Millaista "de-Mannerheim-ismi/demannerheimisaatio/demannerheimisointi"(?) olisi käytännössä?

Anonyymi-ap

Nimimerkki "patriootti" aloitti yhden ketjun, jonka otsikko kannatti "demannerheimismiä". Kysynkin nimimerkki patriootilta seuraavaa:

Millä tavoin tämä "de-Mannerheim-ismi/demannerheimisaatio/demannerheimisointi" (mitä sanaa nyt sitten käytetäänkään) näkyisi käytännössä? Kenelle tai keille Suomen historiasta pitäisi antaa enemmän näkyvyyttä mm. kunnianosoitus-patsailla, historiamuseo-opastuksilla, historialuennoilla ym. Mannerheimin sijaan? Miten Mannerheimin osuutta Suomen sodissa pitäisi käsitellä? Mitä olennaista Mannerheimistä on jätetty kertomatta mitä pitäisi tuoda esille?

33

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mannerheim jää historiaan.
      Mutta se millä tapaa se jää
      ei ole enää nykyään samaa mitä se aikoinaan oli.

      Punakaartilaisten sekä siviilien teloitukset
      kuten myös vankileirin toiminta.
      Ei ollut mitään sotaa se oli teurastusta!

      Mannerheim myös liittyi saksalaisten mukaan
      jatkosotaan.
      ---
      https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ristiriitainen-sota-suomi-oli-jatkosodassa-hyokkaaja-ja-natsi-saksan-liittolainen-mutta-sita-ei-taalla-mielellaan-muistella/
      -------
      Googleen kirjoitettu:
      "Paljonko suomalaisia kuoli jatkosodassa?
      Suomalaisia kuoli toisessa maailmansodassa noin 96 000, mikä oli 2,5 prosenttia kokonaisväestöstä"
      -----
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota
      ------
      Kaikki kuolemat oli Turhia.

      Nykyään historiaa ei opeteta kuten -60 luvulla.
      Lisäksi oppilaiden itsenäinen tietojen haku
      on helpottunut?

      Aloittajan Suurmies ei enää juurikaan kunnioitusta saa.

      • Anonyymi

        "Nykyään historiaa ei opeteta kuten -60 luvulla."

        Viittaus Kekkosen suomettumiseksi herjattuunn realpolitik-menettelyyn? Aika moni pieni maa on "syyllistynyt" suomettumiseen.

        Mannerheim ja Stalin molemmat potkaisivat tyhjää jo -50-luvulla, samoin Suomen ensimmäinen presidentti Kaarlo Juho Ståhlberg.

        -60-luvulla Neuvostoliiton johtajana oli ensin Nikita Hrustsov ennen kuin 14.10.1964 hänet korvasi Leonid Brezhnev.

        Tietenkin Urho Kekkonenhan astui presidentin kenkiin jo vuonna 1956 ja erosi vuonna 1982 huonon terveyden takia.

        -------

        "Lisäksi oppilaiden itsenäinen tietojen hakuon helpottunut?"

        Kyllä sitä tiedonhakua opetetaan läpi peruskoulun ja lukion eikä amiksen kurssien teoria-osuuksissa päästetä helpolla mitä tiedon etsimiseen tulee.

        ---------

        "Aloittajan Suurmies ei enää juurikaan kunnioitusta saa."

        Mistäs sinä päättelet, että Mannerheim "ei enää juurikaan kunnioitusta saa" vai onko puhtaasti jotain, jota vain haluat uskotella itsellesi ja muille?

        Suhtaudun skeptisesti ja tarkoitan sitä siinä mielessä, että haluaisin tietää tarkemmin miten tämä ns. demannerheimisointi toimisi käytännössä ja ideatasolla, eli en hyväksy kysymättä tarkemmin. Sitten pitäisi olla aika perhanan vakuuttava idea. Haluan tietää kysymällä ensin enkä kiellä, etteikö Mannerheimistä olisi esitetty asiaankuuluvaa arvostelua, mutta kyseenalaistan jättävätkö ne Mannerheimin saavutukset varjoonsa.


      • Anonyymi

        Vielä epäselvää keitä Mannerheimin sijasta pitäisi laittaa enemmän näkyville? Axel Lille? Ståhlberg?


      • Anonyymi

        Aloittaja vain kysyi mitä ns. de-mannerheimismi olisi käytännössä. Miten se tarkoittaa, että Mannerheim olisi "Aloittajan Suurmies"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä epäselvää keitä Mannerheimin sijasta pitäisi laittaa enemmän näkyville? Axel Lille? Ståhlberg?

        Ståhlbergille enemmän näkyvyyttä. Ståhlberg!


      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        💋 ­N­y­­m­­­f­o­m­­a­­­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kyllä se homous tulisi kanonisoida.

      • Anonyymi

        Mannerheimin mahdollinen seksuaalisuus on sivuseikka eikä vaikuta mitenkään Mannerheimin edesottamuksiin, menestyksiin tai kritisoitaviin päätöksiin.


      • Anonyymi

        Vastapuolen nimittely kertoo vain omasta ahdingostasi!


      • Anonyymi

        Talvisodassa ne ”rakentamattomat linnoitteet” viivyttivät muna-armeijaa parin kuukauden ajan Kannaksella!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mannerheimin mahdollinen seksuaalisuus on sivuseikka eikä vaikuta mitenkään Mannerheimin edesottamuksiin, menestyksiin tai kritisoitaviin päätöksiin.

        Historiantutkimuksessa pyritäänkin olemaan mahdollisimman objektiivisia. Tulkinnan tulisi aina olla pätevä, ei pyrkiä ns. kekseliäisyyteen tai "herkullisen" ironian tavoitteluun. Tulkinnoissa tulee aina ottaa huomioon kaksi ääripäätä, yksi hatarilla todisteilla uskominen, toinen ylitsevuotavien todisteiden poisselittely (mikä tunnetaan käsitteellä "denialismi" eli kieltäymys).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talvisodassa ne ”rakentamattomat linnoitteet” viivyttivät muna-armeijaa parin kuukauden ajan Kannaksella!

        Talvisodassa? Joo, kait, ehkä, ENTÄS JATKOSODASSA?!

        Toisessa ketjussa lainattiinkin erästä Robert Brantbergia ( ollut mukana siis, kuten tuossa sanotaan, "Oulun kirjailijaseura ry:ssä ja julkaissut paljon tietokirjallisuutta Suomen sotahistoriasta" ), jos olet koskaan kuullutkaan koko äijästä.

        http://www.brantberg.fi/Sotaupseerit - Aladar Paasonen.htm

        Spesifimmin lainattu:

        ” "Suomalaisten rauhanneuvottelujen epäonnistuminen keväällä 1944 ja saksalaisten saartorenkaan murtuminen Leningradin ympärillä tammikuussa viittasivat siihen, että Kannaksella oli pian odotettavissa suurhyökkäys”, Paasonen sanoo.

        "Päämajoitusmestari Aksel Airo oli sitä mieltä, ettei hyökkäystä tulisi, ja jos sellainen tulisikin, niin kyllä pääasema kestää.

        " ”Tämä on myös operatiivisen osaston päällikön, eversti Valo Nihtilän vakaumus. Se kestää ainakin kuukauden”, Airo sanoi.

        " ”Kuinka se voisi kestää kuukauden, kun siinä ei ole edes panssariesteitä”, Paasonen vastasi. ”Hyvä jos se kestää vuorokauden.”

        "Juuri sen se kestikin.

        " ”Hyökkäysvalmistelut Kannaksella kävivät yhä ilmeisemmiksi. Maaliskuun lopusta lähtien Kannakselle oli saapunut runsaasti uusia joukkoja ja toukokuun puolivälissä vihollinen ryhtyi kaivautumaan lähemmäksi suomalaisten asemia.” "

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18001156/onko-myos-mannerheim-omalta-kontoltaan-antanut-palttua-tiedustelutiedoille-vihollisen-liikkeista#comment-122986075

        Airo ja Nihtilä olivat niin vakaita - tai siis ehkä Nihtilä, mutta ainakin Airo oli -, että kestäähän se vaikka kuukauden, mutta se olikin Paasosen huomio, joka osoittautui toteen! Niin, eihän siinä ollut edes panssariestettä!

        TODELLA NOLOA.


      • Anonyymi

        Kunhan nyt ensin TODISTAT väitteesi! Usean vuoden aikana olet kyennyt silkkaan väitteen jankuttamiseen, mutta pitävä näyttö väitteelle loistaa poissaolollaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan nyt ensin TODISTAT väitteesi! Usean vuoden aikana olet kyennyt silkkaan väitteen jankuttamiseen, mutta pitävä näyttö väitteelle loistaa poissaolollaan!

        Tuossa oli todistetta Robert Brantbergilta.


    • Anonyymi

      Näköjään Mannerheimin ura Venäjän imperiumin upseerina ei kelpuuttanut häntä "suomiryssämongooliksi"?

    • Anonyymi

      Axel Olof Freudenthalille kunniaa?

      • Anonyymi

        Ei. Axel Lillessä olisi paljon enemmän järkeä kuin Freudenthalissa ikinä.

        Axel Olof Freudenthal olisi ongelmallinen hahmo, koska "Freudenthal harrasti rotuoppeja ja uskoi suomalaisten alempiarvoisuuteen"[5], mikä ei ole yhtään sen parempi kuin supi-suomalainen-über-alles- tai muukaan valkonationalistinen shaisse tai mikään "rotua" korostava shaisse.

        [5] Kenneth D. McRae: Conflict and compromise in multilingual societies: Finland, s. 38. Wilfrid Lauriel University Press & Academia Scientiarum Fennica, 1999

        "Freudenthal oli svekomaanisen liikkeen johtava ideologi, joka katsoi, että ruotsalaisuus oli Suomessa länsimaisen kulttuurin etuvartioasema "idän barbariaa" vastaan suomalaisten edustaessa henkiseltä kehitykseltään alempaa tasoa germaanikansoihin verrattuna." [14]

        [14] Toivo Nygård: Suomalainen äärioikeisto maailmansotien välissä, s. 12. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 1982

        Merkillistä, "[s]vekomaanit katsoivat, että ruotsalainen kulttuuriperintö ja hallintokulttuuri olivat Suomessa ratkaisevassa asemassa ja että suomalaistamispolitiikka vain avasi ovet venäläistämiselle."[11]

        [11] Marja Vuorinen: Uusmaalaisia henkilökultteja (arvostelu kirjasta Ahl, Eva, Bränn, Michaela, Vainio, Maria, Halonen, Tero, Tamminen, Marketta: 1904. Nyland – samlingar utgivna av Nylands Nation XIII. Nylands Nation. Helsingfors 2004. 164 s.). Agricolan kirja-arvostelut 25.2.2005 11:39

        "Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti siltä suojautumiseksi aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia, vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja." [15]

        [15] Göran von Bonsdorff: Självstyrelsetanken i finlandssvensk politik åren 1917–1923, s. 19. , 1950.

        Axel Lillestä kohta lisää!

        "Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu oli yhdistetty. Näiden pohjalta hän väitti ruotsinkielisten olevan rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa." [5] (ks. ylhäältä viite [5]

        Kaikki, jotka eivät ole eläneet kiven alla koko elämänsä, tietävät mihin arjalaiset rotuopit johtivat natsien ja Hitlerin myötä.

        "Freudenthalin ajatukset edustavatkin ajankohdan tietynlaista germanistista henkistä ilmapiiriä ja jopa tieteellistä ajatteluakin. Fennomaanit eivät kannattaneet rotuoppeja." [16]

        [16] Aira Kemiläinen: Suomalaiset, outo Pohjolan kansa

        Toisin sanoen voimme sanoa, että nykyinen sinimusta liike etnokansallismielisine näkemyksineen on kaukana entisajan fennomaaneista ja pikemminkin käänteispeilikuva Axel Olof Freudenthalin svekomaniasta. MIKÄ IRONIA!

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

        --------------------------------

        Entäs Axel Lille?

        "Lille on tiettävästi ensimmäinen, joka esitti julkisesti ajatuksen Suomen itsenäistymisestä, puhuessaan 9. huhtikuuta 1902 Nylands nationin juhlassa." [6]

        [6] Vuosisatamme kronikka, s. 35.

        Vuosisatamme kronikka näyttäisi olevan Gummeruksen vuonna 1987 julkaisema.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Lille#cite_note-6

        ------------------------

        Jos joku ansaitsee enemmän kunniaa, se on Axel Lille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei. Axel Lillessä olisi paljon enemmän järkeä kuin Freudenthalissa ikinä.

        Axel Olof Freudenthal olisi ongelmallinen hahmo, koska "Freudenthal harrasti rotuoppeja ja uskoi suomalaisten alempiarvoisuuteen"[5], mikä ei ole yhtään sen parempi kuin supi-suomalainen-über-alles- tai muukaan valkonationalistinen shaisse tai mikään "rotua" korostava shaisse.

        [5] Kenneth D. McRae: Conflict and compromise in multilingual societies: Finland, s. 38. Wilfrid Lauriel University Press & Academia Scientiarum Fennica, 1999

        "Freudenthal oli svekomaanisen liikkeen johtava ideologi, joka katsoi, että ruotsalaisuus oli Suomessa länsimaisen kulttuurin etuvartioasema "idän barbariaa" vastaan suomalaisten edustaessa henkiseltä kehitykseltään alempaa tasoa germaanikansoihin verrattuna." [14]

        [14] Toivo Nygård: Suomalainen äärioikeisto maailmansotien välissä, s. 12. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 1982

        Merkillistä, "[s]vekomaanit katsoivat, että ruotsalainen kulttuuriperintö ja hallintokulttuuri olivat Suomessa ratkaisevassa asemassa ja että suomalaistamispolitiikka vain avasi ovet venäläistämiselle."[11]

        [11] Marja Vuorinen: Uusmaalaisia henkilökultteja (arvostelu kirjasta Ahl, Eva, Bränn, Michaela, Vainio, Maria, Halonen, Tero, Tamminen, Marketta: 1904. Nyland – samlingar utgivna av Nylands Nation XIII. Nylands Nation. Helsingfors 2004. 164 s.). Agricolan kirja-arvostelut 25.2.2005 11:39

        "Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti siltä suojautumiseksi aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia, vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja." [15]

        [15] Göran von Bonsdorff: Självstyrelsetanken i finlandssvensk politik åren 1917–1923, s. 19. , 1950.

        Axel Lillestä kohta lisää!

        "Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu oli yhdistetty. Näiden pohjalta hän väitti ruotsinkielisten olevan rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa." [5] (ks. ylhäältä viite [5]

        Kaikki, jotka eivät ole eläneet kiven alla koko elämänsä, tietävät mihin arjalaiset rotuopit johtivat natsien ja Hitlerin myötä.

        "Freudenthalin ajatukset edustavatkin ajankohdan tietynlaista germanistista henkistä ilmapiiriä ja jopa tieteellistä ajatteluakin. Fennomaanit eivät kannattaneet rotuoppeja." [16]

        [16] Aira Kemiläinen: Suomalaiset, outo Pohjolan kansa

        Toisin sanoen voimme sanoa, että nykyinen sinimusta liike etnokansallismielisine näkemyksineen on kaukana entisajan fennomaaneista ja pikemminkin käänteispeilikuva Axel Olof Freudenthalin svekomaniasta. MIKÄ IRONIA!

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

        --------------------------------

        Entäs Axel Lille?

        "Lille on tiettävästi ensimmäinen, joka esitti julkisesti ajatuksen Suomen itsenäistymisestä, puhuessaan 9. huhtikuuta 1902 Nylands nationin juhlassa." [6]

        [6] Vuosisatamme kronikka, s. 35.

        Vuosisatamme kronikka näyttäisi olevan Gummeruksen vuonna 1987 julkaisema.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Lille#cite_note-6

        ------------------------

        Jos joku ansaitsee enemmän kunniaa, se on Axel Lille!

        Jep, Freudenthalin teoriat ovat surkeasti vanhentuneet, suorastaan hapantuneet ja homehtuneet. Arjalais-svekomaniansa oli aikamoista kompensointia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep, Freudenthalin teoriat ovat surkeasti vanhentuneet, suorastaan hapantuneet ja homehtuneet. Arjalais-svekomaniansa oli aikamoista kompensointia.

        Freudilla olisi ollut täysi kenttäpäivä Freudenthalin parissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Freudilla olisi ollut täysi kenttäpäivä Freudenthalin parissa.

        Arjalais-pelleily on yhtä suurta kompensointia.


    • Anonyymi

      Axel Lille kunniaan, Freudenthal joutaa hunninkolaan!

      • Anonyymi

        Freudenthal kuuluu kaiken maailman Roman Dmowskien, Hitlerien, Strasserien ja muiden arjalais-larpparipellejen kanssa historian romukoppaan.


    • Anonyymi

      Mannerheim toimi kahden sodan ajan voimasuhteilla 3,5 vs 200 miljoonaa Suomen armeijan ylipäällikkönä ja johdatti meidät molemmasta koetuksesta eroon vapaana ja itsenäisenä valtiona! Se on lähes uskomaton saavutus ja ansaitsee Suomen kansan kiitollisuuden ja kunnioituksen!

      • Anonyymi

        Puhumattakaan, että Mannerheim voitti tuijotuskilpailun Hitlerin kanssa. Mannerheim myös potkaisi Lapin Sodalla natsit (eli toisen potentiaalisen miehittäjävallan) ulos Suomesta, tämä tosin sen jälkeen, kun Aksel Airon ja Taavetti Laatikaisen sivuuttama tieto Neuvistoliiton offensiivista Karjalan Kannakselle (ja väärät tiedot Mannerheimille) tapattivat runsaasti miehistöä ja tästä henkisesti murtuneet rintamakarkurit kohtasivat Suomen asevoimien käsissä teloituskuoleman kuin Neuvostoliiton NKVD:n ohjekirjasta lainattuna.


      • Anonyymi

        Mannerheim yksinään? Ei ollut siis ketään muuta, jolla olisi ollut merkittävää roolia koko sodan voittamisessa? Näköjään se Karjalan Kannaksen murtuminen epämiellyttävien tiedustelutietojen ohittamisen takia ei ole mikään iso juttu eikä myöskään Stalinin terrorisoimien "epäluotettavien", "epäkansallisten" etnisyyksien sulkeminen vankileireille päämääränä karkoittaa muualle (mikä totaalisesti ei ole etnistä puhdistusta, kun Mannerheim sitä tekee).

        Eikä näköjään ole iso juttu, että Mannerheim oli luovuttamassa "vääriä" etnisyyksiä Hitlerille murhattavaksi ihan vain, jotta saisi vaihdossa jotain suomalais-sukuisia.

        Koska muista. Kun sinun "sankarisi" syyllistyy etniseen puhdistamiseen ja ihmisten luovuttamiseen murhattavaksi, se ei ole yhtä paha kuin jos joku muu sitä tekisi.

        Mikä kaksinaismoralismi? Mitä se on?


    • Anonyymi

      Se on M-heimin homouden myöntämistä. Mukaan lukien miekkojen ja marsalkan sauvojen hyväksymistä penis-symboleiksi joita ne olivat.

      • Anonyymi

        Mannerheimin seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta mitenkään siihen mitä hän saavutti tai miuä virheitä hän teki. Suomi on vapaa maa ja Neuvostoliitossa sorrettiin myös homoseksuaaleja, mikä on shokki ajatusrajoitteisille kansallismielisille klovneille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mannerheimin seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta mitenkään siihen mitä hän saavutti tai miuä virheitä hän teki. Suomi on vapaa maa ja Neuvostoliitossa sorrettiin myös homoseksuaaleja, mikä on shokki ajatusrajoitteisille kansallismielisille klovneille.

        Myös Suomessa homoilu oli rikos aina vuoteen 1971 asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mannerheimin seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta mitenkään siihen mitä hän saavutti tai miuä virheitä hän teki. Suomi on vapaa maa ja Neuvostoliitossa sorrettiin myös homoseksuaaleja, mikä on shokki ajatusrajoitteisille kansallismielisille klovneille.

        Ja joka tapauksessa väitetty homous on pelkkä väite vailla mitään näyttöä!

        Naissuhteita sen sijaan piisasi kiitettävästi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Suomessa homoilu oli rikos aina vuoteen 1971 asti.

        Oli sitä monessakin länsimaassa! Ei ole enää! Huvittavaa kyllä niin tuon ajan lainsäätäjälle naisten keskinäinen vastaava ei ollut tullut edes mieleen


      • Anonyymi

        Vain Venäjän Tiltun inhassa mielikuvissa! Toki saat viihdyttää itse itseäsi haaveiluillasi ja samalla on hyvä muistaa, että sinun alkuperämaassasi Venäjällä niitä marsalkkoja vasta olikin. Konev oli vielä jopa ulkonäkökaima sinulle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain Venäjän Tiltun inhassa mielikuvissa! Toki saat viihdyttää itse itseäsi haaveiluillasi ja samalla on hyvä muistaa, että sinun alkuperämaassasi Venäjällä niitä marsalkkoja vasta olikin. Konev oli vielä jopa ulkonäkökaima sinulle!

        Onneksi Suomi onkin vapaa maa. Monet homofobit pelkää vain omaa seksuaalisuuttaan.


    • Anonyymi

      Kiinnostaisi nähdä vielä vastausta itse nimimerkki Patriootilta. Häneltähän tässä kysyttiin?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe