Prednison lääke

Anonyymi-ap

Hankala tilanne nyt ja tarvitsisin Prednison-lääkettä välttämättä pikaisesti, jota voin kokeilla auttaako se tulehdusoireisiini. Terveyskeskuksessa käynyt vuodesta 2021 symmetristen jalka- ja käsikipujen, lihaskipujen ja muutama kuukausi sitten ilmaantuneiden kävelyäkin haittaavien nivelkipujen takia. Myös käsien ja jalkojen jänteissä pidempiaikaisia oireita. Ei ole selvinnyt terveysasemalla mitään ja tulehdusarvotkin olivat hiljattain normaalirajoissa. Senkka/Lasko tosin oli hyvin alhainen, eli 2. Tk-lääkäri vetoaakin nyt siihen, että verikokeissa ei näy tulehdusta, vaikka olen lukenut useastakin lääketieteellisestä lähteestä, että Polymyalgian kohdalla, johon oireeni sopivat, ei välttämättä aina tapahdu tulehdusarvojen kohoamista. On tehty käytännössä kaikki tutkimukset ja reumaakin tutkittu verikokeella, mutta verikoe ei ole riittävä tutkimus todeta Polymyalgiaa. Muita keinoja sairauden toteamiseksi ei ole kuin lääkekokeilu ja oireiden pitäisi siihen riittää, mutta lääkäri ei suostukaan. On kuitenkin lukemani mukaan ihan yleinen käytäntö perusterveydenhullossakin, että kokeillaan lääkitystä. Kirjallisesti olen nyt kolme kertaa pyytänyt ja alkaa olla kiirekin, koska pääkin kipeytynyt ja kipu alkoi vasemalta ohimolta, jossa kipua edelleen. Myös TK-ylilääkäriin olen ollut yhteydessä.

Olen tietoinen, että lääkkeiden luovuttamista ei pidetä sopivana, mutta vastaan kaikista mahdollisista seurauksista, joita kuitenkaan tuskin tuleekaan, kun asia seliteään perusteellisesti. On siis hätätilanne, enkä tarvitsisi kuin 7-10 päivän annoksen lääkettä.

Onko se todella niin, että kun on harvinaisemmista oireista ja sairaudesta kyse ja ei ole sitä kyetty diagnosoimaan, niin mieluummin leimataan potilas luulosairaaksi kuin otetaan vakavasti? Ja lopulta jätetään heiteille kun pitäisi vielä yksi sairauden mahdollisuus tutkia.

Reumalääkäreidenkin vastaukset olisivat tervetulleita ja jos löytyy lääkäri(ei tarvitse välttämättä olla reumalääkärikään), joka ymmärtää tilanteen ja haluaa auttaa, niin voin tulla vastaanotolle ja Helsingin ulkopuolinenkin kaupunki kyllä käy.

2

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tablettimuodossa olevaa Prednisonia muuten määrätään myös Astmaan ja sitä pitäisi aika monilla kaapissaan olla. Saa olla jonkin verran vanhentunutkin lääke.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1797
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      77
      1659
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      779
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe