monipuolista ravintoa riittää.


    • Anonyymi

      Suomesta metsät on tuhottu puupeltojen tieltä .

      • Anonyymi

        Levysi jäänyt päälle kuin putlerin trollitehtaalla :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2519
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      198
      2234
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      56
      2232
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      173
      1743
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      9
      1263
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe