Juurihoito vai hampaanpoisto, jatkuvasti oireilevalle hampaalle ?

Anonyymi-ap

Kipuileva tulehtunut hammas, on jo vuosikymmen toista piina, jota kukin hammaslääkäri, kuvaa ja paikkailee, mutta sinne hampaan väliin, ei ilmeisesti nykytekniikalla yllä, kun itse olen tiennyt ja siitä sanonut joka kerta, että siellä se ongelma on, mutta taaskin on vain muutama viikko viime paikkauksesta, niin jo lähti taas palanen, joko hammasta, tai paikkaa, samasta hampaasta ja kipuilee, koko poski ja säteilee muihin hampaisiin ympärillä, se tulehdus ja kipu hampaassa.

Rahaa mihinkään kalliisiin hoitoihin, eikä vuosia jatkuneeseen kierteeseen, olisi ollut eikä ole, joten alkaisin olla valmis poistattamaan koko hampaan, onko se järkevää ja mahdollista, vai pitäisikö käydä ensin läpi, todennäköisesti täysin turhat ja hintavat juurihoidot ? Hammas on takana ylhäällä, toiseksi viimeinen ilmeisesti, nyt ei voi avata suuta, on villahuivi päässä, posken ympärillä.

Taustalla autoimmuuni-reuma-tulehdus-kipusairaus, joka voi olla yksi hampaiden tulehduksien syy, mutta sitä eivät hammaslääkärit noteeraa, ovat kuin ei saisi kysyäkään, että onko sairauksilla yhteys, kerrottuun jatkuvasti kipuilevaan, tulehtuneeseen hampaaseen, jonka kuvaamiseen ja paikkailuihin, on uponnut pieneläkeläisen ruokarahoja monet kerrat.

Jos kokemuksia / tietoa asiasta, niin lukisin mielelläni, asiallisia vastauksia.

Olisiko hampaan poistattaminen, liian radikaali toimenpide, oikaisemista, todennäköisesti toimimattomien juurihoitojen sijasta, suoraan lopputuloksen kautta maaliin, vai miten kannattaisi toimia, jos vaikka hammaslääkäri sattuisi vastaamaan.

37

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisään vielä, että olen ahkera hampaiden harjaaja ja käytän sähköhammasharjaa, hammasvälejä pyrkinyt putsailemaan, mutta eihän se säännöllistä toki ole, mutta se nyt ei tätä ongelmaa ratkaise, ennenkin pystyttiin korjaamaan ja hoitamaan hampaat, eikä syyllistetty potilaita.

      • Anonyymi

        Erehdyt! Ei ennenkään pystytty korjaamaan kaikkia hampaita. Jo lapselta kiskaistiin pysyviä hampaita eikä mitään saanut tilalle. Siinä hampaat alkoi harveta ennen kuin kaikki pysyvät hampaat olivat edes puhjenneet. Oikeasti joku sai rippilahjaksi tekarit.


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        ❤️ ­N­­y­m­­f­o­­m­a­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Ensiapu on kuollut priorisoinnin ansiosta. Asiakas kuolkoon sydämensä tulehdukseen.

      • Anonyymi

        Kaikki apu on kuollut yksityistämisen takia, mitään aidosti julkisiakaan palveluja, ei enää käytännössä ole, vaan pakkoyksityistäminen jyllää, jos sanot, että haluat "vain" julkista palvelua, saatat joutua sote-henkilökunnan vihan kohteeksi, nimim. kokemusta on.


    • Anonyymi

      Minulla oli ylähampaassa ( ei edessä ) syvä reikä, hammas myös heilui.
      Menin hammaslääkäripäivystykseen julkisella puolella, sanoin hänelle suoraan, ettei aleta edes harkita mitään juurihoitoja, vaan hammas pois.
      Ystävällisesti tämä lääkäri laittoi puudutuksen ja nykäisi hampaan irti.
      Siisti ja nopea juttu.

      • Anonyymi

        Ei kai heiluvalle olis ollut enää mitään tehtävissä tän maailman konstein.


      • Anonyymi

        Pääsit julkiselle ja sait vieläpä hyvää, toivomaasi palvelua. Niin sen pitää olla, aito valinnanvapaus, eikä pakkoyksityistämisiä ja rahaa niiden terveydenhoitoon, jotka eivät sitä rahaa mihinkään tarvitse, kun on kaikkea enemmän kuin liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääsit julkiselle ja sait vieläpä hyvää, toivomaasi palvelua. Niin sen pitää olla, aito valinnanvapaus, eikä pakkoyksityistämisiä ja rahaa niiden terveydenhoitoon, jotka eivät sitä rahaa mihinkään tarvitse, kun on kaikkea enemmän kuin liikaa.

        No pitäähän se hoidon onnistuminen ja hyvä palvelu saada kerran elämässään kokea.
        On edes kerran hyvä mieli, ilman turhautumista.


    • Anonyymi

      Kiitos kaikista vastauksista.

      Vastaan järjestyksessä.

      Empäs erehdy, täysin sama tilanne nykyisin, lapset ja nuoret vain hoidetaan jonkin aikaa siksi, että heistä toivotaan potentiaalista orjatyövoimaa, eli nettomaksajia pörssirikollisten keinottelulle, veroparatiisi-orjienomistajille. Sen jälkeen jos päädyit, siihen köyhimpään puoliskoon väestöstä, olet tyhjän päällä, rahattomana ilman hammas-ym hoitomahdollisuuksia, kun ei ole aitoa taloudellista oikeusturvaa.

      Sen jälkeen kun koulut on käyty, tai et sairauksien tai muun vakavan syyn takia työllisty, olet omillasi, jos olet saanut rahaa pidemmälle opiskeluun ja taustatuen / eväät hyviin ammatteihin, saat hoitoa hampaillesi, jos et, kuten iso osa väestöstä ja pienipalkkaisimmat, teet "valintoja" ravinnon ja hammashoidon, asumisen ja ravinnon ja hammashoidon jne välillä, joten lopputulos on täysin sama, monilla ei ole rahaa mihinkään hammashoitoon.

      Eli romantisoit menneisyyttä negatiivisessa, käänteisessä mielessä, 60-luvulla jo ainakin lasten ja nuorten hammashoito toimi ihan hyvin, ainakin kotikaupungissani tuohon aikaan. Ihan porattiin ja paikattiin, eikä rautahampaita viety, joten minulla oli maitohammas vielä aikuisiälle, jonka alta rautahammas lähti puhkeamaan ja siitä seurasi nykytilanne, kun oikaisuhoidot turmelivat luonnollisen purennan ja rei-ittivät hampaat, vaikkeivät hammaslääkärit sitä tietenkään, koskaan myöntäisi. Keinotekoinen tietokoneen tekemä purentamalli, kun ei sovellu elävän ihmisen suuhun, luonto on paras purennan tekijä, hampaat, ikenet ja koko ihminen elää ja muuttuu luonnollisesti.

      Sitten seuraava oli ilmeisesti draamaa, johon on vaikea sanoa mitään muuta, kuin että sydänsairauksista keskustellaan toisessa keskusteluketjussa, täällä on tarkoitus keskustella hampaidenhoidosta.

      Viimeisin ja asiallisin kommentti, ansaitsee erityiskiitoksen, noin sitä voi itse ajatella ja päätellä, toimia omien tuntemusten ja päättelykyvyn mukaan., eikä vain passiivisena, johdateltavana ja varmasti aina nettomaksajana, jollekin isolle rahastussysteemille, joka ei piittaa ihmisistä yhtään mitään.

      Ilmeisesti olet voinut hyvin elää päätöksesi kanssa (?), joten tuota vaihtoehtoa tässä pohdin. Kiva jos hammaslääkärille voi sanoa, että nyt riittää kidutus, on aika poistaa hammas. Saahan niitä nykyään jo edullisemmiksi mainostettuja implantteja tilalle, jos haluaa ja jos on rahaa, se on sitten toinen tarina.

    • Anonyymi

      Köyhimmät ei kohta tee hampailla yhtään mitään, kun hallitus tekee kunnon leikkaukset, ei riitä rahat ruokaan...Eipä tarvitse pureskella.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://tradingeconomics.com/finland/at-risk-of-poverty-rate-for-pensioners-eurostat-data.html

        Eläkeläisten ennenaikaisista köyhyyteen tappamisista, ei välitetä uutisoida, vaikka tosiasioitahan ne ovat.

        Kainuussa vanhusten ruokapalvelu törmäsi ongelmaan, ravintoköyhiä jalosteita vanhuksille viedessään, ettei vanhuksilla ole edes mikroja.

        Köyhyyteen en pelkää kuolevani, koska se ei ole todennäköistä ( vaikka en rikaskaan ole ), mutta nykyisellä terveydenhuollolla/sairaanhoidolla se tulee olemaan jokseenkin todennäköistä.
        Vanhuus, kauhulla odotan, toisaalta en edes halua...


    • Anonyymi

      Pois vaan , se on yleensä edessä jokatapauksessa pitkään hoidetulle hampaalle , ei kiva jos alkaa jossain ulkomaan reissussa tms . oireilemaan . itsellä samaa kroonista tulehdusta ja poskihampaat harventunu nyt n. 1kpl / vuosi ja nyt alkanu onneksi pärjäämään pidempään noitten kanssa eli vielä on toivetta pärjätä omilla hampailla loppuikä.

      • Anonyymi

        Pidämme peukkuja, että pärjäät, ilman tulehduksia ja omilla hampailla pitkäikäiseksi.

        Otin kipulääkettä ja pesin hampaat sähköhammasharjalla ja fluoritahnalla, sitten huuhtelin suuvedellä, joten jospa vielä nukahtaisi jossain vaiheessa, vaikka sitruunamelissa on lopussa, se on unilääkkeenä toiminut, rauhoittaa sitä kautta antaa unta.

        Lakritsijuuri on toinen rauhoittaja unen auttaja, mutta sen haittoja hampaille, voisi vähän selvittää, kun on makeahkon makuinen, vaikka lääkeyrttinä ne tuolla idän maissa sitä käyttävät, jopa koronaan, olen lukenut, jonkun idän diktaattori-hammaslääkärin sanoneen, että toimisi siihen.


    • Anonyymi

      Joo, kyllä sitä on saanut jo ihan riittävästi kärsiä, vaikkei ulkomaille ole rahaa matkustaakaan, ei se kivaa kipua ole. Tässä toisella puolella yritän vähän, jotain ravinnontynkää maistella, ettei ihan pyörry käsiin.

      Kalliiksikin se on tullut, kun aina turhaan hammaslääkäriin, paikkailua paikkailun päälle, ilman mitään tulosta, aina kipeä ja aina paikatkin hajoilee.

      Suomi oli aiemmin lähellä aitoa hyvinvointivaltiota, nyt ei ole enää edes demokratiaa, saati oikeusvaltiota kansalaisoikeuksia. Pörssirikolliset putsasivat kansan kassan pyramidihuijauksella.

    • Anonyymi

      Kiitti kaikille kullanmuruille, jotka vastasitte, ihmiset olemme aika yksin täällä maailman myrskyissä, joten jokainen inhimillinen sana ja kohtaaminen, jossa ei toista mitata laskukoneella, että paljonko tuosta hyötyisi, on arvokas.

      • Anonyymi

        Ei aina katsota sitä, paljonko jostain hyötyy, vaan sitäkin katsotaan, paljonko jossain kohtaa menetetään.
        Ihmisyys ja ihmisarvo ei ole rahalla mitattavaa, valitettavan usein se vain menee niin.


    • Anonyymi

      Silti vähän pelottaa hampaanpoistokin, pakko myöntää.

    • Anonyymi

      minulla viisaudenhammas on poistettu reikiintymisen vuoksi. hammaslääkäri sanoi, että niitä ei paikkailla ja kun kuulemma omani ei ollut puhjennut kunnolla täysin esiin, niin poistettiin suoraan.

      kun poskihampaaseen tuli reikä, niin se meni juurihoitoon, hammaslääkäri sanoi, että siihen pitäisi sitten laittaa implantti ja minulle sitä kannattaa pitää viimeisenä vaihtoehtona, koska narskuttelen. (implantti voisi helposti rikkoa sitten muut hampaat)

      Sanoisin siis, että hammaslääkärit tekevät nuo ratkaisut potilaskohtaisesti, kokeile ja ehdota hammaslääkärille, jos se vaikka poistettaisiin kokonaan ja kysy voisiko siihen laittaa implanttihampaan

      • Anonyymi

        Ilman muuta ottaisin implantin, jatkuvasti tulehtuvan ja särkevän hampaan tilalle, joka tuskin millään juurhoidoilla, miksikään enää muuttuisi, mutta raha on se kysymys, että saako sen implantin käyntimaksuilla julkiselta puolelta, vai miten se asia on ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman muuta ottaisin implantin, jatkuvasti tulehtuvan ja särkevän hampaan tilalle, joka tuskin millään juurhoidoilla, miksikään enää muuttuisi, mutta raha on se kysymys, että saako sen implantin käyntimaksuilla julkiselta puolelta, vai miten se asia on ?

        julkisella pitää maksaa itse hammashoidon tarvikkeet (siis puudutukset ja jos vaikka ilmapntin saa, niin se ilmpantti ja niiin edespäin) + käyntimaksu. Eli tulee julkisella halvemmaksi kun yksityisellä, mutta ilmaiseksi ei julkisella saa muuta kuin tarkastuksen ja muistaakseni suuhygienitsin käynnit, jos hammaslääkäri on niiden tarpeen todennut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        julkisella pitää maksaa itse hammashoidon tarvikkeet (siis puudutukset ja jos vaikka ilmapntin saa, niin se ilmpantti ja niiin edespäin) käyntimaksu. Eli tulee julkisella halvemmaksi kun yksityisellä, mutta ilmaiseksi ei julkisella saa muuta kuin tarkastuksen ja muistaakseni suuhygienitsin käynnit, jos hammaslääkäri on niiden tarpeen todennut.

        ja ne tarvikkeet on julkisella halvemmat, koska niihin ei lisätä voittoa yritykselle, niin kuin yksityisellä puolella usein. Muistelen, että kun itse sain purentakiskon julkisella, niin se maksoi kokonaisuudessaan jotain 200 euroa (tästä on jo aikaa, nykyhinnat ehkä korkeammat), kun yksityisellä olisi mennyt helposti 400 euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        julkisella pitää maksaa itse hammashoidon tarvikkeet (siis puudutukset ja jos vaikka ilmapntin saa, niin se ilmpantti ja niiin edespäin) käyntimaksu. Eli tulee julkisella halvemmaksi kun yksityisellä, mutta ilmaiseksi ei julkisella saa muuta kuin tarkastuksen ja muistaakseni suuhygienitsin käynnit, jos hammaslääkäri on niiden tarpeen todennut.

        Eipä ole ilmaisia nuokaan palvelut, kaikki julkiset on käytännössä yksityistetty, mitään aidosti julkista terveydenhoitoa, ei Suomessa ole. Monissa EU-valtioissa eläkeläisväestölle, on aidosti täysin maksuton, kaikki terveyden- ja hammashoito, aidon taloudellisen oikeusturvan lisäksi.

        Suomi kuuluu banaanivaltioihin, ei ole enää mikään demokratia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman muuta ottaisin implantin, jatkuvasti tulehtuvan ja särkevän hampaan tilalle, joka tuskin millään juurhoidoilla, miksikään enää muuttuisi, mutta raha on se kysymys, että saako sen implantin käyntimaksuilla julkiselta puolelta, vai miten se asia on ?

        Ei taida julkisella imblanttia saada.
        Se ei myöskään ole ongelmaton. Voi tulehtua ja tulehduttaa leukaluun. Voidaan joutua poistamaankin. En suosittelisi kenellekkään, jolla ei ole todella paljon varallisuutta.


    • Anonyymi

      Useasti juuri hoidettu poskihammas tulehtui ja se poistettiin.Poisto ei satu, reilusti vaan puudutetta mutta jälkisäryt voi kestää viikonkin siihen pyydät tropit.

      • Anonyymi

        Joo ehkä se poisto ei satu ja kipulääkkeitä saa, ehkä antibioottejakin tässä tapauksessa, kun tulehdussairaus. Tuo implanttiasia jäi kiinnostamaan, että maksaako sote sen, jos on tulehdussairauden takia perustelua saada sellainen julkiselta ?


    • Anonyymi

      Saako julkiselta puolelta implantin käyntimaksulla ?

    • Anonyymi

      Ja vähän tarkemmin ilmaistuna, se tulehdus/kipu on siellä hampaan juuressa myös, ei vain välissä, kuten otsikossa taisin sanoa.

    • Anonyymi

      En ainakaan minä saisi implanttia käyntimaksulla. Maksaisi vähemmän kuin yksityisellä mutta maksaisi kuitenkin aika paljon. Sama koskee kruunua.
      En tiedä sitten jos henkilö on varaton. Minulla on keskitasoa oleva kk-tulo.

      • Anonyymi

        naapurissani asui varaton pariskunta ja pariskunnan toinen osapuoli ei saanut implanttia, mutta taisi korvata jonkungalvimman ratkaisun, oliko kevytsilta tai vastaava.


      • Anonyymi

        Tuskin saa ns. varatonkaan, kun sos.tuet jätetty jonnekin kauas 1900-luvulle, niin mitään ei saa, kuin ehkä pärstäkertoimella ja sisäpiireihin kuulumalla, korruptiopoliitikot tietenkin ilmaiseksi, köyhyyteen pakotettu kansa ei mitään.

        Todistetusti todella köyhille, sanotaan vain, että tulojen pitäisi riittää, vaikkei olisi kuin pienin mahdollinen orjuuseläke, kun on joutunut ilmaista työtä suvun eteen ja veroparatiisityritysten, henkensä pitimiksi tekemään.


    • Anonyymi

      Minä kipuilin pari-kolmekertaa takaa alahmpaan takia ja viimein kuvasivat yläleuasta kulmahampaan juuret ja sieltä poppanainen poraili takahampaan kivuttomaksi . Outoa oli että hermokipu voi säteillä jostain muusta kohtaa .

    • Anonyymi

      saako tänne laittaa linkkejä, katsoin äsken googlen avulla suun terveydenhuollon asiakasmaksuja ja tuossa tampereen sellaiset. Ne löytyivät googlella ensimmäiseksi:
      https://www.pirha.fi/suun-terveydenhuollon-asiakasmaksut

      joskus muistan oman hammaslääkärini (julksien puolen) maininneen minulle juurihoidetusta poskihampaastani, että eivät nämä juurihoidetut poskihampaat kovin hyvin kestä, joten tulevaisuudessa siihen ehkä pitää laittaa implantti ja sanoi, että sen voi täälläkin laittaa. kysyin suuntaa antavaa hintaakin, mutta harmikseni en enää muista. Taisi kuitenkin olla siellä kallimmasta päästä tuon toimenpiteen hinta.

    • Anonyymi

      Aloittajalle kävi siten, että viimeisin hammaslääkäri ei suostunut poistamaan sitä usein tulehtuvaa hammasta, eikä suositellut juurihoitoakaan, sanoin ettei juurihoito ratkaise ongelmaa. Aikalisä nimellä jatketaan.

      Ainahan se hetkeksi unohtuu ja on toimivinaan, sitten yleensä on tulehtunut uudestaan, mutta jotenkin olin toisaalta "helpottunut", ettei hammasta poistettu.

      Saas nähdä miten käy. Olisi niin hienoa, jos Suomessakin olisi eläkeläisväestölle, aito taloudellinen, ajanmukainen oikeusturva 2000€/kk minimieläkkeet, kuten esim. Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Islannissa ym valtioissa, joissa arvostavat omia eläkeläisväestöjään ihmisiä.

      Suomen ryöstäjät pörssirikolliset niin ahneita, että yrittävät ja ottavatkin eläkeläisväestöä, ennenaikaisesti hengiltä. Se on niiden selkeä tavoite, vaikka ilmastouhkien ja luontokadon estämiseenkin, tarvitaan sosiaalista oikeudenmukaisuutta, kaikkia ihmisiä, ovat huippututkijat vetoomuksessaan, maailman valtioitten johtajille todenneet.

      Menee kannanotoiksi vaan menkööt. Siitähän tässä keskiaikaisessa, pimeässä väkivallassa, haavoittuvimpia ihmisiä kohtaan on kyse, että meidän pitäisi vaan olla hiljaa, eikä sanoa ääneen, mitä koemme ja tunnemme, saati joudumme kestämään, jos kestämme.

      • Anonyymi

        Täytyy vain toivoa, ettei tulehtuneesta hampaasta lähde mitään vakavampaa tulehdusta leviämään muualle elimistöön.
        Suu on aika paha paikka, josta tulehdus voi levitä aiheuttaen vaaraa koko yleisterveydelle.


    • Anonyymi

      Jos hammaslääkäriltä kysyt niin hoidetaan, koska se on rahan tuloa heille. Yleisterveyden vuoksi pitäisi ehdottomasti poistaa jatkuvasti tulehtunut hammas. Eikä siinä ole todellakaan mitään radikaalia. Normaali hyvä hoitotoimenpide.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11111
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3103
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      215
      2962
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1746
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      52
      1672
    9. 85
      1648
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe