Woke ideologian tarkoitus

Anonyymi-ap

121

1055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Evlut kirkko itse wokettaa.

      • Anonyymi

        Sepä on ihan totta, että myös evlutin sisältä löytyy wokettajia, joiden mielestä suvaitsevaisuus on parempi juttu kuin monien uskovaisten harjoittama rotuun, sukupuoleen, etsnisyyteen, sukupuoli-identiteettiin, jne. perustuva syrjivyys. Tuollainen tiedostavuus on luonnollisesti harmillista aitouskovaisille.


      • Anonyymi

        Totta, liberaalit siellä,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, liberaalit siellä,

        Herätysliikkeiden aktiivit ovat siis palanneet Kirkkoon liberaaleiksi?


    • Anonyymi

      Hyi sinua. Eihän tuota saa julkisesti kertoa!!!

      Woketus esiintyvine ilmiöineen on juuri sitä ihmiskunnan oikean tiedon häivyttämistä ja korvaamista woke-propagandalla. Totuudesta ja oikeasta tiedosta halutaan tehdä vain mielipide ja woke-agendasta se ainoa oikea uusi uljas totuus maailmasta ja ihmiskunnasta ja ihmisestä. Woketus on palstalla raivoisaa hyökkäystä tosiasioita vastaan näyttämällä ne vanhanaikaisina, naurettavina ja epätosina. Woketus on taitavasti rakennettua aivopesua. Tuskin wokettajat ja heidän lakeijansa edes itse tajuavat, minkälaisessa seitissä roikkuvatkaan, vaan papukaijan tavoin toistavat wokettajien teesejä "uudesta uljaasta maailmasta", jossa mikään ei ole kuitenkaan sitä, miltä se on saatettu näyttämään. Tiedekin kirjoitetaan uusiksi, jopa biologia, joka on sentään täysin eksakti tiede. Woketus on täysin verrattavissa Putinin koneiston luomistyöstä uudelleen rakentaa uusi historiallinen Venäjä, jossa jopa sen historiakin kirjotetaan uusiksi propagandaa tukevaksi.

      • On siis kyse kristityistä.

        Miksi liität siihen "totuuden ja oikean tiedon"? Uskonnoissa on kyse uskomisesta


      • Anonyymi
        torre3 kirjoitti:

        On siis kyse kristityistä.

        Miksi liität siihen "totuuden ja oikean tiedon"? Uskonnoissa on kyse uskomisesta

        Lääkäri antoi sinulle ohjeet.

        Et noudata niitä.


      • Anonyymi

        "Woketus esiintyvine ilmiöineen on juuri sitä ihmiskunnan oikean tiedon häivyttämistä ja korvaamista woke-propagandalla."

        Ja sinä, suuri nero, olet se joka suorittaa jaon oikean ja väärän tiedon välillä...

        Ihan vaan mielenkiinnon vuoksi, esitä cv:si!


      • Anonyymi

        Kun oikeistossa ei osata puhua asioista, keksitään olkiukkoja poltettaviksi. Tekstisi on 100% paskaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun oikeistossa ei osata puhua asioista, keksitään olkiukkoja poltettaviksi. Tekstisi on 100% paskaa.

        Sinäkö osasit kommentillasi puhua asiasta, vai turvauduitko asiattomaan kakkakommenttiin toisen esittämien näkemysten tähden?


    • Anonyymi

      Woke-ideologia on yksi nykyajan neo-marxilaisuuden muoto.

      Neo-marxilaisuuden tavoite on tuhota perinteinen länsimainen kulttuuri ja instituutiot.

      • Anonyymi

        Sitä juuri se on.


    • Anonyymi

      Minkähän vuoksi aloituksessa mainittua wokettamista palstalla tuovat esiin pääosin herätysliikkeiden edustajat, jos kerran erityisesti Kristityt konservatiivit ovat sen kohteena?
      Onko tarkoitus saada uskonnollinen kenttä Suomessa entistä enemmän hajoamaan, että venäjän valtion johtama Inkerin kirkko voi ottaa hoitaakseen Evlut Kirkon tehtävät Suomessa?

      • Anonyymi

        Herätysliikkeissä ja wokessa esiintyy sama termi "Herännyt". Objektiivisesti tarkasteltuna heidän toimintansa on samanlaista, ottamatta kantaa onko heidän ajamansa asiat faktuaalisesti oikeita vai ei.
        Myös Josia toimi samalla tavoin, hävitti jopa tähtitieteen tutkimuksen ja kanaanilaisten muiden jumalien palvonnan ja määräsi Juudan kansan palvomaan pelkkää Jahvea. Subjektiivisesti hän koki olevansa oikealla asialla, kuten wokettajatkin ja muut herättäjät kokevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herätysliikkeissä ja wokessa esiintyy sama termi "Herännyt". Objektiivisesti tarkasteltuna heidän toimintansa on samanlaista, ottamatta kantaa onko heidän ajamansa asiat faktuaalisesti oikeita vai ei.
        Myös Josia toimi samalla tavoin, hävitti jopa tähtitieteen tutkimuksen ja kanaanilaisten muiden jumalien palvonnan ja määräsi Juudan kansan palvomaan pelkkää Jahvea. Subjektiivisesti hän koki olevansa oikealla asialla, kuten wokettajatkin ja muut herättäjät kokevat.

        Kauniilla sanoilla saadaan kakulle ostajia, vaikka sisus on täynnä silkkaa tietämättömyyttä.
        Aina joku lähtee mukaan ja kartuttaa leipurin tilipussia näennäisellä keksinnöllään.
        Wokettajallakin kaiketi on aivot, miksi hän siis kerää vieraan maan kirkon ympärille seuraajiaan hajottamaan yhteiskuntaamme?


    • Anonyymi

      Woke-ideologian kehittäjä oli VT:n Josia 600-luvulla eKr. Tunnetaan Josian puhdistuksena. Myös nykyiset herätysliikkeet ja woke ovat jatkumoa Josian alkuunpanemalle ideologialle.

      • Anonyymi

        Niinpä. Jännää kuin Ahvio ja kumppanit ovat tästä asiasta hiljaa. Onko se aukko heidän historian tuntemuksessa vai tietoinen vedätys?


    • ”Woke-aatteeseen liittyy läheisesti ns. cancelointi eli eri mieltä olevien vaientaminen esimerkiksi painostamalla sosiaalisessa mediassa ja jopa viemällä työpaikat…”

      Tarkoittaa varmaan tätä tilannetta:
      ”Yhdysvallat on jäämässä ilman asevoimien komentajaa, taustalla erikoinen aborttikiista.
      ”Syynä virkanimitysten jumittamiseen on erikoinen poliittinen kiista, joka liittyy Yhdysvaltoja repiviin kulttuurisotiin.”

      ”Senaatissa ensimmäistä kauttaan oleva Alabaman nuorempi senaattori Tommy Tuberville on jo useiden kuukausien ajan estänyt kaikkien asevoimien ylimpien virkojen täyttämisen. Jonossa on satoja virkanimityksiä ja ylennyksiä.”
      ”Tuberville aloitti nimitysten blokkauksen jo keväällä, koska hän vastustaa Pentagonin aborttipolitiikkaa.”

      Että silla lailla nämä ”wokettaa.

      • Anonyymi

        Sinä woketat.


    • Anonyymi

      Hyvä aloitus!

    • Anonyymi

      Muualta maailmasta tuodaan uusia termejä, ja niillä hämmennetään ihmisiä. Miksei vain voida puhua ihmisitä, joita on väärin kohdeltu. Väärin kohdeltu ja voi olla muissakin ryhmissä kuin vähemmistössä.

    • ”…rasismi tarkoita enää sitä, mitä se tarkoitti alun perin.” ja ””Woke-ideologia sai alkunsa Yhdysvaltojen akateemisissa piireissä jo 1930-luvulla.”

      Rasistinen ajattelu alkoi kolonialismin ja orjakaupan yhteydessä 1500 luvulla. Tuolloin alkuperäiskansoja ryöstettiin ja alistettiin monin tavoin, ja se onnistui kun heitä ei ajateltu ihmisinä vaan lähinnä eläinten kaltaisina.
      Rasistinen ajattelu ja asenne sai lisää voimaa 1800 alkoi ns. biologinen rasismi jylläämään, minkä pohjana oli rotuoppiteoriat. Tällöin riistoa perusteltiin jopa Raamatun avulla.

      Viihdeteollisuus vauhditti rasismia, esittämällä näitä ihmisiä kuin eläimiä ja kuvaa luotiin heistä miltei hirviöinä sekä tietämättöminä barbaareina.

      Kun Hitler vei rasismin sen äärimmäiseen muotoon, alkoi eurooppalaiset herätä eli tapahtui ”awake ” herääminen.

      ”Yksilötason sorrolta puolustamisesta siirryttiin 1970–1980-luvuilla vastustamaan yhteiskunnan rakenteissa olevaa systemaattista rasismia ja laista tuli väline vapauttaa sorretut ryhmät.”

      Ahvio on väärässä. Sotien jälkeen YK oli se taho. Silloin saatiin aikaan kansainvälinen yleissopimus kaikkinaisesta rotusyrjinnän poistamisesta vuonna 1965 ja se tuli voimaan 1969.

      Sopimuksen mukaan rotusyrjintä tarkoittaa:
      »kaikkea rotuun, ihonväriin, syntyperään tahi kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvaa erottelua, poissulkemista tai etuoikeutta, jonka tarkoituksena tai seurauksena on ihmisoikeuksien ja perusvapauksien tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla julkisen elämän alalla.»

      Silti mm. Yhdysvaltain laissa oli rasistisia kohtia mm. rotuerottelusta aina 1960 luvulle saakka. Etelä-Afrikassa rasistinen ns. apartheid-järjestelmän vasta 1994. Siellä reformoidut kirkot puolustivat tätä erittäin epäoikeudenmukaista sortojärjestelmää mm. näin:
      »Jumalan sana ei edistä tasavertaisuutta, vaan on todistettu raamatullinen periaate, että jokaisessa yhteisössä on pysyvä hierarkia auktoriteettien välillä. Ne, jotka ovat kulttuurillisesti ja henkisesti kehittyneempiä ovat velvollisia johtamaan ja suojelemaan vähemmän kehittyneitä.»

      Tästäkö Ahvio haaveilee, että kristityt alkaisivat tulla yhä rasistisimmaksi?

      Huomautan että tuolloin sekä metodistit että anglikaaninen kirkko tuomitsivat apartheid-järjestelmän ja kun reformoitujen kirkkojen maailmanliitto julisti apartheidin harhaopiksi 1980 luvun alussa, niin Etelä-Afrikan reformoidut kirkot luopuivat siitä.

      ”Woke-ideologia sai alkunsa Yhdysvaltojen akateemisissa piireissä jo 1930-luvulla.”

      Woke on siis Yhdysvaltain afroamerikkalaisen väestön käyttämä slangisana ja tarkoittaa heräämistä. Tässä merkityksessä sitä on käytetty ensimmäisen kerran vuonna 2008. Sen voi suomentaa ”herännyt” tai ”herännäisyys.” yhteiskunnalliseen oikeudenmukaisuuteen.

      ”Sanat ovat saaneet uusia merkityksiä…” ja ”Tässä on kamppailutilanne, mutta konservatiivit eivät ole tätä aloittaneet eivätkä ole pyrkineet tällaiseen polarisaatioon.”

      Niin, koska uuskonservatiivit haluavat takaisin epäoikeudenmukaisuuden ja tiettyjen ihmisten rasistisen kohtelun, he ovat aloittaneet sodan niiden puolesta.
      Näin myös herännyt termi on saanut uuden ja negatiivisen merkityksen, jota vastaan sitten taistellaan. Tavoite on siis taistella tasa-arvoista yhteiskuntaa vastaan.

      Trump oli pahin lanseeraaja tälle uudelle Woke merkitykselle. Kun isot yritykset arvostelivat näiden republikaanien ajamaa äänestysoikeuden rajoituksia, niin ne tuomittiin sitten ”woketuksena”. Erityisesti Putinina pidetään esikuvana hyvästä ”anti-woketus” johtajasta.

      Näin Ahvio jälleen kerran sumuttaa ja vääristelee historiaa ja tekee siitä pelkää poliittista propagandaa.

    • Anonyymi

      Minusta lähdetään väärille raiteille jos jokaista sanaa aletaan kyttäämään ettei vain sanoisi mitään rasistista. Eri sanoilla on eri kulttuureissa eri merkitys ja sanat, mitkä esim. Suomessa on käytetty kuvaamaan jotain toista rotua ei ole rasistinen, vaan ihan neutraali ilmaus erottamaan erilaisia kansoja toisistaan.

      • Anonyymi

        Niin ja sehän vasta on rasismia jos sitä erilaista kansaa alkaa kohtelemaan huonosti.


      • ”Minusta lähdetään väärille raiteille jos jokaista sanaa aletaan kyttäämään ettei vain sanoisi mitään rasistista.”

        Tiedätkö, ettei sellaisen ihmisen tarvitse tuota ajatella, jolla ei ole rasistinen arvomaailma!


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Minusta lähdetään väärille raiteille jos jokaista sanaa aletaan kyttäämään ettei vain sanoisi mitään rasistista.”

        Tiedätkö, ettei sellaisen ihmisen tarvitse tuota ajatella, jolla ei ole rasistinen arvomaailma!

        Tuskin sitä on ennen tarvinnutkaan ajatella nykyaika tuo ongelmia, mitä ei ole edes tiennyt olevan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin sitä on ennen tarvinnutkaan ajatella nykyaika tuo ongelmia, mitä ei ole edes tiennyt olevan.

        ”Tuskin sitä on ennen tarvinnutkaan ajatella …”

        Rasismi oli ennen valtavirtaa, minkä avulla alistettiin mm. alkuperäiskansoja, romaneja ja juutalaisia!
        Se perustuu tietämättömyyteen, valheisiin sekä eugeniikkaan eli ihmisen ”jalostusoppiin”, jonka natsit vievät äärimmilleen.

        ”…nykyaika tuo ongelmia, mitä ei ole edes tiennyt olevan.”

        Aivan, tietämättömyys sekä laiskuus oppia on todella ongelma. Onhan se helpompaa vain omaksua jostain, miten romanit on huonoja ihmisiä ja juutalaiset vallanhimoista kanssa.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Tuskin sitä on ennen tarvinnutkaan ajatella …”

        Rasismi oli ennen valtavirtaa, minkä avulla alistettiin mm. alkuperäiskansoja, romaneja ja juutalaisia!
        Se perustuu tietämättömyyteen, valheisiin sekä eugeniikkaan eli ihmisen ”jalostusoppiin”, jonka natsit vievät äärimmilleen.

        ”…nykyaika tuo ongelmia, mitä ei ole edes tiennyt olevan.”

        Aivan, tietämättömyys sekä laiskuus oppia on todella ongelma. Onhan se helpompaa vain omaksua jostain, miten romanit on huonoja ihmisiä ja juutalaiset vallanhimoista kanssa.

        Kristityt ovat nykyään maailman vainotuin ihmisryhmä.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Tuskin sitä on ennen tarvinnutkaan ajatella …”

        Rasismi oli ennen valtavirtaa, minkä avulla alistettiin mm. alkuperäiskansoja, romaneja ja juutalaisia!
        Se perustuu tietämättömyyteen, valheisiin sekä eugeniikkaan eli ihmisen ”jalostusoppiin”, jonka natsit vievät äärimmilleen.

        ”…nykyaika tuo ongelmia, mitä ei ole edes tiennyt olevan.”

        Aivan, tietämättömyys sekä laiskuus oppia on todella ongelma. Onhan se helpompaa vain omaksua jostain, miten romanit on huonoja ihmisiä ja juutalaiset vallanhimoista kanssa.

        Se "laiskuus" nyt johtuu vähän siitäkin missä päin Suomea on sattunut asumaan. Ei kaikkialla ole ollut niin paljon muualta tulleita, että heitä olisi tarvinnut alkaa karttamaan.


      • Anonyymi

        Rasismi sana on kärsinyt inflaation. Wokettajalle se on ihan muussa merkityksessä. Välttäkää koko uusnerkityksellisen sanan käyttöä. Esim. vanhojen syrjäyttäminen hakuprosesseissa ei ole mitää rotusyrjintää, vaikka woket niin rasismisanallaan väittävät. Rodun kanssa ei siinä ole merkitystä. Woke on täyttä lööperiä alusta loppuun.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Tuskin sitä on ennen tarvinnutkaan ajatella …”

        Rasismi oli ennen valtavirtaa, minkä avulla alistettiin mm. alkuperäiskansoja, romaneja ja juutalaisia!
        Se perustuu tietämättömyyteen, valheisiin sekä eugeniikkaan eli ihmisen ”jalostusoppiin”, jonka natsit vievät äärimmilleen.

        ”…nykyaika tuo ongelmia, mitä ei ole edes tiennyt olevan.”

        Aivan, tietämättömyys sekä laiskuus oppia on todella ongelma. Onhan se helpompaa vain omaksua jostain, miten romanit on huonoja ihmisiä ja juutalaiset vallanhimoista kanssa.

        Itse omaksuin Siionin viisaiden pöytäkirjoista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se "laiskuus" nyt johtuu vähän siitäkin missä päin Suomea on sattunut asumaan. Ei kaikkialla ole ollut niin paljon muualta tulleita, että heitä olisi tarvinnut alkaa karttamaan.

        ”Ei kaikkialla ole ollut niin paljon muualta tulleita, että heitä olisi tarvinnut alkaa karttamaan.”

        Ainakin romaneja on kartettu ja suhtauduttu heihin varsin rasistisesti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rasismi sana on kärsinyt inflaation. Wokettajalle se on ihan muussa merkityksessä. Välttäkää koko uusnerkityksellisen sanan käyttöä. Esim. vanhojen syrjäyttäminen hakuprosesseissa ei ole mitää rotusyrjintää, vaikka woket niin rasismisanallaan väittävät. Rodun kanssa ei siinä ole merkitystä. Woke on täyttä lööperiä alusta loppuun.

        ”Rasismi sana on kärsinyt inflaation.”

        Se on totta, että arkikielessä sitä on käytetty kaikesta syrjimisestä. Erityisesti nyt niin PS:set kuin äärioikeisto pyrkii kaikin tavoin miedontamaan sitä, että voisi sitten avoimemmin ilmaista rasistisia arvojaan.

        ” Wokettajalle se on ihan muussa merkityksessä. Välttäkää koko uusnerkityksellisen sanan käyttöä.”

        Siinä mainitsitkit jo uudissanan, jota voisit pyrkiä välttämään,.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Itse omaksuin Siionin viisaiden pöytäkirjoista.

        ”Itse omaksuin Siionin viisaiden pöytäkirjoista.”

        :D Sitä on Magneettimediaa luettu vai? No, moderni muunnos tuosta on se ”kulttuurimarxilaisuus”, joka on hyvin antisionistinen.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Ei kaikkialla ole ollut niin paljon muualta tulleita, että heitä olisi tarvinnut alkaa karttamaan.”

        Ainakin romaneja on kartettu ja suhtauduttu heihin varsin rasistisesti.

        Niin, onhan heillä ollut maalla hieman varkaan ja hevoskauppahuijaajien maine, että kai he itsekin ovat maineeseensa olleet osallisia. Tuskin nyt enää.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Itse omaksuin Siionin viisaiden pöytäkirjoista.”

        :D Sitä on Magneettimediaa luettu vai? No, moderni muunnos tuosta on se ”kulttuurimarxilaisuus”, joka on hyvin antisionistinen.

        Ei ollut Magneettimediaa 1920, jolloin omistamani kirjanen "S. Nilus : Salaisuus paljastuu" julkaistiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut Magneettimediaa 1920, jolloin omistamani kirjanen "S. Nilus : Salaisuus paljastuu" julkaistiin.

        ”Ei ollut Magneettimediaa 1920, jolloin omistamani kirjanen "S. Nilus : Salaisuus paljastuu" julkaistiin.”

        Ai olet antikvariaatista oikein ostanut tuon käännöksen!

        Alun perin ne julkaistiin Venäjällä 1905, tosin jo 1903 oli Znamja-lehdessä. Kuten tiedetään se oli antisemitistien väärentämä juttu, mutta moni juutalaisvihaaja halusi sen olevan totta.

        Suomessa siitä tuli ensin ruotsinkielinen versio 1919 ja viimeisin oli Siniristijärjestön (avoimen antisemitistinen ja fasistinen järjestö) julkaisema vuonna 1943-

        Hitler painatti niitä yli 6 miljoonaa kappaletta, koska halusi sen yleisesti tunnetuksi. Yhäkin se on uusnatsien peruskirjallisuutta ja sen vuoksi on julkaistu Magneettimediassa. Siellä on myös modernia tulkintaa tästä samaisesta salaliittoteroista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristityt ovat nykyään maailman vainotuin ihmisryhmä.

        Kristityt ovat valtavan suuri joukko lumihiutaleita, jotka kokevat vainoksi sen, ettei heidän uskomuksiaan enää oteta totena edes niissä maissa, joissa he ovat uskonnollisen enemmistön asemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristityt ovat nykyään maailman vainotuin ihmisryhmä.

        Kristityt ovat paapotuin ihmisryhmä ja itse vainoajia.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Ei ollut Magneettimediaa 1920, jolloin omistamani kirjanen "S. Nilus : Salaisuus paljastuu" julkaistiin.”

        Ai olet antikvariaatista oikein ostanut tuon käännöksen!

        Alun perin ne julkaistiin Venäjällä 1905, tosin jo 1903 oli Znamja-lehdessä. Kuten tiedetään se oli antisemitistien väärentämä juttu, mutta moni juutalaisvihaaja halusi sen olevan totta.

        Suomessa siitä tuli ensin ruotsinkielinen versio 1919 ja viimeisin oli Siniristijärjestön (avoimen antisemitistinen ja fasistinen järjestö) julkaisema vuonna 1943-

        Hitler painatti niitä yli 6 miljoonaa kappaletta, koska halusi sen yleisesti tunnetuksi. Yhäkin se on uusnatsien peruskirjallisuutta ja sen vuoksi on julkaistu Magneettimediassa. Siellä on myös modernia tulkintaa tästä samaisesta salaliittoteroista.

        Menet halpaan vedätykseen jos uskot tuollaviisiin. Se, että Hitler painatti niitä 6 miljoonaa, oli osa tätä vedätystä, sillähän saatiin nimenomaan Siionin viisaiden pöytäkirjat leimattua fasistien ja antisemitistien valheeksi joka on tietysti juuri päinvastoin kuin mikä totuus on eli ne ovat kuin ovatkin täyttä totta.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Älkää antautukaa edes keskustelemaan wokettajan kanssa. Se on ajanhaaskausta.

      • Anonyymi

        Mummolla on onneksi profiilissaan varoitusväri,
        jonka myötä hänet on helppo huomata ja ohittaa.
        Ainakin enenpääsä mummon juttuja ei kannata lueskella.


    • Anonyymi

      Woke = kommuninen vallankumous, kulttuurin kautta.

      • Anonyymi

        kommunistinen


    • Anonyymi

      Kun tapaan wokettajan, käännän selkäni.

    • Anonyymi

      Woken epäloogisuus ja ihmisluonnon vastaisuus osoittaa sen olevan filosofinen syöpä. Sitä tulee karttaa kaikin tavoin tekemästä tuhotöitään.

      • Pahin "wokettaja" taisi olla aikoinaan Jeesus. Ilmakos ei jotkut uskovat Hänestä oikein tykkää.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Pahin "wokettaja" taisi olla aikoinaan Jeesus. Ilmakos ei jotkut uskovat Hänestä oikein tykkää.

        Enpä usko että Jeesus mikään wokettaja oli. Jeesus ei laittanut ihmisiä eri lokeroihin. Jeesukselle ihmiset olivat yksilöitä ja Hän kohteli heitä sen mukaan. Nykyään kun ihminen laitetaan johonkin lukeroon tietyn ideologian, uskonnon tai aatteen mukaan häntä ei sen jälkeen tarvitse ottaa vakavasti.
        Pois kertakaikkiaan tällaiset keinotekoiset jakolinjat ja alettaisiin ottamaan ihmiset ihmisinä, joilla kaikilla on omat tunteet ja tarpeensa, että jokainen ihminen on oma ainutlaatuinen yksilönsä.


      • Anonyymi

        "Woken epäloogisuus ja ihmisluonnon vastaisuus osoittaa sen olevan filosofinen syöpä. "

        Eikä tämä riitä sillä woketukseen kuuluu myös homotus, mikä on jo Jumalan sanan mukaan synti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä usko että Jeesus mikään wokettaja oli. Jeesus ei laittanut ihmisiä eri lokeroihin. Jeesukselle ihmiset olivat yksilöitä ja Hän kohteli heitä sen mukaan. Nykyään kun ihminen laitetaan johonkin lukeroon tietyn ideologian, uskonnon tai aatteen mukaan häntä ei sen jälkeen tarvitse ottaa vakavasti.
        Pois kertakaikkiaan tällaiset keinotekoiset jakolinjat ja alettaisiin ottamaan ihmiset ihmisinä, joilla kaikilla on omat tunteet ja tarpeensa, että jokainen ihminen on oma ainutlaatuinen yksilönsä.

        "Enpä usko että Jeesus mikään wokettaja oli. "

        Eikä yleensäkään Jeesus ensisijaisesti ollut mikään poliittinen toimija. Politiikat ovat vaan aina aikansa lapsia mitkä aina liittyvät jonkun nujertamiseen ja jopa tappamiseen eikä Jeesus hyväksynyt syrjintää, ei nujertamista eikä ainakaan tappamista.

        Woketus perustuu nujertavaan ylpeyteen (pride) kun taasen Jeesuksen tärkein tehtävä oli että ihminen riisuu minuutensa syntisenä toimijana ja ottaa Herran Jeesuksen ohjenuorakseen ja sisään elämäänsä. Näin siis lyhyesti sanottuna.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Enpä usko että Jeesus mikään wokettaja oli. Jeesus ei laittanut ihmisiä eri lokeroihin. Jeesukselle ihmiset olivat yksilöitä ja Hän kohteli heitä sen mukaan. Nykyään kun ihminen laitetaan johonkin lukeroon tietyn ideologian, uskonnon tai aatteen mukaan häntä ei sen jälkeen tarvitse ottaa vakavasti.
        Pois kertakaikkiaan tällaiset keinotekoiset jakolinjat ja alettaisiin ottamaan ihmiset ihmisinä, joilla kaikilla on omat tunteet ja tarpeensa, että jokainen ihminen on oma ainutlaatuinen yksilönsä.

        ”Nykyään kun ihminen laitetaan johonkin lukeroon tietyn ideologian, uskonnon tai aatteen mukaan häntä ei sen jälkeen tarvitse ottaa vakavasti.”

        Tosin tuolla ei ole mitään tekemistä ”woketuksen” kanssa. Mutta näiden jotka ovat kehitelleen tuolle sanalla aivan uusia merkityksiä, niin juuri ”wokettajat” ajattelevat siten, ettei ihmisiä saisi lokeroida.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Nykyään kun ihminen laitetaan johonkin lukeroon tietyn ideologian, uskonnon tai aatteen mukaan häntä ei sen jälkeen tarvitse ottaa vakavasti.”

        Tosin tuolla ei ole mitään tekemistä ”woketuksen” kanssa. Mutta näiden jotka ovat kehitelleen tuolle sanalla aivan uusia merkityksiä, niin juuri ”wokettajat” ajattelevat siten, ettei ihmisiä saisi lokeroida.

        Eikö woke "herääminen" nouse intersektionaalisesta feminismista, mikä on määrätynlainen ideologia, missä juuri lokeroidaan ihmisiä jakamalla heidät tiettyyn uhriutumisluokkaan. Sen ulkopuolella on sitten heidän määrittelemänsä hyväosaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö woke "herääminen" nouse intersektionaalisesta feminismista, mikä on määrätynlainen ideologia, missä juuri lokeroidaan ihmisiä jakamalla heidät tiettyyn uhriutumisluokkaan. Sen ulkopuolella on sitten heidän määrittelemänsä hyväosaiset.

        tuo on niin totta


    • Anonyymi

      Tuommoset woket ei kiinnosta kuin harvoja. Ei kosketa eikä kiinnosta tavis kansalaista millään tavalla. Tähän pätee vanha sanonta: tekee joutilaat jotakin.

      • Esimerkiksi kirkko on sellainen kuin Suomen kansa.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/74-20100045

      Yhdysvallat

      Musk aikoo siirtää yrityksiään Kaliforniasta sukupuolivähemmistöjä koskevan lainsäädännön vuoksi

      Musk aikoo siirtää avaruusyhtiö SpaceX:n ja viestipalvelu X:n pääkonttorit Kaliforniasta Texasiin. Musk on jo aiemmin siirtänyt autovalmistaja Teslan pääkonttorin Texasiin.

      Miljardööri Elon Musk aikoo siirtää omistamiensa avaruusyhtiö SpaceX:n ja viestipalvelu X:n pääkonttorit Kalifornian osavaltiosta Texasiin.

      Musk perustelee päätöstään Kalifornian osavaltion lailla, joka estää kouluja pakottamasta opettajiaan ilmoittamaan oppilaan vanhemmille mahdollisista muutoksista oppilaan sukupuoli-identiteetissä.

      – Tämä on viimeinen pisara, Musk sanoi X:ssä.

      Miljardööri väitti Kalifornian kuvernöörin Gavin Newsomin maanantaina allekirjoittaman lain sekä muiden sitä edeltäneiden lakien hyökkäävän perheitä ja yrityksiä vastaan.

      – Tein kuvernööri Newsomille selväksi noin vuosi sitten, että tällaiset lait pakottaisivat perheet ja yritykset lähtemään Kaliforniasta suojellakseen lapsiaan, Musk jatkoi.

      Musk kritisoinut persoonapronominien käyttöä

      Musk on aiemmin kritisoinut muun muassa sitä, miten ihmiset käyttävät ja toivovat muiden käyttävän oman sukupuoli-identiteettinsä mukaisia persoonapronomineja.

      Musk on kommenteissaan heijastellut useiden konservatiivien esittämiä näkemyksiä ja väittänyt, että sukupuoli-identiteettiin liittyvät pronominivalinnat ovat osa väitettyä woke-agendaa, jonka hän väittää olevan vaaraksi yhteiskunnalle.

      Musk on aiemmin ottanut yhteen Newsomin kanssa myös muun muassa osavaltion koronapolitiikkaan liittyen.

      Miljardööri on siirtänyt jo aiemmin sähköautovalmistaja Teslan pääkonttorin Kalifornian Palo Altosta Texasin Austiniin.

      SpaceX:n pääkonttori on tätä nykyä Hawthornessa, mutta Musk uhkaa siirtää toimitilat nyt Boca Chicaan, josta käsin yhtiö jo nykyiselläänkin tekee rakettiensa laukaisuja. X puolestaan majailee San Franciscossa näyttävässä art deco -rakennuksessa, mutta Musk haluaa siirtää viestipalvelun Teslan tavoin Austiniin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei sotia olisi jos joku ei valmistaisi aseita, ja saisi muita sodettamaan puolesta ja vastaan. Ja kansakaan ei oli massaa mukavaa, jota voi hallita kuka vaan, jos kristinuskon nimissäkään ei pystyttäisi heittämään täkyjä kentälle, millä uskovaiset saadaan repimään silmät toistensa päistä. Ideahan kristinuskossa on vihan agenda.

      • Anonyymi

        Vihan agenda on lainaus Lutherin teoksesta Sidottu ratkaisuvalta, kun hän sanoo Pavalin haluavan meidän olevan ja tekevän kaiken niin, että se on ansainnut vain vihan, eikä mitään armoa.

        Tästä syystä onkin kummallista, kun luterilaiset uskovaiset täälläkin väittävät saavansa jostakin kummallisesta syystä jonkin armon, mitä ei kyllä itse oppi-isä ole Paavalin opista löytänyt?!


    • Anonyymi

      Wokettajat ovat nykyajan stalinisteja.

      • Anonyymi

        Tai ainakin kaikki stalinistit ja äärivassarit ovat wokettajia. Tämän lisäksi woketus on liberalismin kautta tunkeutunut demareihin ja vihreään liikkeeseen. Tämä on Vihreän liikkeen kannalta turmiollista koska woketus tuhoaa juuri niiden ihmisten luonto-tietoisuuden jotka voivat toimillaan vaikuttaa luontoon ja maaperään. Hyvä asia tässä on se, että nämä sydänsuomalaiset luonnostaan elävät luontoa kunnioittavaa elämää koska olemme riippuvaisia aidosti luonnosta. Mutta woketus on kovaa vauhtia pilaamassa myös luonnon kannalta hyvän asian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai ainakin kaikki stalinistit ja äärivassarit ovat wokettajia. Tämän lisäksi woketus on liberalismin kautta tunkeutunut demareihin ja vihreään liikkeeseen. Tämä on Vihreän liikkeen kannalta turmiollista koska woketus tuhoaa juuri niiden ihmisten luonto-tietoisuuden jotka voivat toimillaan vaikuttaa luontoon ja maaperään. Hyvä asia tässä on se, että nämä sydänsuomalaiset luonnostaan elävät luontoa kunnioittavaa elämää koska olemme riippuvaisia aidosti luonnosta. Mutta woketus on kovaa vauhtia pilaamassa myös luonnon kannalta hyvän asian.

        Olisikohan jo aika siirtyä sodattamiseen, kun seuraavaksi on jo sen vuoro.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikohan jo aika siirtyä sodattamiseen, kun seuraavaksi on jo sen vuoro.

        Woketusoperaatiohan oli vain sodetusta varten luodun sotarintaman jakoa, kun syntyy uusi valtakunta, jossa ei enää ole itkua eikä syntiparkua, ja tehdään oikeus niin toiselle kuin toisellekin, eikä enää sorreta muukalaista eikä leskeä, eikä vuodateta viaton verta uhrikultti iljetyksellä. Löytyy Jeremia, luku 7.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Woketusoperaatiohan oli vain sodetusta varten luodun sotarintaman jakoa, kun syntyy uusi valtakunta, jossa ei enää ole itkua eikä syntiparkua, ja tehdään oikeus niin toiselle kuin toisellekin, eikä enää sorreta muukalaista eikä leskeä, eikä vuodateta viaton verta uhrikultti iljetyksellä. Löytyy Jeremia, luku 7.

        Ja kirous on lopulta purettu (Gal.3:13) Ilmestyskirja 22:3 mukaan, liittyen Luojajumalan sanoihin 1.Moos.3:22.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kirous on lopulta purettu (Gal.3:13) Ilmestyskirja 22:3 mukaan, liittyen Luojajumalan sanoihin 1.Moos.3:22.

        Jokainenhan on voinut julkisesti - netistä ei mikään katoa - kertoa ääneen, että miten he tätä toisen Luojan luoman ihmisen arvoa ovat kunnioittaneet, ja minkälaista vastuuta he ovat kantaneet luodessaan maailmaa sanan voimalla - tehdä toiselle vain se minkä toivoisi itselleenkin tehtävän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainenhan on voinut julkisesti - netistä ei mikään katoa - kertoa ääneen, että miten he tätä toisen Luojan luoman ihmisen arvoa ovat kunnioittaneet, ja minkälaista vastuuta he ovat kantaneet luodessaan maailmaa sanan voimalla - tehdä toiselle vain se minkä toivoisi itselleenkin tehtävän.

        Jesuksen ja hänen opetusten piti olla se alku ja loppu, eikä Paavalin Jeesuksen sanoman Jumalan, joka onkin Raamatun Saatana, mihin tämä uskovaisten viha-agenda on perustunut nyt 2000 vuotta. On Jeesuksen uusi tuleminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jesuksen ja hänen opetusten piti olla se alku ja loppu, eikä Paavalin Jeesuksen sanoman Jumalan, joka onkin Raamatun Saatana, mihin tämä uskovaisten viha-agenda on perustunut nyt 2000 vuotta. On Jeesuksen uusi tuleminen.

        On ollut kyllä surkeaa katsoa, että miten uskovaisille luotiin tämä viimmeinen näytös, että saavat oikein kunnolla ryvettää ja häpäistä itsensä suhteessa väitettyyn katugallup vastauksin annettuun 'kristinuskon lähimmäisen rakkaus' arvomaailmaan. Totuus olikin aivan toinen.


    • Ymmärtääkseni perinteisissä herätyksissä on herätty tunteeseen, että on eletty väärin, kaduttu ja aloitettu parannuksen teko.

      Woke-herätyksessä on kyse samasta asiasta?

      • Anonyymi

        Tarkoitatko, että ihmisen pitäisi parantua siitä mikä on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko, että ihmisen pitäisi parantua siitä mikä on?

        Vai mistä ihmeen woke-herätyksen parannuksesta puhut?!


    • Anonyymi

      Venäläinen salaliitto? Kyberhyökkäys?

      • Anonyymi

        En usko että woketus on Venäjän hybridioperaatio, mutta se on varmaa että Venäjä käyttää lännen wokettamista perusteena siihen että länsimaat on tuhottava lopulta.


    • Oletteko miettineet, että mitä Ruotsila täsmälleen ottaen tarkoittaa tällä: ”Täytyy uskaltaa puhua suoraan itselle tärkeistä asioista. Ei se tee ihmisestä rasistia, fasistia tai homofoobikkoa. Länsimainen sivilisaatio häviää sinä hetkenä, kun enemmistö kansalaisista hiljennetään erilaisilla uhkauksilla, erottamalla työstä tai epäämällä heiltä maksuliikenne.”

      Mitä ovat ne ”itselleen tärkeät” asiat? Tarkoitetaanko tuolla että saa olla avoimesti syrjivä, vihamielinen, ilkeä tai pahantahtoinen eri ryhmiä kohtaan, jotka edustava jotain etnisyyttä, sukupuoli-identiteettiä, eri uskonta jne. ?

      • Anonyymi

        Oletko sinä syytön?


      • Anonyymi

        Teksti ei antanut millään tavoin aihetta tuollaiselle ilkeämieliselle tulkinnalle.
        Siinähän puolustettiin tärkeitä perusoikeuksia, joihin kuuluu sananvapaus
        ja todettiin juuri päinvastoin kuin tulkintasi:
        ” Ei se tee ihmisestä rasistia, fasistia tai homofoobikkoa”
        vain että uskaltaa puhua itselle tärkeistä asioista, kuten vaikka järkevästä maahanmuuttopolitiikasta, mutta kuten tiedossa on etenkin poliittinen äärilaita helposti leimaa perusteetta liioitellen rasistiksi tms. käyttäen niitä leimoja poliittisena aseenaan.
        Se ei ole reilua.


      • Anonyymi

        Teitkö taas kaikkesi ymmärtääksesi toisen oikein..? Ei siltä vaikuta.
        Olitko Ruotsilan kaltaisen ryhmiensä edustajan kohdalla huomioon nuo seikat, joiden kohdalla olit mukamas huolissaan Ruotsilan tarkoitusperistä, vai mustamaalasitko häntä pahantahtoisesti tulkiten? Et tulkiten häntä hänen edukseen, kuten hän loogisemmin ajateltuna asiat tarkoitti?


      • Anonyymi

        Ei tarkoiteta vaan sitä että woke-ideologia( ja antirasismi) on luotu tappamaan keskustelu tietyistä aiheista ja syyllistämään ihminen jo siitä jos hän on vaiti eikä ole äänekkäästi puolustamassa vähemmistöjen ( LGBTQ ym.) oikeuksia. Eli vain yhdenlainen retoriikka hyväksytään näistä aiheista, jos yrität tuoda toista näkökulmaa esiin, sinut woketetaan ja canceloidaan maanrakoon, olet lytätty hylkiö sen jälkeen koska olet väärää mieltä asioista tai sekin riittää että olet neutraali etkä ota kantaa.


      • Anonyymi

        Jumala, kuten Ruotsilakin ei nosta himoja osaksi Jumalan hyväksymää elämää. Syntiselle himojen varaan rakennettu elämä tuntuu luonnolliselta, mutta Jumala ei sitä hyväksy.


    • Anonyymi

      Ihan samanlaista woketuksena voidaan pitää uskovaisten uhriutumista joka asiasta kuten nyt viimeksi nähty olympia avausten aiheuttama "kohtaus" vaikka sillä ei ollut mitään tekemistä Jeesuksen kanssa.

      • Anonyymi

        Ja samanlaista woketusta näkee ateistien ja vihervasemmistolaisten kirjoituksissa, kun joku uskaltaa pitää esillä itselleen tärkeitä asioita, joita esiintyy Raamatussa ja Jeesuksen opetuksissa.
        Tuollainen pahantahtoisuus, jota esiintyy varsinkin uskovaisia kohtaan, taitaa olla myös sitä woketusta.


      • Anonyymi

        "Ihan samanlaista woketuksena voidaan pitää uskovaisten uhriutumista joka ..."

        Itse pidän tätä kristinuskon puolustautumisena mitä me olemme jo vuosituhansia tehneet AINA kun haastetaan tai rienataan. Tämä on ihan normaalia uskovien työtä, myös Jeesus puolusti uskoa pontevasti. Amen


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ihan samanlaista woketuksena voidaan pitää uskovaisten uhriutumista joka ..."

        Itse pidän tätä kristinuskon puolustautumisena mitä me olemme jo vuosituhansia tehneet AINA kun haastetaan tai rienataan. Tämä on ihan normaalia uskovien työtä, myös Jeesus puolusti uskoa pontevasti. Amen

        On tuossa hiukan totuuttakin siis kommentissa johon vastasit. Tehän keksitte jo omasta päästännekin pahastumisen aiheita ja muka vainoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihan samanlaista woketuksena voidaan pitää uskovaisten uhriutumista joka ..."

        Itse pidän tätä kristinuskon puolustautumisena mitä me olemme jo vuosituhansia tehneet AINA kun haastetaan tai rienataan. Tämä on ihan normaalia uskovien työtä, myös Jeesus puolusti uskoa pontevasti. Amen

        Jeesus ei itse asiassa puolustanut farisealaista konservatiivisuskoa vaan halusi antaa tilalle jotain aivan muuta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei itse asiassa puolustanut farisealaista konservatiivisuskoa vaan halusi antaa tilalle jotain aivan muuta

        Jospa se/ne fariseukset toi esille liikaa niitä hyväntekojaan. Sull ny sekottuu kaksi eri asiaa,
        fundis-konservatiivi-liberaali. Tai liberalismi, joka taas kärttyisessä minässäni on vaikka mitä. Sallii kaikki ja kaiken. Höh!
        Kirja on fiksu! Ja ihmiset on mitä on. Vajavaisia, syntisiä, kenties törkysiä, ja mummuvainaan sanoin julukeita. Kyllä se siitä sano Mauno K.
        Sillä oli ja on jopa pressan natsat, ennenkuin kuoleentu pois.
        Hyvää päivänjatkoa. Uus päivä uudet kujeet. :I


      • Anonyymi
        Tolkun.Ihminen kirjoitti:

        On tuossa hiukan totuuttakin siis kommentissa johon vastasit. Tehän keksitte jo omasta päästännekin pahastumisen aiheita ja muka vainoa.

        " Tehän keksitte jo omasta päästännekin pahastumisen aiheita ja muka vainoa."???

        Mutta tolkku pahastuu kaikesta, mikä liittyy aitoon kristillisyyteen. Hänen ei itse tarvitse keksiä siihen syitä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ihan samanlaista woketuksena voidaan pitää uskovaisten uhriutumista joka ..."

        Itse pidän tätä kristinuskon puolustautumisena mitä me olemme jo vuosituhansia tehneet AINA kun haastetaan tai rienataan. Tämä on ihan normaalia uskovien työtä, myös Jeesus puolusti uskoa pontevasti. Amen

        "Itse pidän tätä kristinuskon puolustautumisena mitä me olemme jo vuosituhansia tehneet AINA kun haastetaan tai rienataan."

        Wokettamisenne ei ole mitään puolustamista vaan hyökkäämistä muita vastaan.


    • Anonyymi

      Ns. woke-liike on tyypillinen överiksi mennyt "vastavoima"-liike, joka ottaa vastustamastaan opista huonotkin puolet ja kääntää ne vain vastakohdikseen. Woke on USA:ssa vuosisatoja vallalla olleen kristilliskonservatiivisen ajattelun ja kulttuurin kapinallinen lapsi. Se on kopioinut väärien mielipiteiden hiljentämisen ja väärinajattelijoiden poissulkemisen suoraan kristilliskonservatiiveilta.

      Käyttäessään vasustamienssa kristilliskonservatiivin menettelytapoja ja eetossta woke tietenkin toimii väärin. Väärä + väärä ei ole oikein. Ainoa missä voi nähdä tietynlaista kohtalon ivaa ja sarkastista "oikeudenmukaisuutta" on tietenkin kristilliskonservatiivien reaktioissa siihen, kun heihin itseensä kohdistetaan samanlaista ulossulkevaa ja vaientavaa toimintaa kuin mitä he ovat sukupolvien ajan käyttäneet muihin.

      Metsä on vastannut, niin kuin siihen on huudettu ja vastaus tuntuu kohtuuttomalta, väärältä ja jopa vastenmieliseltä. Mitä opimme tästä?

      • Tuo on totta ja tavallaan tuon syntyminen ei ole mikään ihme ja voisi jopa sanoa että nuo aitouskovais porukat ovat suuresti edes vaikuttaneet sen syntyyn sillä eihän tuollaiset "liikkeet/ajatukset" tyhjiössä synny vaan niille on jokin "tilaus"


      • Anonyymi

        Uskovat puolustaa vain elävää kristinuskoa samalla systeemillä kuin olemme tehneet jo 2000 vuotta. Vihollinen on aina ollut sama eli paholainen joka teettää ihmisillä kummallisia asioita mistä eräs kummallisimmista on juuri tämä woke-ideologia.


      • "Ainoa missä voi nähdä tietynlaista kohtalon ivaa ja sarkastista "oikeudenmukaisuutta" on tietenkin kristilliskonservatiivien reaktioissa siihen, kun heihin itseensä kohdistetaan samanlaista ulossulkevaa ja vaientavaa toimintaa kuin mitä he ovat sukupolvien ajan käyttäneet muihin."

        Tuossa on kyllä jonkin verran perää.


      • Mummomuori2 kirjoitti:

        "Ainoa missä voi nähdä tietynlaista kohtalon ivaa ja sarkastista "oikeudenmukaisuutta" on tietenkin kristilliskonservatiivien reaktioissa siihen, kun heihin itseensä kohdistetaan samanlaista ulossulkevaa ja vaientavaa toimintaa kuin mitä he ovat sukupolvien ajan käyttäneet muihin."

        Tuossa on kyllä jonkin verran perää.

        Oliko sivulla joku esimerkki siitä missä ka miten on perää? 😺


    • ”Anonyymi” 2024-07-30 13:04:49 kirjoittaa: ”Teksti ei antanut millään tavoin aihetta tuollaiselle ilkeämieliselle tulkinnalle.”

      Tarkoitat sitä, että jäin ihmettelemään, mitkä ”itselleen tärkeät asiat” on kiellettyä ilmaista?
      Kun on ollut paljon keskustelua siitä, miksi kielletään mm. rasismi ja muu ilkeämielinen mielipiteiden ilmaisu ja vedotaan sananvapauteen, niin kommenttini koski tätä puolta.

      ”…että uskaltaa puhua itselle tärkeistä asioista, kuten vaikka järkevästä maahanmuuttopolitiikasta, mutta kuten tiedossa on etenkin poliittinen äärilaita helposti leimaa perusteetta liioitellen rasistiksi tms. käyttäen niitä leimoja poliittisena aseenaan.
      Se ei ole reilua.”

      Siis tästä maahanmuuttopolitiikasta on käyty keskusteluja, jotka ovat äärimmäisen roisia, vihamielisiä ja rasistisia. Mutta on siitä käyty aivan asiallistakin keskustelua, myös kriittisessä mielessä. Kukaan ei missään ole kieltänyt tällaista keskustelua tai kannanottoja.

      En siis oikeasti ymmärrä sitä, miksi näitä asioita vääristellään niin paljon.

      Onhan minuakin tämä ” poliittinen äärilaita” haukkunut kommunistiksi ja ateistiksi, kun olen esittänyt eriäviä mielipiteitä tai tuonut esille erilaisia näkemyksiä eri asioista. Miellän että niiden tavoite on vaientaa minut tai vastaavat muut kirjoittajat, eikä mitään muuta.

      ”Anonyymi” 2024-07-30 23:23:18 kirjoittaa samasta asiasta:
      ”Ei tarkoiteta vaan sitä että woke-ideologia( ja antirasismi) on luotu tappamaan keskustelu tietyistä aiheista ja syyllistämään ihminen jo siitä jos hän on vaiti…”

      ”…vain yhdenlainen retoriikka hyväksytään näistä aiheista, jos yrität tuoda toista näkökulmaa esiin, sinut woketetaan ja canceloidaan maanrakoon, olet lytätty hylkiö sen jälkeen koska olet väärää mieltä asioista tai sekin riittää että olet neutraali etkä ota kantaa.”

      No, tuo sopii molempiin ”ääri”päihin, eli tulilinjalla tuntuu olevan me keskitien kulkijat, jotka emme omaksu mustavalkoista näkemystä. Sen jälkeen alkaa todellakin se haukkuminen -. joskus muuten molemmista suunnista.

      ”Anonyymi” 2024-07-30 09:14:03
      ”Ihan samanlaista woketuksena voidaan pitää uskovaisten uhriutumista joka asiasta kuten nyt viimeksi nähty olympia avausten aiheuttama "kohtaus" vaikka sillä ei ollut mitään tekemistä Jeesuksen kanssa.”

      Hyvänä esimerkkinä voi pitää sitä, millaisen ”woketuksen” kohteeksi joutui tähän kuuluisaan kulkueeseen osallistunut. ”Barbara Butch on joutunut erittäin väkivaltaisen nettihäirinnän ja kunnianloukkauksen kohteeksi”.

      Hän on saanut tappouhkauksia, uhkailtu kiduttamisella ja raiskaamisella. Ilmeisesti hänen elämänsä halutaan tuhota.

      • Trumpin elämä halutaan tuhota. 😼


      • aito_Iainen kirjoitti:

        Trumpin elämä halutaan tuhota. 😼

        Trump haluaa "wokettamisella" tuhota kaikkien niiden elämän, mitkä katsoo olevan tiellään.


      • Mummomuori2 kirjoitti:

        Trump haluaa "wokettamisella" tuhota kaikkien niiden elämän, mitkä katsoo olevan tiellään.

        Eikö salamurhaan yritys ole yritys tuhota Trumpin elämä? 😼


    • Anonyymi

      Wokettajat tietävät että paras imu on nyt loppunut ja ihmisille alkaa valjeta kuinka paha liike koko liberaali woketus onkaan ollut. Tuhotyö ihmisten keskuudessa on laajaa ja totaalista. Vanhusten huolto tuhottu, sairaanhoito tuhottu kun ihmisistä kasvatettu vain hoitajien hakkaajia, sotutyö tuhottu kun avustukset menevät väkivaltaisille edunsaajille jotka huutamalla ja uhkaamalla saavat edut ja köyhät jäävät ilman, kuten kirkkokin on huomannut, nuoret mielisairastettu kännyyn tuijottelijoiksi jotka eivät työhön enää kykene eivätkä osaa edes lukea, lapsista tehty pedofilien ja groomaajien seksiorjia kun ensin kouluissa herätetään heidän uteliaisuus seksiin. Wokettajien suorittama ihmistuhonta on vaikuttavuudeltaan suurempaa kuin holokaust.

      • Ja taitaa olla että sekä uuskonservatiivit että PS:set ovat pahimpia wokettajia.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Ja taitaa olla että sekä uuskonservatiivit että PS:set ovat pahimpia wokettajia.

        Osoittanet itse sen, että olet juuri sellainen uuskonservatiivi PS, koska olet yksi palstan vakiowokettajatrolli.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Osoittanet itse sen, että olet juuri sellainen uuskonservatiivi PS, koska olet yksi palstan vakiowokettajatrolli.

        :D Nyt olen jo tuollainen. Kyllä teillä mielikuvitusta riittää se alhaista moraalia sen suhteen, että valehteleminen sujuu kuin vettä vain.,


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        :D Nyt olen jo tuollainen. Kyllä teillä mielikuvitusta riittää se alhaista moraalia sen suhteen, että valehteleminen sujuu kuin vettä vain.,

        Olet todella surkea.


    • Anonyymi

      Kyllähän tästä on puhuttu jo pitkään, ettei Yle ole puolueeton ja edustaa pelkästään vihervasemmistolaista ideologiaa. Nyt tästä on todisteitakin kun toimittajia on alkanut avautumaan asiasta.
      Kommunismille ja sosialismille on ominaista alkaa salamaan asioita ja propagandan ja aivopesunkeinoin tuomaan omaa ideologiaansa esiin ainoana oikeana mielipiteenä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • ”Kyllähän tästä on puhuttu jo pitkään, ettei Yle ole puolueeton ja edustaa pelkästään vihervasemmistolaista ideologiaa.”

        Siitäkin uskalletaan puhua, miten äärioikeiston ihannoijat kopioivat suoraan tämä(kin) asian Yhdysvalloista ja Brianniasta sekä eräistä muista maista – eli ”wokettamisen” isoja tunnettuja uutiskanavia vastaan.

        He vastustavat kovasti kaikkea suomalaiseen kulttuuriin liittyvää, tosin heillä ei ole antaa mitään tilalle. Unkarissa yleisradion kaappasi äärioikeisto, eikä siellä enää todellakaan tule puolueetonta tietoa.

        Kaikki pitää matkia, ja sitten soveltaa kehnosti niitä tänne meidän kultuuriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Ylen ex-juontaja: Minua kiellettiin sanomasta edes Andrew Taten nimeä lähetyksessä”
        https://youtu.be/KDMpqfDhjc0?si=esaEvwCxd3Uq-9oD

        Yle organisaationa pitäisi hajottaa ja koota täysin uudelleen uudelta pohjalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yle organisaationa pitäisi hajottaa ja koota täysin uudelleen uudelta pohjalta.

        Ai enemmän poliittiseksi missä valtaa pitäisi nämä "wokepersut" ?


    • Anonyymi

      Kuluneella viikolla on ilmennyt outoja tapauksia, kun anti-woke vaatii miehekkäitä naisia vaihtamaan sukupuolensa mieheksi. Eräskin nyrkkeilijätär, jonka suomalainen kilpakumppani pieksi erin 5-0, on heidän silmissään naiseksi kelpaamaton.

      • Anonyymi

        Tuo 'anti-woke' on loogisessa umpikujassa, kun eivät hyväksy sukupuolen vaihdosta, eivätkä kuitenkaan voi tunnustaa sukupuolten moninaisuuttakaan.


      • ”Kuluneella viikolla on ilmennyt outoja tapauksia, kun anti-woke vaatii miehekkäitä naisia vaihtamaan sukupuolensa mieheksi.”

        Kyllä se on ihan sitä woketusta itseään.
        Heidän mielestään nainen ei saa olla nainen, jos ei täytä heidän kriteeriään siitä, miltä naisen tulee näyttää :D


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        ”Kuluneella viikolla on ilmennyt outoja tapauksia, kun anti-woke vaatii miehekkäitä naisia vaihtamaan sukupuolensa mieheksi.”

        Kyllä se on ihan sitä woketusta itseään.
        Heidän mielestään nainen ei saa olla nainen, jos ei täytä heidän kriteeriään siitä, miltä naisen tulee näyttää :D

        ”Heidän mielestään nainen ei saa olla nainen, jos ei täytä heidän kriteeriään siitä, miltä naisen tulee näyttää :D”

        Tälläkin palstalla oli törkyketju, joka on poistettu, jossa kyseinalaistettiin Brigitte Macronin ja Michelle Obaman naisellisuus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Heidän mielestään nainen ei saa olla nainen, jos ei täytä heidän kriteeriään siitä, miltä naisen tulee näyttää :D”

        Tälläkin palstalla oli törkyketju, joka on poistettu, jossa kyseinalaistettiin Brigitte Macronin ja Michelle Obaman naisellisuus.

        No just. Kuvastaa heidän arvomaailmaa .


    • Edellä ”Anonyymi” 2024-07-30 09:14:03 kommentoi ”Ihan samanlaista woketuksena voidaan pitää uskovaisten uhriutumista joka asiasta kuten nyt viimeksi nähty olympia avausten aiheuttama "kohtaus"…”

      Tämän woketuksen aloitti äärioikeisto ja PS:set omivat sen innolla. Mukaan on nyt lähtenyt jotkut poliittisen uskovat.

      Eli he tekevät sitä, mistä muita haukkuvat.

      • Kyllä se vihervasemmisto luomus edelleen on!


      • Anonyymi
        PerusPorvari kirjoitti:

        Kyllä se vihervasemmisto luomus edelleen on!

        Vihervasemmistosta viher ei ollut edes olemassa, kun woke- termi syntyi. Eikä se myöskään ollut vasemmiston luomus. Mutta se, ettet asiaa tiedä, ei ole uutta kaltaisellesi Trump -Vance fanille.


      • PerusPorvari kirjoitti:

        Kyllä se vihervasemmisto luomus edelleen on!

        :D jota uusnatsit, äärioikeisto sekä eräät uskovat noudattavat...


    • Anonyymi

      Ei ole perimmäinen tarkoitus. Se on vain miellyttävä bonus!

    • Woke terminä syntyi 1938, kun Lead Belly -niminen afroamerikkalainen folk-artisti otti kantaa Scottsboron poikien (Scottsboro Nine) tapaukseen; levyllä hän toteaa "better stay woke" viitaten afroamerikkalaisten kokemaan julmaan rasismiin.

      "”I advise everybody, be a little careful when they go along through there – best stay woke, keep their eyes open."

      Kyseisellä termillä viitataan rakenteelliseen uhkaan, joka vähemmistöjen on tarpeen tiedostaa. Termin syntyaikana mustia lynkattiin vielä varsin yleisesti mm. Alabamassa ja KKK oli voimissaan.

      Termi koki renessanssin BLM-liikkeen myötä, mutta pian sen jälkeen äärioikeisto takertui termiin alkaen levittää wokeen liittyen samaa marxilaista salaliittotuubaa, jota Ruotsila levittää. Woke yhdistettiin kulttuurimarxismiin, joka sekin on terminä lähtöisin äärioikeistolaisesta Fidelio-lehdestä.

      Woke on vakiintunut osaksi oikeiston ylläpitämää kulttuurisotaa. Kaikki, mikä etäisestikin viittaa ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon, on woke ja siten kulttuurimarxilaista mädätystä.

      Typerät pikkunatsit ei tajua sahaavansa myös omaa oksaansa kyseenalaistamalla perustuslakia (joka on tosi woke) ja ihmisoikeuksia.

      • Anonyymi

        "Typerät pikkunatsit ei tajua sahaavansa myös omaa oksaansa kyseenalaistamalla perustuslakia (joka on tosi woke) ja ihmisoikeuksia."

        Niinpä. Tekevät itselleen karhunpalveluksen tajuamatta sitä.


      • Anonyymi

        Typerää natsittelua, jolla vain väheksyt todellisten natsien tekosia.


      • ”…pian sen jälkeen äärioikeisto takertui termiin alkaen levittää wokeen liittyen samaa marxilaista salaliittotuubaa, jota Ruotsila levittää. Woke yhdistettiin kulttuurimarxismiin, joka sekin on terminä lähtöisin äärioikeistolaisesta Fidelio-lehdestä.”

        Tuo salaliittoteoria perustuu vanhaan juttuun, eli Siionin viisaiden pöytäkirjat -propagandateokseen. Siitä on vain siivottu pois juutalaiset ja tilalle keksitty uusi ilmaisu.
        Uusnatsien Magneettimedia julkaisi sen aikoinaan suomeksi.

        ”Kaikki, mikä etäisestikin viittaa ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon, on woke…”

        Näin. Tyypillistä äärioikeistolle on nämä uussanastot. Merkitykset väännellään päinvastaiseen muotoon ja samalla itse käyttäydytään sillä tavoin, kuin mitä väitetään muiden tekevän.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe