Hyvää palautetta kesän 2023 protuleireistä

Anonyymi-ap

Protuleirikesä päätökseen: leirit vahvistivat onnistuneesti valmiuksia kansalaistoimintaan

Protuleirien historian 35. leirikesä on tullut päätökseen! Uteliasta pohdintaa ja inspiroivia väittelyitä harjoitettiin kesän aikana yhteensä 57 leirillä ympäri Suomea. Leireille osallistui lähes 1000 nuorta, jotka olivat pääasiassa uskontokuntiin kuulumattomia ET-oppilaita.

Protuleiritoiminnan keskeisenä tavoitteena on vahvistaa nuorten valmiuksia kriittiseen ajatteluun ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Leireillä opitaan yhteiskuntaan ja kansalaistoimintaan liittyviä asioita, yhdistyksen vapaaehtoistoimijana saadaan kokemusta järjestötoiminnasta ja päästään ottamaan vastuuta.

Leiriläisille suunnatun palautekyselyn perusteella tavoitteessa onnistuttiin tänä kesänä monelta osin. Kaksi kolmasosaa nuorista koki, että protuleiri vahvisti argumentointitaitoja ja itsevarmuutta itsenäiseen ajatteluun. Puolet koki leirin vahvistaneen yhteiskunnallisesti ja ekologisesti tiedostavaa ajattelua. Lisäksi kolmasosan mukaan protuleiri lisäsi kiinnostusta osallistua esimerkiksi kansalaisliikkeiden toimintaan.

– Protuleiri on tämän päivän 15–16-vuotiaalle yksi tärkeimpiä paikkoja oppia toimivalle demokratialle välttämättömiä kansalaistaitoja uteliaisuuden, leikin ja yhteistyön merkeissä. Kiitos tästä kaikesta kuuluu meidän yli 400 vapaaehtoiselle aikuiselle ohjaajalle ja apuohjaajalle, jotka yhdessä leiritiimeinä suunnittelivat ja toteuttivat nämä unohtumattomat leirit, toteaa Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Alma Koivisto.

Leireiltä kerätty palaute oli yleisesti erittäin hyvää. Asiakaskokemusta mittaava NPS-luku oli leiriläisten palautteessa 84 ja huoltajien palautteessa 82. Leiriläisten protuleirille antamien kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,4.

Leirien palautekyselyihin vastasi 477 leiriläistä ja 405 huoltajaa.

Leirikesä huipentui perinteikkäästi Helsingin Alppipuistossa järjestettyyn Puistikseen, joka keräsi lauantaina 12.8. musiikkiesitysten ja yhteisen hauskanpidon ääreen 850 kesän leiriläistä ja ohjaajatiimiläistä.

21

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uusien aikuisohjaajirn rekrytointi kesän 2024 leireille on käynnissä. Ilmoittaudu. K. Protu.fi

      • Anonyymi

        Rekrytointi alkaa nettikoulutuksella.


    • Anonyymi

      Asiakaspalautteen hankkiminen ja julkaisu on kiitettävää.

    • Anonyymi

      Kiva leirikokemus on elähdyttävä ja voimaannuttava myös aikuisohjaajalle.

    • Anonyymi

      Valtio torppasi Vasurien ehdottaman satojentuhansien ilmaisrahan Protulle. Protu on puoluepoliittisesti kytköksissä Vasureihin. Kannattaa pitää varansa tuon Protun suhteen. Ei suinkaan mikään neutraali toimija.

      • Nojaa. En nyt oikein näe syytä sille, ettei kokoomuslainen voisi hyvin protua kannattaa. Heikkokin kytkös markkinatalouden ja uskonnon välillä on aika lailla lopullisesti poikki jo.

        Perussuomalaisista monella voi olla nihkeämpää, mutta jos kerran Sebastian Tynkkynen sai rauhassa esitellä poikaystävänsä, niin haittaako sitten että protu liputtaa aika selkeästi seksuaalivähemmistöjen puolesta?


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Nojaa. En nyt oikein näe syytä sille, ettei kokoomuslainen voisi hyvin protua kannattaa. Heikkokin kytkös markkinatalouden ja uskonnon välillä on aika lailla lopullisesti poikki jo.

        Perussuomalaisista monella voi olla nihkeämpää, mutta jos kerran Sebastian Tynkkynen sai rauhassa esitellä poikaystävänsä, niin haittaako sitten että protu liputtaa aika selkeästi seksuaalivähemmistöjen puolesta?

        On sille syynsä että juuri Vasurit sitä massiivista rahoitusta järkkäsivät. Protu on puoluepoliittisesti riippuvainen kuten Vapariliittokin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On sille syynsä että juuri Vasurit sitä massiivista rahoitusta järkkäsivät. Protu on puoluepoliittisesti riippuvainen kuten Vapariliittokin.

        Tuolla logiikalla valtava määrä järjestöjä olisi puoluepoliittisesti riippuvaisia. Kehtaisiko reserviläisten ampuradallakaan paukutella, ties vaikka olisi Kokoomus ajanut isompaa tukea reserviläisille?

        Reippaasti mukaan vaan Protun toimintaan, jos sinulla on aikaa kesällä viikko ja kevätkaudella koulutusten ja suunnittelun verran! Jäsenkirjoja ei kysellä.


    • Vielä tuosta protu ja vasemmisto -jutusta: Tällä palstalla on toki vähäinen merkitys, mutta oikeasti ylläoleva yritys kytkeä asioita joilla ei ole kytköstä on hirveä.

      Me suomalaiset olemme varsin hyvin yksi porukka. Osana tätä emme muodosta erillisiä lohkoja, joissa olisi vaikkapa uskonto ja politiikka kiinni toisistaan. Arkena voivat Antti ja Bertta käydä yhden puolueen tilaisuudessa, Cecilia ja David toisen -- sunnuntaina Antti ja Cecilia ovat samassa kirkossa, toisessa kirkossa taas Bertta ja David. Pidän tätä merkittävänä asiana muutenkin, nykyisessä maailmantilanteessa ehkä vielä enemmän.

      • Anonyymi

        Mutta protu on kiinni vasemmistoliitossa. Se on fakta. Pidän aika hirveänä yritystäsi kiistää ilmeinen tosiasia. Emme tahdo tänne Putinin, Trumpin emmekä vaparien valehtelukulttuuria.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta protu on kiinni vasemmistoliitossa. Se on fakta. Pidän aika hirveänä yritystäsi kiistää ilmeinen tosiasia. Emme tahdo tänne Putinin, Trumpin emmekä vaparien valehtelukulttuuria.

        Eiköhän keskimäärin enemmän tyytyväisenä nyökyttelisi Vihreiden kuin Vasemmistoliiton kannattajat.

        Leirille ovat tervetulleita, myös ohjaajiksi, ihan kyllä kelpo porvaritkin.


    • Anonyymi

      Ongelma protuleireillä lienee yhä se, että siellä saatetaan käsitellä uskontoja ja muita katsomuksia, joten se ei ole neutraali. Katsomukset ovat yksityisasioita, jotka kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin. Uskonnot esimerkiksi ovat yksityisasioita eikä kenenkään katsomus tulis tulla paljastetuksi. Katsomusneutraalius edellyttää, että jokaisen katsomus saa olla rauhassa turvattu eikä se tule esille. Mikäli se tulee, neutraalius yhdenkin ihmisen kohdalla on menetetty eikä ole suojattu laisinkaan.

      Terv. Meingott

      • Ei protuleirillä kenenkään ole pakko kertoa mitään mitä ei halua.


      • Anonyymi

        Esimerkiksi maailmankatsomuspaneelissa voi bai kuunnella ja ehkä kysyä.


    • Anonyymi

      Haku 2024 keireille on auki.

    • Anonyymi

      Vielä vajaa pari viikkoa aikaa tehdä hakemus. Kirjaudu ensin.

    • Anonyymi

      Tsemppiä kesä 2024 leirien val otteluista.

      • Anonyymi

        Korjaus: leirien valmisteluihin tsemppiä!


    • Anonyymi

      Tärkeää tietoa. Palautetta on hyvä kerätä.

    • Anonyymi

      On ne homojen ja lespojen yhteisiä leirejä. Voiko siellä saada opetusta panohommissa.
      Luuli, että sillä on viinaa ja huumeita.

    • Anonyymi

      Muutama peruutuspaikka haettavissa kesälle 2024.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2188
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2012
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      161
      1776
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      156
      1662
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      12
      1239
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      13
      1164
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1158
    Aihe