DEMANNERHEIMISMI TULISI TEHDÄ?

MANNERHEIMIN ANSIOT SUURIMPANA SUOMALAISENA 1918-1951?

HUOMAUTUS: Voi sisältää virheitä, joita korjataan tarvittaessa.

"Yksi Suomen historian suurimmista miehistä ja loistavimmista hahmoista” -Presidentti Paasikivi

Käy ruotsalaista upseerikoulutusta aatelisena ja palvelee Venäjän tsaarin armeijassa upseerina, koska Suomen oma armeija lopetettu.

1918

Mannerheim esittää olevansa Suomen tasavallan virallisen armeijan ylipäälikkö.

Sota alkaa vastoin Neuvosto-Venäjän kanssa tehtyä Suomen tasavallan itsenäisyyden tunnustamista, jossa kohdassa b (kaksi) valtioiden ero pitää suunnitella yhdessä, mutta valkoiset aloittavat venäläisten joukkojen aseistariisunnan ilman yhdessä tehtyä suunnitelmaa ja näin rikkoo itsenäisyyden tunnustamisen. Puna-Suomi teki Neuvosto-Venäjän kanssa tarvittavan suunnitelman ja näin noudatti itsenäisyyden tunnustamista.

Valkoiset olivat häviämässä sotaa, joten valkoiset ruotsalaiset aateliset pyysivät Saksalta apua. Saksan itämerendivisioona tuli ja voitti sodan, mutta Mannerheim propagandistisesti ratsasti ensimmäisenä, kuin Helsingin valloittaja/vapauttaja.

Suomalaisia talonpoikia alempiarvoisina lahdataan ruotsalaisten valkoisten aatelisten käskystä josta Mannerheim saa pilkkanimen Murha Kustaa.

Sodan jälkeen Mannerheim pitää 1700-luvun Ruotsin monarkian lakia virallisena lakina Suomessa eikä sotapropagandassa väitettyä tasavaltalaisuutta. Kun Saksan prinssistä ei tullutkaan Suomeen kuningasta Mannerheim sai Svinhufvudilla olleen valtionhoitaja viran eli hänestä tuli kuninkaan sijainen. Mannerheim joukkoineen ei esittänyt minkäänlaista Suomen tasavallan suomenkielistä perustuslakiehdotusta toisin kuin punaiset joiden ehdotus oli radikaalidemokraattinen eikä sosialistinen eikä kommunistinen.

1919

Ruotsin 1700-luvun monarkian yksinvaltijaana kuninkaan sijaisena Mannerheim suunnittelee Pietarin miehittämistä takaisin ruotsalaisen monarkian alaiseksi mikä onnistuisi vain olla hyväksymättä tasavaltalaista perustuslakia.

Tasavaltalaisen perustuslain hyväksynnän painostuksessa Mannerheim luopuu suunnitelmistaan ja hyväksyy Heikki Ritavuoren kirjoittaman Suomen tasavallan perustuslain mitä vastaan RKP äänesti.

Ensimmäisissä presidentin vaaleissa Mannerheim häviää reilusti Ståhlberille äänin 50-143.

1920

Tarton rauhansopimuksessa 1920 Suomi saa Leniniltä jonkun tsaarin vanhan lupauksen takia ns. toiseen kertaan Petsamon mikä annettiin Puna-Suomelle 1918 jos alueen asukit enemmistönä niin haluavat,. Heimosodat eivät onnistuneet alueiden lisääntymisellä.


1939

Pietarin turvaamiseksi Neuvostoliitto ehdotti useita kertoja pienen rajamuutoksen tekemisestä Karjalan kannaksella johon Suomi saisi ison alueen Itä-Karjalaa mitä heimosodissa miehitettiin. Suomen sotaklikki kuitenkin teki Neuvostoliiton mukaan useita aseellisia rajaprovokaatiota joihin ei voinnut muuta tehdä kuin vastareaktio ylittämällä raja. Mannerheim saa ylipäälikön viran Kalliolta.

Puna-armeija huonosti varautuneena ja suunniteltuna teurastettiin tarkoituksellisesti rajaprovokaatioiden onnistettua Mannerheimin linjalla. Yhtenä suunnitelmana Stalinilla oli pitkän odotuksen jälkeen vihdoinkin yhdistää Suomi ja Itä-Karjala yhdeksi itsenäiseksi valtioksi mikä todistaa väitteet suomalaisiin kohdistuvan kansanmurhan jne. vihamieliseksi propagandaksi.

Mannerheim käytti poltetun maan taktiikkaa tuhoten suomalaisten asumukset ja muut rakennukset ja pakkoevakuoimalla väestön näin vieden karjalaisilta omat maat ja mannut. Se ei ollut Neuvostoliitto mikä tuhosi talot ja vei maat vaan Stalin halusi karjalaisten pysyvän paikoillaan.

1940

Suomen armeija olevan ihan lopussa ja valtaamisen kohta onnistettuassa Mannerheim onnistuukin tekemään rauhansopimuksen vaikka Molotovin kommentti oli ensiksi, että kovin myöhäistä sellainen on. Rajakahakaksi nimetyssä sodassa Suomi Mannerheim ylipäälikkönä menettääkin useita kertoja isomman alueen mitä rajamuutosehdotuksissa oli eli Mannerheim hävisi koko Karjalan kannaksen rajaprovokaatiolla aloitetulla sodalla eikä saa korvaukseksi yhtään Itä-Karjalan alueita. Natsi-Saksa lupaa seuraavassa sodassa Suomen saavan luovutetut alueet takaisin korkojen kera.

1941

Mannerheim ylipäälikkönä natsikollaboraattorina hyökkää Neuvostoliittoon Natsi-Saksan kanssa. Stalin ehdotti kaksi kerta samana vuonna, että Suomi lopettaisi yhteistyön Natsi-Saksan kanssa ja olisi puolueeton niin kuin ennenkin ja solmisi rauhansopimuksen Neuvotoliiton kanssa. Puhtaimpaan arjalaiseen kansaan kuuluva Mannerheim ei suostu ehdotukseen puolueettomuudesta vaan jatkaa Nats-Saksan kanssa Neuvostoliiton miehittämistä ja perustaa Itä-Karjalaan keskitysleirejä.

40

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1944

      Mannerheimista tulee poikkeuslailla presidentti vaikka taas hävisi sodan. Jälleen kerran Suomen armeija on niin lopussa ja miehityksen lähentyessä natsikollaboraattori Mannerheim onnistuu tekemään rauhansopimuksen Neuvostoliiton kanssa, jos Stalin lupaa ettei häntä syytetä mistään sotarikoksista. Rauhansopimukessa vaaditaan Natsi-Saksan armeijan hävittämistä Suomesta tiettyyn määräaikaan mennessä tai puna-armeija tulee tekemään sen.

      1945

      Lapin sota natseja vastaan onnistuu määräaikaan mennessä ettei puna-armeija tule tekemään sitä. Ainoa sota minkä Suomi voitti aivan toisin kuin pääministeri Sanna Marin väitti ja näin säilytti itsenäisyyden eikä Jussi Niinistön historian dosentin ja puolustusministerin törkeä historian väärentäminen väittäessään Natsi-Saksan kanssa tehdyn yhteistyön takia Suomi säilytti itsenäisyyden.

      Päättäjien historiantuntemus ja sivistystaso on alhaista ja vihamielistä propagandaa mikä kertoo Suomen koulutuksen erittäin heikosta tasosta.

      1946

      Eroaa presidentin virasta, kun varmituu ettei häntä syytetä sotarikoksista.

      1947

      Kirjoittaa muistelmat tietenkin ruotsiksi, mutta myöhemmmin tunnusti väärentäneensä omat muistelmansa.

      1951

      Kuolee Sveitsissä.

      Loppupäätelmä Mannerheimin ansioista valittuna mm. Suurimmaksi suomalaiseksi 2004:

      -Sisällissota/kansalaissota oli Saksan voittama vaikka valkoiset itse aloittivat kofliktin.
      -Puhtaimpaan arjalaiseen kansaan kuuluvana sai Murha Kustaa nimen suomalaisten tapattamisella.
      -Loikkasi tsaarin armeijasta Suomeen ja suunnitteli Pietarin valtaamista yksinvaltiaana.
      -Menettää itsevaltiaan kuninkaan sijaisen aseman.
      -Hävisi ensimmäisessä presidentin vaalissa reilusti.
      -Heimosodat hyökkäyksinä kaikki hävisi.
      -Talvisota/rahajakahakka häviö mikä rajaprovokaatiolla aloitettiin.
      -Karjala menetettiin Mannerheimin takia mikä kaikenlisäksi poltettiin maan tasalle ja pakkoevakuoitiin.
      -Jatkostota natsikollaboraattorina Natsi-Saksan rinnalla hyökkäämällä hävisi.
      -Manmerheim menettää Petsamonkin.
      -Kaikki sodat Mannerheim aloitti ja hävisi.
      -Presidentiksi pääsi vain poikkeuslailla.
      -Kuoleman uhalla suomalaisia pakotti taas ruotsalaisten aatelisten sotiin eturintamaan teurastettavaksi.
      -Eri kansaan, eri kieleen, eri rotuun ja eri luokkaan kuuluva arjalainen/germaani tapatti suomalaisia.
      -Tunnusti väärentäneensä muistelmansa.
      -Ruotsi käytti ns. viidennnen kolonnan avulla Suomea proxy-sodissa Venäjää/Neuvostoliittoa vastaan.

      • Anonyymi

        "Puhtaimpaan arjalaiseen kansaan kuuluva Mannerheim"

        Minua kiinnostaisi tietää tasan tarkkaan mistä tiedonlähteistä tämä juttu Mannerheimistä on peräisin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Puhtaimpaan arjalaiseen kansaan kuuluva Mannerheim"

        Minua kiinnostaisi tietää tasan tarkkaan mistä tiedonlähteistä tämä juttu Mannerheimistä on peräisin.

        Ruotsalaiset ovat puhtainta arjalaista kansaa ja Murha Kustaa oli ruotsalainen.


      • Anonyymi
        patriootti kirjoitti:

        Ruotsalaiset ovat puhtainta arjalaista kansaa ja Murha Kustaa oli ruotsalainen.

        "Murha Kustaa"?

        Puhutko Kustaa II Aadolfista, joka oli Ruotsin kuningas vuosina 1611 - 1632 ja kaatui Lützenin Taistelussa vuonna 1632? Kuningatar Kristiinan isästä? Kustaa II Aadolfista, jonka kuoleman jälkeen Axel Oxenstierna oli sijaishallitsijana, kunnes Kristiinasta tuli täysi-ikäinen vuonna 1644?

        Vai puhutko Kaarle X Kustaasta, joka sai kruunun itseltään Kristiinalta tämän astuessa valtaistuimelta vuonna 1654? Samasta Kaarle X Kustaasta, joka hyökkäsi Puola-Liettuan Kansainyhteisöön - joka oli siis valmiiksi Kmelnitskin Kapinan ja vuoden 1654 Venäjän hyökkäyksen heikentämä - vuonna 1655, mihin Ruotsin Tulvanakin viitataan?

        Vai oliko joku muukin Kustaa, joka minulta unohtui?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍑 ­­­N­­­y­m­­­f­o­­m­­a­a­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Venäjän Tilotua voi luonnehtia laulkun sanoin: ”hän minne menee KUSTA tulee!”

    • Anonyymi

      Mannerheim toimi kahden sodan ajan voimasuhteilla 3,5 vs 200 miljoonaa Suomen armeijan ylipäällikkönä ja johdatti meidät molemmasta koetuksesta eroon vapaana ja itsenäisenä valtiona! Se on lähes uskomaton saavutus ja ansaitsee Suomen kansan kiitollisuuden ja kunnioituksen!

      • Anonyymi

        TODELLISUUDESSA TALVISODAN ALOITTI NEUVOSTOLIITTO ITSE!

        Outoa, että tästäkin asiasta valehdellaan yhä näin räikeästi!

        Ennen Talvisotaa aluevaihdoksista neuvoteltiin kolmasti ja Suomi oletti, että neljäs kertakin tulee…

Suomi oli valmis siirtämään rajaa Kannaksella Inoon saakka ja lupasi Venäjälle puolikkaan Suursaaresta. Kantona kaskessa oli neukun vaatimus maatukikohdasta Suomessa Hankoniemellä ja siihen Suomi, viisaasti kyllä, ei suostunut!

Asiassa olisi ehkä päästy eteenpäin, mutta Stalin katkaisi neuvottelut ja sanoi irti hyökkäämättömyyssopimuksen ja hyökkäsi ilman sodanjulistusta!

Hän oli liikaa kuunnellut Moskovan suomalaisia kommunistiemigrantteja, jotka vakuuttivat, että paikallinen väestö ottaa hyökkäävän Puna-armeijan vastaan kukkapuskien kera.

Niinpä puna-armeija ylitti rajan sinellit päällä ja lähtivät metrisessä umpihangessa kahlaamaan kohti suomalaisasemia, joista Maxim-konekiväärit nakuttivat!



        Stallari ei tunnu pääsevän eroon helmasynnistään, jonka mukaan oli pikkuvaltion ’oma vika’, että rauhantahtoisen Stalinin oli ”ihan pakko” hyökätä maahan!


      • Anonyymi kirjoitti:

        TODELLISUUDESSA TALVISODAN ALOITTI NEUVOSTOLIITTO ITSE!

        Outoa, että tästäkin asiasta valehdellaan yhä näin räikeästi!

        Ennen Talvisotaa aluevaihdoksista neuvoteltiin kolmasti ja Suomi oletti, että neljäs kertakin tulee…

Suomi oli valmis siirtämään rajaa Kannaksella Inoon saakka ja lupasi Venäjälle puolikkaan Suursaaresta. Kantona kaskessa oli neukun vaatimus maatukikohdasta Suomessa Hankoniemellä ja siihen Suomi, viisaasti kyllä, ei suostunut!

Asiassa olisi ehkä päästy eteenpäin, mutta Stalin katkaisi neuvottelut ja sanoi irti hyökkäämättömyyssopimuksen ja hyökkäsi ilman sodanjulistusta!

Hän oli liikaa kuunnellut Moskovan suomalaisia kommunistiemigrantteja, jotka vakuuttivat, että paikallinen väestö ottaa hyökkäävän Puna-armeijan vastaan kukkapuskien kera.

Niinpä puna-armeija ylitti rajan sinellit päällä ja lähtivät metrisessä umpihangessa kahlaamaan kohti suomalaisasemia, joista Maxim-konekiväärit nakuttivat!



        Stallari ei tunnu pääsevän eroon helmasynnistään, jonka mukaan oli pikkuvaltion ’oma vika’, että rauhantahtoisen Stalinin oli ”ihan pakko” hyökätä maahan!

        Puna-armeija ylitti rajan, koska Suomen puolelta tuli jatkuvasti aseellisia rajaprovokaatioita joihin oli pakko vastareakoida ylittämällä raja ja turvata Leningrad.


      • Anonyymi
        patriootti kirjoitti:

        Puna-armeija ylitti rajan, koska Suomen puolelta tuli jatkuvasti aseellisia rajaprovokaatioita joihin oli pakko vastareakoida ylittämällä raja ja turvata Leningrad.

        Laitapa tarkkaa lähdetietoa näistä Suomen tekemistä aseellisista rajaprovokaatioista, niin saa väitteesi pontta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laitapa tarkkaa lähdetietoa näistä Suomen tekemistä aseellisista rajaprovokaatioista, niin saa väitteesi pontta.

        KUKA MUU MUKA?

        Kuka muu kuin Mannerheim olisi voinnut toteuttaa jatkuvat väitetetyt rajaprovokaatiot?

        "Tasavallan presidentti P. E. Svinhufvud myönsi puolustusneuvoston puheenjohtajana toimineelle ratsuväenkenraali Gustaf Mannerheimille sotamarsalkan arvon, kun sisällissodan päättymistä 15 vuotta aiemmin juhlittiin toukokuussa 1933." -Wikipedia

        1937 "Maassamme ovat puhaltaneet ruotsalai­suuden etuoikeuksia tukevat ja lujittavat tuulet, mikä Kivimäen hallituksen aikana sekä nimityspolitiikassa että lainsäädännössä kävi selvästi ilmi. Armeijan useimmat korkeimmat paikat saatiin miehi­tetyiksi ruotsinkielisillä upseereilla, ja maamme ulkomaisessa edustuksessa ruotsalaisuus varmistui."
        http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm

        28.11.1939 Kalastajasaarennolla ja Käsnäselän alueella provokaatiota
        https://histdoc.net/pdf/NKID1939-11-28b.pdf

        28.11.1939 Pummangin kylällä provokaatio
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/04/mainilan-laukaukset-eivat-olleet-ainoa-talvisotaa-edeltanyt-provokaatio

        29.11.1939 Nootti:
        "Suomen puolelta tehtyjen taukoamattomien Neuvostoliiton alueelle tehtyjen hyökkäysten vuoksi Neuvostoliiton hallitus ei voi enää ylläpitää normaaleja suhteita Suomeen"
        https://histdoc.net/pdf/NKID1939-11-29.pdf

        29.11.1939 Nootti:
        "Kuten tunnettua suomalaisten joukko-osastojen hyökkäykset neuvostojoukkoja vastaan jatkuvat ei ainoastaan Karjalan kannaksella, vaan myös neuvostolais-suomalaisen rajan muissakin kohdissa. Neuvostohallitus ei voi kauempaa sietää tällaista tilannetta. Muodostuneen tilanteen johdosta, josta vastuu lankeaa yksinomaan Suomen hallitukselle, Neuvostoliiton hallitus ei voi enää ylläpitää normaaleja suhteita Suomeen"
        https://histdoc.net/pdf/molotov291139.pdf

        29.11.1939 Molotovin radiopuhe:
        "Sellaisissa olosuhteissa neuvostohallitus olisi valmis myönteisesti käsittelemään jopa sellaista kysymystä, kuin nykyisen Neuvosto Karjalan ydinalueita asuttavan Karjalan kansan yhdistymistä sille sukua olevan Suomen kansan kanssa yhdessä ja itsenäisessä Suomen valtiossa."
        https://histdoc.net/pdf/NKID1939-11-29c.pdf

        30.11.1939 Ilmoitettiin ennen talvisodan alkamista:
        "Marraskuun 30 päivän aamuna klo 8 aikaan Leningradin sotilaspiirin joukot ylittivät rajan Karjalan kannaksella ja useilla muilla paikkakunnilla. Punaisen armeijan ylijohto oli antanut niille siitä käskyn sen johdosta, kuten Tass'in toimiston virallisessa tiedonannossa sanotaan, että "suomalainen sotilasklikki oli tehnyt uusia aseellisia provokatioita". Saman tiedonannon mukaan näitä provokatioita olisi tapahtunut yön aikana useilla kohtia rajaa."
        https://histdoc.net/pdf/1939-12-14_League.pdf

        "Hallitusmuodossa presidentillä oli mahdollisuus luovuttaa tehtävä toiselle henkilölle sodan aikana ja talvisodan sytyttyä 1939 presidentti Kyösti Kallio antoikin ylipäällikkyyden komentajalle, sotamarsalkka Mannerheimille, joten Kallio ei ollut enää ylipäällikkönä toimikautensa runsaan viimeisen vuoden ajan. Mannerheim jatkoi joukkoja komentavana ylipäällikkönä myös talvisodan jälkeisen Moskovan rauhan kaudella ja koko jatkosodan, jonka lopulla 1944 hänestä tuli presidentti. Näin ollen tasavallan presidenteistä Risto Ryti ei ollut ylipäällikkönä lainkaan." -Wikipedia


    • Anonyymi

      JAMITÄ JATKOSOTAAN TULEE NIIN SIINÄKIN VARSINAISET SOTATOIMET ALOITTI 22.6,1941 NEUKKU ITSE POMMITTAMALLA AAMULLA SUOMEN SATAMIA JA LENTOKENTTIÄ!

    • Anonyymi

      Korjataan tusina ensimmäistä virhettä. Siitä on helppo jatkaa, jos huvittaa.

      "Käy ruotsalaista upseerikoulutusta aatelisena ja palvelee Venäjän tsaarin armeijassa upseerina, koska Suomen oma armeija lopetettu."

      Oikeasti M. kävi venäläisen upseeerikoulutuksen ja valitsi valmistuttuaan palvelun tsaarin hovissa, jossa yleneminen oli nopeampaa. Suomen armeija lakkautettiin vasta seuraavalla vuosisadalla.

      "Mannerheim esittää olevansa Suomen tasavallan virallisen armeijan ylipäälikkö."

      Oikeasti Suomen laillinen hallitus nimitti M:n 15.1.1918 sotilaskomitean puheenjohtajaksi ja hallituksen joukkojen ylipäälliköksi 26.1.1918.

      "Sota alkaa vastoin Neuvosto-Venäjän kanssa tehtyä Suomen tasavallan itsenäisyyden tunnustamista, jossa kohdassa b"

      Oikeasti Suomi julistautui itsenäiseksi ilman ehtoja. Ei ollut mitään kohtaa b.

      "Puna-Suomi teki Neuvosto-Venäjän kanssa tarvittavan suunnitelman"

      Oikeasti kapinallisten suunnitelmat eivät tietenkään sido laillista hallitusta.

      "Valkoiset olivat häviämässä sotaa"

      Oikeasti valkoinen armeija motitti ja kukisti punaisten pääarmeijan Tampereella ennen saksalaisten merkittävää osallistumista.

      "Mannerheim propagandistisesti ratsasti ensimmäisenä, kuin Helsingin valloittaja"

      Oikeasti saksalaiset pitivät paraatin heti valloitettuaan Helsingin. M. piti voitonparaatin vasta sodan päätyttyä. Kaikki tiesivät hänet tuolloin Tampereen ja Viipurin valloittajaksi.

      "Suomalaisia talonpoikia alempiarvoisina lahdataan"

      Oikeasti suomalaiset talonpojat taistelivat lähes yksimielisesti valkoisen armeijan riveissä.

      "Sodan jälkeen Mannerheim pitää 1700-luvun Ruotsin monarkian lakia virallisena lakina"

      Oikeasti M. erosi sodan jälkeen ja häipyi ulkomaille.

      "Mannerheim joukkoineen ei esittänyt minkäänlaista Suomen tasavallan suomenkielistä perustuslakiehdotusta"

      Oikeasti lakiehdotukset eivät kuulukaan asevoimille vaan parlamentille.

      "yksinvaltijaana kuninkaan sijaisena Mannerheim suunnittelee "

      Oikeasti Suomen tasavallan valtionpäämies ei milloinkaan ole ollut yksinvaltias. Oikeasti Tasavallalla ei myöskään ole kuningasta tai tämän sijaista.

      • Kävi 4 vuotta Haminan kadettikoulua ensin. Nähtävästi olit sen jälkeisestä historiasta oikeassa. Kiitos korjaamisesta.:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustaf_Emil_Mannerheim#Haminan_kadettikoulu_(1882–1886)

        Kohta b (kaksi) lukee itsenäisyyden tunnustamisessa. Lue vaikka itse ja opi:
        https://histdoc.net/historia/itsen.html

        Valkoisten poliittinen ja sotilaallinen johtajat molemmat oli kuninkaan sijaisina Suomessa:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_valtionhoitaja

        Itsevaltiaana suunnitteli hyökkäystä Pietariin:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_1919_hallitusmuoto

        Mulla on logiikka, kronoklogia ja lähteet näihin.


      • Anonyymi
        patriootti kirjoitti:

        Kävi 4 vuotta Haminan kadettikoulua ensin. Nähtävästi olit sen jälkeisestä historiasta oikeassa. Kiitos korjaamisesta.:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustaf_Emil_Mannerheim#Haminan_kadettikoulu_(1882–1886)

        Kohta b (kaksi) lukee itsenäisyyden tunnustamisessa. Lue vaikka itse ja opi:
        https://histdoc.net/historia/itsen.html

        Valkoisten poliittinen ja sotilaallinen johtajat molemmat oli kuninkaan sijaisina Suomessa:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_valtionhoitaja

        Itsevaltiaana suunnitteli hyökkäystä Pietariin:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_1919_hallitusmuoto

        Mulla on logiikka, kronoklogia ja lähteet näihin.

        Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden. Se ei voinut päättää suomalaisten puolesta yhteisten komiteoiden perustamisesta. Toki se sai tehdä ehdotuksia.

        Suomi oli muodollisesti kuningaskunta pari kuukautta syksyllä 1918. Eli ei päivääkään silloin, kun Mannerheim oli ylipäällikkönä tai valtionhoitajana.

        Suunnitella voi kuka vaan mitä tahansa. Suomessa korkein valta on kuulunut eduskunnalle 15.11.1917 lähtien. Sitä ei ole kumottu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden. Se ei voinut päättää suomalaisten puolesta yhteisten komiteoiden perustamisesta. Toki se sai tehdä ehdotuksia.

        Suomi oli muodollisesti kuningaskunta pari kuukautta syksyllä 1918. Eli ei päivääkään silloin, kun Mannerheim oli ylipäällikkönä tai valtionhoitajana.

        Suunnitella voi kuka vaan mitä tahansa. Suomessa korkein valta on kuulunut eduskunnalle 15.11.1917 lähtien. Sitä ei ole kumottu.

        Venäjän tunnustuksessa on selkeästi kohta b (kaksi) mitä valkoiset eivät noudatteneet. Se on siinä virallisessa paperissa mitä olisi pitänyt noudattaa. Jumalauta.

        Valtionhoitajana ollaan Ruotsin 1700-luvun itsevaltian lakien mukaisesti eli silloin oli monarkia.

        Suomen tasavallan perustuslaki hyväksyttiin vasta kesällä 1919 mitä Mannerheim yritti vastustaa.


      • Anonyymi
        patriootti kirjoitti:

        Venäjän tunnustuksessa on selkeästi kohta b (kaksi) mitä valkoiset eivät noudatteneet. Se on siinä virallisessa paperissa mitä olisi pitänyt noudattaa. Jumalauta.

        Valtionhoitajana ollaan Ruotsin 1700-luvun itsevaltian lakien mukaisesti eli silloin oli monarkia.

        Suomen tasavallan perustuslaki hyväksyttiin vasta kesällä 1919 mitä Mannerheim yritti vastustaa.

        Suomi ei ollut eikä ole velvollinen noudattamaan Venäjän itselleen antamia ohjeita.

        Eduskunta otti itselleen ylimmän vallan Suomessa 15.11.1917. Suomi julistautui riippumattomaksi tasavallaksi 4.12.1917 minkä eduskunta vahvisti 6,12,1917.


    • Anonyymi

      ” DEMANNERHEIMISMI TULISI TEHDÄ?”

      Sopii yrittää, mutta ainakin yrityksen alku perustui voittopuolisesti valehteluun ja nakertaa raskaasti OMAA uskottavuuttasi!

      • Suomi voitti natsit Lapin sodassa mitä pitää muistaa, ylistää ja kunnioittaa sekä mennä Moskovaan marssimaan Voitonparaatiin. Se ei perustu valheeseen ja lopulta oikean puolen valitseminen on vaan positiivisuutta luovaa voiton muistoa saatanallisista natseista.


      • Anonyymi
        patriootti kirjoitti:

        Suomi voitti natsit Lapin sodassa mitä pitää muistaa, ylistää ja kunnioittaa sekä mennä Moskovaan marssimaan Voitonparaatiin. Se ei perustu valheeseen ja lopulta oikean puolen valitseminen on vaan positiivisuutta luovaa voiton muistoa saatanallisista natseista.

        Valitettavasti Itä-Euroopan näkökulmasta ne ”saatanalliset natsit” löi sodassa ”saatanallinen neukku”, joka oli itse täysin yhtä häijy kansojen orjuuttaja!

        Vapaus Itä-Euroopalle tuli vasta 1990-1881, kun iso mätä paskatunkio kaikkien riemuksi romahti!


      • Anonyymi
        patriootti kirjoitti:

        Suomi voitti natsit Lapin sodassa mitä pitää muistaa, ylistää ja kunnioittaa sekä mennä Moskovaan marssimaan Voitonparaatiin. Se ei perustu valheeseen ja lopulta oikean puolen valitseminen on vaan positiivisuutta luovaa voiton muistoa saatanallisista natseista.

        Ei voittanut.
        20. Vuoristoarmeija perääntyi Tornion taistelujen jälkeen suunnitelmansa mukaan hyvässä järjestyksessä materiaalinsa ja henkilöstönsä Norjaan pelastaen.

        Suomalaiset seurasivat perässä, lopuksi hyvin heikoin voimin.
        Saksalaisten mielestä hepanivat toimeen sodan onnistuneimman vetäytymisoperaation minimitappioin, siis Tornion taistelut pois lukien.
        Siellä saku yllätettiin pahan kerran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voittanut.
        20. Vuoristoarmeija perääntyi Tornion taistelujen jälkeen suunnitelmansa mukaan hyvässä järjestyksessä materiaalinsa ja henkilöstönsä Norjaan pelastaen.

        Suomalaiset seurasivat perässä, lopuksi hyvin heikoin voimin.
        Saksalaisten mielestä hepanivat toimeen sodan onnistuneimman vetäytymisoperaation minimitappioin, siis Tornion taistelut pois lukien.
        Siellä saku yllätettiin pahan kerran.

        Itse asiassa Lapin sota voidaan laskea niiden harvojen yhteenottojen joukkoon, joissa "kaikki voittivat".

        Saksa sai vedettyä sotilaansa aikataulun mukaisesti Norjaan.

        Suomi näytti olevansa sitoutunut rauhanehtoihin.

        Neuvostoliitto sai Suomen lopullisesti (= muutamaksi vuosikymmeneksi) irti Saksan vaikutuspiiristä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa Lapin sota voidaan laskea niiden harvojen yhteenottojen joukkoon, joissa "kaikki voittivat".

        Saksa sai vedettyä sotilaansa aikataulun mukaisesti Norjaan.

        Suomi näytti olevansa sitoutunut rauhanehtoihin.

        Neuvostoliitto sai Suomen lopullisesti (= muutamaksi vuosikymmeneksi) irti Saksan vaikutuspiiristä.

        Vuonna 1989 Itä-Saksa romahti ja liittyi Länsi-Saksaan, josta tuli Saksa. Vuonna 1990 sitten Beuvostoliitto romahti, jolloin Suomen osalta loppui YYA ja ”suomettuminen”. Samalla koko Itä-Eurooppa vapautui muutoinkin!

        NEUVOSTOLIITTO—> VENÄJÄ

        Sodan lopussa se orjuutti lukemattomia Itä-Euroopan maita ja niissä kymmeniä miljoonia ihmisiä orjuuteen ja toimimattomiin kansandemokratioihin aikajaksoksi 1945-1990. Tuona aikana se kitui itse, kukisti kansannousuja ja köyhtyi kunnes Euroopan ja koko maailman iloksi itse romahti 1991 ja kaikki nuo kansat karkasivat vapauteen! Myös Neuvostoliitto itse muutti nimensä, yhteiskuntajärjestelmänsä ja koki muutoinkin seuraavat muutokset:

        Väkiluku: 293 miljoonaa —-> 145 miljoonaa

        Pinta-ala: 22.402.000 —-> 17.075.000

        Vapautuneet valtiot: Baltian maat, Ukraina, Valko-Venäjä, Uzbekistan, Kirgisia, Armenia, Tadzikistan, Azerbaizdan, Turkmenistan, Kazakstan, Moldova ja Georgia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti Itä-Euroopan näkökulmasta ne ”saatanalliset natsit” löi sodassa ”saatanallinen neukku”, joka oli itse täysin yhtä häijy kansojen orjuuttaja!

        Vapaus Itä-Euroopalle tuli vasta 1990-1881, kun iso mätä paskatunkio kaikkien riemuksi romahti!

        Jeltsin halusi muuttaa kommunistisen Venäjän äärikapitalistiseksi Amerikan Yhdysvaltojen shokkiterapia neuvoilla. Tuottivatko jenkkien ohjeet ihanne valtion? Ei. Jeltsinin USA:n hegemonioissa tehty järjestelmän muuttaminen toi vaan lisää paskuutta entisille neuvostotasavalloille. Lopulta Jeltsin sai syytesuojan ja Putin tuli tuuraamaan loppukauden. 8 vuotta vielä paskempaa paskuutta riitti Venäjälle. USA aivan varmasti tahallisesti neuvo shokkiterapialla Venäjän vaan enemmän romahtavan ja toivoen sen lopullisesti hajoavan pirstaleiksi. Oliko Jeltsin CIA:n agentti vai vaan höperö uskoen USA:n propagandaa Amerikkalaisesta unelmasta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei voittanut.
        20. Vuoristoarmeija perääntyi Tornion taistelujen jälkeen suunnitelmansa mukaan hyvässä järjestyksessä materiaalinsa ja henkilöstönsä Norjaan pelastaen.

        Suomalaiset seurasivat perässä, lopuksi hyvin heikoin voimin.
        Saksalaisten mielestä hepanivat toimeen sodan onnistuneimman vetäytymisoperaation minimitappioin, siis Tornion taistelut pois lukien.
        Siellä saku yllätettiin pahan kerran.

        Natsi-Saksan armeija saatiin pois Suomesta tavalla tai toisella. Se on voitto 7kk kestäneen sodan lopputuloksena. Sitä pitäisi muistaa ja kunnioittaa ja marssia Voitonpäivänä Moskovassa yhdessä muiden liittoutuneiden kanssa jotka taistelivat natseja vastaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vuonna 1989 Itä-Saksa romahti ja liittyi Länsi-Saksaan, josta tuli Saksa. Vuonna 1990 sitten Beuvostoliitto romahti, jolloin Suomen osalta loppui YYA ja ”suomettuminen”. Samalla koko Itä-Eurooppa vapautui muutoinkin!

        NEUVOSTOLIITTO—> VENÄJÄ

        Sodan lopussa se orjuutti lukemattomia Itä-Euroopan maita ja niissä kymmeniä miljoonia ihmisiä orjuuteen ja toimimattomiin kansandemokratioihin aikajaksoksi 1945-1990. Tuona aikana se kitui itse, kukisti kansannousuja ja köyhtyi kunnes Euroopan ja koko maailman iloksi itse romahti 1991 ja kaikki nuo kansat karkasivat vapauteen! Myös Neuvostoliitto itse muutti nimensä, yhteiskuntajärjestelmänsä ja koki muutoinkin seuraavat muutokset:

        Väkiluku: 293 miljoonaa —-> 145 miljoonaa

        Pinta-ala: 22.402.000 —-> 17.075.000

        Vapautuneet valtiot: Baltian maat, Ukraina, Valko-Venäjä, Uzbekistan, Kirgisia, Armenia, Tadzikistan, Azerbaizdan, Turkmenistan, Kazakstan, Moldova ja Georgia.

        Länsiliittoutuneet perusti Länsi-Saksan ensiksi ja näin jakoi Saksan kahtia. Itä-Saksa perustettiin vasta myöhemmin. Länsi-Saksa liitettiin Natoon lupauksista huolimatta niin Neuvostoliito teki vastareaktiona Varsovan liiton perustamisen. Itä-Saksan keskellä Länsi-Berliini oli siis Natossa. Neuvostoliiton lopettaminen johti lukemattomiin inhimillisiin katastrofeihin kaikissa entisissä neuvostotasavalloissa. Venäjä 8 vuotta noudatti USA:n shokkiterapia ohjeita siirtymällä kommunismista äärikapitalistiseen Amerikkalaiseen unelmaan. Järjestelmä vaan meni paskemmaksi ja paskemmaksi vielä paskemmaksi mitä Neuvostoliitto oli. Jeltsinin USA:n hegemonia aika oli venäläisille pahempaa kärsimystä kuin Neuvostoliiton aikana joten Putin tuli hoitamaan loppukauden ja Jeltsin sai jostain syystä syytesuojan. Oliko CIA:n maksama agentti vai höperö USA:n propagandan hegemonioissa? Selkeästi USA:n neuvot oli tarkoituksellisesti paskaa jonka tarkoituksena oli lopullisesti pistää Venäjä pirstaleiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuonna 1989 Itä-Saksa romahti ja liittyi Länsi-Saksaan, josta tuli Saksa. Vuonna 1990 sitten Beuvostoliitto romahti, jolloin Suomen osalta loppui YYA ja ”suomettuminen”. Samalla koko Itä-Eurooppa vapautui muutoinkin!

        NEUVOSTOLIITTO—> VENÄJÄ

        Sodan lopussa se orjuutti lukemattomia Itä-Euroopan maita ja niissä kymmeniä miljoonia ihmisiä orjuuteen ja toimimattomiin kansandemokratioihin aikajaksoksi 1945-1990. Tuona aikana se kitui itse, kukisti kansannousuja ja köyhtyi kunnes Euroopan ja koko maailman iloksi itse romahti 1991 ja kaikki nuo kansat karkasivat vapauteen! Myös Neuvostoliitto itse muutti nimensä, yhteiskuntajärjestelmänsä ja koki muutoinkin seuraavat muutokset:

        Väkiluku: 293 miljoonaa —-> 145 miljoonaa

        Pinta-ala: 22.402.000 —-> 17.075.000

        Vapautuneet valtiot: Baltian maat, Ukraina, Valko-Venäjä, Uzbekistan, Kirgisia, Armenia, Tadzikistan, Azerbaizdan, Turkmenistan, Kazakstan, Moldova ja Georgia.

        "Myös Neuvostoliitto itse muutti nimensä"

        HeHe no eihän muuttanut, vaan lakkasi olemasta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Myös Neuvostoliitto itse muutti nimensä"

        HeHe no eihän muuttanut, vaan lakkasi olemasta!

        Venäjän nimi Neuvostoliiton aikana oli Venäjän sosialistinen federatiivinen neuvostotasavalta. Venäjä oli yksi Neuvostoliiton valtioista. Leninin virhe oli Valko-Venäjän ja Ukrainan sallimisen olevan omia neuvostokansallisvaltiota vaikka olivat alunperin suunniteltu Saksan alusmaiksi rotuteorioihin perustaen. Venäjän näkökulmasta kaikki kolme on samaa kansaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa Lapin sota voidaan laskea niiden harvojen yhteenottojen joukkoon, joissa "kaikki voittivat".

        Saksa sai vedettyä sotilaansa aikataulun mukaisesti Norjaan.

        Suomi näytti olevansa sitoutunut rauhanehtoihin.

        Neuvostoliitto sai Suomen lopullisesti (= muutamaksi vuosikymmeneksi) irti Saksan vaikutuspiiristä.

        Neuvostoliitto vapautti Norjan Finnmarkin Natsi-Saksan miehityksestä. Kun tehtävä oli suoritettu Neuvostoliitto omasta vapaasta tahdosta poustuis Pohjois-Norjasta eikä jäännyt miehittämään sitä yrittäen jotain kommunista vallankumousta. Ei. Käsittääkseni Norjalla ja Neuvostoliitolla on ollut aina hyvä suhteet niin Neuvostoliitto poistui omasta vapaasta tahdosta näin kunnioittaen Norjan itsenäisyyttä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Liberation_of_Finnmark


      • Anonyymi
        patriootti kirjoitti:

        Neuvostoliitto vapautti Norjan Finnmarkin Natsi-Saksan miehityksestä. Kun tehtävä oli suoritettu Neuvostoliitto omasta vapaasta tahdosta poustuis Pohjois-Norjasta eikä jäännyt miehittämään sitä yrittäen jotain kommunista vallankumousta. Ei. Käsittääkseni Norjalla ja Neuvostoliitolla on ollut aina hyvä suhteet niin Neuvostoliitto poistui omasta vapaasta tahdosta näin kunnioittaen Norjan itsenäisyyttä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Liberation_of_Finnmark

        ” Käsittääkseni Norjalla ja Neuvostoliitolla on ollut aina hyvä suhteet niin Neuvostoliitto poistui omasta vapaasta tahdosta näin kunnioittaen Norjan itsenäisyyttä.”

        Mikä oli ÄÄRIMMÄISEN HARVINAISTA JA EPÄTYYPILLISTÄ neukkukäytöstä!

        Esim. Bornholmin saarelta Itämerellä neukkumiehittäjä poistui vasta kesällä 1946 YK:n kehoituksen jälkeen!


    • Anonyymi

      Homous, jota Mannerheim edusti oli kriminalisoitua sen ajan Saksassa. Kuinka on mahdollista, että meidän kanssallishomoa ei laitettu keskitysleiriin!?

      • Anonyymi

        Se on mahdollista siten, ettei hän olkut homo laisinkaan, mutta Tarkkispoika haluaa hänet nähdä sellaisena!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on mahdollista siten, ettei hän olkut homo laisinkaan, mutta Tarkkispoika haluaa hänet nähdä sellaisena!

        Vastapuolen nimittely kertoo vain omasta ahdingostasi!


      • Anonyymi

        No siksi ettei Suomen Homo ollut Saksan lakien alaisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siksi ettei Suomen Homo ollut Saksan lakien alaisuudessa.

        Mistä ihmeestä nyt edes puhut? Ellet osaa kertoa, että KUKA teki, KOSKA teki, MITÄ teki ja MIKÄ siinä oli väärin niin ei synny edes keskustelua!

        Tämä on keskustelupalsta, jossa voi ja saa puhua ihmisistä oikeilla nimillään! Et tarvitse ikiomia ”lempinimiä” joita kukaan muu ei edes tunne!


    • Anonyymi

      Mannerheim tunnusti 15.6.44 pääministeri Linkomiehelle että "Suomen armeija on lyöty". Lokakuussa 1944 Mannerheim sanoi pääministeri Paasikivelle että "Välirauha merkitsee käytännössä Suomen antautumista" koska "emme voi puolustaa itseämme".

      • Anonyymi

        Mutta onneksi se ei käytännössä OLLUT ANTAUTUMINEN!

        JA YHÄ PAREMPAA SEURASI JATKOSSA:

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta onneksi se ei käytännössä OLLUT ANTAUTUMINEN!

        JA YHÄ PAREMPAA SEURASI JATKOSSA:

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!

        Neuvostoliiton romahtamista edesauttoi huonosti harkittu sotaretki Afganistaniin, joka imi Neuvostoliitolta julmetusti resursseja. Ilman tätä murheenkryyniä Neuvostoliitto olisi pysynyt pitempään pystyssä.


    • Anonyymi

      Typerää valetta jopa tämän palstan tasolla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe