Getsemanen puutarha.

Anonyymi-ap

Jeesus seisoi Getsemanen puutarhassa yöllä, roomalalaisa legioonalaisia raskaissa varusteissaan marssi paikalle komppanian verran. Komppanian verran haarniskoituja, aseistautuneita ja harjaantuneita miehiä vastaan kalastaja, timpuri ja vain 11 muuta siviiliammatin osaajaa mutta ei yhtään harjaantunutta soturia.

Vain yhdellä miehellä oli miekka, kalastaja Pietarilla, joka ei edes miekkailla osannut.

Jeesus Nasaretilainen ymmärsi vastarinnan olevan turhaa, jos tavoitteena olisi selvitä väijytyksestä elossa tai edes karata vapauteen...

Tästä syystä hän kielsi Pietaria taistelemasta hänen tavoitellessa miekkaansa, Jeesus tiesi, että taistelun aloittaminen johtaisi kaikkien 13. paikalla olijan kuolemaan. Jeesus totesi tilanteessa vallitsevan faktan, joka miekaan tarttuu miekkaan hukkuu...

Jeesus ei ollut nössö tässä tilanteessa, hän ymmärsi tilanteen realiteetin ja päätti pelastaa hengenvaarasta 12 opetuslastaan ja päätti antautua Roomalaiselle komppanialle.

Nössö olisi joutunut ja antautunut paniikin valtaan, antanut Pietarin alkaa huitoa miekallaan ja yrittänyt epätoivoisesti pelastaa itsensä tilanteesta välittämättä tovereidensa kuolemasta. Mutta rohkeana miehenä Jeesus ei ryhtynyt turhaan taisteluun jossa koko konkkronkka olisi päässyt hengestään.

kukaan ei päinvastaisessa tilanteessa anna surmata itseään etenkin, jos tietää olevansa oikeuden puolella.

Jeesuskin taisteli myöhemmin areenalla. Pontius Pilatus heitti jeesuksen areenalle jollainen Juudean provissinstakin löytyi. Hän päihitti aseistettuna pelkällä kepillä ja verkolla haarniskoidun gladiaattorin.

Taistella Jeesus itse osasi mutta eivät hänen opetuslapsensa, verkko on taiteluareenalle tuomitulle keljuilua, kuten keppikin, verkkoon ei voi vastustajaa saada kuivalla maalla sotkettua verkot ovat kaloja lintuja varten.

Kepillä voi torjua käden mutta ei miekkaa, gladiaattorin pistäessä miekallaan Jeesus torjui sen lyömällä miekkakäteen kepillä ja ohjasi miekkakäden sivuun samalla iskien gladiaattoria kurkkuun vapaalla kädellään, se oli ainoa suojaamaton kohta gladiaattorin kehossa mutta samalla tappavimpia ja taatusti lamauttavin kohta johon lyödä.

Tarinan muistiin ei ole jäänyt jäikö gladiaattori kamppailun jälkeen henkiin.

Joka tapauksessa kamppailu teki myönteisen vaikutuksen Pontius Pilatukseen, joka ensin päätti armahtaa Jeesuksen ja nosti peukalonsa ylöspäin noustuaan divaaniltaan seisomaan.

Vahva kansanjoukko kuitenkin lopulta pakotti Pilatuksen perumaan Jeesuksen armahduksen. Vaarallisten levottomuuksien pelossa hän lopulta antoi Nasaretilaisen timpurin pyövelin käsiin...siis kuten Pilatus itse käsitti Jeesuksen Nasaretilaisena rakennusmiehenä.

Mies, joka osasi parantaa käden kosketuksella ja herättää kuolleen henkiin sanalla osasi varmasti myös taistella, hän olisi kyennyt irrottamaan itsensä vielä ristiltä mutta siihen hän ei saanut lupaa taivaalliselta isältään joten tyynenä hän kärsi kuoleman ristillä roikkuen.

Herraa totellen hän sai nopean armahduksen tuskastaan ja vedenpitävän tiedon mukaan hänen maallinen ruumiinsa kuoli 1,5 tunnissa ristille naulitun muuten kärsiessä jopa kokonaisen päivänkin joskus useitakin päiviä.

Ylösnousemus seurasi aikanaan palkkiona onnistuneesta tehtävästä.

8

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarina perustuu siihen totuuteen , että kaikki rahat menevät hyväntekeväisyyteen
      🤣🤣🤣

      • Anonyymi

        tarinasta puolet oli omasta påå nupista tullutta juttuu


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍑 ­­­N­y­m­­­f­­o­­­m­­­a­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18018096J

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Jeesus oli kotosin Galtiasta. Se on alue jonka keltit asuttivat lähi-idässä. Keltit olivat länsieurooppalaisia poislukien Germaanit. Tasa-arvo ja demokatia sekä nykyisenkaltaiset ihmisoikeidet olivat heille tuttu asia.

      Galatian nimi tulee kelteistä, jotka alueen lähi.idässä antiikin aikana asuttivat. jeeuksen maalliset vanhemmtqa Joosef ja Maria olivat siltä kotoisin.

      Jeesus yritti saarnata ja opettaa länsimäisia ihmisoikeuskäsityksiä Juudealaisille. He ottivat ynseästi vastaan käsityksen ihmisten tasa-arvoisuudesta ja demokratista. Muinainen Juudea oli aluetta, jossa hallitijsa sai tehdöä mitä vain ilman, että kukaan puuttui asiaan...

      Ihmiset oli luokiteltu tiukasti melkein kasteihin ammatin ja syntyperän perusteella. ja ylempään luokkaan syntynyt sai surutta simputtaa almepaan luokkaan kuulunutta...

      Naiset olivat miesten omaisuuttaa.

      Tätä kaikkea vastaan Jeesus puhi ja hänen kävi muinaisessa Juudeassa, kuten maille tänäkin päivänä käviviu, jos menisimme julistamaan noista asioita ja vieä samalla uskontoamme...kristinuskoa.

      Tätä vastaan Jeesus myös puhui

      Juutalaisen lain hän myös kielsi. Juutalainen laki oli orjaisäntien lakia.

      Juutalaiset olivat jo vuoteen 0. mennessä olleet useaan otteeseeen orjia eri isännille, niin Egyptiläisille kuin myös Persialaisille...

      Nämä isännät ollivat laatineet Juutalaisille julmat lait, Orjapiiskurit olivat keksineet mitä julmimpia rangaistuksia tavallisista asoista, jos orja keräsi lepopäivänä polttopuita oli siitä kuolemanrangaistus...Koksa po. päivän orjan piti säästää voimia jaksaakseen paiskia töitä viikolla...kaikkia muita vastaavia llakeja eli edelleen Juutalaisten keskuudessa...ja näitä orjalakeja Jeesus kielsi.

      muunmuassa näistä laiesta me olemme vapaat.

      Laitr joita noudatamme Suomessa kirjan mukaan jonka nimi on Suomen laki, kelvannevat Jeesukselle. Ne perustuvat ikiaiakaisiin länsimaisiin perinteisiin joita ja muinaiset Galatialaiset noudattivat omassa provinssissaan...

      • Anonyymi

        PILKKAAJAT ei pelastu mutta HYVÄ JEESUS YKSIN PAHOJA VASTAAN ROHKEA MIES !!!!


      • Anonyymi

        Ei kelttejä pidä sotkea Jeesukseen, laittaisitko ne silmälasit nenälle ja tutkisit asioita uudestaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kelttejä pidä sotkea Jeesukseen, laittaisitko ne silmälasit nenälle ja tutkisit asioita uudestaan?

        Etkö tiedä, mikä Galilea eli Galatian alue ovat. Tutustu historiaan vaikka kirjastossa. Historian tutkijat voivat selittää sinulle aivan selvästi miltä alueilta Raamatussa mainitut kansat ovat kotoisin Galatia sai nimensä Kelteistä ja jouluevankeliumissa alueen nimenä mainitaan Galilea.
        Samoin Filistealaiset eivät olleet alunperin Arabeja tai nykykurdeja vaan he vaelsivat nykyisen Kreikan alueelta samoin kuin muistini mukaa Kanaanilaiset polveutuvat Peloponnesoksen alueelta nykyisen Länsirannan alueelle vaeltaneista heimoista.

        Jeesuksen maallinen ja profetiaalinen muoto ihmisenä syntyi Galatialaisista vanhemmista. Jeesus Nasaretilainen vanhempiensa kulttuuriperintönä ilmeisesti uskoi rauhanmielisten Kelttien käsityksiin tasa-arvosta sosiaaliluokkien ja sukupuolten välillä , mahodllissti jopa nykaikaisiin demokratia periaatteisiin.

        Tässä meidän on oltatava myös varovainen. meidän ei vaikka muinaisten Eurooppalaisten tapaan tule nimittää edellämainitun perusteellaa Jumalla Wotaniksi tai vaikka Eponaksi, joka oli muinaisgallialaisten palvoma Jumaluus. Nämä olennot olivat ajattaroita, pahoja eksytyshenkiä. Kristityn Jumala on ihmisen poika Jeesuksen Kelttiläisyydestä huolimatta Jeesus, pyhä kolmimaisuus isä poika ja pyhä henki.

        Ilmeisesti kirjoittaja, joka tahtoi tähdentää, että Jeesus ei ollut Kelttiläinen halusi estää, että ihmiset eivät erehtyisi pitämään Kelttien muinaisia pakanajumalia jumalanaan ja se on hyvä huomio. Kristittyjen oikea Jumala vieraili maanpinnalla joko Jeesuksena tai hänen kauttaan ja Jeesus on nimi jota kristitty Jumalasta käyttää.

        Ehkä Jeesus vieraili maanpäällä estääkseen sen erehdyksen nykyajassa, että ihmiset alkaisivat palvoa muinaisia Kelttien epäjumalia nykyajassa. Nykysuomi tai Helsinki on länsimaalaisuudesta huolimatta täynnä myös pahuutta ja pimeyttä satanismin johdosta johon pakanismi johtaa...


      • Anonyymi

        keltti oot itte!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe