Pelastuminen nykyisessä maailmanajassa

Anonyymi-ap

Jeesus toteutti lihaksitulemisellaan Jumalan vanhurskauden kahdella tapaa. Ensiksikin hänen vanhurskautensa lain kanssa. Tämä vanhurskaus on sitä mihin hän Israelia opetti. Jeesus käski israelilaisten pitää käskyt. Jos joku oli synnin tähden sairas, hän paransi tämän ja varoitti tätä ettei tämä enää syntiä tekisi. Jeesus vaati uskoa israelilaisilta ja sitä seurasivat aina myös teot. Se vanhurskaus minkä Jeesus heille antoi, sisälsi käskyjen pitämisen.

Paavalin kautta Jeesus on ilmoittanut meille vanhurskautensa ilman lakia:

Roomalaiskirje 3:21-22
"Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta."

Tämä on se vanhurskaus joka annetaan meistä jokaiselle uskon perusteella, kun uskomme Jeesukseen. Meiltä ei vaadita mitään omia tekoja tai ansioita. Pelastuksemme on yksin siinä että Jeesus kuoli meidän puolestamme, haudattiin ja hän nousi kuolleista, kun uskomme näihin. (Huom: Pyhä Henki sanoo:"Mutta nyt", eli tuota ei oltu ilmoitettu ennemmin).

Kolossalaiskirje 1:21-23
"Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä, jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut."

1 Korinttolaiskirje 15:1-4
"Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni sellaisena kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet. Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä olin itse saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan, ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan ... "


Tähän aikakauteen ei ole tärkeämpiä jakeita Raamatussa. Itsetutkiskelun kannalta on toki tärkeää nähdä itsessään sen tunnustaminen että Jeesus on Herra, koska jos me emme häntä Herraksi tunnusta, ei meissä ole hänen Henkeänsä eikä uskomme ole silloin pelastavaa uskoa vaan omaamme. Mutta nämä edellä esitetyt jakeet kertovat pelastavan evankeliumin, joka perustuu uskoon ja Jumalan armoon. Ne kertovat myös kuinka me pysymme pelatuksessa, Kristuksessa, siten että meissä säilyy usko loppuun asti.

Valtaosa kirkoista sekoittavat tämän evankeliumin valtakunnan evankeliumiin, jota Jeesus julisti. Mutta muistakaa että Jeesus julisti Jumalan vanhurskautta lain kanssa Israelille. Vasta kun ristintyö oli täytetty ja Israelia oli kohdannut paatumus, hän ilmoitti vanhurskautensa ilman lakia yksin uskossa Jeesukseen.

Tämä kaikki on tärkeä nähdä, koska muuten emme tiedä mitä me julistamme. Jeesusta voi todellakin julistaa väärin.

Pyhä Henki ei ole tehnyt tämän ymmärtämistä vaikeaksi:

Roomalaiskirje 11:13
"... olen pakanain apostoli ... "

Miksi Paavali tekee tämän erotuksen? Ja vielä tärkeämpää on kysyä, miksi Pyhä Henki nimittää häntä "pakanain apostoliksi"? Koska hän on apostoli aikakaudelle jossa elämme, eli hänen kauttaan Jumala on ilmoittanut sen evankeliumin koskien Jeesusta, joka tässä ajassa pelastaa sielumme.

Tutkikaa itse Paavalin kirjeitä. Melkein kaikissa kirjeissä toistuu: Jeesus kuoli meidän puolestamme ja hän nousi kuolleista. Hän tähdentää seurakunnille kirjeissään evankeliumia. Hän ei myöskään käske heitä odottamaan että MMLJ -evankeliumit saataisiin heille toimitettua, niin pelastuisivat, vaan että heillä on pelastus kun ovat uskoon tulleet.

2 Tessalonikalaiskirje 2:15
"Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme."

Ei "odattakaa että Raamattu julkaistaan ja pitäkää kiinni kaikesta mitä siinä sanotaan".

Muut apostolit eivät olisi voineet sanoa näin:

1 Korinttolaiskirje 1:17
"Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan ... "

Ja hän kehoittaa meitä seuraamaan hänen esimerkkiään:

1 Korinttolaiskirje 11:1
"Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja."

Kirkot eivät todellakaan tykkää tästä, koska vedellä kastaminen on heille niin tärkeä "sakramentti". Mutta nyt kun Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu ilman lakia, ei ole mitään tekoja mitä meiltä odotettaisiin tai mitä me voisimme tehdä, vain että meillä on usko Jeesukseen ja että siinä pysymme.

Muut kirjoitukset eivät ole hyödyttömiä. Ne opettavat meille paljon tärkeitä asioita mm. Jeesuksen elämästä ja tulevista tapahtumista. Pelastuminen on kuitenkin se tärkein asia.

Kiitos ja kunnia Isälle Jumalalle ja Herralle Jeesukselle Kristukselle!

7

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paavali ei itsessään ole mitään. Hän julisti Jumalan sanaa Pyhässä Hengessä:

      1 Korinttolaiskirje 14:37-38
      "Jos joku luulee olevansa profeetta tai hengellinen, niin tietäköön, että mitä minä kirjoitan teille, on Herran käsky. Mutta jos joku ei sitä ymmärrä, niin olkoon ymmärtämättä."

      2 Korinttolaiskirje 13:3
      "... minussa puhuu Kristus ... "

      Kolossalaiskirje 1:24-25
      "Nyt minä iloitsen kärsiessäni teidän tähtenne, ja mikä vielä puuttuu Kristuksen ahdistuksista, sen minä täytän lihassani hänen ruumiinsa hyväksi, joka on seurakunta, jonka palvelijaksi minä olen tullut Jumalan armotalouden mukaan, joka minulle on annettu teitä varten, täydellisesti julistaakseni Jumalan sanan."

      Kolossalaiskirje 1:29
      "Sitä varten minä vaivaa näenkin, taistellen hänen vaikutuksensa mukaan, joka minussa voimallisesti vaikuttaa."

      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        ❤️ ­­N­­­y­­­m­f­­o­­m­­­a­­­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🍒 ­­N­­y­­­m­­f­o­m­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18069254d

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Jumala meni meidän sijastamme ruoskittavaksi, hakattavaksi, pilkattavaksi, häväistäväksi ja ristiinnaulittavaksi. Kuin Barabbas meidät on vapautettu ja Jeesus on alttiiksi annettu meidän puolestamme, meidän pahoista teoistamme.

      Tiitus 2:11-14
      "Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot eläisimme siveästi, vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, odottaessamme autuaalisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja meidän Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä, hänen joka antoi itsensä meidän edestämme, lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itsellensä omaisuudeksi kansan joka hyviä tekoja ahkeroitsee."

      Ja Jeesus on kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamiseksi.

      Uskossa näihin on Jumalan armo ja Jumalan vanhurskaus ilman lain tekoja.

    • Anonyymi

      Jo Luther julisti että yksin uskosta. Ei silloin tosiaan mitään kasteita tarvita. Ne ovat epäuskoisia varten.

      • Anonyymi

        tarvitaan kuitenkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tarvitaan kuitenkin

        lutteri katsoi Raamatusta josta voit itsekkin tarkistaa, ja googlaamallakin löytyy vastauksia kysymyksiin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe